Snak

Mere indhold efter annoncen

Avis: Brighton er tæt på FCN-profil for 52 mio.

Skrevet af bold
tor 23. jun 10:01

Brighton er eftersigende villige til at betale 52 millioner kroner for FC Nordsjællands offensivprofil Simon Adingra.Læs hele nyheden her
Skrevet af Milano
Hans potentiale er indiskutabelt, men virker stadig som en helt vild pris
Like: Italien: Milan Danmark: Silkeborg Spanien: Real Madrid England: Manchester United
Skrevet af Stankovic
Har man ikke et ønske om sportslig succes i Farum?
Skrevet af Defensive Tunger
Vanvittig imponerende hvis det lykkes for FCN. Både det at sælge til PL og til den pris. Det har jeg ærligt lidt svært ved at forstå at han skulle være værd på nuværende tidspunkt. Potentiale, jovist, men også en ret dyr ´lottokupon´.

Man skulle trods alt tro at han havde været lidt mere domminerende i SL, hvis man skulle have så høj pris og sende til så fin en adresse.
Skrevet af starks
Hvis den pris er rigtig, så må man sige at Brøndby ikke fik i nærheden af nok for Lindstrøm. Lindstrrøm er da væsentlig bedre.
KSDH
Skrevet af hey123
Adingra er en god spiller, og med et fremtidigt potentiale. Han må også siges at være lyspunktet i en ellers trist sidste sæson.

Når det er sagt, så er det fandme imponerende hvis vi kan få 52 millioner for ham. Han er god, men på ingen måde uerstattelig, og han har slet ikke samme talent som vi har set ved en Kudus, Kamaldeen, Damsgaard, Skov-Olsen mv.

Fandme i orden hvis den bliver landet.
Skrevet af Taco mix
Hvis den pris er rigtig, så må man sige at Brøndby ikke fik i nærheden af nok for Lindstrøm. Lindstrrøm er da væsentlig bedre.


Kan sagtens følge dig, men det er svært at sætte sådan op.

FCN har et bagland der er kendt for disse "diamanter" her, og derfor kan de tillade sig at sige nej.

Det er helt vildt hvor dygtige de er til at sælge.
"Banke banke på" - "Hvem der?" - "Ronaldo!" - "Ronaldo, hvem?" "Fede Ronaldo".
Skrevet af Rossonero3
Han har uden tvivl et vildt potentiale, og er blevet lidt overset af mange da resten af Nordsjælland holdet har været dårlige i år. Man må endnu engang bare tage hatten af for Nordsjællands talentarbejde, men samtidig må det være trist som FCN mand at se endnu et stjerneskud blive solgt inden han kan nå at brænde ligaen af.
Skrevet af Mitch Connor
Man må have respekt for FCN´s projekt. En lille klub uden stor fanbase og kommercielt potentiale, men på grund af godt håndværk kan man sælge spillere for priser 10 gange så høje som klubber med samme udgangspunkt.

Økonomien i FCN må være mere end i orden. Hvornår begynder man at have sportslige ambitioner? Nu har man gennem en lang årrække investeret i en bæredygtig struktur, der skal sikre en kontinuerlig tilstrømning af talenter i et godt miljø. På et tidspunkt er planen vel, at man vil vinde noget.
Jeg har stavet mit brugernavn forkert
Skrevet af Shamran
Det er crazy at FCN og tildels FCM kan blive ved med at sælge nobodies til vanvittige priser alt imens det er sværere andre steder som eks. da BIF solgte deres topscorer for det halve af det ham ivorianeren efter sigende koster i en bundklub i suppen.

Måske man i BIF mere skulle have fokus på de her købmænd end på spillere de næste år da der åbenlys er noget helt galt i at man kun kan sælge topscoren vinter tranfer vinduet efter at man blev danske mester og har spillet i Europa til det halve af hvad en bundklub kan for en ukendt 20 årig.

Skrevet af Amiri Andwele
Shamran
Er du lidt indebrændt?
Skrevet af Jillionaire
@shamran,

Nu tror jeg de fleste klubber er klar over hvilke talenter der er at hente i FCN, med de prominente navne de har skudt ud af klubben. Emre Mor, Kamaldeen, Nelsson (dog en omvej via FCK), Damsgaard, Skov Olsen :)

Så jeg tror det er helt bevidst at større klubber fra de bedste ligaer, ser lige netop på FCN fremfor f.eks. BIF..

FCN har bare ungdomsspillere med langt større potentiale ifht. de fleste klubber i DK :)
Fc København Tottenham Hotspurs
Skrevet af Snigskytten
De bliver ved i fcn. Det fanme flot. I hvert fald med salg og pris.
Moral er godt.....
Skrevet af Modernitet
Jeg forstår ikke, folk ikke har fattet konceptet og talentmassen i FCN endnu.

