Snak

Mere indhold efter annoncen

Big Sam: Tør ikke sige hvad jeg mener

fre 27. feb 2015
Sam Allardyce mener, at der er store problemer med dommerstanden i Premier League. Han mener, at det er uddannelsen af dommerne der har svigtet.

Læs hele nyheden her
Jeg mener det er på tide at indse at spillet og teknologien har udviklet sig, og at det er tåbeligt ikke at benytte de redskaber man nu har til rådighed for at hjælpe dommerne. Benyt dog videoafgørelser i kampafgørende situationer som straffespark, mål og udvisninger.
Dommere bliver aldrig ufejlbarlige uanset hvor meget uddannelse man giver dem.
Husk at lyset for enden af tunnelen kan være et modkørende tog!
Trænerne og klubberne har også sin del af skylden. Når det er andre der har lavet noget så går det amok men når en af deres spillere bliver udvist eller burde blive det da forsvarer de altid spillerne, også når deres spillere filmer.
Når det går 22 spillere ud på banen, styret af 2 trænere det vil gøre alt for at vinde kampen også forsøge at snyde dommeren til at begå fejl hvordan skal dommeren kunne holde 100% styr på hvornår spilleren snyder og hvornår han ikke gør det. Jeg kan langt langt fra altid se det på tv og vi har ofte brug for 2-3 langsomme gengivelser for at se at det var en fejlbeslutning dommeren begik.
Trænerne er en del af skylden når de forsvarer spillere det snyder eller spiller offer når spillerne har fået et rødt kort eller burde få et.
\"What is good in our world is that everybody is bankrupt, but the guy who doesn\'t spend is an idiot.\" Arsene Wenger Aab
Så skulle han satme prøve at være i Championship. PL dommerne er jo fejlfri tysk finmekanik i forhold til standarden i Championship. Det ændrer selvfølgelig ikke på Allerdyce´s bekymring, men standarden i PL er alligevel pænt høj. Men dermed ikke sagt, at man ikke kan forbedre produktet.
Lee Tomlin on Twitter \"My washing machine was making loads of noise I opened it and kompany crawled out I must of left him in my pocket\"
Gør det mere attraktivt at blive dommer (løn) og få noget ungdom ind på de dommerpladser der er. Nogle der rent faktisk kan holde til tempoet og befinder sig hvor han skal være i afgørende situationer. Få mere teknologi ind (dog ikke NFL tilstande) og hold derudover dommerne skarpe gennem sæsonen ved teoretisk og fysisk træning.

Derudover synes jeg de burde bedømme dommerindsatsen efter hver kamp lidt grundigere. At dommere som Jon Moss og Phil Dowd fx stadig er dommere, er ubegribelig
Standarden i indeværende PrL sæson er ikke pænt høj. Faktisk meget langt fra endda. Af en liga der bryster sig af at være verdens bedste(hvilket årets europæiske kampe modsiger med skrig og skrål), kan det ikke passe at dommerne falder langt fra den kategori. Det sidste en dommer skal have indflydelse på er kampens endelige resultat, og der sker oftere og oftere. At FA holder hånden over dem og dermed også sig selv begynder at være utilgiveligt.
Tror da bestemt på at dommerne gør deres arbejde efter bedste evne ligesom Mourinho og Sam har udtalt, men det er bare ikke godt nok.

Og at trænere og spillere forsvarere deres egnes handlinger, er helt på sin plads. Man smider ikke en holdkammerat under bussen.
Dommerne i NFL kommer heller ikke altid frem til den rigtige beslutning, men fordi trænere og spillere VED at ligaen har gjort alt hvad der er muligt, for at sætte dem i stand til at nå frem til den korrekte dom, så er de omgivet af en helt anden respekt end dommerne i kontinental fodbold, uanset om det så er i England, Italien, Spanien eller hvor.

At man ikke ønsker i sidste ende at få de mest korrekt domme muligt er mig en gåde, og hvis man ikke snart kommer ind i det nye årtusind (og hundrede), så ender fodbold som en parodi af tilfældigheder.
Husk at lyset for enden af tunnelen kan være et modkørende tog!
Nu har man trods alt for forholdsvis nyligt indført både mållinje-teknologi og såkaldt ´forsviningsskum´, så ser ikke helt hvad du piver så meget over? ^ Man er da på rette vej.

Dit indlæg forudsætter at du ønsker ekstrem meget teknologi - som i NFL - hvilket vil være en katestrofe for spillet og underholdningsværdien som tilskuer..
Jeg syntes ikke der er ”ekstrem” meget teknologi i NFL, og jeg kan på ingen måde se at det skulle forringe underholdningsværdien, at man når frem til den korrekte beslutning.
Ofte er man jo nu i den groteske situation at dommeren 2 sekunder efter at have begået en mega fejl, selv kan stå og se det på storskærm, uden mulighed for at ændre sin kendelse.
Husk at lyset for enden af tunnelen kan være et modkørende tog!
Jeg syntes ikke der er ”ekstrem” meget teknologi i NFL, og jeg kan på ingen måde se at det skulle forringe underholdningsværdien, at man når frem til den korrekte beslutning


Problemet er jo, at hvis de overser et klart straffespark, og så der bliver scoret i den anden ende, uden at der har været spilstop.

Hvad gør man så? Tildeler straffespark og fjerner målet? Eller stopper man spillet med det samme (efter en challenge fra træneren) og kigger video?
Haderslev FK - 1992 HFK Sønderjylland - 2000 SønderjyskE - 2004
Kritik af dommerne er ikke et problem hvis den er saglig. Problemet er at den er blevet personlig og ubehagelig. Derfor bliver dommerne beskyttet så meget at man nærmest ikke kan kritisere dommerne sagligt ordentligt.

Spillerne har en stor del af æren for fejldommene ved at de konstant forsøger at "filme" hvorefter de skælder dommeren hæder og ære fra (det er det jeg vil kalde forsøg på snyd og bedrag efterfulgt af respektløs opførsel). Hvis nu spillerne var mere ærlige i deres spil (jeg ved godt at det langt fra er alle der "filmer") ville vi slippe for en masse situationer hvor dommerne er i tvivl og presset på dem vil falde.

Endelig kunne lidt almindelig respekt for dommerne være på sin plads. Overvej hvordan det er i håndbold hvor 95% af dommene er baseret på skøn i situationer der mange gange er 50/50-situationer. Forestil jer at det var sådan i fodbold.
Spursfan siden den første fodboldkamp jeg så i starten af 80\'erne: 3-2 mod Newcastle :-)
annonce