Snak

Mere indhold efter annoncen

Brøndby-fans udtrykker investor-bekymring

ons 22. jun 2022

Brøndby-fangrupperingen Alpha har i et åbent brev udtrykt sine bekymringer omkring, at klubben kan være på vej på udenlandske hænder.Læs hele nyheden her
Hellere udenlandske hænder, end penge tjent fra Glencore. Fuldstændig vanvittigt at man sætter eget image over menneskers ve og vel.
Nej, du er ikke neutral.
Man kan mene meget om Jan Bech, og hvordan han har tjent sine penge, men ingen er vel i tvivl om tilhørsforholdet til Brøndby og en stor forståelse for historien og fanmiljøet.

Det ved ingen hvordan vil udvikle sig med andre investorer, når Brøndby blot er en blandt flere klubber i porteføljen, og forholdet udelukkende er økonomisk.

Jeg forstår godt bekymringen for udenlandske investorer, men har svært ved at se alternativet; fortsætte som hidtil, og langsomt sakke længere bagud FCM og FCK? Finde en ny Jan Bech / Kasi Jesper med kærlighed til klubben og penge på kistebunden? Tror ikke Brøndby kommer udenom eksterne investorer, handler mest om at finde de rigtige.
Øverst FCK Derefter Brønshøj og Aston Villa siden slut 70'erne
skræmmekampagner i bedste valgkampsstil.
Hvis en investor smider et 3-cifret millionbeløb i klubben, så er det selvfølgelig ikke for at lukke den. Så er det for at tjene penge.

Alpha skal bare holde munden lukket, indtil de har betalt de million bøder de har påduttet Brøndby alene i den forgangne sæson, inden deres mening akal høres.
de taler ikke på vegne af alle Brøndby fans.
Jeg er enig. Alpha tror de ejer det hele. Jeg er BIF-mand og vi skal have penge ind. De penge har ingen danskere. Selvfølgelig bliver det set som en investering. Alle andre tanker stammer fra for 10-20 år siden hvor fodbolden var noget helt andet.

Min besked til Jan: Gør det din mavefornemmelse siger og lyt ikke til alle de folk, som ikke selv har penge i det. Det er så nemt at sidde og være klog.
Overskriften burde hedde: Nogle Brøndbyfans udtrykker investor-bekymring.

Jeg tror faktisk at flertallet byder det velkommen med en investor.
Alpha kan komme med alle de markeringer de vil, men dette kommer til at ske og gudskelov.
Brøndby skal til at stoppe med at leve på fortidens meritter.
Jeg er enig. Alpha tror de ejer det hele. Jeg er BIF-mand og vi skal have penge ind. De penge har ingen danskere. Selvfølgelig bliver det set som en investering. Alle andre tanker stammer fra for 10-20 år siden hvor fodbolden var noget helt andet.

Min besked til Jan: Gør det din mavefornemmelse siger og lyt ikke til alle de folk, som ikke selv har penge i det. Det er så nemt at sidde og være klog.


Så du er til salg for alt?
Hvis alle var som dig, altså totalt uiden værdier eller interesse i fair konkurrence, så ender klubfodbolden med at være ejet af en mindre kreds der har adskillige klubber hver, adskillige tusinde km fra de fleste klubbers hjem ... kapitalismen har dermed sejret sig selv ihjel, da det forhåbentlig vil betyde faldende interesse.
Taco... Er der ingen der reagerer på dine indlæg, siden at du skriver det samme i samtlige tråde omkring Brøndby i øjeblikket? Opmærksomhedsøgende???
Brøndby siden ´91 Real Madrid siden ´92 Er fan af dansk succes i udlandet...
Hvis en investor smider et 3-cifret millionbeløb i klubben, så er det selvfølgelig ikke for at lukke den. Så er det for at tjene penge.


Det er der jo heller ikke nogen, der modsiger. Red Bull klubberne tjener jo også penge og gør det glimrende, både i forhold til resultater og ungdomsudvikling. MEN! Alt omkring klubberne er ændret; farver, navn, logo osv., og det er jo scenarier som disse, der bekymrer en stor del af fangruppen.

Jeg har intet med Alpha at gøre, men jeg deler da også bekymringen om, hvem der kommer ind og sætter dagsordenen. For jeg vil ærlig talt hellere sidde med en 6. plads, end at klubben jagter trofæer, uden jeg kan genkende den klub, jeg begyndte at holde med for 30 år siden. For at sætte det på spidsen, så vil jeg hellere se Brøndby spille i 1.division, end jeg vil se dem spille i rødt med en tyr på brystet.

Men en ny investor kan jo også vise sig at være en rigtig god ting. Der er bare ikke nogen, der ved, hvad det indebærer pt. Og usikkerheden gør folk bekymrede.
To bedste fodboldtrænere verden har set: Sir Matt Busby og Sir Alex Ferguson. Begge i verdens bedste klub.
Jeg deler bestemt Alphas bekymring, men det er ret paradoksalt, at de nævner ´mere skade end gavn´, da det er præcis sådan, jeg har det med dem. De er et ødelæggende element for klubben. Når de får hovedet ud af egen røv og viser at de elsker fodbold og klubben, i stedet for at være en udgift for dem, begynder jeg måske at lytte seriøst til dem.
Nu er det jo ikke længere end en sæson siden at mesterskabspokalen var BIF´s! Så de dyder man har praktiseret i mange år behøver ikke være konkurrenceforringende. Naturligvis vil der gå længere tid mellem mesterskaber, men for mig at se vil det gøre ondt hvis klubben bliver "overtaget" af en investor med suspekte forbindelser (Blackstone). På sigt kan det være en nødvendighed, hvis sporten udvikler sig endnu mere til at være legeplads for rigmænd, men så længe at skellet er som det er nu, mener jeg ikke at vi skal have solgt klubben og dens sjæl. Det er naturligvis op til Jan Bech & Co.


En lille note: Da jeg var i Italien for lidt tid siden og talte med nogle lokale fodboldfanatikere, var det altså BIF og ikke FCM og FCK de kunne huske. En af dem vidste sågar at vi var forsvarende mestre på det tidspunkt... angiveligt havde han fulgt lidt med da hans klub var Roma (der har været nogle, indrømmet ærgerlige, brag mellem Roma og BIF i Europæisk regi).
annonce