Hver gang nogen skriger "hold nu lidt længere på ham", så glemmer man, at de næste talenter står klar på spring. Hvis Mikkel Damsgaard ikke var blevet solgt, havde Kamaldeen aldrig fået lov at shine på samme måde. Hvis Kamaldeen ikke var blevet solgt, havde Simon Adingra nok kun fået sporadiske indhop på nuværende tidspunkt - i stedet er han på vej til Premier League. Og det mønster kan man se, selv hvis man går 10 år tilbage nærmest - og på mange forskellige positioner. Den næste generation står altid klar, så hvis FCN prioriterede at holde et år ekstra på en profil, så ville man gå på kompromis med en (måske) endnu mere talentfuld spillers udvikling. Og det er ikke det, FCN er sat i verden for. Og hvis de valgte at gøre det, så ville de heller ikke tiltrække lige så store talenter - og så ville hele deres model jo gå tabt. = så kan man SLET IKKE konkurrere med topklubberne i Danmark.

Ift. FCN´s købmandskab og dét at sælge "ukendte 20-årige", er der igen tale om uvidenhed. FCN rejser jo med Right to Dream rundt i hele verden og deltager i de mest prestigefyldte turneringer, allerede når spillerne er 15 år gamle, hvor de spiller mod (og slår) Europas største og bedste akademihold. Det vil sige, at diverse Premier League-klubber allerede har haft Adingra på radaren for fem år siden. Så selvom det kommer som et chok og er helt overraskende for os, der ikke er inde i branchen, så er det jo ikke tilfældigt, at Premier League-klubber kaster millioner efter spillere, der kun har spillet Superliga i et års tid. FCN´s store fordel er derfor, at de har et økosystem og en model, der garanterer spillerne, at de udvikler sig og kommer videre. Særligt når vi snakker om de afrikanske talenter fra Right to Dream, fordi det betyder, at de tager til FCN og spiller Superliga som 18-årig, selvom potentialet og interessen berettiger dem til at tage til meget større adresser allerede på daværende tidspunkt.

I øvrigt tror jeg, at det næste store salgsobjekt bliver Ernest Nuamah, der fik et pr kampe her i foråret :-) og der bliver endnu mere plads til ham, når/hvis Adingra bliver solgt. Capish?
Skrevet af Bastero
Stankovic, Mitch Connor o.a. Jeg tror ikke, at FCN har ønske om andet og mere end bare at ‘være med’.
For nogle år siden hed det sig, at klubben gerne ville holde på spillerne så længe som muligt, før de blev solgt. Den strategi synes helt at være opgivet, og nu handler det mere om det modsatte.
En klub uden sportslige ambitioner får svært ved at udvide eller bare fastholde fanbasen - et problem som FCN vil opleve i stigende omfang i de kommende sæsoner!
Skrevet af Mr.Slotved
Shamran: hvorfor har du ikke fck med i den linje med fcn og fcm !

For mig bekendt har fck solgt flere spiller af egen avl end fcm og til markant større priser
Skrevet af Afløseren
Øv bøv!

Men det var vel forventet. FCN sagde angiveligt "nej tak" til Club Brügge i vinters og deres bud på ca. 35 mio. kr., så et større bud var at forvente på Adingra.

Adingra har, sammen med Villadsen og Andreas Hansen været lyspunkterne for FCN i den netop overstående sæson, som var noget af en skuffelse. I det lys er det flot med et salg til PrL for 52 mio. kr., selvom jeg personligt godt kan være lidt i tvivl om hvorvidt Adingra for nuværende har niveauet til PrL.

Der skrives en del om FCN, deres strategi/manglen på samme. Dertil vil jeg blot sige, at FCN selvfølgelig har ambitioner. Det ultimative mål er jo at blive dansk mester med et hold bestående af et hold, som er 100% egen avl.

Den ambition tager nok en del år at få ført ud i livet, men som sagt er det også slutmålet. Til en start hedder det jo, at FCN skal i top 6 hvert år og fra tid til anden skal klubben kæmpe med om top-3.

I efteråret så vi alle hvad der sker, når profilerne sælges og der ikke er tilstrækkelig kvalitet i næste kuld. FCN befandt sig i reel nedrykningsfare i store dele af sæsonen, og havde det ikke været for massive investeringer i spillere som AH, Bidstrup, Mads Hansen og Nygren, så var FCN muligvis rykket ud af Superligaen.

