Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Juventusworldcup
Barca er en dårlig klub. Jeg er ikke enigi deres valg... Behold Messi og byg op på deres verdensklasse talenter. Raphinha og Kunde er to totalt unødvendige og dyre signings i fodboldens værste økonomiske situation i fodboldhistorien. De skal ikke prasterr sportsligt max nu men betale 1/3 Mia hvert år til galden. Godt jeg ikke er Barca fan - klubben er så svag at der kun skal en dårlig præsident til at smadre klubben fuldstandig, bartemou (AC Milan har fodboldens historiens bedste præsident Berlusconi mens Barca har fodbold historiens måske værste præsident bartemou). De sælger deres rettigheder i alle mulige dimensioner og dette gør klubben fattig og svagere de næste 25 ar (sixth aftalen) eller for evigt (denne handel) og det gør Barca til en potentiel taberklub da det måske mest sandsynlige er at de engang imellem sælger sig selv som en bestandig luder og med tiden vil Barca ikke eje Barca grundet periodevise ringe præsidenter der sælger Barca til andre. Sixth aftalen med salg af tv rettigheder for 25 ar er så dum kun en spanier kan lave den - Tvrettighederne er blevet måske Ca 10 x så indbringende de sidste 25 ar og de bliver hele tiden mere vard derfor er det dumt at lave den over 25 ar. Det er som at se en tåbe (Barca) blive hustler af disse store firmaer såsom Grækenland under finanskrisen. Ingen lande i Europa der er placeret længere mod nord er så skidt i låget at lave sådanne aftaler. Spaniere er bare uprofessionelle i forhold til os nordboere. Se hvordan de fyrer deres landstræner 3 uger for VM for ca 6 år siden, se hvordan ikke kun Barca menlaliga vil sælge rvrettigheder for 25 ar mens fornuftige Real godt kan se det er en katastrofal aftale. Se hvordan lalaiga forbundet behandler de spanske klubber under en krise, intet forbund behandler sine klubber dårligere under krisen end det spanske. Under krisen skal forbundene cut lidt slag til klubberne ikke slå yderligere på klubberne. Men sevilla og atletico Madrid er to af de mest professionelle klubber i Europa sammen med Tottenham, city, Liverpool, Leipzig, Atalanta, FCK, Ajax, Bayern, juve. Nej Jeg tror den tyske mentalitet sejrer i længden og Bayern er den bedste klub da Barca potentielt ikke ejer sig selv om 30 år. Bayern tjener næsten så mange penge som Barca nu også. Hvis Barca var en professionel og guddommelig klub havde de brugt Messi til at vinde ligeså mange mesterskaber som Real Ca 33. Ved godt noget af det måske er hårdt sagt men jeg er en (ikke helt moderne metroseksuel) mand.
Skrevet af Slettet(281802222608)
Rons

Det kan godt være det ender med et kæmpe sportswashing-forsøg


Det er det allerede ifølge definitionen. Det kræver ikke at du ser MBS på stadion. Han skal blot eje klubben før det bliver til sportswashing.Men decideret front-figur bliver han forhåbentlig aldrig. Og så længe det er sympatiske folk der styrer klubben med gode hensigter (og med respekt for FFP), så kan alle heldigvis sove godt om natten.


En af de første ting Mohammed Bin Salman udtalte efter at have overtaget Newcastle var hvor lykkelig han var for at de kunne bryde FFP. Han havde især fundet glæde ved at de kunne overskride FFP på stadionrenovering og træningsfaciliteter fordi de heldigvis ikke bliver beregnet med når vi finansially skal fair play´e. Helt hul i hovedet. Super konkurrenceforvridende.
Skrevet af AaBager
Crn85 - til gengæld kan Barcafans som dig leve videre i fuld benægtelse. Det hele kører jo bare som smurt.
Skrevet af Rons
@ Super League

Det der må betegnes som fake news. MBS har ikke udtalt sig vedr NUFC, og kommer formentlig ikke til at gøre det, da han som sådan ikke har en rolle i klubben. Han er ganske givet en ny fan af klubben, qua PIFs ejerskab.

Hvis tingene ændrer sig og det bliver ham, personligt, der får lov at eje og styre klubben. Ja, så vil du sikkert se ham som en anden Mansour, Abramovich etc. Men dette er meget usandsynligt.

