Snak

Mere indhold efter annoncen

Barcelona præsenterer overskud på 728 millioner kroner

Skrevet af bold
man 19. sep 20:18

Barcelona har mandag aften præsenteret et overskud på 98 millioner euro for 2021/22-sæsonen. Det svarer til et overskud på 728 millioner kroner. Læs hele nyheden her
Skrevet af Thiago Random
Kunne det tænkes at man holder sig til en møntfod i disse artikler?
Skrevet af Stelio_konto
@Thiago
Nej det er en del nemmere at finde rundt i hvis man springer frem og tilbage
Skrevet af La Red
Fantastisk hvis det er rigtigt. Jeg spekulerer på om de tal er ren omsætning eller inkl. nogle af de fraslag af tv rettigheder som barca har foretaget
Skrevet af BM
Kunne det tænkes at man holder sig til en møntfod i disse artikler?


Så ryger halvdelen af "artiklen".
Skrevet af Careca
“Barca - sådan går du fra asken til ilden” køb sensationsbogen før din nabo.
Skrevet af Stankovic
Hvor stor en del udgør indtægten fra salg af TV-rettigheder? Det hele?
Skrevet af Kenken
Fantastisk turn around efter corona krisen. Klubben ser ud til st være tilbage med større overskud end Real Madrid og endnu større forventninger til det kommende år. Ser ud til et par år med store underskud igen vender retur til som da der var overskud 9 år i træk

Kanon stor ros til den nuværende ledelse. Det ser godt ud både på ledelses gangen og træner bænken hvor Xavi er den mest vindende træner i Europa i 2022
Skrevet af Slettet(021211222109)
Det er svært at forestille sig at de indtægter ikke også inkluderer frasalg af rettigheder. Ellers er det svært at få øje på, hvordan de har båret sig ad med det. Det vil være imponerende i så fald
Skrevet af Stagger Lee
Fantastisk hvis det er rigtigt. Jeg spekulerer på om de tal er ren omsætning eller inkl. nogle af de fraslag af tv rettigheder som barca har foretaget

Frasalg af af spanske tv-rettigheder indgår i begge regnskaber. 10% i 2021/22 regnskabet svarende til omkring 250 mio euro og 15% i 2021/22 regnskabet svarende til omkring 270 mio euro. Derudover indgår frasalg af 49% af Barca Studios til omkring 200 mio euro i 2021/22 regnskabet også.

Hvor stor en del udgør indtægten fra salg af TV-rettigheder? Det hele?

Hvad mener du med det spørgsmål? Det hele af hvad?
https://twitter.com/infosfcb/status/1503096223938453508?s=20&t=19q9rsxzpUGq6ZYv4-CEDA
Skrevet af S4lv4
Selvfølgelig er salg af rettigheder og (forventet) fremtidig indtjening en del af de skitserede regnskabsoplysninger.

Spørgsmålet er blot, hvilken regnskabsperiode de vedrører (2021-2022 eller 2022-2023).

Det pynter på seneste og kommende regnskab - men konsekvensen viser sig først for efterfølgende regnskaber.
Skrevet af Stagger Lee
Det pynter på seneste og kommende regnskab - men konsekvensen viser sig først for efterfølgende regnskaber.

Korrekt, og konsekvensen skulle gerne være, man har fået styr på økonomien og at man får kontinuerlige solide overskud i de næste mange regnskabsår.
https://twitter.com/infosfcb/status/1503096223938453508?s=20&t=19q9rsxzpUGq6ZYv4-CEDA
Skrevet af Chris4700
Frasalg af rettigheder står for rundt regnet 5% af den totale omsætningen.

Man kan argumentere for at konsekvenserne havde været større hvis man ikke reagerede. Risikoen for at ryge ned i sportslig ligegyldighed, hvilket ikke omsætter særligt store summer, var reel uden de investeringer i truppen som klubben foretog.
Barca
Skrevet af Kenken
Folk glemmer den ene halvdel af frasalget. Folk fokuserer på, hvad de indgår med i omsætningen, men i og med der var et frasalg er der jo også tv indtæger man samtidig går glip af i regnskabet. Havde man ikke haft frasalget havde man jo ikke haft 0 indtægt fra den de,, men stadig indtægter fra de rettigheder man har frasolgt
Skrevet af JuanitoMaravilla
@kenken

Er du ikke også lidt kritisk for din klubs valg? Aftalen er jo dårlig i det lange løb. Er med på at det har været vurderet, at økonomien havde brug for et stød, men det er netop salgene af rettighederne, der har givet dette overskud.

Barca burde snart have styr på det med al den omsætning klubben ellers får. Mit eneste spørgsmål er dog, hvordan deres lønloft ser ud til næste sæson, hvor salg af rettigheder nok ikke kommer på tale og hvor man vel skal til at betale hvad man skylder til Alba, Busquets, Pique og De Jong?
Skrevet af sortmagi
Det skal nok gå i Barcelona.. Er så stor en klub, at de aldrig går Konkurs eller ikke er konkurrencedygtige. Selvom tallene vil det, så er der for stor interesse til det vil ske.
Holmstrøm og Don Ø, the kings.
Skrevet af TheUnitedWay
Det er en farlig leg den med at sælge ud af fremtidens indtægter. Lige nu går det godt, men det kan hurtigt blive som at tisse i bukserne.
Manchester United siden 92, GF siden 96.
Skrevet af Deebo
Hvad dækker sportslig ligegyldighed helt præcist? En 2. plads i sidste sæson, og dermed sikker kvalificering til Champions Leagues gruppespil, var jo facit inden alle disse salg af rettigheder for at finansiere nye indkøb. Den sikre top 4 placering kom med en ung dygtig træner der blev ansat midt i sæsonen og en trup med et par enorme og meget unge talenter man må formode bygger på i de kommende sæsoner.

