Snak

Mere indhold efter annoncen

Bonde: Tåbelig Olsen-kritik

Skrevet af bold
man 1. jul 2013
Assisterende landstræner Peter Bonde mener at kritikken af Morten Olsen er tåbelig og unuanceret.

Læs hele nyheden her
Skrevet af SniperDk
Typisk svar. Al kritik af MO bliver altid kaldt unuanceret. Syn´s nu den har været yderst saglig og spot on.
Careful man, there's a beverage here
Skrevet af Adriaanse
Med erfaring fra skolekøkkener, damefodbold og sjællandsk fodbold, kan det måske godt se sådan ud for Peter Bonde.

Men hvis man ser på, hvad fodboldtrænere, internationalt, må stå model til, så synes jeg nu ikke Morten Olsen, eller Peter Bonde skal beklage sig.

Faktum er, at spillet og resultaterne er blevet stadigt ringere under Olsen. Og det forhold er pressen nu endelig begyndt at kommentere på. Det eneste, der måske har været lidt urimeligt er, at kritikken er kommet så pludseligt og massivt, fordi de fleste danske fodboldeksperter og fodboldjournalister foretrækker at gemme sig bag andre, hvis der skal kritiseres. Derfor har eksempelvis Morten Olsen fået utrolig lang snor, før kritikken mod ham er blevet hård, fordi ingen rigtig tør være den første.

Det havde været mere fornuftigt, og rigtigt, at kritisere hårdere undervejs, fremfor at vente til alle - og virkelig alle - kan se, at den er helt gal med landsholdet. Men det er meget dansk.

Men ok. Jeg tror Morten gerne vil blive. Og nu sender han Peter Bonde i byen, for at gøre reklame. Problemet er blot, at Peter Bonde, der givet er en fin fyr privat, er en komplet fejlcasting til et job på internationalt niveau i fodboldverdenen. Han har ingen relevant erfaring som spiller. Han har ingen relevant erfaring som træner. Og han lukker hovedsageligt værtshussludder ud, stort set hver gang han taler om spilleres klubskifter, landsholdets spil og nu om landsholdets cheftræner.

Vh.

Adriaanse
Skrevet af OAJ-Kongen
Peter Bonde, den er jo ikke unuanceret overhovedet??
Morten Olsen påtager sig skylden 100% også smutter han på ferie uden sin tlf!Hvis man påtager sig hele ansvaret så skal man også tage sin tlf så journalisterne kan få en forklaring?

Ved godt det er nemt at være mandags træner, men de sidste to kampe der blev foretaget så vanvittige valg på træner bænken at man knapt tror på det, og derfor er det nu blevet en personlig hetz mod Morten Olsen-
Han træffer konsekvent forkerte dispotioner mht opstilling og mht spillere som er skadet, vi brugte 2 udskiftninger på skadet spillere i kampen mod Armenien, samtidigtspillede Simon Kjær vel på 10% men det vidste man jo godt, manden havde jo ikke trænet regelmæssigt i hele træningslejren!!

Og hvad med Morten Olsens stædige holden fast i Simon Poulsen?- det var et pinligt pressemøde som Olsen holdte ved sidste landsholds udtagelse, han måtte jo ligefrem begrunde udtagelsen af Simon Poulsen!!??
Det værste var dog da Lars Berendt spurgte det danske journalist korps om der var nogen spørgsmål til udtagelsen, hvorefter der blev pinligt stille, ikke en eneste journalist havde nogle spørgsmål til den sekunda udtagelse, det siger alt- fordi Morten Olsen nægter jo katagorisk at tale om spillere, når han bliver spurgt.

Alle ved at Morten Olsen har et horn i siden på Peter Schmeichel, og derfor er det hans personlige vendetta at Rommedahl skal have flere kampe end Schmeichel.