Men nok om NUFC i denne tråd (håber jeg :))
Toon 4 Life!
Skrevet af Mr.Munk
Alle de rettigheder/ejerskaber der er frasolgt, betyder lavere indtægter år efter år efter år. Champions league sejre årligt, de næste par år, må vel fortsat vanskeliggøre at indhente det de afskriver ved frasalgene. Det virker hovedløst at de ikke har prioriteret at få 2 mellem sæsoner, stadig i top 4, og så tilbage i fuld vigør. Men mon ikke der også er nogle tilbagekøbsmuligheder ift de frasolgte rettigheder, hvis økonomien bliver til det.


Kære Kim skov
Indtægter vil stige
Deres frasalg af 25 % af tv rettigheder betyder ikke det store
Det er penge som de skulle have i en længere periode som de har fået her og nu + hvis barca bliver et middelmådige hold de næste par år så vil indtægterne også falde både fra tv men også fra tilskurer og fans
Sidst men ikke mindst der real solgt 100% tv rettigheder i 2006 var der mange der kaldt det et genistreg men når barca gør det så er det ligesom at tisse i bukser for at holde varmen!!!
Skrevet af Pep Guardiola
Men nu skal denne tråd jo ikke handle om NUFC. Den bør og skal handle om - den engang så sympatiske klub - Barcelona.

Og det er den vel stadig - det er blot ledelsen der agerer yderst usympatisk.


Nu er det dig der vælger at kalde Barcas ledelse usympatiske alt imens du forsvare en ledelse i din egen klub der er styret af et ondskabsfuldt, menneskefjendsk og på alle måder klamt diktatur-ejerskab. Selvfølgelig kommer det til at handle om dit forsøg på at slå alle rekorder for dobbeltmoral. Du har slet ikke den moralske integritet eller kapital til at angribe Barcelona for at være usympatiske så længe du støtter en klub ejet af en diktator der skiller kritiske journalister ad med en motorsav.

Der er nogle usympatiske elementer i Barca-ledelsens ageren, men for at citere Rolf Sørensen så er de festrygere blandt stiknarkomaner i sammenligningen med Newcastle.
Skrevet af crn85
AaBager

Læs hvad jeg skriver.

Jeg og de fleste barca fans er bevidste og klar over problemet, men ved samtidig det er mere komplekst end hvad mange som ikke kan lide barca gør det til. Som udelukkende er inde for at komme med negative kommentarer.

Mange sætter sig ikke ind i tingene, og forsøger man at forklare dem dette,
så benægter vi bare, har skyklapper på eller noget helt tredje.

Ingen af Jer eller os ved hvordan regnskabet reelt ser ud.
Er sikker på de (selvom det virker rodet pt) har bedre styr på det end samtlige bold brugere herinde.

Jeg var sikker på de ville løse problemet med at få indregistreret spillerne, og hvad frasalgene gør, må kun tiden vise.

Men ingen af Jer ved reelt hvordan tingene ser ud og få måneder/år.

Barca havde jo rekord overskud år efter år indtil coronaen kom. Og det ramte dem.
Skrevet af Slettet(281802222608)
Rons

Okay nu forstår jeg.

Så det vil sige at så længe du ikke fysisk kan se ejeren af klubben noget sted, så er det okay at klubben er ejet af en morderisk diktator, der tjener sine penge på undertrykkelse og smider pengene ind i klubben?

Dvs. du har heller ikke et problem med PSGs diktatoriske styre?
Skrevet af Slettet(281802222608)
Mr. Munk

Sidst men ikke mindst der real solgt 100% tv rettigheder i 2006 var der mange der kaldt det et genistreg men når barca gør det så er det ligesom at tisse i bukser for at holde varmen!!!


Jeg forstår ikke den besættelse med Real Madrid.
Tilbage i 2006 solgte både Barcelona og Real Madrid deres TV-rettigheder. Real Madrid fik mest for deres men Barcelona gjorde det også samme år. Lige forinden. Men er det fordi I ikke forstår forskellen i handlerne dengang og handlerne i dag?

Dengang havde man ikke desperat brug for pengene. Man lavede et offensivt sats men det var ikke af nød. Man var ikke i økonomisk krise. Og man fik mere for pengene dengang end Barcelona gør nu. Og dengang behandlede man ikke sine spillere grimt fordi man har overforbrugt og købt for mange spillere. Jeg føler I hele tiden rammer forbi skiven og tror at folk er kritiske pga noget helt andet end det, der bliver skrevet til jer.
Skrevet af Slettet(281802222608)
crn85

Er sikker på de (selvom det virker rodet pt) har bedre styr på det end samtlige bold brugere herinde.


