Snak

Mere indhold efter annoncen

Efter CL-kaos: Liverpool-boss er forfærdet

Skrevet af bold
tir 31. maj 18:48

Liverpool-direktør Billy Hogan har været i kontakt med UEFA vedrørende det kaos, som foregik i forbindelse med Champions League-finalen. Hogan har set flere episoder, og han er i den grad i chok.Læs hele nyheden her
Skrevet af Sunlight
Den franske indenrigsminister og det franske politi var ihvertfald hurtige til at give de forkerte skylden
Skrevet af Paolo Rossi
Fuldstændig absurde scener vi nu ser. Der er nogle - også herinde på forummet - der må sidde med røde øre. Det er nemt at dømme hurtigt.
Skrevet af anygivenday
Må håbe de der er kritiske og som var tilstede havde en regulær original billet- ellers havde de i min optik intet at lave i og omkring stadion - her tænkes de utallige falske billetter der var i omløb OG dem der iøvrigt ikke havde hverken det ene eller andet og kun var der for fest/balladen skyld. Briterne kan kun kigge tilbage til seneste slutrunde der endte helt katastrofalt
Skrevet af Slettet(140754222007)
Puh ha. Håber ikke de børn og handicappede der blev ramt får en stor traume så de ikke vil til fodbold længere.
Den sport jeg elsker er blevet til et grimt spil de sidste uger.
Skrevet af Davies1
Anygivenday: Kan du ikke fortælle mig hvornår der sidst har været ballade med Liverpool fans ? Du kan ikke sammenligne Liverpool med de idioter der følger England´s landshold, bare det du gør det beviser at du ingen viden har om emnet.
Skrevet af Slettet(361642220710)
Det franske politi burde suspenderes! Familierne burde få deres penge tilbage, det er jo en skandale!
Skrevet af Slettet(281802222608)
Jeg har set flere videoer med optagelser af folk med Liverpool trøjer på, der stormer forbi vagterne og løber op ad trapperne uden billet. (Teknisk set kunne man ikke se at de ikke havde billet men når de løber udenom vagterne på den måde, så har de nok ikke lovlig adgang til stadion efter de har kravlet over hegnet)

Deri ligger noget af skylden.

Den anden del ligger hos ordensmagten. Den ene undtager ikke den anden selvom ordensmagten står for en langt værre handling. Der bør falder straf både til de ansvarlige for sikkerhed, til Liverpool og til Liverpool supporters. Ordensmagten udøvede vold mod uskyldige civile. Liverpool opfordrede at sende for mange fans til Paris. Supporters kravlede også hegn og løb forbi vagter for at stjæle en plads på stadion.
Skrevet af United74
Uha der vaskes hænder - og selvfølgelig skal der laves en undersøgelse - men det er vel symptomatisk at problemerne var størst ved de indgange hvor britiske fans skulle ind. Falske billetter - hel og halvfulde englændere - uvilje til at følge anvisninger - så blokeres indgangene selvfølgelig så fans med billetter kun meget langsomt kommer igennem.
Manchester United siden 1974 / AaB
Skrevet af NotYetUnknown
Kan du linke til videoer med Liverpool fans der hopper over hegnet og stormer forbi vagterne, jeg vil gerne se dem :)
Skrevet af BetterThanFigo
"Jeg har set flere videoer med optagelser af folk med Liverpool trøjer på, der stormer forbi vagterne og løber op ad trapperne uden billet. (Teknisk set kunne man ikke se at de ikke havde billet men når de løber udenom vagterne på den måde, så har de nok ikke lovlig adgang til stadion efter de har kravlet over hegnet) Deri ligger noget af skylden." Kom gerne med de videoer :-) der er historier om Liverpool fans der kravler over hegn af flere grunde - det kan være den crush der opstår ved den forfærdelige håndtering af menneskemængden. Alan Kennedy var en af disse. Det kan også være, at andre kravlede over hegn, fordi at deres gyldige billetter blev afvist. Det har man ligeledes hørt fra mange i og omkring fodboldklubben. Skylden ligger hos UEFA og hos politiet. Og hos franske politikere, for at dække over de to. I denne situation er det for en gangs skyld heldigt at sociale medier er så store som de er.
Skrevet af Sunlight
Mange unge franskmænd der tog til stadion og skabte kaos overfor lette ofre. At fransk politi og den franske Indenrigsminister forsvarer et arrangement på fransk jord er delvist til at forstå, men hvorfor UEFA gør det samme, fatter jeg ganske enkelt ikke
Skrevet af sampdoria10
Der er mange som kommer med argumenter som intet har med virkeligheden at gøre.

