Snak

Mere indhold efter annoncen

Avis: Journalist-kommentar med i Henrik P-sag

Skrevet af bold
tor 8. apr 2021

Ifølge avisen VG skulle Strømgodset-træner Henrik Pedersen have sagt, at en journalist bare ønskede 'niggerbodies', hvorfor hun interviewede de mørke spillere i truppen.Læs hele nyheden her
Skrevet af Slettet(370955222502)
Sikke en grim sag.
EL MAS GRANDE!
Skrevet af Alerts
Ja han lyder som en hyggelig fyr ham HP.

Alle de uheldige ytringer, kommer nok ikke ud af den blå luft.
AGF siden 1880
Skrevet af Fl@skebøf
Fandme også for dumt hvis han siger sådan noget som træner.
Skrevet af Maradona-Messi
@Fla@skebøf: Det er for dumt at sige som menneske, ikke blot som træner!
Skrevet af SorenC
I mine øjne lyder det mere som humor end racisme. Sådan kunne jeg også have sagt
Holder med FC København
Skrevet af Fl@skebøf
@Fla@skebøf: Det er for dumt at sige som menneske, ikke blot som træner!


Jeg er helt enig, men hvad man siger som privatperson slipper man ofte afsted med, han er en offentlig person og skal tænke sig langt mere om.

Skrevet af VbRocks
Meget kan man sige om begrebet "hygge racist", men der er sgu stadigvæk nogle ord man bare ikke bruger, medmindre man sidder hjemme i jord hulen. Og der er de ord HP har brugt langt over grænsen. Især når man er leder i en organisation, der som udgangspunkt er multikulturel.
Skrevet af Reptilicus
Det lyder da som humor. En kvindelig journalist går åbenbart bevidst efter at interviewe spillere med afrikansk oprindelse. Det kan jo virke underligt og ekskluderende for de kaukasiske spillere. Er der en bagtanke med kun at interviewe spillere med afrikansk oprindelse? ... Helt naturligt bliver der stillet spørgsmål, og i kølvandet på de spørgsmål kan der så komme spekulation og humor ind i billedet. Leder man bevidst efter racerelaterede krænkelser, så finder man dem.
Skrevet af stik i rend dreng
At folk kalder det humor siger alt om hvor stort et problem racisme stadig er i Danmark.
Skrevet af Maradona-Messi
@Fla@skebøf: Jeg var egentlig godt klar over, at det var det, du mente... skulle bare lige være sikker;-)
@Reptilicus: der er intet humoristisk i brugen af ordet "nigger" uanset hvordan man vender og drejer det. Dansk hygge-racisme, når det er værst!
Skrevet af Slettet(102143211804)
At folk kalder det humor siger alt om hvor stort et problem racisme stadig er i Danmark.


Tak!
Stenbrodreng.
Skrevet af Bugx
Det er fandme langt ude, at nogen kan synes, at der kan være noget som helst humoristisk over at bruge ordet nigger...

Trist
Skrevet af SorenC
Bare lige til mit forsvar. Artiklen indeholder nu ordet "niggerbodies". Det gjorder der ikke da jeg skrev at det lignede humor. Der stod "negerkroppe" før.
For mig personligt er ordet "neger" ikke racistisk, men en gammelt dansk ord for en sort person. "Nigger" derimod bliver opfattet meget racistisk.
Holder med FC København
Skrevet af Roscoe
@bruger

"negerkroppe" er egentlig heller ikke på nogen som helst måde en god, eller passende, "joke" at lave.
Skrevet af Cta
Der har han vist lige ødelagt sin ejen karrierer med en masse tåbelige kommentar
Skrevet af mirakelmix
Altså nu kan humor jo sagtens være racistisk... Bare fordi man siger en joke - så undskylder det jo ikke, hvis den samtidigt også er racistisk!

Er den så udtryk for hans reelle holdninger? Det håber man da ikke!
Skrevet af Peter Nielsen
Danskere ved sikkert godt at neger absolut ikke er det samme som nigger, det har det i hvert fald aldrig været for mig. For mig er en neger ikke andet end en sort m/k fra Afrika. Ikke anderledes end araber, perser, indianer, eskimo osv. (eskimo er åbenbart også racistisk) Jeg er dog for længe siden helt stoppet med at bruge ordet da det for ikke danskere naturligvis let misforstås som værende voldsomt racistisk. Derfor synes jeg man skal holde sig helt fra at bruge ordet, og da især blandt folk der ikke er vokset op i Danmark.
Skrevet af XSDU
Problemet er netop, at der i dag, findes så pokkers mange frelste sjæle, som blive krænket selv over det faktum, at der ikke er noget at være krænket over.