Man må også snart stille spørgsmålstegn ved om der er reel konkurrence om pladserne? så snart Olsen udtager sin trup så kan man jo sætte holdet! kigger Olsen seriøst ikke på de form stærke spillere i træningen, eller hvad sker der?
Skulle vi spille landskamp i aften så ville holdet blive

S. Andersen

L. Jakobsen
S. Kjær
A. Bjelland
S. Poulsen

W. Kvist
N. Zimling
C. Eriksen

D. Rommedahl
M.K. Dehli
A. Cornelius

Det er så pinligt at Olsen udtager først 28 spillere, for så at smide 3 væk uden at have set dme træne, derefter går de i 14 dages trænings lejr, men det er ikke muligt for andre end de 11 før nævnte at komme på holdet det er latterligt, alle andre landshold de har en træner der prøvber forskellige ting, se på Italien under ConFed cup, de har kørt nye opstillinger i alle kampe, men det kan Olsen åbenbart ikke.


"Carsten Werge er tåkrummende pinlig efterhånden" OAHJ DK
Skrevet af Fodboldsnak
Peter, du forstår ej heller noget, Morten Olsen begår de samme fejl konstant, han lærer ikke af sine fejltagelser overhovedet, igen igen stiller han op med veteraner og skadede spillere, det kan ikke passe han kan gå gennem livet uden, at lære af sine fejl, jeg husker tydeligt en slutrunde med gamle afdankede hel og halv skadede spillere som tabte rup og stub og ja Olsen lærte intet deraf, hellere en ung sulten spiller end en veteran der ikke kan spille på grund af skader, Olsen er færdig og idé forladt efterhånden.

Nyt blod på pladsen, en anden tankegang og en anden vinkel på udtagelsen af spillere ville nok være en god idé, nej jeg har ikke glemt, at Olsen har været god for mange ting, men ind imellem kræves der altså en ny vinkel på tingende og det er hårdt tiltrængt nu.
www.Fodboldsnak.dk Stedet for fans fra alle klubber.
Skrevet af Fodboldministeriet
Apropos nuancer vil jeg lige nuancere dit indlæg lidt, Adriaanse. Jeg er i store træk enig, og faktum er måske at præstationskurven er for nedadgående for det danske landshold over hele Olsens virke. Men det er også et faktum, at den nedadgående kurve kun er et lille knæk på en opadgående kurve over i et længere historisk perspektiv. Landsholdet har aldrig nogensinde præsteret så godt, så længe som under Olsen. Han har i længe præsteret over niveau med det materiale, der har været til rådighed. Til gengæld er han rigid og ude af stand til at ændre koncept og tilgang, hvis situationen kræver det.

Kritikken fra pressen har måske været lang tid om at komme igang, men han har også gjort det godt længe. Og desuden synes jeg også, at den har været nuanceret og sagligt begrundet i denne omgang. Især i radioprogrammer og længere analyser, som kan findes rundt omkring. Til gengæld er det altid et problem med manglende nuancer i 200-ords nyheder på diverse populære nyhedsites, så det er vel både og...

Vh
Ministeriet

Edit: Iøvrigt tror jeg ikke, at Olsen har tænkt sig at blive, men det får vi se inden længe :)
Skrevet af Math
Adriaanse: Du må have et yderst godt kendskab til Peter Bondes kvalifikationer, siden du kan udtale dig som du gør? Hvorfor skal man være tidligere spiller for at være dygtig træner? Hvorfor skal man have trænet i diverse større klubber, før man kan være en god assistent på landsholdet? Din argumentation er mere end tynd!! At det så kan være rigtigt, at landsholdet har brug for ny assistent og chef er en anden snak - men køber ikke, at det skyldes manglende faglige kvalifikationer. Det er snarere i min verden fordi landsholdet skal have ny inspiration.

Indlægget herefter: latterligt at sammenligne Italien med dk. Selvfølgelig kan de ændre så væsentlig i deres startopstilling. De har jo vildt mange dygtige spillere. I dk har vi altså bare en begrænset mængde. Og dem må vi få det bedste ud af.

