Snak

Mere indhold efter annoncen

Danskere i italiensk nedrykningsgyser

søn 2. aug 2020

Genoa kan søndag sikre sig endnu en sæson i Serie A, mens danskerklubben Bodø/Glimt skal forsøge at buldre videre i Norge.Læs hele nyheden her
Af sine 41 sæsoner i Serie A i efterkrigstid har Genoa 12 gange fået afgjort nedrykning/ikke-nedrykning på den allersidste spilledag. ... Fremgår det af en avis.
Det er op imod en tredjedel af sæsonerne, hvor sidste runde blev en gyser! Senest sidste år, der sluttede med samme antal points som Empoli under stregen, og ét mål bedre !
Det med målregnskabet har nu iøvrigt ikke noget med sagen at gøre. Ved point-lighed mellem to eller flere hold i Serie A, afgøres placeringen af de indbyrdes opgør; her har Genoa i indeværende sæson 4 points ift Lecce, en sejr og en uafgjort, så taber Genoa idag, mens Lecce spiller uafgjort, så bliver genoveserne oppe, uanset alt andet.
X
@Liguria: Interessant historisk vinkel. Var der ikke noget med at man tidligere spillede en "playoff-kamp" ved pointlighed mellem hold på hver sin side af nedrykningsstregen i Serie A?

OT: Håber at Genoa klarer skærene i dag, så der bliver Derby della Lanterna også i næste sæson.

Jeg ved det faktisk ikke, men nu du siger det dæmrer der et eller andet, jo.

Til gengæld er oprykningen fra Serie B ikke helt lige ud ad landevejen:
Nr. 1 og 2 rykker altid direkte op. Nr. 3 rykker direkte op, hvis der er mere end 14 points ned til nr. 4.
Hvis ikke det er tilfældet, involveres alle placeringer fra 3 til 8.
Første runde i enkeltkampe: Nr. 6 mod nr. 7, og nr 5 mod nr. 8. Hjemmekamp til den bedst placerede.
Anden runde (semifinaler) har både hjemme- og udekamp. Her møder nr. 4 fra slutstillingen vinderen af 5-mod-8, og nr. 3 fra slutstillingen vinderen af 6-mod-7.
Til sidst finale mellem de to semifinalevindere over to kampe.
Lige nu skal de i gang med første runde.

Det håber jeg virkelig også. Har en Genoa-trøje, ... måske lidt slidt efterhånden ... som jeg har på i træningscenter m.m. :-)
Ja, det er nogle gode lokalopgør, de har sig :-)
Ja, derby della lanterna er et fantastisk, og i min optik et meget undervurderet, derby. Jeg synes dog, at Lecce spiller væsentligt bedre og mere underholdende fodbold end Genoa. Så på bekostning af derbyet, så håber jeg at det går Lecces vej i dag. Det kan jo så også betyde, at der kommer en mere intens atmosfære til derbyet, når de en dag kommer til at ligge i samme række igen :-)
Ja, Genoa har alt i alt spillet en dårlig gang fodbold i den her sæson, ikke mindst efter genåbningen.
Strengt taget var det vel også lettere misvisende/ufortjent, at de vandt derbyet her for nylig.
Lecce har scoret fem mål mere end Genoa. Så er de altså heller ikke bedre. Til sammenligning scorede Empoli tolv mere end Genoa sidste sæson. Dér kan man tale om en reelt forskel, der i sidste ende altså ikke hjalp Empoli, der var dårligere indbyrdes. Omvendt har Lecce ligaens ringeste defensiv.

Jeg kan godt forstå dem som mener, at Genoa efterhånden har "fortjent" at trække nitten, men så meget bedre synes jeg altså ikke at Lecce er. Så foretrækker jeg nu alligevel at Genoa bliver oppe, og vi dermed også i den kommende sæson får to gange Derby della Lanterna at se.
Brøndby Fiorentina Portsmouth
Lecce de spiller sgu beundringsværdigt og især Filippo Falco er vild at se spille.
Jo der har flere gange været sådan en kamp. Umiddelbart er det et spørgsmål om indbyrdes kampe, men hvis de har lige mange indbyrdes points (en sejr hver eller to uafgjorte) skal der spilles en kamp, og målscore er ligegyldig, både i ligaen og de indbyrdes kampe, hvis fx den ene er endt 5-0 og den anden 1-0 betyder det intet. Så vidt jeg husker spillede Genoa mod Padova i sådan en kamp engang i 90´erne, Genoa tabte og var ude af den bedste række en del år derefter.
Der er mange udfordringer forude, men hey, sådan er fodbold, lad os slå dem alle sammen!
@RasmusAalbæk: OK, tak. Syntes nok at jeg kunne huske noget i den dur.

Her ved pausen ser det fornuftigt ud for Genoa med en 3-0-føring og 2-2 i Lecces kamp.
annonce