Snak

Mere indhold efter annoncen
Jeg er på linje med Stagger Lee her. For min skyld kan man godt lave sæsonen til én lang træningslejr, 21/22 som eksperiment og genopbygning, de unge talenter ind og ud med indkøbte aliens som Depay og Agüero. Mener til gengæld ikke den gamle garde (Busq, Piqué, Alba) skal smides på porten, de er gode at have som mentorer i 21/22, hvor målet må være at forblive i ligaen. Hvis Europa-kval er muligt, kun en bonus.

Det skal nok blive godt (mit nye mantra).


Lodret uenig, det er den gamle garde der skal ud nu eller ihvertfald have langt mindre spilletid da de netop spærrer for udviklingen af talenter på de respektive pladser mens man i front skal beholde folk som Depay, Aguero mv da man pt på ingen måde har folk til at overtage på de pladser eller tage ansvaret offensivt fra egne rækker - udover Fati.
- og selvfølgelig skal Dest ikke spille den plads, han er back/wingback. Har en mistanke om at Sergi var lidt for respektfuld loyal over for Koeman her i den første kamp. Tror der fremover bliver fuldt fokus på egen avl.

At være mentor indebærerer jo netop at man ikke nødvendigvis spiller fuld tid.

Men Depay må udfases, det samme med Coutinho. Luuk skal væk. Aguero som jeg virkelig syntes var sin generations bedste 9er, han er nok også et fejlkøb.

Hvem vil du erstatte Depay, Aguero og Luuk med?

Braithwait? Vi har ikke ret mange spillere til frontlinien.. Ansu og Dembele er desværre omvandrende skader, og så er vi tilbage ved Dest og Demir.

Det kan også bliver for tænkt!
Liberal politik er vel netop ikke at tage befolkningens penge for at dele dem ud efterfølgende for selv at se godt ud.

Der er ret mange naive forslag og et par gode pointer.

Barcelona har ikke råd (som virksomhed) til at vente 2-3 år indtil talenter (måske) slår igennem til at spille Barcelona i toppe af ligaen). De har betalingsforpligtelser. Med dårligere resultater både i ligaen og CL risikerer Barcelona at de er dårligere ratet og det bliver dyrere at betale lån, mindre indtægter (vigtige kampe og antal at kampe), spillerne bliver mindre værd (salgsværdi) og kan kræve mindre lån (og til derfor være mere villige til at skifte til større (på nuværende tidspunkt) klubber. Med dårligere resultater er der også risiko for strid imellem spillere internt og træner. Derudover er risikoen er at det vil forstærke den negative spiral Barcelona er i. Den romantiske version og man smider de overbetalte (det er altid de udenlandske) spillere ud.
At træneren ikke skulle være en af de vigtigste elementer i en klub (så længe man har fantastiske spillere)er vel det dummeste der længe er skrevet her og vel også et af Barcelona største problemer selvom fans og ledelse ikke ser ud til at have set indad (se ManU, tidligere PSG). Barcelona var så indspillet for 5-6 år siden at Messi og Co. Måske kunne styre omklædningsrummet år efter men uden en stærk træner med nye ideer, inspirationer og skift at taktik i løbet af kampe (de turde jo ikke tage en doven Messi ud mere) løber det mere og mere ud i sandet. Xavi virker umiddelbart til at være lidt af en lottokupon specielt når han overtager et hold uden retning og i komplet krise. Det er selvfølgeligt romantisk med en tidligere legende og midtbanespillere er ofte gode som træneres (da de forstår spillet bedre) og han også erfaring fra Mellemøsten men er det virkligt nok. Jeg havde smidt alle penge efter den hagen (men igen det er jo udlændingenes skyld). Det vigtigste er vel der er en linje i klubben og Koeman (også en legende) linje gav ikke mening og han virkede overhovedet ikke til at lede holdet så godt nok han kom videre.

Spillerne er ikke så dårlige som de bliver gjort til men der mangler en god træner (til en topklub i krise) til at give retning. Der er det både sportsligt og økonomisk godt Messi er væk. Busquet og pique burde indstille sig til nye tider og måske vil de have respekt for Xavi for man kan ikke kun stille op med 17 årige og tro det fungerer. Der er ret langt fra top til bund i Spanien så mon ikke Barcelona skal hive en top 4 hjem med de spillere de har.
Iøvrigt en god ide med gratis eller bedre et symbolsk beløb for billetter til unge under 18 hvis det ikke allerede er sådan. Vil nok ikke koste så meget.
Det er jo udfordringen når man eksperimenterer/genopbygger - at acceptere dårlige resultater på kort sigt. Så... Depay bliver nok ikke bænket, men det kunne være rart :)

Hvis det endelig er - foretrækker Braithwaite i topform. Mere oplagt er Fati. Ellers... kender ikke nok til akademiets talentmasse på den front, men hvis Gavi og Nico kan komme ind på den måde, så har klubben vel udviklet en 9er eller to.

