Snak

Mere indhold efter annoncen
Argentina har vundet Copa America og VM indenfor de sidste 18 måneder og kun tabt én kamp siden 2019. Brasilien har tabt tre kampe og ikke vundet noget. Jeg er klar over de havde flere point i bogen men noget af et forspring hvis ikke Argentina kan hente dem på deres bedrifter.
Rasmus Marvits
Er bange for at det ikke stopper her med mindre at Hjulmand erkender at det betaler sig KUN at udtage spillere der er 100% kampklar og ikke som vi så til vm et halvt hold der enten var skadet eller ukampdygtig. Hjulmand: det er en ommer….

Hvor mange spillere var egentlig ikke 100% kampklar?

Og synes du dem der var præsterede?
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Tænker placeringen viser vores reelle niveau.
Hvor mange spillere var egentlig ikke 100% kampklar?


Stort set hele offensiven foran Eriksen, pånær Skov Olsen og nok også Braithwaite. Det var pudsigt nok også offensiven der haltede alvorligt. Det var jo en parodi at spillere som Damsgaard, Dolberg, Wind og Cornelius var med.
Lee Tomlin on Twitter \"My washing machine was making loads of noise I opened it and kompany crawled out I must of left him in my pocket\"
Lidt useriøst at Argentina ikke ligger nr. 1. Ligeledes kan det undre at Italien, som fejlede kvalifikationen til VM er i top 10. Er godt klar over at det er point indtjent over en længere periode, men det gør samtidigt at det ikke siger meget om styrkeforholdet i dette øjeblik, for så havde DK nok heller ikke været i top 20...
Lindstrøm kom da også i topform.

Men ja, offensiven haltede da bestemt, men når så vores bærende ledere er SÅ off som tilfældet var (og som burde være i deres livs form) fejler så eklatant er der altså ikke meget at stille op.
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Danmark er i øvrigt det hold der har taget de største tæsk i perioden, hvilket selvfølgelig primært sker pga. nederlag og uafgjort mod Australien og Tunesien, mens resultatet mod Frankrig er nærmest defacto uden betydning qua deres i forvejen bedre placering på ranglisten end os.

De andre lande der har "tabt" mest er:
Qatar
Canada
Wales
Serbien

Mens også Belgien og Spanien har taget en del tæsk.

Vi har faktisk fået så mange tæsk, at vi nu kun ligger marginalt bedre målt på point end vi gjorde under Åge Hareides absolut bedste periode, hvor vi i en periode lå nr. 9 med færre point end vi har lige pt.

De store vindere er Marokko og Kroatien, mens selvfølgelig også Argentina, Frankrig og ligeledes Holland er gået frem. Af de lavererangerende hold er det Australien der tager det klart største hop, mens Japan, Cameroon og USA ligeledes har nydt godt af slutrunden. Det har Schweiz faktisk også selvom deres slutrunde jo ikke ligefrem var noget at skrive hjem om - men det vidner om vigtigheden mellem interne placeringer på ranglisten, og Schweiz mistede stort set ingenting ved at tabe til Brasilien eller blive voldtaget af Ronaldo-løse Portugal. Sejrene over stormagterne Serbien og Cameroon var mere end rigeligt til at det vurderes som en god slutrunde, koefficientmæssigt. Polens ringe placering på ranglisten inden slutrunden medførte også, at de forlod turneringen med succes på koefficientkriteriet, selvom det ikke ligefrem var nogen exceptionel oplevelse.

Et VM skaber store forskydninger, fordi der kun er 32 hold i aktion, og der er stor forskel på indbyrdes kvalitetsforskel - og antallet af kampe. Det udjævner sig snart igen, og her må vi i øvrigt kritisere vores enorme lodtrækningsheld, som er opstået i kølvandet på de mange flotte resultater de seneste år - for det gør det særdeles vanskeligt for Danmark at stige i point når vores modstandere i kvalen ligger nr. 56, 59, 62, 115 og 211.

Så når vi stadigvæk ligger nr. 18 efter 3 sejre ud af 3 mulige, så lad os mødes igen til næste krisemøde efter 2023´s første rangliste. Så kan vi igen genoptage snakken om hvor irrelevant det er at vurdere på et her og nu billede fra en koefficientliste, der primært bruger sin egen sovs til at kalibrere styrkeforholdet.
Silkeborg IF
Colombia er lidt mærkeligt, de var trods alt end ikke med til VM.


og

Det er nemlig mega mærkeligt at Colombia kan ligge så højt, når de ikke engang var med. Dét er en fejl imø.


Nej, det er ikke specielt mærkeligt. Det er nemlig sådan ranglisten har fungeret i ÅREVIS. Det er bedre ikke at deltage, end at deltage og skuffe. For du får minus point for at skuffe - men hvis du har skuffet tidligere, så straffes du ikke (igen).

Det havde givet særdeles god mening, hvis man gerne ville have et mere retvisende billede af styrkeforhold, at give en anseelig bonus for kvalifikation til en slutrunde, men der skeles fortrinsvist til de enkelte kampe, hvor man får point for hhv. sejr, uafgjort eller nederlag og dette ganges så med den kalibreringskoefficient modstanderes niveau i forhold til dit eget har.
Silkeborg IF
@danishmagpie

Vil nu nok mene at Canada også gjorde det ringere med 0 points, og Wales for den sags skyld, med 1 point og en målscorer på 1-6 i en gruppe med USA og Iran
KSDH !
Wales kan diskuteres, men Canada viste meget større engagement og var en langt større offensiv trussel end os.

Hovedet var ikke det rigtige sted for spillerne, hvilket skyldes den manglende fokus på fodbolden hos medier og trænerteam.
annonce