Snak

Mere indhold efter annoncen

DBU-boss: Vi har slet ikke overvejet VM-boykot

Skrevet af bold
tir 8. nov 07:50

DBU har ikke overvejet at boykotte VM i Qatar, fastslår Peter Møller, der derfor heller ikke ved, hvad konsekvenserne ville være. Han mener, det gør en større forskel at møde op og kræve bedre rettigheder til migrantarbejderne.Læs hele nyheden her
Skrevet af KlausJr
Synes ellers det vil være et fint signal at sende, hvis vi bare ikke mødte op.........
Skrevet af bruger 128074
Jo I har. I har bare ikke råd til ikke at komme. Sig sandheden i stedet
Skrevet af aaaa11
Det er ikke andet end hykleri. Hverken vesten eller DK har nogle værdier, som de oprigtigt står ved. Det hele omhandler politiske interesser!
Skrevet af Cashper
DBUs’ dobbeltmoral længe leve og i sær Peter Møller, den emhætte. Tænk at en journalist fra DR, bliver fodbolddirektør i DBU.

Ja, VM blev nok afholdt selvom DK meldte afbud, men det er ikke pointen.

Pointen er, at man til Qatar og den øvrige del af de lande, som også lukker øjenene, og som bare vil ned og nyde det, sender et signal om, hvilke værdier vi her i DK har og værner om.

Men Peter Møller taler udenom og det handler mere om prestige og omtale, end det handler om de rette værdier.

Bare se på Scheimchel, Brian Laudrup og Nadia Nadim, som er købt og betalt, til at tegne et andet billede end hvad der reelt er virkeligheden. De tre måtte for min skyld gerne blive dernede efter VM, for de har ingen danske værdier åbenbart
Cash
Skrevet af RødgrødMedFløde
Det skal de heller ikke. De udfordringer der er med menneskerettigheder og arbejdsvilkår for immigranter i Qatar, er noget der skal løses fra politisk side.
Skrevet af Heko
Ja men typisk dansk, vi vil gerne ud af til, spille med de store. Problemet er at de ansvarlige fra Qatar griner af os.
Skrevet af opturen
Penge gør mennesker sindsyge - moral er blevet gjordt til et spørgsmål og Hof eller Tuborg - Det er de lovløse politikere som viser vejen
Skrevet af SotD
DBUs’ dobbeltmoral længe leve og i sær Peter Møller, den emhætte. Tænk at en journalist fra DR, bliver fodbolddirektør i DBU.


Øhm... Du er med på hvilken baggrund Peter Møller har? Jeg kan give dig en håndsrækning. Det er ikke journalist...

Ja, VM blev nok afholdt selvom DK meldte afbud, men det er ikke pointen.


Ja, det gjorde det jo nok - Og spillerne ville ærgre sig gule og grønne over ikke at få muligheden for at deltage i Danmarks blot 6. deltagelse ved en VM slutrunde. Vi var med i 2018, bevares, men det er langt fra en selvfølge at man som dansk fodboldspiller kan opnå en VM slutrunde.

Pointen er, at man til Qatar og den øvrige del af de lande, som også lukker øjenene, og som bare vil ned og nyde det, sender et signal om, hvilke værdier vi her i DK har og værner om.


Jeg er helt med på, at man KAN sende et stærkt signal ved at boykotte - men det at man IKKE boykotter er altså ikke lig det modsatte signal. Det er en meget underbemidlet måde at anskue verden på. Hvis jeg siger at jeg ikke elsker jordbær is, så er det ikke lig med at jeg hader det.

Men Peter Møller taler udenom og det handler mere om prestige og omtale, end det handler om de rette værdier.


Det handler mere om fodbold end om at redde verden - ja.

Bare se på Scheimchel, Brian Laudrup og Nadia Nadim, som er købt og betalt, til at tegne et andet billede end hvad der reelt er virkeligheden. De tre måtte for min skyld gerne blive dernede efter VM, for de har ingen danske værdier åbenbart


Hvad har dette statement med alt det andet at gøre?
Silkeborg IF
Skrevet af Hastemand
Selvfølgelig skulle de havde overvejet det, ellers er de bare kæmpe idioter i dbu.
Man skla også lige huske at nævne homoseksuelles rettigheder eller mangel på samme i sådan et lorte land. Jeg ville ønske at vi havde boycottet lortet.
Skrevet af klykke
Man skal ikke overveje det nu.. Det skulle manhave gjort inden VM kvalifikationen hvis man skulle.

