Snak

Mere indhold efter annoncen

BIF-fans opfordrer til stemningsboykot i derby

Skrevet af bold
tir 3. maj 14:10

En række Brøndby-fangrupperinger har i en samlet meddelelse opfordret til fælles stemningsboykot i søndagens derby mod FC København.Læs hele nyheden her
Skrevet af losamigoss
Respekt.
Skrevet af Rm4life
Grund til de 4 sek?
Skrevet af SotD
Man kunne jo også tage de straffe man fuldt fortjent får for gang på gang på gang at skide på almindelig pli og normal opførsel, som en ægte mandemand, med oprejst pande - i stedet for at hyle op i flok over at grænserne lukkes, når de overskrides tilpas ofte.
Silkeborg IF
Skrevet af JuveFC
SotD, mere præcist kan det ikke siges, evnen til at se indad er ikke så god hos disse fans
Skrevet af Holmgaard24
Rm4life
19 minutter og 64 sekunder
Brøndby IF Manchester United Herlev IF Barnet FC
Skrevet af MadsThomsen
Som en der aldrig har været en del af de her hardcore-fan-kulture, så ser jeg det kun udefra. Jeg må sige, at jeg synes det klinger ret hult når disse fans (både Brøndby og FCK) råber og skriger på "dialog". For det virker ret meget som om, at de selv på ingen måde er interesserede i dette. Når man boykotter stemning i 20 minutter i Parken pga. manglende dialog, og så vælger efter de tyve minutter at gå amok i fyrværkeri og romerlys, så går man altså selv direkte imod dialog med sine handlinger. Det klinger for mig ret hult at forvente at politiet skal komme med dialog, men man selv aktiv og helt bevist vælger at gøre alt det politiet og foreningen beder en lade være med. Det er altså dobbeltmoral på absurd højt plan. Man viser jo lige netop, at man ikke vil have en dialog.

Men det er måske bare mig, der ikke helt forstår det..
DK: FC Midtjylland Mener at den danske Supercup bør genindføres!
Skrevet af Bløde babser
19 minutter og 64 sekunder


Det er så cheasy.
Remember, when you are dead, you do not know you are dead. It is only painful for others. The same applies when you are stupid.
Skrevet af Sebalist
"Man kunne også tage de straffe, man fuldt ud fortjent får"

Jeg har ikke gjort noget. Hvorfor fortjener jeg en straf?
-Kollektiv afstraffelse er en falliterklæring, uanset baggrunden for det. Det svarer til at alle mennesker der er i Netto klokken 17 bliver bortvist fra at handle der igen, fordi 5 skoledrenge fylder en taske med Marabou og smadrer en rude på vejen ud, i det tidsrum.
"Que la chupen y sigan chupando"
Skrevet af UndisputedEra
Fedt at Brøndbys fans også træder i karakter.

Folk der laver ballade, skal selvfølgelig straffes. Det er der vel ikke specielt mange der er uenige i. Men kollektiv afstraffelse hører ingen steder hjemme.
Skrevet af Slettet(312058221912)
@Sebalist - spot on
Skrevet af Connaisseur
Hvad med en boykot af 19 uden for pædagogisk rækkevide 64 fortabte personer som ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt. Det havde sendt et signal.
I øvrigt classy at koble restriktioner som følge af folk der ikke kan opføre sig ordentligt sammen med Brøndbys etableringsår - stærkt…!
Skrevet af vbkfyn
De fans, der mener, det er så uretfærdigt med kollektiv straf, må jo så udpege de skyldige, så de kan blive udelukket. Men der er jo aldrig nogen, der har set eller hørt noget.... VB har fx fået bøde for ølkast blandt fans, og får det nok igen efter pokalkampen mod FCM. Er det fair...? Ja, for der er ikke styr på tropperne. Og så må man betale....
Danmark: Vejle Boldklub England: Manchester United Tyskland: Borussia Mônchengladbach
Skrevet af MadsThomsen
Men nu spørger jeg bare lige - hvad er alternativet til kollektive straffe som situationen er? Klubberne formår jo tydeligvis ikke at finde de enkelte, problemskabende individer og straffe dem. Så når klubberne åbenbart ikke magter dette, skal man så bare lade tingene løbe frit?

