Snak

Mere indhold efter annoncen

Clattenburg foreslår 60min. kampe med stopur

Skrevet af bold
fre 6. maj 06:16

Mark Clattenburg foreslår, at fodboldkampe fremover kun skal vare 60 minutter, og at tiden så skal stoppes, når bolden er ude af spil. Læs hele nyheden her
Skrevet af LigaESP
Det er faktisk en rigtig god ide. Der bliver spildt sindsygt meget tid i mange kampe. Det vil ikke gå ud over den effektive spilletid, men omvendt forhindre hold i spilde tiden med skader og lign
Skrevet af Taco mix
Er der egentlig en oversigt der er pålidelig over tidsspilde? Og evt i de forskellige ligaer?

Jeg syntes effektiv spilletid er en god idé. Skræmmende hvis 60 minutter giver mening, kontra de 90 + tillægstid.

Jeg er ikke afvisende hvertfald.
"Banke banke på" - "Hvem der?" - "Ronaldo!" - "Ronaldo, hvem?" "Fede Ronaldo".
Skrevet af Hr.Betjent
Min udfordring er at effektiv spilletid åbner op for amerikanske tilstande med reklamepauser, timeouts etc. Jeg ville hellere have de straffede tidsspilde og lagde mere tid til, så vi ikke åbner for muligheden med breaks midt i kampene.
YNWA
Skrevet af bruger 119578
Jeg tror at ikke at kampene bliver kortere på denne måde. Til gengæld tror jeg ikke at går længe før vi oplever længere pauser, så tv dækningen har mulighed for at vise flere reklamer.
Skrevet af badazz
Jeg syntes effektiv spilletid er en god idé. Skræmmende hvis 60 minutter giver mening, kontra de 90 + tillægstid.

Jeg tror det giver mere effektiv spiletid med de 60 min + spilstop.
Emnet har været debateret på bold.dk flere gange for nylig, da der har været et par kampe (ingen nævnt, ingen glemt :-) ), hvor der har været meget tidsudtræk.
Jeg mener der blev nævnt, at den effektive spilletid havde været omkring de 55 min.
OB / Liverpool / Bayern siden start 80erne
Skrevet af losamigoss
Alternativt bør dommere ændrer deres måde at dømme på. Seks sekunders reglen kunne jo overholdes (eller man kunne hæve den til otte, for at være realistisk). Gult kort hvis du lader som om du har brækket benet, for derefter at rejse dig op, når du ser dit hold har bolden igen. (Denne er svær og kræver generel støtte til dommernes kompetence - men synes ofte det er tydeligt at se, når det hænder.)

Ligesom klubber bør se indad og genoplive deres moralske kodeks.

Effektiv spilletid er jeg ikke fan af, men der må ske et eller andet.
Skrevet af TheUnitedWay
Nej tak! Det er sgu ikke håndbold.
Manchester United siden 92, GF siden 96.
Skrevet af Mikkelfar54
Vm finalen i 12 eller 16, havde effektiv spilletid på omkring 54 min. Så 60 min vil ramme rimelig præcis og være et frisk pust i en tid hvor det er mit indtryk, at folk snyder mere end nogensinde før. Om det virkelig gør en forskel er svært at sige, for det bryder både rytmen og er ødelæggende for fokus.
Part of the journey is the end.
Skrevet af Commander1313
Dommerne kan jo starte med at bruge de tiltag der allerede er for at dæmpe tidsspild.
Alle målmænd står med bolden mere end 6 sekunder efter de har fået kontrol, det automatiske gule kort til modstander der lige prikker bolden væk ved frispark eksisterer ikke mere.
Hver gang der er en dødbold/straffe mm skal dommeren bruge et minut på at fortælle spillerne hvor langt de skal gå væk og hvornår de må sparke (som om det er deres første kamp nogensinde)
Har altid sagt at Dommerne næsten er dem der er mest skyld i tidsudtrækning i fodbold, selvom deres rolle næsten burde være omvendt.
Ved ikke om Clattenburgs forslag er det rette? Men noget skal der gøres mod tidsudtrækning, og hvis dommerne så gider bruge de værktøjer de rent faktisk har vil det hele blive nemmere
Skrevet af Binne7
De kunne starte med at give gult kort, hver gang spillerne sparker eller smider bolden væk eller forsøger at stoppe en hurtig i gang sætning.
Hvis man brokker sig, så smid et hult kort.
Hvis man får hjælp ved skade, så skal man vente to min på at komme ind igen.
På den måde, så tænker folk mere over deres handlinger.
Det er blot respekten der skal tilbage og dommerne er dem der skal i fokus.
De vender jo det blinde øje til konstant
Med svaghed for Liverpool, vil svarene nok være lidt farvede...
Skrevet af The foundation
Jep, så kan vi måske få lidt mindre af al den tidsudtræk, der langsomt dræber fodboldens underholdningsværdi.
Skrevet af The foundation
Ærligt talt vil jeg skulle hellere se nogle reklamer efterhånden end tidsudtræk og dårligt skuespil.
Skrevet af FcRandoms
Jævnfør en artikel udgivet af Marca d. 23 august 2021 som vedrører effektiv spilletid i 2020/21 sæsonen i de 5 største ligaer, som kom på baggrund af Pellegrinis (Betis træner) udtalte at La Liga har et seriøst problem angående underholdningsværdi.