Endelig - gode gamle falsk 9er med fx Fati og Dembélé på kanterne.

Pludselig dukker en stjerne op, det er sket før, det vil ske igen.
Lodret uenig, det er den gamle garde der skal ud nu eller ihvertfald have langt mindre spilletid da de netop spærrer for udviklingen af talenter på de respektive pladser mens man i front skal beholde folk som Depay, Aguero mv da man pt på ingen måde har folk til at overtage på de pladser eller tage ansvaret offensivt fra egne rækker - udover Fati.

Enig, mindst et par stykker af den gamle garde skal ud. Jeg ser helst det bliver Roberto, Piqué og Busquets. Alba er lidt svær at undvære lige nu, men de andre er der rigeligt med talenter til at overtage. Det handler om at man skal skabe en ny Balance i truppen og det gør man bedst uden de gamle koryfæer.
https://twitter.com/infosfcb/status/1503096223938453508?s=20&t=19q9rsxzpUGq6ZYv4-CEDA

Hvor skal styringen er holdet komme fra - minus Roberto, Busq og Pique, så er der ingen spillere udover Alba, de Jong og Ter Stegen med +50 kampe og to sæsoner på seniorniveau i forsvaret og på midtbanen.

Hvem skal 17 årige Gavi læne sig på af - 19 årige Pedri?

Det vil stille meget store krav til de Jong, der allerede sidste sæson var overbebyrdet (og som i så fald nok skal spilles ind som DM) og Ter Stegen.

De skal helt bestemt udfases, men i hvert fald mandskabet i midtforsvaret er slet ikke klar til at stå alene (Garcia til tider rystende, Araujo konsekvent skadet og mangler styrng, Mingueza mangler styring - Lenglet og Umtiti uden for kategori), så det kan godt nok blive sårbart at sende dem alle videre med det samme.
Når man snakker spillere der skal ud, er det imo ikke kaptajn gruppen (eller den gamle garde), som lige har accepteret en lønnedgang der skal væk.
Der sidder et par spillere på bænken med en høj løn, som ikke bør være i nærheden af spilletid. Umtiti og lenglet. Det skal være 1. prioritet at få dem væk. Sammen med luuk selvfølgelig, men det kommer vel helt af sig selv.
Derudover er Griezmann og Pjanic vel kun lejet ud. Jeg ved ikke om der er købetvang i den leje aftale, men ellers skal det også prioriteres at få dem sendt videre.

Dembele har kontraktudløb til sommer. Hvis ikke han ser sig selv som en del af det fremtidige Barça, er han også væk senest der.

Jeg tænker det vil være en god ide at beholde kaptajnerne i truppen, men skære lidt ned i spilletiden for dem.
Hvorfor tror man at Xavi kommer og redder det hele?? Koeman havde "Barca-DNA" og erfaring fra store ligaer og landshold. Xavi kommer fra 3 sæsoner i en liga der ikke er bedre end Jyllandsserie 2...
Nu kan jeg jo kun snakke for mig selv. Men det er nok mere håber end tror.
Erfaring er ikke alt. Og især ikke hvis den erfaring kun er at skabe midterhold der ikke spiller godt.
Nu sammenligner du Xavi og Koeman. Man må sige at den store forskel i deres grundlag for success i Barça er deres fodbold intelligens. Xavi blev I bolds quiz beskrevet med ordet overblik. (Var det ikke det de brugte?) En tilsvarende beskrivelse af Koeman ville vel være hårdt skydende. Det er en væsentlig forskel på de to, og en væsentlig grund til at man kan forvente større success for Xavi end for Koeman.
Det er selvfølgelig ikke nogen garanti, da især erfaring trækker i den modsatte retning. Men man må bare sige at Koeman ikke fungerede. Og det er svært at se hvilke trænere man har mulighed for at hente, som ville være garant for success. Derfor ser mange Xavi som det bedste alternativ.

annonce