Vi tvivler. Hvorfor skulle man have tiltro til dem når de også fik klubben ud i det her rod og fik dem insolvent? Den blinde tiltro er vanvittig og ikke særlig intelligent.
Skrevet af Rons
@Pep

Jeg siger ikke at barcas bestyrelse er usympatiske. Jeg siger de agerer usympatisk og lettere grotesk i øjeblikket.

Og så er der da ingen tvivl om, at MBS tager prisen i forhold til at være usympatisk. Derfor er det da også glædeligt at han ikke er en del af klubbestyrelse. Det ville ikke være til at bære.

At pengene mestendels kommer fra PIF er et vilkår vi må leve med, ligesom Man U, Crystal Palace og andre der af omveje får penge derfra. Jeg ville da ønske at aktiemajoriteten var hos andre, men så længe de ikke agerer usympatisk eller giver køb på klubbens værdier, så støtter jeg konsortiums-strukturen.
Toon 4 Life!
Skrevet af Rons
@Super League

Jeg har meget imod PSG. Deres chairman sidder som minister i Qatar. Nuff said. Det samme med Man C og Abu Dhabi.

Hvis sådanne forhold også bliver en realitet i NUFC - ja så har vi balladen :)

Over and out.
Toon 4 Life!
Skrevet af A7X4ever
Crn85 - til gengæld kan Barcafans som dig leve videre i fuld benægtelse. Det hele kører jo bare som smurt.


De eneste der lever i benægtelse er de personer, som dig selv, der tilsyneladende er blændet mere af deres had til Barca og håber de falder end at gide sætte sig ind i det større billede som Crn skriver ovenfor

Barcas plan i siden Laporta kom til er / har været:
- Komme af med kortsigtet gæld her og nu og omstrukturere til langsigtet for en del af beløbet (= mere arbejdsro, bedre værdi (inflation på den lange bane samt lavere procentsats)

- Lave STORE afskrivninger for at få dødvægten væk (Coutinho + Griezmann som de klart største afskrivninger men også største gevinster på lønbudgettet)

- TOTAL omstrukturering af lønstrukturen så man ikke har de her fuldstædnige vanvidslønninger som den tidligere ledelse gav (ala f.eks. de to nævnte spillere ovenfor) og ellers en masse dødvægt der ret beset ikke har niveau til Barca (Neto, Mingueza, Braithwaite, Neto, Puiq, Umtiti, Lenglet etc)

- Hente en profileret spiller til det "nye" projekt - Lewandowski - der kan spille i en 2-3 sæsoner på øverste hylde

- Hente transferfrie profiler fra øverste hylde der kan bruges og worst case sendes videre med fortjeneste (AC, Garcia, Auba, Depay + Kessie)

- Hente langsigtede profiler for en del af beløbet man har fået der er direkte til startelleveren (Kounde, Raphinha og nok også Bernardo Silva)

- Have et attraktivt produkt så man øger indkomst ift bedre sponsor aftaler, tilskuer indtægter, præmiepenge etc istedet for et relativt middelmådigt hold hvor man jovist ville have 100% i sig selv men også vil være henvist til middelmådighed fremadrettet og dermed et produkt der ikke omsætter for nær så meget som fremadrettet

Man er som Barca fan godt klar over at:
- Den økonomiske situation er elendig og der er selvfølgelig også delte meninger om fremgangsmåden, langt de fleste synes dog det er vejen frem

- Man er godt klar over at det ikke er det hele der er så skide elegant (bedst eksemplificeret ift De Jong samt hvordan man ber spillerne om at tage økonomiske tab) men at det samtidigt også er et nødvendigt onde for at få klubben gjort konkurrencedygtig igen.

Slutteligt: Barca har stadigt et af de mest velprofilerede og største sportsbrands i verdenen. Når man når op på det niveau er det ikke altid det mest logiske og rationelle der skal til for at holde sig i toppen hvilket også er det vi ser dette vindue (og som f.eks. med Real Madrid i 2006)

Lad være med at gøre det så sort/hvidt som var det almindelig husholdningsøkonomi man havde med at gøre, der er langt flere facetter der skal indregnes.