Jeg har meget svært ved at se et scenarie, selv uden de mange profilindkøb i sommerens vindue, hvor Barca ikke er med i Champions League hver eneste sæson, så at påstå at man uden disse levers ikke kunne have fået klubben på ret køl på en noget mindre risikabel måde må du lige uddybe. Man har et af de allerbedste akademier i verden (hvis ikke det bedste) og viste i sommers at man tydeligvis stadig er en klub der ingen problemer har med at tiltrække spillere, endda selvom de spillere har bedre økonomiske tilbud fra andre klubber.

De har tilmed formået at få næsten alle spillere til at gå ned i løn for klubbens skyld og de sidste løntunge ældre profiler står vel med kontraktudløb næste sommer. Som jeg ser det kunne man sagtens have taget det lange seje træk, mens man fortsat sluttede i top 4, og langsomt bygget et nyt storhold op omkring Pedri, Gavi, Balde og de andre spændende unge spillere.

Det skriger da til himlen af at Laporta skal sikre sig en sejr ved næste præsidentvalg ved igen at handle så kortsigtet. Man kan som fan af en engelsk klub der er ejet af amerikanske igler se rigtig misundeligt på at Barca stadig er ejet af deres fans, men set udefra virker den her præsident løsning ret skidt som den fungerer i Barca. Der skal resultater på bordet og de skal sikres med det samme, koste hvad det vil i fremtiden, for ellers kommer der bare en anden politiker ind der lover guld og grønne skove og overtager dit sæde. Bartomeu som det bedste eksempel, men bestemt ikke den eneste præsident i nyere tid der har handlet egoistisk uden klubbens bedste for øje.
Manchester United Brøndby IF
Skrevet af Stagger Lee
Mit eneste spørgsmål er dog, hvordan deres lønloft ser ud til næste sæson, hvor salg af rettigheder nok ikke kommer på tale og hvor man vel skal til at betale hvad man skylder til Alba, Busquets, Pique og De Jong?

Man skylder ikke noget til Alba, Piqué og de Jong. De har en kontrakt, hvor lønnen falder som aftalt. Busquets´ kontrakt udløber til næste sæson og dermed er det beløb, han står til at få udbetalt, indberegnet i budgettet for 2022/23. Det samme kan siges at gøre sig gældende for Piqué, som har en klausul i sin kontrakt om, hvis han ikke spiller 40% af kampene i denne sæson, så kan den ophæves, Det kommer selvsagt ikke til at ske og derfor er han også væk næste sæson. Alba har ikke differeret ret meget af sin løn, men den er stadig høj og kontrakten løber til 2024. Han kommer dog ikke til at spile særligt meget, så man må vente og se, hvad der sker med ham næste sommer. Mit gæt er, han er væk, ligesom de andre to. Mht de Jong, så er der to muligheder. Enten underskriver han en ny kontrakt med en betydeligt lavere løn inden næste sæson, eller også bliver han solgt. Han vil være den eneste, der ligger uden for den ny lønramme og derfor skal han enten gå med til en ny kontrakt, eller også skal han finde sig en ny klub.

Med den nye lønramme, sammen med betydeligt lavere afskrivninger på spillere i forhold til tideligere år(læs; Coutinho, Grizmann og Dembélé) er strategien at lande på et årligt spiller budget på 400 mio euro årligt, hvilket vil gøre, man kommer til at ligge på omkring 50 % af omsætningen fremadrettet og altså vel inden for både FFP og et budget, der vil sikre kontinuerlige overskud.
https://twitter.com/infosfcb/status/1503096223938453508?s=20&t=19q9rsxzpUGq6ZYv4-CEDA
Skrevet af Doktor Nollert
Som Real mand, er det naturligvis dejligt at det går godt for Barca. Det gør La Liga meget mere spændende, med et stærkt Barcelona og selvfølgelig et stærkt Madrid hold.

Skrevet af Kenken
JuanitoMaravilla

Jo, jeg er sund kritisk, men ikke på heksejagt.

Hvordan dårlig i det lange løb? Ja isoleret set er den dårlig, men samlet set er det jo ikkke givet at den er dårlig. Det er også dårligt isoleret set at give 300 mio for Lewa, men samlet set kan det stadig være en god case når det samlede regnestykke gøres op (ikke kun økonomisk tænker jeg her). Men ud fra den case Barca var i kam det på sigt have været den rigtige løsning at frasælge rettigheder, men ja isoleret set var det dumt, men det er sjældent at det giver nogen reel værdi at kigge på noget isoleret set, da ting sjældent fungerer isoleret men i sammenhæng med alt andet
annonce
0