Snak

Mere indhold efter annoncen
moderator
Præcis, bold.forside. Ved at begrænse udbuddet skyder man blot priserne i vejret, og medvirker til at de mindre klubber vil få sværere ved at konkurrere.

Homegrown-reglerne, sammenholdt med nationalt fokus på talentudviklingen (som fx EPPP i England), er de bedste midler. Rene kvoter på¨nationalitet er håbløst.
https://kortlink.dk/sudv
Håbløs ide, og vil udvande både liga og CL.

Du må have 25 spillere i truppen, så lad os sige den hedder 14-11 af egne kontra udenlandske spillere, tag da Arsenal, de havde Ramsey, Walcott, Oxlade-Ch., Wilshire og Gibbs skadet på en gang, hvilket hold er det lige der så møder op til kamp hvis de skal ned og finde spillere fra 6-14 i den del af truppen (britiske spillere)
Ergo vil de store klubber total støvsuge alle nationale spillere for at få 14 kvalitets spillere af egen nationalitet og dermed vil klubber som West Ham, Southampton etc. bliver markant ringere da de skal i Championship og finde nationale spillere
Kan godt forstå argumentet, men hvad så hvis der er skader til de nationale spillere? Så hellere sige at 25% af ens spillertrup skal bestå af nationale spillere eller noget lignende !
LUHG
Drop det, der skal være forskel på lands- og klubhold.

Personligt syntes jeg det er fedt, at se så mange forskellige typer og nationaliteter på et hold, der sammentidigt kan få det til at fungere.

Lad dem der satser lokalt gøre det, og dem som vil gå i en anden retning bør ligeledes fortsætte som de gør.
Hvorfor ik?
@troels power

En ekspertredegørelse fra the Institute for European Affairs konkluderer, at en ’kvote-aftale’ efter principperne i ’6+5-reglen’ kan forenes med loven.



@Geddar

Præcis, bold.forside. Ved at begrænse udbuddet skyder man blot priserne i vejret, og medvirker til at de mindre klubber vil få sværere ved at konkurrere.


Lidt selvmodsigende, de små klubber vil jo også få flere penge for deres spillere.


De der kan huske tiden før Jean-Marc Boesman vil nok give mig ret i at fodbold var mindst lige så interessant som nu.
"Arsenal & Chelsea og Man. C har indimellem praktiseret dette - ikke én spiller fra Storbritannien (England, Wales, Irland, Skotland."

Irland er nu heller ikke en del af Storbritannien, medmindre du mener Nordirland :)

On topic: Jeg synes, det ville være fedt at se, men i realiteten kan det nok ikke lade sig gøre. Desværre.
Forest Green Rovers
Rigtig god ide, Blatter! Jeg håber, at hensynet til en vis national identitet vejer tungere end økonomiske og juridiske (til lejligheden opfundede) særinteresser.

Argumentet som Bold.Forside og Geddar fremfører, har jeg meget svært ved at følge som andet end ren vrøvl. Altså at færre udlændinge på holdene skulle føre til mere økonomisk konkurrence på grund af mere rift om de nationale spillere!?

Det er da muligt at prisen på de nationale spillere vil øges, men hvis eksempelvis Man City kun må have en vist antal dyrt købte udlændinge, frigøres et (stort) beløb til at købe nationale spillere. Uanset at den engelske (hvis det skal være ekssemplet) talentmasse uomtvisteligt er ret begrænset, vil priserne næppe overstige de beløb man køber udlandske spillere for idag.

Til gengæld vil holdenes kvalitet, særligt i England, i første omgang falde. Og det er vel her skoen trykker. Selv store traditionshold som United og Liverpool har svært ved at udvikle engelske spillere på grund af de enorme økonomiske interesser. Langt de fleste fans følger dette som en trist udvikling.

I Spanien er der på den anden side flere hold, der har vist vejen. Bilbao med en ren lokal trup på et højt niveau. Og de fleste andre spanske hold har klar overvægt af spanske spillere. Barca har ofte 8-9 egenproducerede spillere i start-11´eren.