Et af dem handler om de Liverpools fans som tog til Paris uden billet. De franske myndigheder arrangeret selv en koncert for Liverpool fans (jeg var der selv) og arrangerede også storskærm for de fans som ikke havde billet. Ved metroen var der anvisninger om hvordan man kom til fanzonen og stadion (alt var officielt i samarbejde med byen). De franske hoteller satte priserne op til 1000 euro pr. nat og har tjent en formue, de viste at der ville komme 50.000 plus.

Jeg har været til mange kampe i dk og jeg kan sige at sammenlignet med fck og BIF er Liverpools fans englebørn. Mange tilhængere af Liverpool (sådan er det også i bl.a. United) er jo familier som tager afsted sammen. Kone, brødre mm. Ikke som i BIF og FCK (det engelske landshold) hvor langt de fleste til udekampe er unge mænd.

Skrevet af Slettet(021211222109)
Unicef Ja suspender hele politistyrken, det lyder som en formidabel idé. Muligt de har handlet forkert, og uproportionalt. Men skal vi lige holde det bare en lille smule sagligt
Skrevet af Slettet(101631231501)
Jeg har set flere videoer med optagelser af folk med Liverpool trøjer på, der stormer forbi vagterne og løber op ad trapperne uden billet. (Teknisk set kunne man ikke se at de ikke havde billet men når de løber udenom vagterne på den måde, så har de nok ikke lovlig adgang til stadion efter de har kravlet over hegnet)

Send os venligst de videoer, tak. Tværtimod viser de fleste videoer, at det er folk klædt i rødt, som forholder sig roligt, de fleste er så tæt presset i de såkaldte turnstiles, at de slet ikke kan storme nogen steder hen. Derimod er det folk i neutrale farver, der stormer ind på stadion og ofte kan de høres tale fransk. Real Madrid fans har i øvrigt meldt om det samme skete ved deres indgange. Så siden du har set så mange videoer med folk, du kan udpege bærende Liverpooltrøjer og kan udpege ikke har billet, så post dem da. Post dem. Jeg poster derimod gerne et par videoer, hvor man kan se, hvem der overvejende stormer stadion, for jeg har nemlig en masse videoer ved hånden, der viser det:

I denne video ses overvejende folk i neutrale farver forsøge at kravle over hegnet og forcere indgangene: https://twitter.com/BBCWorld/status/1531577150616350722

Her ses franske fans tilmed blive lukket ind uden billetter:
https://twitter.com/ChantLFC/status/1530888252240150530

Her ses ligeledes lokale franskmænd storme ind. Læg mærke til, hvor roligt dem i rødt forholder sig i øvrigt:
https://twitter.com/SachMohan/status/1530649894616178688

Her ses Liverpool fans desperat forsøge at vise deres billet, så de også kan komme ind. Politiet trækker sprayen på dem:
https://twitter.com/ChantLFC/status/1530880298757636097

Her ses flere lokale forsøge at trænge ind på stadion:
https://twitter.com/NickParrottTV/status/1530794974241075200

Endnu en video, hvor ingen i rødt forsøger at trænge ind på stadion: Her ses tværtimod hvordan de lokale også gør det ved Real Madrids indgang:
https://twitter.com/ChantLFC/status/1530627314932932610

Jeg kan finde MANGE flere af de videoer til dig. Du skal flette næbet snart eller også skal du komme med noget konkret som bevis på, at det er Liverpool fans, som bærer ansvar og skyld og bør straffes. Du var der ikke, så lad være med at tale til mere end du har forstand eller kan bevise. Vi kan lave det til et spil, for hver videoer, du fremskaffer, fremskaffer jeg to. Er du frisk?