Problemet er ikke at ville man ikke denne slutrunde, så var det bare det, problemet er om man så overhovedet var med de kommende 2-3 slutrunder? Tror i ikke Fifa ville lave ballade.

Det eneste der kunne have gjort en forskel, var at man for flere år siden i et samlet Uefa meldte ud man ikke ville spille der. Nu står man her, så tager man afsted og spiller kampene. Sætter fokus på det man kan, og så kan Fifa stå og sige lige så meget de vil "Koncentrer jer om at spille fodbold". Små protester og små stikpiller er hvad er kan gøres nu.
Skrevet af CopenhagenNoice
Alle argumenter for at deltage eller ikke deltage er efterhånden larmende hule. Vi skulle som vigtigt (dengang, mulig) VM-deltager have taget ansvar og afstand for længe siden. Det er nærmest umuligt at høvle hovedet ind i argumenter mod deltagelse, hvor end man kigger. De stakkels migrantarbejderes groteske leve- og arbejdsforhold, for ikke at tale om OVER 8000 DØDSFALD!! Men også FIFAs (må de brænde i helvede) endeløse korruption, hvor selv den daværende franske præsident (Sarkozy) har foret lommerne og samtidig gjort PSG til verdens rigeste klub. Alt er spundet ind i ørkenemiren’s økonomiske karrusel og de europæiske fedtbaroner har givet fri adgang til pottemånen (indbetaling vel at mærke)
Jeg får kvalme når Møller udtaler at det er bedre at vi er der og gør noget. Det er jo en stor fed løgn! Vi og DBU gør jo ikke en skid, for kom ikke og tro at det rykker en skid når ballet først er åbnet og armodet gemt endnu mere af vejen.
Jeg får i øvrigt lige så kraftig kvalme når mine bedste venner siden barndommen verfer det hele til siden med er skævt smil og en bemærkning om at “VM trods alt er for stort at misse”
ligesom den altødelæggende klimakrise vi befinder os i, holder de fleste nok dette forfærdelige VM ud i strakt arm, lukker øjnene og nyder de friskpoppede popcorn i den lune sofa.
Hisse husse hejsasa, korruption det skal vi ha’!
Skrevet af Jaaja8000
Og så ser jeg i øvrigt frem til at se samme store folkelige modstand i Danmark, næste gang et lign. arrangement blir afholdt i et korrupt land, som skider på menneskerettighederne. Det er grinagtigt at overvære som danskerne pludselig vågnede op, da det drejede sig om et land med muslimske værdier, imens man intet hørte fra den folkelige modstand i Danmark, da man afholdte arrangementer i Rusland, Kina, Brasilien osv… Udefra set ligner det mere at godaften Danmark segmentet har fundet en ny metoo sag, som man kan kneppe fuldstændig i stykker, mere end det handler om en reel kamp for menneskerettigheder. For hvor fanden var i alle sammen henne i de seneste mange år, hvor man gjorde nogenlunde det samme???
Skrevet af 1896
Det er vel bare et spørgsmål om, hvor åbenlys korrupt en sport (eller verden) man vil have.

For mig at se er vm i qatar ikke noget højdepunkt, men snarere er absolut lavpunkt for, hvor ussel og hensynsløs en retning, fodbolden kan blive trukket i. Jeg er med på, at sørgeligt mange (nærmest alle på hele den depraverede planet) bakker fuldstændig op om festen og skal danse i gaderne, mens fodboldmilliardærerne dribler rundt i det blodplettede ørkensand og bosserne drikker iste og tager selfies med fyrsterne fra Slaver’s Bay. Det gør det bare ikke mindre ulækkert at se på, så derfor ser jeg hellere væk.
Skrevet af Kasperpsr
Selvfølgelig ville det være bedre at boykotte slutrunden. Fansene betaler for at se deres landshold, og økonomisk ville det ramme langt hårdere, hvis holdene besluttede sig for et boykot. Når man ikke lever op til menneskerettighederne så skal det sanktioneres hårdt og økonomisk. Det her med at "vi tager derned for at kræve bedre vilkår", det tror jeg godt nok ikke meget på.
Skrevet af Detstrafbart
DBU kan i det mindste støtte op om at bære et regnbuefarvet anførebind.
Skrevet af CopenhagenNoice
@jajaja: det er præcis den slags “whataboutism” der, for dig, retfærdiggør dette VM. Og tillykke med det. Jeg får stadig kvalme..
Skrevet af Brazil02
@jajaja Du har ret i at man også burde have råbt op om korruptionen ved tidligere VM - at man burde have gjort noget da politiet ryddede op i de brasilianske favelaer op til VM eller mod menneskerettighedsmanglen i Rusland. Der var kritik dengang, men ikke i nærheden af hvor meget der burde have været.