Derfor: enig, vi trænger til nye tanker på landsholdet. Men det er useriøst at snakke om manglende faglige kompetencer. Det er i min verden blot nogle andre kompetencer, vi trænger til!
Skrevet af Flying Dutchman
Men hvis man ser på, hvad fodboldtrænere, internationalt, må stå model til, så synes jeg nu ikke Morten Olsen, eller Peter Bonde skal beklage sig.

Jeg er direkte uenig. Folkets og mediernes meninger om Morten Olsen vender lynhurtigt, og det må da være psykisk opslidende i længden. For to år siden var han folkets helt, da han, nok en gang mod forventningerne, kvalificerede lille Danmark til endnu en slutrunde. Kort før det var han en skurk - og lur mig ikke om han, hvis Danmark endnu en gang mod alle odds kvalificerer sig, igen er folkets held.

Faktum er, at spillet og resultaterne er blevet stadigt ringere under Olsen.

Vrøvl. Faktum er, at Morten Olsen er den næstmest succesfulde træner Danmark nogensinde har haft hvad angår kvalifikation og resultater. Og det er et beviseligt faktum.

Det havde været mere fornuftigt, og rigtigt, at kritisere hårdere undervejs, fremfor at vente til alle - og virkelig alle - kan se, at den er helt gal med landsholdet. Men det er meget dansk.

Men er den nu også det? Alle landshold, uanset hvor gode de er, oplever chokresultater i ny og næ: Spanien der taber mod Schweiz til VM; Portugal der på hjemmebane taber finalen mod Grækenland; Tyskland der taber mod Schweiz. At Armenien vinder over Danmark er uforventet, og pinligt, men ikke enden af verdenen, og da bestemt heller ikke symptomatisk for Danmarks resultater under Morten Olsen.

[Peter Bonde] har ingen relevant erfaring som spiller. Han har ingen relevant erfaring som træner

Og så?

Det havde Mourinho, Andre Villas-Boas og så mange andre da heller ikke - og så er Bonde endda assistent. Manden må kunne et eller andet jo, eftersom han fortsat er ansat.

Efter min mening er Morten Olsen en eminent træner. Jeg har sagt og skrevet det mange gange før, og jeg gør det gerne igen: hvad han har opnået med så lille et fodboldland som Danmark, med en forholdsvis lille pulje af spillere og ikke mindst talent, er intet mindre end et mirakel.

De danske fans kan godt være træt af Olsen - men et eller andet sted fortjener de ham ikke.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af keane10
Kritikken har i den grad været tåbelig og unuanceret - Bonde har ret.
Skrevet af lfc_ob
Er det ikke netop derfor Bonde bestrider den post, han nu engang gør? Fordi han er den perfekte nikkedukke...?
Darwin -> Evolution in Liverpool YNWA...!!! Tænk, hvis dette forum havde en moderator...?
Skrevet af Adriaanse
Bestemt enig i, at der har været gode perioder under Morten Olsen. Det var især i 1. del af hans landstrænerperiode. Alvorlig kritik er han dog mestendels sluppet for, om ikke andet, fordi mange journalister virker skræmte for, at gøre Olsen sur.

Bo Johansson har været den - målt på kvalifikationer (%) - mest succesrige træner i nyere tid. Og Johansson havde ikke væsentlig bedre spillermateriale til rådighed, end Olsen, i sin periode. Søren Colding og Peter Møller var sågar i spotlight under VM i Frankrig...

Piontek befinder sig på nogenlunde samme niveau som Olsen i.f.t til kvalifikationer (%) under hans landstrænerperiode. Godt nok også med bedre materiale i perioder, men ikke desto mindre med et udgangspunkt, hvor landsholdsfodbold var totalt useriøst i Danmark, og kun tivolibesøg efter kampene syntes virkelig vigtige for spillerne. Kvalifikationer var man helt uvant med, trods fremragende spillermateriale i 70´erne..

Og selvfølgelig har kritikken af Morten Olsen og landsholdet været mere end mild, sammenlignet med, hvad landstrænere og landshold i udlandet må stå model til.