Ligue 1 55 min 41 sek

Serie A 54 min 20 sek

Premier League 54 min 15 sek

Bundesliga 53 min 26 sek

La liga 50 min 57 sek

---------------------------------------

Clattenburg rammer jo helt plet på et emne, som ikke får nok opmærksomhed. Fodbold sælger først og fremmest på underholdningsværdien og dermed effektiv spilletid. Skandale at omkring 35-40 min går med at bolden ligger stille eller er ude af spil.
Skrevet af Brumbasse4
Sæt igang.
Og samtidigt indføre regel om at bolden ikke må røres når der fløjtes frispark, offside mm af det hold der har begået forseelsen. Lidt lige som i håndbold. Dette skal sanktioneres med en advarsel.
Skrevet af IQlight
Hellere en god Qatar Airways 30 sekundersreklame end se en 18 årig fake et 4dobbelt kæbebrud forårsaget af en vildfaren lillefingernegl,- eller endnu en krampebehandling som i 99% af alle tilfælde er hos spillere på holdet der allerede HAR det resultat de skal bruge..
Effektiv spilletid nu, tak.
Så mangler vi bare at i mødegå passivt spil
Skrevet af AltidHvid
Jeg vil IKKE se reklamer midt i en kamp - no matter what...

Hvad der BØR gøres er at se nærmere på afviklingen af HÅNDBOLDSKAMPE...synes der er flere gode ting derfra, der kunne implementeres i fodbold.
Sudare Pro Communi Causa - dét har jeg gjort siden -80
Skrevet af AG
Som flere af jer er inde på, at der et uudnyttet potentiale ift. kulturen ved spilstop. Jeg forstår fx ikke pointen ved, at man stopper spillet fordi der ligger en spiller og vrider sig.

Man skal være ret alvorligt skadet for at man ikke kan rejse sig op og humpe ud af banen. Det kan lade sig gøre i serie 5-kampe, så det kan det nok også på eliteniveau. Så videre med spillet med det samme, tak. Så skal de nok rejse sig. OK med stop ved potentielle hovedskader. Helt grelt er det, når spillet skal stoppe, fordi en spiller har krampe. Undskyld mig, men hvis nogen har en særlig tilbøjelighed til krampe, så må det betragtes som et fysisk vilkår, som gerne må have lov at svække præstationen. Så hump ud eller stå stille og øm dig!
Skrevet af Slettet(031913221905)
Tidsspil er et KÆMPE problem i fodbold og der er mere og mere af det. Problemet er at det ikke straffes og at det kan svare sig. Særlig tragikomisk er det, hvor der eksempelvis bliver lagt 3 minutter til (som i forvejen er alt for lidt), hvorefter det ene hold bruger det meste af de 3 minutter på at trække tid, skifte ud, skadede spillere mv. og hvor dommeren så fløjter af så snart det tredje minut rammes.

City trak næsten ikke tiden - hvis de havde gjort det, havde Real Madrid nok ikke scoret 2 gange i overtiden. Real Madrid trak hele den forlængede spilletid med skader osv. og det kunne svare sig, for det gjorde at City aldrig fik skabt det pres, der skulle til.

Jeg ville bedre kunne lide, at der ikke indføres effektiv spilletid, men at dommerne gjorde noget ud af at håndhæve 6-sekundersreglen, gav gule kort hurtigt for indkast, frispark mv. der tager lang tid, generelt gjorde mere for at få effektiv spilletid, for tidsudtræk ved skader (selvom netop denne er en hårdfin balance) mv.

Men jeg tror det bliver svært og dermed er effektiv spilletid nok ikke en dårlig ide. Tidsudtræk (udenfor spillets regler) bliver i hvert fald et større og større problem. Danmark vandt EM i 92 på at spille den tilbage til Schmeichel, der kunne samle den op. Også en form for tidsudtræk, men det var inde for spillets regler og blev netop også lavet om. Der skal også gøres noget, så dette problem kommes til livs for det er ødelæggende.
Skrevet af lfc_ob
Jeg er meget større tilhænger af, at dommerstanden bliver bedre til at uddele de advarsler, fodboldloven giver hjemmel til. Usportslig optræden giver næsten aldrig kort - og det skal der laves om på!

Tillige burde en spiller, der har fået spillet stoppet pga. en "hovedskade" ikke kunne komme på banen igen, lige så snart han har rundet sidelinjen.
Min. to minutter på sidelinjen af "sundhedshensyn"!
Værste eksempel på dette, er Richarlisons farce imod Liverpool for et par uger siden, da han clearer et hjørnespark ved at heade den væk, sikrer sig at Everton får bolden ud af farezonen og derefter lægger sig og simulerer ondt i skallen. Det burde straffes hårdt!

Desuden kunne dommerne se at komme ind i kampen og håndhæve seks-sekunders reglen for målmænd. I så fald ville Pickford komme til at koste Everton rigtig mange points over en sæson.

I det store hele ville håndbold-regler være at foretrække i fodbolden...
Darwin -> Evolution in Liverpool YNWA...!!! Tænk, hvis dette forum havde en moderator...?
Skrevet af no name
Dette vil aldrig gå igennem, det vil ændre alt i den nuværende format. Alle spillerne, trænerne, klubberne, sponsorer, TV aftaler skal laves fuldstændig om.
Fodboldspillerne har trænet hele deres professionelle karriere til at spille 90+ at ændre det vil være voldsomt.
Det svare til at be en maraton løber om kun læbe 10 km. Det er han slet ikke trænet til.
annonce
0