Overdrivelse fremmer naturligvis forståelsen, men pointen er nu god nok.

Som barn i 80erne og teenager i 90erne, har jeg om nogen kunne se, hvordan det har udviklet sig.

Den gang, var der absolut ingen der tog anstød af brugen af ordet "neger". Nu bliver man jo på det nærmeste meldt til politiet for racisme, hvis man så meget som tænker på at bruge det.

Lidt som ham den stakkels rumænske dommer, der kom til på sit eget sprog at sige noget i retning af "ham den sorte" under kampen. Men da det lød som at der blev sagt "negro" som jo er mindre pænt på engelsk, brød helvede løs.

Jeg er skam helt enig i, at racisme ikke er i orden under nogen form. Men kan man ikke komme til at lave en fejl, uden at blive savet midt over?
Tænk hvis jeg skulle komme til at sige neger til eller om en person. Vil det så gøre mig til en person med en urimeligt slet karakter, og et dårligt menneske?
Og det andet som andre er inde på, tør man da slet ikke sige mere hvis man spiller fodbold, simpelthen fordi det kan LYDE som at man mener noget langt grimmere, der end ikke staves på samme måde.

Man tør ikke fordi man er bange for at folk ANTAGER noget, hvor de end ikke ved, hvad man reelt mener. Det holder da vel heller ikke??

Det gør naturligvis ikke at de ting der hævdes at den danske træner har sagt er i orden, hvis de er korrekt gengivet.

Jeg mener bare at lige så vel som vi skal være opmærksomme på at racisme naturligvis på ingen måden kan og skal accepteres, så skal vi også være opmærksomme på, at tiderne er markant anderledes nu fra hvad de har været tidligere, og at nogen måske har sværere ved at lægge en vane fra sig. En vane som mange der måske enten er yngre end jeg selv, eller som måske er lidt mindre forstående, måske vil kalde en uacceptabel uvane.

Så måske vi på den ene side kan enes om at racismen en ting som skal bekæmpes med næb og kløer, samtidig med at vi måske ikke bliver alt for skingre i tonen og debatten og dermed skynder os at tro det værste om folk, hvis man lige kommer til at fejle en lille smule, på grund af tankeløshed, som følge af at man måske er vokset op i en anden tid, er kommet til at udtrykke sig mindre heldigt?

Men ja, er der hold i de ting der postuleres mod træneren her, lyder det til at være lidt ud over tankeløshed, da det jo lyder til at være en tilbagevendende holdning i negativ retning, hvad jo netop på ingen måde er i orden. Blot for at mane enhver tvivl i jorden.
Skrevet af Retorikerens ret
Repticilus

Alt ved din kommentar skriger af at dit eget moralske kompas ikke peger i den rigtige retning.. Pinligt.
Skrevet af Reptilicus
Retorikerens ret,

Er det dig der skal afgøre hvorvidt mit moralske kompas er godt nok? Det er skam helt på sin plads. Jeg lader mig ikke holdningspåvirke af en brugers holdninger på bold, og det håber jeg heller ikke du gør. Hold fast i dit standpunkt, lad være med at nedgøre andre så kan det være der kommer respekt om dine synspunkter. Det lader til, at hvis jeg ikke enig i dit synspunkt bliver du sur. Lige nu diskriminerer du faktisk baggrund af holdninger, det er da usympatisk!

Hvis en kvindelig journalist har et godt øje til mørke mænd (Er det OK beskrevet?), så må man ikke joke om det? Hold nu. Hvis en kvinde er til skaldede mænd, til mænd med store hænder, mænd der har en særlig farve i huden, så er det da noget det bliver talt om i et omklædningsrum. Har Henrik P. nævnt hudfarven på nogle af sine spillere, ud fra journalistens interessesfære (i mænd), så er det da ikke andet end en joke. Nedgør Henrik P hudfarven på de her mænd, eller synes han blot det er finurligt og sjovt at det er de mørke hun henvender sig til?
annonce
0