Derudover er det vel ikke hverken uretfærdig eller unikt at straffe arrangøren (klubberne) hvis de ikke magter opgaven?
DK: FC Midtjylland Mener at den danske Supercup bør genindføres!
Skrevet af Slettet(312058221912)
@vbkfyn - jeg har aldrig set en person begå vold eller hærværk ifm. med en fodboldkamp - glem ølkast og romerlys; det er slet ikke det vi taler om. Hvordan fanden skal jeg udpege en skyldig - det kan jeg ikke, når jeg ikke oplever det og er iøvrigt heller ikke mit job.
Vold og hærværk finder typisk ikke sted på stadion med før og efter kampen.
Skrevet af Har I set mine nøgler?
Som en der aldrig har været en del af de her hardcore-fan-kulture, så ser jeg det kun udefra. Jeg må sige, at jeg synes det klinger ret hult når disse fans (både Brøndby og FCK) råber og skriger på "dialog". For det virker ret meget som om, at de selv på ingen måde er interesserede i dette. Når man boykotter stemning i 20 minutter i Parken pga. manglende dialog, og så vælger efter de 20 minutter at gå amok i fyrværkeri og romerlys, så kampen må afbrydes adskillige gange. Så går man altså selv direkte imod dialog med sine handlinger. Det klinger for mig ret hult at forvente at politiet skal komme med dialog, men man selv aktiv og helt bevist vælger at gøre alt det politiet og foreningen beder en lade være med. Det er altså dobbeltmoral på absurd højt plan. Man viser jo lige netop, at man ikke vil have en dialog.

Men det er måske bare mig, der ikke helt forstår det..

Den tid på Sektion 12, der i højest grad var præget af gensidig respekt mellem fanfraktion og klubledelse, var en tid, hvor der netop var dialog. Fansene fik lov til lidt mere, end ledelsen havde interesse i, og de fik lov til lidt mindre, end de selv havde interesse i. Man havde ugentlige møder om forskellige rettigheder og begrænsninger; af og til var Politiet involveret heri. Sektionen havde eksempelvis et lokale, der var deres, på B-tribunen; her kunne man opbevare diverse remedier og skabe bannere. Den fik også et capo-tårn (hvilket faktisk var mod ledelsens ønske).

Jeg husker, at nogle i Sektionen gik over stregen til en fodboldkamp med mindre fornuftige remedier. Jeg husker ikke, om det var romerlys eller røgbomber, men det var sikkert begge dele, og det var helt sikkert dumt. Skideballen var stor, truslerne endnu større - men der blev rettet ind. Der blev opstillet nogle krav, og de blev efterlevet til fulde. Det fik man også ros for, og det kan lyde banalt, men dialog og gensidig respekt er jo i sidste ende... banale.

Ind kommer Anders Hørsholt dog i den store stol, og hans mission er klar: han kan ikke lide Sektionen. Som noget af det første fratager han Sektionen lokalet uden nogen forudgående snak, og som følge af protester over dette kvittes de ugentlige møder. Herfra går det galt: de følgende uger og måneder er der ikke styr på fansenes opførsel - hvilket naturligvis først og fremmest er fansenes ansvar.

Og hvorfor skriver jeg ovenstående smøre? For at klargøre, at der faktisk ikke er særligt meget, der tyder på, at fansene ikke vil dialogen. Til gengæld benytter de nogle midler, når de, der bestemmer, fraviger dialogen, og disse midler er kritisable.

Det ændrer bare ikke på, at det er pinligt forbi det forståelige, hvor elendigt Politiet og fodboldens magthavere håndterer dette her. Det er latterligt og pinligt.

Det åbner også for en besynderlig naturlig konsekvens: skal Tivoli eksempelvis forbydes at afholde Fredagsrock? Eller skal de have lov, bare alle fremmødte er fyldt 30, eller de har bestemte farver trøjer på?

