Snak

Mere indhold efter annoncen

DBU donerer over en halv million til migrantarbejdere i Qatar

Skrevet af bold
ons 7. dec 10:35

DBU donerer 559.110 kroner til fordel for migrantarbejdere i Qatar. Pengene skal sikre bedre vilkår til migrantarbejderne i fremtiden, lyder det. Læs hele nyheden her
Skrevet af Peter Nielsen
Det er sikkert fint nok, men for mig lugter det mest af alt af at DBU vil købe aflad for ikke at stå fast ved de principper man først siger man har, men siden ikke vil stå ved når FIFA modsætter sig.

Desuden tvivler jeg ærlig talt på ret mange af disse gæstearbejdere er medlem i nogen fagforening og da slet ikke dem som kommer fra ikke vestlige lande. Forholdene for fx. de polske gæstearbejdere i Qatar var jo ganske fine, og mit gæt er at fagforeningen først og fremmest vil kæmpe for deres medlemmers rettigheder.
Skrevet af Mc Cocio
Dette "projekt" var meldt ud før det med anførerbind blev aktuelt. Jo flere mål i dansk fodbold jo bedre.
Jeg synes det er fedt. Det redder ikke verden, men det er noget. Et godt og positivt tiltag
Skrevet af bruger 108572
@Peter: Enig i din første kommentar, men så bliver det også bare svært at gøre noget som helst, hvis det er attituden.

I forhold til det andet, så er det faktisk min opfattelse, at nogle af de her fagforeninger er super dygtige til at kæmpe for generelt forbedrede vilkår. Det er også sådan nogle foreninger, der har hjulpet journalister til at få adgang til de rigtige migrantlejre.
Skrevet af SotD
3/4 af hvad én spiller i DBU regi har fået for at deltage. 21mio blev fordelt til spillerne, så vidt jeg kan læse mig til.

Oh well. Det er stadigvæk et pænt beløb.
Silkeborg IF
Skrevet af BetterThanFigo
Som en anden er inde på, er det her initiativ startet før slutrunden løb af stablen. Det er imponerende at vende noget positivt, som at give mere end en halv million kr til en fagforening, til noget negativt.

Nej, det løser da helt sikkert ikke en skid isoleret set, men det kan gøre en stor forskel for nogen. Skide godt!
Skrevet af Peter Nielsen
Selvfølgelig er det positivt. Det ændrer ikke på at det for mig lugter af aflad.

Rent principielt synes jeg ikke DBU eller nogen anden fodboldinstitution bør kæmpe for meget andet end fodbold. Det betyder ikke at der ikke er noget der er vigtigere end fodbold, men de folk der giver penge til DBU gør det for at støtte fodbold. Ikke for at støtte migrantarbejdere eller regnskoven eller kræftens bekæmpelse osv.

Det betyder ikke at DBU og andre fodboldforbund ikke kan lægge et politisk pres. Jeg har det bare lidt svært med at støtte migrantarbejdere specifikt i Qatar mens arbejdere andre stedet som måske har det værre ikke får hjælp. DBU er til for at støtte dansk fodbold ikke for at bruge penge på alt muligt andet.

Jo mere jeg tænker over det jo mere er jeg imod dette PR stunt som det reelt set er. Ikke fordi migrantarbejderne ikke fortjener bedre vilkår, men fordi det ikke er DBU´s opgave at kæmpe for andet end dansk fodbold.
Skrevet af mholmm
Når nu det har været planen helt fra starten, så er det vel ikke noget forkert i at man følger det til dørs.

Synes DBU generelt har sejlet i forhold til deres kommunikation og budskaber, men lige den her er der vel ikke noget at sætte en finger på?
Skrevet af ramelow
Sålænge man afholder store sportsbegivenheder i autokratiske stater, så må man acceptere de indenrigspolitiske forhold. Gør man ikke det, så må man blive væk. Det er det eneste signal der batter. Resten er symbolsk, såsom dette beløb.
Leeds united MOT ALAW
Skrevet af Karhor
Her kan den lille purk, breddefodboldspilleren og ynglingen for alvor føle sig som en del af noget større.