Personligt er jeg overbevist om at Spotify ikke havde givet så lukrativ en sponsoraftale hvis man ikke kendte til planerne for at få stablet et konkurrencedygtigt hold på benene igen og jeg er personligt overbevist om at det man generer ved at have 75% i dette projekt kan måle sig nogenlunde med at have 100% i sig selv
Skrevet af Slettet(281802222608)
Rons

Jeg har meget imod PSG. Deres chairman sidder som minister i Qatar. Nuff said. Det samme med Man C og Abu Dhabi.

Hvis sådanne forhold også bliver en realitet i NUFC - ja så har vi balladen :)

Over and out.


Tænker du på Nasser Al-Khelaifi?
Han ejer ikke PSG. Han er bare ansat som direktør i klubben.

Han er ikke minister i Qatar. Han er Minister Without Portfolio som ikke er det samme som minister. Det svarer lidt til at være ærespræsident eller æresgæst. Eller æresmedlem. En titel uden betydning. Det giver ham ingen beføjelser og ingen magt.

Jeg synes det er et sjovt sted, du trækker skillelinjen. Hvis du på noget tidspunkt oplever at Newcastle har flere penge end de plejede at have, så skal du vide at pengene kommer ikke fra den sportslige verden. Newcastle har ikke tjent pengene. Pengene er tjent på undertrykkelse. Og på samme måde bliver Premier League boostet op af disse penge hver gang der laves en national handel. Dette er også årsagen til at Chelsea og senere City har gjort Premier League så rige og attraktive. Men hvad kan man gøre, når man blot er fan af en engelsk klub og dermed intet værd for klubben andet end en indtægtskilde? Man er bare tilskuer. En kunde.
Skrevet af sommersol
hovsa til alle dem herinde, som troede de ville få ret. hele sommeren har jamret løs om ting de intet ved om. nu er alle næsten registreret, og de aner ikke hvad de skal sige. kounde r skadet, og er årsagen til at det ikke haster med ham. Laporta ved hvad han laver imodsætning til bartomeu. det er godt med en præsident som har styr på tingene, imodsætning til visse brugere på denne hjemmeside.
Skrevet af Rons
@Super League

Altså spørgsmålet om hvor pengene kommer fra, er jo desværre ikke rigtigt relevant mere i moderne fodbold. Det vrimler med beskidte penge. PIFs penge fx - hvis disse betegnes som beskidte - er overalt i fodbold (og andre steder i den moderne verden) Og nu får NUFC så også glæde af dem. Men altså indtil videre har vi jo ikke rigtigt mærket meget til det. Det er jo først når/hvis vi begynder at agere som en olieklub, at vi oplever at der er flere penge end tidligere. Mike Ashley var jo ikke ligefrem en fattig mand. Han var bare nærig :)

Toon 4 Life!
Skrevet af Slettet(281802222608)
A7X4ever

Rigtig fint skrevet!
Jeg er meget enig. Men det er desværre meget forsimplet og kun den halve sandhed.
Man har rigtigt nok fået meget, meget, MEGET bedre styr på økonomien. Det er super godt. Men det er også kommet på baggrund af to kedelige fakta:

1. Pengene er kommet fra ens spillere. Altså dem man kalder sin familie. Man er gået tiggergang hos spillerne og fået dem til at gå ned i løn. Og det er ikke fordi de spillere vælter sig i taknemmelighed fra klubbens side af. Men det må de selv om fordi spillerne gik selv med til det. Det er bare lidt usympatisk. Men okay, fair nok. Det må vi acceptere. Og det virkede!
1a. Klubben må bare ikke gå til angreb ved hjælp af pressen på deres spillere. Frenkie de Jong, Piqué og Martin Braithwaite synes nok ikke det er særlig sjovt i øjeblikket at blive buet af deres fans (medlemmer) for vitterligt ikke at have gjort noget forkert. Og klubben går ikke ud og forsvarer dem. I stedet siger de offentligt i pressen at spillerne godt ved, at de skal videre, hvilket selvfølgelig er en løgn fordi det ved spillerne ikke før de selv har besluttet det.