Jeg er ikke selv længere på Sektionen, bl.a. fordi jeg ikke bryder mig om dele af opførslen. I mange henseender tager jeg afstand fra dem. Men det er unuanceret - om ikke decideret forkert - at påstå, at Sektionen ikke vil dialogen. Desuden inkluderer FCK´s fanbase Nedre C, og vi vil sgu gerne, kan jeg fortælle dig. Jeg kan kun antage tilsvarende ting om Brøndbys folk, hvilket jeg bl.a. bygger på samtaler, jeg har haft, med gode venner derudefra.

Jeg har altid været tilhænger af, at Brøndbys fans ikke var velkomne i Parken, for jeg har aldrig forstået, at man som FCK synes, at Brøndby kan møde op med opbakning, når de skal spille hos os. Men den måde, det er sket på, er én stor udstilling af Politiet som en gennemført inkompetent og pinlig institution. Og det er folk, der ikke er ved Politiet, der betaler regningen.

Måske Politiet og Hørsholt-typerne skulle læse Æsops fabel om Vinden og Solen. På moderne dansk hedder den metafor vel noget med pisk og gulerod. Nu har man pisket i et årti og opnået intet. Før det "gulerodede" man i nogle år, og der var styr på tingene. Apropos banal...
https://www.berlingske.dk/sport/qatar-bandlyser-fagforeninger-dbu-er-ekstremt-skuffet
Skrevet af Slettet(331423221810)
Fedt, selvfølgelig skal vi bakke op om fck her..

Det er vores allesammens kultur
Skrevet af Scotty
Måske det bare er mig men hvorfor skal der være dialog? Det lyder lidt som en flok møgunger der lige skal fordi deres far til en løftet pegefinger før de kan huske hvordan almindelige mennesker opfører sig i det offentlige rum. Er dem der laver ballade ikke myndige voksne mennesker? Det kan da ikke være rigtigt at nogen skal "i dialog" med dem hver uge før de kan efterleve helt basale ting som at opføre sig ordentligt. Endnu mere godnat at kritisere politiet. Aldrig nogensinde er det deres skyld at en flok idioter ikke kan opføre sig ordentligt. Sidst men ikke mindst har jeg svært ved at forstå hvorfor klubberne ikke kan identificere hver og en som laver ballade og udstyre dem med 10 års karantæne. Det burde ikke være synderlig svært i dagens samfund.
Skrevet af Tom Wanks
"Måske Politiet og Hørsholt-typerne skulle læse Æsops fabel om Vinden og Solen. På moderne dansk hedder den metafor vel noget med pisk og gulerod. Nu har man pisket i et årti og opnået intet. Før det "gulerodede" man i nogle år, og der var styr på tingene. Skulle man måske overveje at vende tilbage til den tilgang??"

Det allermest krepérlige er vel at man har så snæver en pædagogisk akse. Straf- og belønningspædagogik kan noget, men relations-, struktur- og læringspædagogik etc. kan meget, meget mere. Men disse tre genrer af pædagogik kan kun finde sted, når der sker ligeværdig interaktion og fastholdes dialog - fuldstændigt som visse dele af det britiske politik er lykkedes med. Danmark, smørhul og selvtilstrækkeligt røvhul med indolente magfuldkomne ved roret; man VIL ikke lære af intelligent crowd-handling og public-alliance metoder som i årevis har været til disposition.
Arsenal FC, Real Madrid, FC København, wonderbars: https://www.youtube.com/watch?v=HavKbRPC9Z8
Skrevet af bondejokker
Scotty fuldstændig enig
Skrevet af Pep Guardiola
Jeg har ikke gjort noget. Hvorfor fortjener jeg en straf?
-Kollektiv afstraffelse er en falliterklæring, uanset baggrunden for det. Det svarer til at alle mennesker der er i Netto klokken 17 bliver bortvist fra at handle der igen, fordi 5 skoledrenge fylder en taske med Marabou og smadrer en rude på vejen ud, i det tidsrum.


Alt imens du passivt ser til uden at kontakte de ansatte vagter, politi eller andre. Og undlader at hjælpe med opklaringsarbejdet.
Du glemte lige den del.

Og nej, jeg er ikke fortaler for kollektive straffe, men hooligan-problemet ville være løst hvis de fornuftige på stadion tog (en del af) ansvaret på sig og hjalp med at få de rådne æbler ud.
annonce
0