Jeg forstår godt at mange - og specielt i PL - ryster i buksen ved denne ambition. Men efter min mening skal der håndfaste regler til, hvis man vil tilskynde lokalt/regionalt talentarbejde og ændre en udvikling der udvander national identitet og skaber flere milliarder-købe-klubber!

Selvom det er vældig populært at hade Blatter og hyle ´korruption´, er dette, efter min mening, en rigtig god og tiltrængt tankegang!
Jeg synes, at alle overser en væsentligt problemstilling her. Den enkelte spiller. Fokus er rettet på klubbernes brug af udenlandske spillere. I en verden hvor over halvdelen af startelleveren har et tilhørsforhold til det pågældende land vil der kun være plads til 5 udenlandske spillere. Det vil alt andet lige føre til at en stor del af de udenlandske spillere må finde nye klubber. Man kunne sagtens forestille sig konsekvensen for en dansk fodboldspiller, som har haft to gode sæsoner i suppen, og har en drøm om at prøve sit talent af i udlandet. Klubberne i udlandet ville sikkert være interesseret, men restriktionerne vil tvinge dem til at finde en anden spiller.

Jeg nægter at acceptere den her primitive snæversynethed. Vi lever i år 2014, samtlige stater på denne klode, med undtagelses af Nordkorea, er forbundet på den eller på anden måde. Blatters forslag er simpelthen ude af trit med samtiden, og hans opfattelse af nationalstaten hører hjemme i starten af det forrige århundrede. Der er ingen grund til at indføre denne tåbelige regel, som strider mod alt hvad der er opbygget i Europa de sidste 70 år. Lad os nu glæde os over at kunne se de bedste spillere fra samtlige kontinenter spille sammen på et fodboldhold, uanset nationalitet. Så kan vi gemme vores nationalfølelse eller mangel på samme til EM, VM og de lignende mesterskaber rundt omkring i verden.
"Arsenal & Chelsea og Man. C har indimellem praktiseret dette - ikke én spiller fra Storbritannien (England, Wales, Irland, Skotland."

Irland er nu heller ikke en del af Storbritannien, medmindre du mener Nordirland :)


Hvis man skal rette andre er det en god ide at vide hvad man snakker om. Nordirland er heller ikke en del af Storbritannien. Storbritannien er den ø, som er delt mellem England, Skotland og Wales. Nordirland ligger på øen Irland.

Det er derfor landets officielle navn er "Det Forenede Kongerige Storbritannien og Nordirland".

On topic, så er Blatter selvfølgelig helt ude i hampen her. Klubhold er ikke landshold, og enhver spiller med opholdstilladelse i et land må kunne stille op for en hvilken som helst klub. Alt andet er ikke bare i strid med EU-retten men også almindelig sund fornuft. Hvad ville fortalerne her sige til en situation hvor fx en svensker bosat i Danmark havde søgt et job, men blev afvist fordi der ikke var nok danskere på arbejdspladsen? Der ville jo ikke være nogen ekspedienter i Fields.
💖❤️💖 Big Nev ❤️💖❤️ [ https://is.gd/neville_southall_grauniad_2018 | https://is.gd/neville_southall_grauniad_2020 ]
moderator
@ilderen

Det er jo kun relativt få klubber, der får får en betydelig kapitaltilførsel, og herfra skal der så igen suppleres til truppen, hvor de potentielle sælgere vil vide at der 1) er et begrænset udbud og 2) at klubberne har fået en markant kapitaltilførsel. Jeg har svært ved at forstå hvordan du ikke kan se det vil føre til prisstigninger. Og når så løneffekten (tilsvarende udbud-efterspørgselsmekanismer vil gøre sig gældende) tages med, så giver det sig selv at de mindre kapitalstærke klubber vil få det svært. Og pengene fra salg vil jo ikke blot glide frit ned gennem systemet. Man må trods alt formode at de fleste af klubberne også ønske at fokusere på at holde en sund drift og holde en solid egenkapital.

Sammenligningen med Bilbao holder ikke vildt godt, ganske enkelt fordi den engelske talentudvikling i mange år har været milevidt fra den spanske. Bilbao-modellen vil ganske enkelt ikke kunne lade sig gøre i PL.
https://kortlink.dk/sudv
annonce