Snak

Mere indhold efter annoncen

Danmark er langt fra top 15 efter nederlag til FCK, SIF og FCM

Skrevet af bold
fre 28. okt 07:02

FCK, Silkeborg og FCM tabte deres europæiske kampe i denne uge, så Danmark halter nu for alvor efter i jagten på top 15. Få koefficient-overblikket her.Læs hele nyheden her
Skrevet af law
Det retter sig... Når man synker på listen træder holdene tidligt ind i kval til CFL.. Der er mange billige point at hente...Kommer man højt op på listen træder man sent ind i kval og dermed ikke så mange point... Se hvad feks Norge har hentet i de tidlige kval runder i år...
Skrevet af suppedasen
Ja medmindre at man ryger ud på røv og albuer til et halv professionelt hold som GF gjorde det, ikke investerer rettidigt som BIF, når man endelig har muligheden for kval eller sælger sine profiler og køber skrald ind som FCK, når du endelig er på den store scene. Vel allerede fra næste år kommer vi til at se markant færre hold i europæisk gruppespil, og når FCM eller FCK ikke er der til at præsterer for DK, så er det vel kun at lorten glider længere ned i kummen.
Skrevet af Funkeeh
Ja, præcis.
Norge og Sverige har kunne lave mange point denne sæson, delvist pga de tidlige kvalrunder + de har et hold færre i europa, hvilket betyder de nemmere får point. Så længe Danmark har hold (som AGF og Brøndby), som stort set ikke laver point, så vil vi altid svinge op og ned mellem de her pladser
Skrevet af netr0m
SIF er vel det hold, der har gjort det bedst, når man tager deres spillerbudget i betragtning.

FCM har stadig mulighed for at gå videre i EL, såfremt de vinder med mere end ét mål mod Sturm Graz.
Skrevet af B1909
Hvis Fcm vinder med mere end Feyennord. Så får Fcm 1 pladsen. Det vil være brilliant, mht bonus point og går en runde videre. Slipper for champions league 3.
Skrevet af Shamran
Der er ikke mange "billige points" at hente i de tidlige runder da points i kvalifikationen tæller halvt i forhold til gruppespil og frem og alle danske hold bortset fra FCK og FCM IKKE seedes.

Så selv om du har en snyde heldig lodtrækning som Viborg havde så røg de jo i PO runden og sluttede med ialt 4 points efter at have vundet samtlige kampe op til PO runden. De 4 points svarer til 1 lande points hvis du har 4 hold eller 0,8 points hvis du har 5 hold og hvis vi leger at det gør 3 danske hold de næste 2 år hvor DK er ude af top 15 så er det jo langt fra nok når top 15 formentlig kræver mindst 5.5 og nok snarere 6 landepoints pr. sæson over 5 år.

Hvis mesteren ikke bliver FCK eller FCM i år så skal et useedet dansk hold igennem 2. kval. runde i Ch.L, og skal skrabe resten sammen. Det bør dog forventes et europæisk gruppespil af en art da man kan tabe sig helt fra Ch.l kvalifikationen til Conf league gruppespil hvis holdet bare er i stand til at vinde en enkelt runde.

Det forholder sig anderledes for de 3 hold der starter i Conf. League hvor man er ude hvis man taber sin runde -. også her starter man i 2. kval runde. Det må forventes af FCK og FCM som minimum spiller i Conf. L til næste år selvom ingen af dem ligger til europæisk i suppen pt. hvilket vil betyde at FCK vil blive seedet hele vejen igennem og FCM mindst til PO runden hvilket er en kæmpe fordel, men ingen garanti naturligvis.

Kun et dansk hold har formået at gå igennem Conf. League. kval runderne til et gruppespil og det var FCK forrige år, men de var også seedet i alle runder.

Uanset hvad er det i gruppespillene at pointsene for alvor ligger og venter og ikke i kval runderne.
Skrevet af poh
Sådan! Et skridt i den rigtige retning. Drop suppen som kvalifikation til Europa. Udvid lortet, og lad os få en seværdig række fremadrettet i stedet for. :D
1. Klaus Lykke 2. René Henriksen 3. Jan Bjur
Skrevet af mimsdk
Enig med law.. topholdene skal bygge på og holde på deres spillere. Så skal det nok give point … :-)
Skrevet af Shamran
Djurgaarden der netop har sikret sig 1. pladsen i deres gruppe i Conf. League gik hele vejen som useedet fra 2. runde kvalifikation mod betydelig sværere modstandere end Viborg så det kan lade sig gøre, selvom det selvfølgelig er langt sværere end hvis man er seedet.
Skrevet af GamleDreng
Seednings systemet er den største katastrofe for de Europæiske turneringer og med afstand det, der fastlåser en A og en B liga, hvor forskellen på muligheden for gruppespil er uforholdsmæssig stor.

Det er så nemt at stå og pege fingre af Brøndby, Randers, AGF for ikke at nå et gruppespil, men slutter man som 3, 4 eller 5 i DK, så skal man altså virkelig være dygtig og heldig for at klare 3 knockout kval runder. F.eks. Brøndby i år:

Szezecin - lad os være flink og sige 60/40
FC Basel - 25/75
CSKA Sofia - lad os være flink og sige 50/50

Samlet chance 0,6 x 0,25 x 0,5 = 7,5%

Andre danske hold kan være endnu dårligere ude, da Brøndby trods alt er seedet i 2. runde.