Nu smutter Adingra så, og hvor efterlader det FCN?
Ingen tvivl om at Adingra med sin fart og driblinger (den mest succesfulde i den forgange sæson i SL, så vidt jeg husker) vil blive savnet, men Nuameh er på vej frem og dertil er Diomande blevet sin skade kvit. Et bud på den kommende sæsons offensiv kunne derfor se således ud:

Nygren
Schjelderup - Antman - M. Hansen

Det er jo heller ikke så tosset.
FCN
Skrevet af Shamran
LOL som FCN har fået deres 2 fan medlemmer som FCN består af på banen her :-)

Ja, det er da fantastisk som FCN kan sælge billige afrikanske spillere anskaffet under 18 år som dette årtusindes svar på slavehandlen fra over 200 år siden med en forretnings model helt unikt fra nogen anden klub i verden. Og så deltager de i et hav af "prestige mæssige" ungdomsturneringer rundt omkring i verden langt fra offentligheden åbenbart. For den vi andre kender til der hedder Youth champions league er de jo aldrig med i sjovt nok, men måske er den ikke fin nok til FCN´ fanbase ;-)

FCN som engang havde sportslige ambitioner selv hvor man skulle deltage i så og så mange europæiske gruppespil, skulle vinde mesterskabet min. en gang hvert 5. år osv. har vi sgu´ ikke set meget til de sidste mange år sømand.

Det handler ikke om det sportslige længere i FCN, men om at sælge spillere og det man som udenforstående ikke forstår det er hvordan en ukendt 20 årig på et bundhold i suppen kan sælges for over det dobbelte af forrige sæsons superliga topscorer fra det daværende mesterhold der endda har spillet europæiske kampe.

Det FCN fatter det er køb og salg af spillere som en vare og åbenlys er der lysår til forskel på de to eksempler jeg har givet i og med at Uhre burde have langt større markedsværdi end en random 20 årig fra et bundhold i Suppen set alene ud fra historikken på de to. Det er ikke Einstein viden vi snakker om sømand, men respekt for at man åbenbart kan sælge sand i sahara i FCN i modsætning til andre steder.

For ja der er da solstråle eksempler selv fra FCN side, men der er fandme langt flere flops i stalden al den stund FCN jo hver sommer sælger 3-5 spillere mindst og de jo ikke alle sammen kan være en Mikkel Damsgaard.

Investorerne i FCN må være super glade for de må da tjene kassen år efter år og kan være ligeglade med FCN rent sportsligt sålænge klubben holder sig i Suppen selvfælgelig for jeg tvivler på den går fra 1. division at sælge spillere for 50+ mio. - trods alt ;-)
Skrevet af Defensive Tunger
@ Modernitet
Ahh, så simpelt kan man vist ikke stille det op.

Man kunne vel også overveje hvad der var sket hvis man kunne holde på Damsgaard, Nelsson og Kamaldeen på samme tid. Tager man bare sidste år, så skulle der jo ikke lige frem Superligaens højeste pointsnit til for at vinde superligaen.

Nu var Nelsson måske ikke bedste eksempel, da det var lidt længe de så skulle have holdt på ham. Peter Vindahl måske og så styrket forsvaret en anelse. Så havde det jo ikke været utænkeligt at FCN havde været med, helt helt i top i sidste sæson.

Det er FCNs model, det her med at sælge spillere, men selvfølgelig kan de også sælges et eller to år senere, kig da bare på netop FCM og FCK.

Pengetanken bør da snart være så fuld at man har råd til at forsøge at samle et kongehold et enkelt år eller to. Så kunne de være man kunne sælge for endnu mere.

Lige for at præcisere: Jeg kan slet ikke se hvorfor Damsgaard, Kamaldeen og eventuel 1-2 dygtige spillere mere, ikke skulle kunne præstere på samme tid.


@Shamran Hold kæft en gang bræk, jeg orkede kun at læse 3 linjer...
Skrevet af Afløseren
@Shamran

Er det dig, ShevaCrespo?

Og hvem kalder du i øvrigt for sømand? Er det mig?

Der er ingen tvivl om, at FCN også arbejder på, at fodboldforretningen skal løbe rundt økonomisk. Nu kan jeg ikke huske de præcise tal for hvad akademierne i hhv. Farum og Ghana koster, men vi snakker hvertfald 30+ millioner om året i driftsomkostninger. Dertil er der et akademi på vej i Egypten også.

Al din snak om slavehandel giver jeg ikke en dyt for.
Spillerne fra akademiet i Ghana får chancen for at spille fodbold i Europa - hvis det ikke lykkedes at blive solgt til en klub, så får de muligheden for en uddannelse på college i USA gennem scholarship.
FCN
Skrevet af Benjaminbb
Imponerende talent- og salgsarbejde igen. Hatten af. Fantastisk at følge, når man holder med et andet hold, men hold kæft hvor er jeg glad for, jeg ikke er FCN-fan :-)
annonce
0