2. Pengene er kommet fra fremtidens økonomi. Man har gjort mange af de kortsigtede gældsposteringer langsigtede. Men man har også hævet beløbet gevaldigt. Da Laporta overtog sædet havde klubben en gæld på 9 milliarder. Nu er den på 12 milliarder ifølge seneste regnskab. Og det er simpelthen bankerne der har sagt OK til at modtage flere penge fra klubben for til gengæld at skubbe gælden flere år frem. Samtidig er det jo ikke en sejr at man kan indskrive sine nykøbte spillere, hvis det er på bekostning af at man mister indtægter i fremtiden. Man får dem aldrig igen. Klubben er blevet mindre værd pga af det og mindre attraktiv at følge i længden. Naturligvis blinger det virkelig smukt guld netop nu med så mange dyre indkøb af profilerede spillere men det koster på den lange bane. Det er en skrøne at klubben vinder på alle de her salg. Det er faktisk noget som man normalt aldrig ville ty til medmindre man var presset.

Så alt i alt en kæmpe katastrofe. Det skal udmøntre sig i 3 CL titler i træk før det giver mening. Men det er utænkeligt og umuligt. Klubben har mistet store sponsorindtægter som er blevet erstatet af nogle mindre. Derudover har man også sponsoreret Camp Nou. Det er en ekstra indtægt som rent faktisk hjælper og skubber de samlede sponsorater højere op end klubben har prøvet før. Men de jo ikke engang i eliten når det kommer til at trække sponsorere ind.

Det er som om der bliver tegnet et meget positivt billede af de få Barca fans her på siden. Til trods for at for hver 1 Barca fan der udtrykker sig positivt, så er der 12 neutrale der ryster på hovedet. Og hver gang man kommer med kritik, så er det enten fordi man er dum eller ikke har sat sig ordentligt ind i det. Hvilket faktisk er lige modsat, fordi neutrale følger både de gode og de dårlige historier hvor Barca fans åbenbart kun følger de gode.

Sportsligt ser det mega godt ud. Det bliver spændende om alle de nye ansigter kan spille sammen. Det bliver spændende om moralen og kampgejsten i truppen bliver bedre end vi har set i mange år. Hvis de først begynder at kæmpe for trøjen, så skal det nok slå gnister og titlerne vil vælte ind. Der er masser af kvalitet og jeg tror Xavi er den helt rette mand til at føre dette projekt videre.
Skrevet af Slettet(281802222608)
sommersol

hovsa til alle dem herinde, som troede de ville få ret. hele sommeren har jamret løs om ting de intet ved om. nu er alle næsten registreret, og de aner ikke hvad de skal sige. kounde r skadet, og er årsagen til at det ikke haster med ham. Laporta ved hvad han laver imodsætning til bartomeu. det er godt med en præsident som har styr på tingene, imodsætning til visse brugere på denne hjemmeside.


Hovsa der er vidst en, der har fuldstændigt misforstået al hvad kritikken gik ud på.
Måske ham her bare tror at folk hader Barcelona uden grund og tænker "Ha! Nu fik vi solgt 15 % af klubbens indtægter så vi kan registrere dette års indkøb af spillere, ha!"
Skrevet af Slettet(281802222608)
Rons

Altså spørgsmålet om hvor pengene kommer fra, er jo desværre ikke rigtigt relevant mere i moderne fodbold. Det vrimler med beskidte penge. PIFs penge fx - hvis disse betegnes som beskidte - er overalt i fodbold (og andre steder i den moderne verden) Og nu får NUFC så også glæde af dem. Men altså indtil videre har vi jo ikke rigtigt mærket meget til det. Det er jo først når/hvis vi begynder at agere som en olieklub, at vi oplever at der er flere penge end tidligere. Mike Ashley var jo ikke ligefrem en fattig mand. Han var bare nærig :)


Du må gerne kigge den anden vej hvis du kan tåle at blive stemplet som en del af problemet i stedet for en del af løsningen. Et gennemsyret usympatisk menneske! Jeg foretrækker at gøre verden til et bedre sted.

Naturligvis har man som Premier League fan vænnet sig til tanken om at ejerskab er ikke noget, der betyder noget. Og hvor pengene kommer fra er et fantom spørgsmål i England efter så mange år med uetiske ejerskaber. Sådan er det ikke der hvor fodbolden stadig lever sit liv.
Skrevet af Rons
@Super League

Personligt kigger jeg ikke den anden vej. Det er vigtigt at forholde sig til hvem der styrer ens klub og hvor investeringer kommer fra. Også derfor jeg holder skarpt øje med udvikingen i klubben. Med andre ord - hvis MBS sætter sig i direktør-stolen eller bliver officiel ejer. Så bliver det uden mig som fan. ELLER hvis de indgår i en eller anden form for Super League.
Toon 4 Life!
annonce
0