Så rent vrøvl, at det skulle være hårdt at tjene de 5 mio. som landstræner i Danmark. I al fald i sammenligning.

Det tyske landshold og dets spillere var - så vidt jeg husker - engang på forsiden af Sport Bild under overskriften:

"Elf Braatwürste". Se meget for niveau og nuancer....

Eller for de hollandsk talende, så prøv at huske på, hvad eksempelvis Advocaat skulle stå model til efter EM i Østrig/Schweiz, eller hvad Van Gaal skal høre, selv nu, hvor det går godt med det landshold, han træner. - Og i Italien kan jeg da huske landshold, der er blevet budt velkommen hjem med tomater og andet grønt.

Omkring Bonde:

Bonde har, efter min mening, intet andet at byde ind med, end det forhold, at han åbenbart er en af de sjællandske venner, som Olsen føler sig tryg ved, at omgive sig med. Og når Bonde udtaler sig, er det som oftest nonsens på værtshusniveau, efter min opfattelse. Det er skuffende.

Vh.

Adriaanse
Skrevet af John de Wolf
@ Flying Dutchman

Thumbs up herfra. Er meget enig.
Skrevet af OAJ-Kongen
* Math

Jeg syntes ikke det er latterligt at sammenligne med Italien - det jeg mener er at de skifter regelmæssigt mellem 3-5-2 til 4 bagi og det kan jeg ikke forstå at Olsen ikke gør.
Lige nu har vi pt ikke en ærlig back med kvalitet, Lars Jakobsen er desværre ved at være færdig også - så kunne man da i en træningskmap prøve med 3 nede bagi, vi har så stærke center forsvarer, jeg forstår ikke at han ikke prøver noget nyt
"Carsten Werge er tåkrummende pinlig efterhånden" OAHJ DK
Skrevet af Ferguson41
Bo Johansson har været den - målt på kvalifikationer (%) - mest succesrige træner i nyere tid. Og Johansson havde ikke væsentlig bedre spillermateriale til rådighed, end Olsen, i sin periode. Søren Colding og Peter Møller var sågar i spotlight under VM i Frankrig...


Det er vist en sandhed med modifikationer. Bo Johansson lagde stærkt ud, og vi kvalificerede os til VM i 1998 ganske sikkert, hvis vi lige ser bort fra 0-3 blamagen i Bosnien i august 1997. Selve slutrunden blev som bekendt også en stor succes, dog var vi heldige med at rende ind i Nigeria i den 1/8-finalen.

Efter det VM stoppede brdr. Laudrup, og det var et mirakel, at vi kvalificerede os til EM i 2000, hvor vi så også røg hjem på røv og albuer. Perioden efter VM 1998 var generelt svag resultatmæssigt, dog med et par lyspunkter med 3-2 sejren i Italien, og så den uventede ydmygelse af Israel i EM-playoffen. Det viste sig så, at 3-0 sejren over Israel i Parken i november 1999, blev den sidste under Bo Johansson, og han tabte fem af sine sidste seks kampe i spidsen for landsholdet.
Skrevet af Adriaanse
Ferguson41

Det var blot som kommentar i.f.t til de påstande der kom om, at Olsen havde været den mest succesrige danske landstræner i nyere tid.

For målt på antal mulige kvalifikationer i landtrænerperioden, så har det faktuelt været Bo Johansson, der har præsteret bedst. Og Olsen har ikke præsteret væsentligt bedre end Piontek. Richard Møller fik en kvalifikation foræret, hvorfor han ikke kan siges at have kvalificeret os til EM i 92. Og selvom han har skabt det største enkeltstående resultat med et meget middelmådigt landshold, så er han den eneste træner i nyere tid, der har været markant ringere til at kvalificere os.

Og i forhold til spil og enkeltstående resultater, så var perioden med Piontek på et helt andet spillemæssigt og konkurrencemæssigt niveau, end perioden med Olsen. Det kan selvfølgelig diskuteres. Men hvis man husker perioden, så tror jeg nu nok, at de fleste, der gør det, vil hælde til den opfattelse.