Men man kan jo ikke bruge det at man ikke tidligere gjorde noget, til ikke at tegne en linie i sandet. Det virker åbenlyst at korruptionen og den totale mangel på hensyn til menneskerettigheder eller almindelig anstændighed eskalerer fra slutrunde til slutrunde. Hvis man ikke siger fra overfor denne slutrunde, der så åbenlyst er korrupt, så åbenlyst ser stort på alle menneskerettigheder og har kostet over 6500 mennesker livet, har jeg svært ved at se hvordan man nogensinde i fremtiden skal kunne retfærdiggøre at sige fra.
Skrevet af Corbo
Hvorfor fanden skyder de efter Laudrup, når de selv står mål for det. Jeg elsker fodbold, men ikke på de præmisser. I øvrigt foregår VM om sommeren. Jeg vil sa ne ikke at se det, men hade mig selv for at gøre det. En fodbolddirektør, der end ikke overvejer det! Nu ligger det nok ikke i hans hænder, men alligevel: træd dog i karakter og spids albuerne Peter som du har gjort det før;)
Skrevet af steen27
Alle former for anstændighed og respekt for menneskerettigheder er lagt til side, og det eneste der tæller er PENGE.

Penge fra en korrupt organisation og et korrupt land, som oveni har tusindvis af menneskeliv på samvittigheden, og som kalder homoseksualitet for en hjernefejl.

Det bedste DK kunne gøre nu, var at melde afbud i allersidste øjeblik, så der ikke kunne indkaldes et andet land. Dét ville være en værdig or ordentlig måde at markere de helt forfærdelige forhold og holdninger Qatar og organisationerne (UEFA, FIFA, DBU) repræsenterer.

Men penge er vigtigere.
Vejle Boldklub forever. Jeg husker storheden. Barcelona forever. Kaerlighed til spillet i hver kamp. Modsat alle andre klubber. Landsholdet tilbage paa DR1. Erstat FIFA med et nyt forbund med etik. DBU-ID til ALLE der vil på stadion.
Skrevet af Shamran
DBU, Møller og Hjulmand har satme heller ikke taklet dette her særligt elegant eller klogt.

Det bør og skulle have lydt at DBU er en fodbold organisation og ikke en politisk organisation og hvis man har politiske holdninger med DBU logo´et på om de lande man spiller imod eller der hvor man spiller så er det sgu noget man skal holde for sig selv. Fodboldspillerne skal koncentrere sig om fodbold og ikke alt muligt andet forstyrrende og det vil satme være forstyrrende hvis halvdelen af tiden i Qatar skal bruges som politiker - det er jeg bare nødt til at sige.

Det er som i enhver anden virksomhed at hvis ikke man kan lide brødet i bageriet ja så står det den enkelte frit for at smutte og det er amatøragtigt at man fra DBUs side ikke har formået at tackle denne her problematik på den korrekte måde fra starten af så det nu er blevet en blanding af politik og fodbold som ganske givet vil præge hele slutrunden fra dansk side af.

Menneskerettigheder i Qatar og alle andre steder i verden man i øvrigt intet hører til i hykleriets navn hører ene og alene til politikere. Den kamp skal ikke kæmpes af fodboldspillere til den vigtigste turnering der findes. Fodboldspillere skal spille fodbold og lade politikere om at ændre verden.

Det er det budskab DBU skulle have udtalt og ikke begynde på alle mulige politiske statements som ikke hører sig hjemme i en fodbold organisation. For ellers kunne man jo ikke lave andet.

Det er vel næsten kun vest Europa der ligner os selv mest og som vi derfor ikke ville kritisere, men se da bare i Ungarn og Polen hvor man også har anstrengte opfattelser af homoseksuelle eller demokratiske anskuelser i det hele taget og begge lande er altså en del af EU så man behøver ikke engang gå til Hviderusland eller Rusland før den moralske pegefinger dukker op.

Vi har i det hele taget et meget stort problem hvis vi insisterer på at blande sport sammen med politik ved at boykotte alt sport der foregår i lande vi er uenige med politisk af den ene eller anden måde. Således er det jo ca. 1/3 del af verdenen der har problemer med menneskerettigheder som jo ikke kun foregår i stadion opbygningen i Qatar.
annonce
0