Hvis man skal sige noget godt (og der er ellers ikke meget), så er det, at Brøndby kontinuerligt bidrager med en smule til koefficienten ved at “holde deres seedning” og et par gange også “bryde den” (desværre ikke to gange i træk) … således de sidste 5 år:

1. FCK 39,5
2. FCM 21,5
3 BIF 9,5
4. Randers 7,0
5. Silkeborg 4,0
6. Viborg 2,5
7. AGF 3,0
8. Sønderjyske 2,0
9. Esbjerg 1,5
10. FCN 2,0

Og så kan vi vel efterhånden også mane til jorden, at FCK egenhændigt henter alle point til DK, for i procenter er det:

FCK: 42,7%
FCM: 23,24%
BIF: 10,27%
Andre: 23,78%
Skrevet af B1909
SHAMRAN. Apoel er da ikke bedre end West ham.
Skrevet af Shamran
Ikke mange hold der er bedre end West Ham af åbenlyse grunde, men jeg vil våge og påstå at nok kun FCK og måske FCM havde kommet forbi:
- Rijeka (Kroatien)
- Sepski (Rom)
- Apoel (Cypern)

Som var Djurgaardens vej som useedet fra 2. Kval runde af Conf. League.

Det er i hvertfald ikke tilfældigt at det kun er FCK af danske hold der har formået at gå hele vejen fra 2. kval. runde til gruppe spil i Conf. league, selvfølgelig med stor hjælp af deres seedning.
Skrevet af Shamran
@ Gamledreng

Jeg ved ikke hvilket andet system du havde forestillet dig, men du vil netop få udvandede og meget store nivea forskelle af grupper hvis ikke der er seedninger i europæiske lodtrækninger som der er i alle turneringer på elite plan.

At det er en "katastrofe" er set fra et dansk synspunkt da vi kun har 2 klubber der har nok points til at blive seedet, mens andre klubber jo bare må tage europæisk bold seriøst hvis de vil derop også.

Både FCK og FCM var jo engang også useedet og har måtte kæmpe sig op til at fortjene seedninger ved langsigtet planlægning med fokus på Europa.
Skrevet af DKJan011
Tjekkerne har da ikke mistet Slovacko endnu, bold.dk? De mangler at spille deres kamp færdig mod FC Köln. Men ellers er Tjekkiet et hold der SKAL hentes, og så må Ukraine, Schweiz og Danmark kæmpe om de 2 sidste pladser i top15.
Skrevet af B1909
Shamran. For 2 sæsoner siden kunne fck ikke slå Rijeka i PO runden.
Skrevet af Shamran
Præcist - Det siger at Djurgaarden selvfølgelig fik en lettere modstander i PO runden end Viborg for alle hold ville have været lettere end West Ham, men tvivler stærkt på at et dansk hold ville kunne gøre det samme som Djurgaarden og det er en lignende kampagne man som useedet hold skal forvente man skal igennem for at ramme et gruppespil.
Skrevet af Shamran
Det ser i øvrigt tæt på urealistisk ud at hente 15. pladsen som jeg har skrevet hele tiden. 3 hæderlige nederlag mod overmagten i denne runde giver ingen points til ranglisten og de danske hold skal hente næsten 2 kvotients points mere end 2 lande foran hvilket svarer til 5 sejre mere end det landende foran os laver og selv hvis både FCM og SIF går videre til KO fasen så må man kun forvente stærke modstandere hvor sejrene ikke bare hænger på træerne.

Bliver FCM 2´er så skal de spille mod 3´ere fra Ch.l i KO fasen til foråret hvor både Barcelona, Juventus og Atletico Madrid ligger klar i bowlen bare for at sætte modstanderne i relief.

At hente 5 sejre på 2 lande foran os fra nu af ser meget urealistisk ud. Når det er sagt så er det stadigvæk vigtigt at hente så mange points som muligt da pointsene jo tæller de næste 5 sæsoner og hvis man rammer et snit på mellem 5.5 og helst 6 pr. sæson så vil man på et tidspunkt komme i top 15 idet snittet for top 15 ligger mellem 28 og 30 points for 5 sæsoner.
Skrevet af henoch
Tjekkerne har da ikke mistet Slovacko endnu, bold.dk? De mangler at spille deres kamp færdig mod FC Köln. Men ellers er Tjekkiet et hold der SKAL hentes, og så må Ukraine, Schweiz og Danmark kæmpe om de 2 sidste pladser i top15.


Du har ret i at Slovacko ikke er ude endnu. At tjekkerne skal hentes, det er dog ikke sådan lige til. Sætter vi f.eks. tjekkerne til at tage ialt 3 point i den udsatte kamp i dag og de tre kampe i sidste runde, og alle ryger ud, og vi sætter Danmark til at tage 4 point og få 3 bonuspoint i sidste runde, så skal FCM og Silkeborg ud og hente 7 point i knockout-kampene i foråret. Det er i hvert fald ikke noget, vi har set før, men det kan da lade sig gøre. Henter de de 7 point, så er det til gengæld også meget muligt at Danmark henter Schweiz og/eller Ukraine, hvis Basel og/eller Schacktar Donetsk og SC Dnipro-1 ryger hurtigt ud.
Skrevet af Shamran
Hvis man ser på hvilke hold der ser ud til at skulle spille EL til foråret så ligner det den stærkeste EL turnering nogensinde faktisk. Her kommer lige et flæng af hold med kvalitet, selvom ikke alle hold er sikret EL endnu:

Spanien:
Barcelona, Atletico Madrid, Real Sociedad, Sevilla
England:
Man United, Arsenal
Italien:
Lazio, Juventus, Roma
Holland:
Ajax, PSV
Tyskland:
Frankfurt, Union Berlin

Som United fan så ser det langt sværere ud at vinde EL og komme ind i Ch.L næste sæson ad denne vej end at komme i top 4 i Pr.L. og sådan har det helt sikkert ikke altid været.
Skrevet af BerlinerDK
DK er efter Norge, SL må virkelig være elendig. Ser ikke kampe i SL.
annonce
0