Vh.

Adriaanse
Skrevet af JanHalvor
@ Adrianse +1

Olsen, Bonde og DBU er i alt for lang tid sluppet for en kritisk tilgang i pressen. Hver gang der har været tilløb har Morten Olsen og DBUs pressemand Lars Berendt hidset sig op og journalisterne har bøjet hovedet og ikke stillet de nødvendige spørgsmål.

Den vrisne attitude fra Olsen, Bonde og Berendt har virket i alt for lang tid, men det virker til at være slut nu.

Publikum svigter et ideforladt og surt landshold, og journalisterne får endelig gået til biddet. Og det er vist et chok for Bonde m.fl.
Skrevet af Hölkynkölkyn
@Flying Dutchman

Spot on.

Skrevet af jesperda
Jeg er en uenig i en hel del af det OAJ skriver, men jeg har selv tænkt på, hvorfor DK ikke prøver med tre centrale forsvarsspillere. S. Poulsen passer bedre som wingback og Boilesen er på vej tilbage. Derudover kan Wass bruges i højre side. Ingen siger at DK skal spille med tre centrale forsvarsspillere mod de store hold, men man kan da sagtens prøve det mod de mindre nationer.
Skrevet af Adriaanse
@Fodboldministeriet

Nu kan disse tråde af og til udarte til mudderkastningskonkurrencer. Det er heldigvis ikke sket endnu. Og inden det eventuelt sker, vil jeg bare lige høre, hvor du har set/hørt den nuancerede kritik i Olsens periode, du nævner i dit vældig saglige indlæg.

For i mainstreammedierne - både TV, Net og print - har kritikken, efter min opfattelse, kun har været incidentiel og i reglen ret mild. Så jeg er meget enig med JanHalvor.

Og helt generelt er manglen på kvalificeret og modig kritik et problem for udviklingen af dansk fodbold. At det dog forholder sig således, skyldes formentlig, at journalister og eksperter skal passe på med ikke at rage virkelig uklar med dem, der har indflydelse i dansk fodbold, fordi den næste historie, eller det næste job afhænger meget af, hvorvidt man er vellidt i den lille industri, fodbolden trods alt er i Danmark. Men debatten og debatniveauet er så også derefter

I øvrigt enig i, at Olsens stædighed til tider har gjort det unødigt svært for ham. Især i.f.t. systemfleksibiliteten.

Vh.

Adriaanse
Skrevet af davidb
Uanset om kritikken er unuanceret eller ej, så ville det klæde DBU, Bonde og Olsen blot at lade som om, der bliver lyttet. Fint nok at man ikke er villig til at acceptere præmissen om at trænerteamet kan have taget fejl, men det giver ikke carte blanche til at mure sig inde.

Problemet med landsholdet er ikke blot dispositioner på banen, men også i høj grad en uvillighed til at debattere i øjenhøjde. Det er altid "uretfærdigt", "usagligt" og "unuanceret" - fair nok, men mand jer nu op og svar på de spørgsmål som en hel nation tilsyneladende sidder med! At vende ryggen til og gemme sig bag "i er alligevel også bare dumme og ude efter manden" holder bare ikke.

Der hersker en syg, syg kultur i DBU, startende helt i toppen og sivende helt ud i TV-stuerne.

FUCK jeres Nik & Jay-Danske Bank-klappekage-filosofi og FUCK jeres latterlige bedrevidenhed. Landsholdet er vores allesammens og i skylder på kommunikationskontoen, så få fingeren ud og forhold jer til kritikken!

Amatører.
\"El enganche nace, no se hace.\" - Coco Basile
Skrevet af OAJ-Kongen
*Davidb

Verdensklasse skrevet-
De skal fandme til at tage sig sammen nu.
"Carsten Werge er tåkrummende pinlig efterhånden" OAHJ DK
annonce
0