Godt initiativ af DBU og samtidig en fin understregning af sloganet, En del af noget større.

Symbolikken er muligvis vigtigere end det kontante beløb. Det ændrer dog ikke ved, at DBU her sætter handling bag ord på en fin og kreativ måde.

Skrevet af simonstof
Jeg er godt nok splittet her.
For som udgangspunkt er det jo rigtig fint at dbu sender så mange penge afsted.

På den anden side sidder jeg så lidt med en tanke om at så var det jo godt at VM kom til Qatar så der kunne blive sat fokus på de dårlige vilkår der er i landet og nu kan der så måske gøres noget ved det.
Mindes mange grinte og svinede Nadim til for at blive ambassadør og faktisk sagde hun jo at hun troede på det var godt med det vm fordi der så måske kom fokus på at få forbedret forholdende.

Skrevet af mholmm
@simonstof

Er bange for at dig og Nadim bliver svært skuffede. Når først kameraerne er væk så er alt tilbage ved det gamle.
Det er ihvertfald meget få tiltag der kommet efter VM i Qatar som har gjort det bedre for migrantarbejderne/slaverne.
Skrevet af Mr Enrich
Hver af os 300 danskere lagde vel minimum 1000kr hver til uber migranterne. Hvis DK og DBU havde støttet op om at få 5000 danskere derned, så ville vi bare på denne del have lagt 5 mio kr til dem. Så godt som alle de migrantarbejdere vi talte direkte med dernede (vel omkring 50) sagde at de arbejdede hårdt men var lykkelige over hver måned at kunne sende omkring 5000kr hjem til deres familier, da det brødfødte 5-6 personer derhjemme i Bangladesh, Nepal, Indien, osv. Derfor var de taget til Qatar og hele familien derhjemme kunne leve fordi de arbejdede i Qatar (og ikke derhjemme). De sagde, at de aldrig kunne finde på at opprioritere deres egne boligforhold ift at bruge pengene på at blive sendt hjem til familien, der levede af "alle" disse penge, som de tjente i Doha.
Skrevet af Kom nu lidt i gang
For mig er det helt i skoven…
Vi har mange danskere der ikke har råd til at tænde for varmen eller købe mad, og da slet ikke købe en billet til at se landsholdet med sit barn (900kr), og så giver man penge væk til migranter i Qatar. Bare alene i Indien er de 1.3 milliarder mennesker hvor størstedelen er fattige. Løsningen på det problem ligger ikke hos DBU
Skrevet af Common sense

Skal vi allerede nu begynde at spare sammen til de sydamerikanske migranter i USA ?
Skrevet af calciopolisince92
Skal man grine eller græde. Lidt over en halv million? Det er hvad stort set halvdelen af, hver spiller tjente på de 3 kampe. Shame on you.. Jeg har et eksempler på personer der eksempelvis, skulle styre/kontrollere "stemningstribunen" under landskampe i Parken, og ikke havde backtjekket hvem der stod for stemningen. Rockere, kriminelle, hvorefter det topstyrede ansvar for dette og burde fyres. CEO, Jakob Jensen. Vicedirektør Kenneth Reeh. Fodbolddirektør, Peter Møller. Kommunikationschef, Jakob Høyer, samt Jesper Møller. Og nu det her.. Håber at i alle har det fedt i jeres store villaer med udsigt til vandet.
Skrevet af Azeem
Men dette stopper ikke FIFA fra at gøre det igen, og skal vi så også sende penge næste gang. Hvad med at stoppe problemet istedet for? Det eneste FIFA skal gøre, er at sige at hvis du vil have VM værtskab, så skal alle være velkomne og basale menneskerettigheder skal overholdes. Det kan ikke være så svært... Men det bliver det jo så desværre når det handler mere om at skovle penge i egene lommer. FIFA skal bare botcuttes forevigt!
annonce
0