Jeg kan starte. Her ses, hvordan Liverpool-fans blev "eskorteret" ind på stadion og hvor tæt de stod tætpakket: https://twitter.com/bittertwats/status/1530876333265502211

Det ligner helt sikkert nogle, der forsøger at storme stadion, helt sikkert.

Kaveh fra Sky Sports udtaler her, hvad der forårsagede det hele:
https://twitter.com/ChantLFC/status/1530744662818004992

Jeg kan også finde videoer efter kampen, hvor man ser de lokale gå amok og udøve vold, hvis du ikke tager Jim Beglins ord for gode vare, for han har også udtalt sig om det og hvordan det var et mareridt at forlade stadion af frygt for at blive overfaldet og berøvet. I øvrigt i et af Europas mest kriminelle distrikter, Saint Denis.
Skrevet af Slettet(101631231501)
Til alle andre. Jeg gentager lige denne video fra Sky Sports, da den forklarer meget rammende, hvad der skete. Kaveh og Sky var der, de så det med egne øjne og de talte tilmed med vidner:

https://twitter.com/ChantLFC/status/1530744662818004992

20.000 Liverpoolfans samlet på et meget lille sted, hvilket forårsagede såkaldt "bottle neck" situationer, hvor for mange mennesker er presset sammen på for lidt plads. Det giver skræmmende flashbacks til Hillsborough, hvor præcis det samme skete. Kaveh forklarer så, at mens de 20.000 var stimlet sammen og fransk politi stod bag hegnet og holdt øje med dem, så forsøgte unge lokale drenge og mænd at bestorme stadion uden adgang, det fik det franske politi til at affyre tåregas gennem hegnet og kunne ikke undgå at ramme Liverpool supporterne, mange af dem som havde familie, ældre som børn med, og med skrækhistorier om børn, der blev ramt af tåregas og blev klemt i panikken. De måtte løftes op i luften for at kunne få luft og blev det heldigvis også.

Jeg ved godt, at bold ofte har det med at nå Nationen lignende tilstande, hvor ens bias gør, at man ser enhver mulighed for at bebrejde dem man hader for alting, men nu må I fandme holde og lægge det fodboldbias til siden eller også må I komme med beviser for jeres påstande. Det er sgu det mindste at forlange og det gør vi andre.
Skrevet af Ham1959
@Kapslock

Der er flere klip af det, du efterspørger, på Sky News og Sky Sports. Det retfærdiggør jo ikke alt andet - ballademagere, elendigt politiarbejde osv. - men måske det vil være fint at begynde med blot nogle få nuancer.
Skrevet af Slettet(101631231501)
Så kom endelig med dem. Du har lige fået et klip, hvor Sky forklarer, hvad i det hele bunder. Så kom da med beviser for, at Liverpool fans bør straffes for det her, der har været katalyseret af dårlig planlægning og unge lokale. At det var Liverpool fans, der var skyld i, at folk med billetter ikke kom ind, at det var Liverpool fans, der var skyld i, at politiet trak tåregas og folk panikkede, at det var Liverpool fans, der stod bag voldsscenerne og røverierne efter kampen, at det var Liverpool fans, der også forcerede stadion i Real Madrids indgange, at det var Liverpool fans, der lukkede folk ind uden billet. Du kan vel finde dem på Twitter, når jeg har kunne finde så meget på Twitter på 2 minutters søgen.
Skrevet af greyguy
@Ham Ja, kom endelig med de videoer. Det vil jeg være meget interesseret i at se. For jeg har ikke set nogle videoer med LFC-fans der tvinger sig igennem uden billet. Send endelig link til video

Eller spreder du bare falske rygter for at få lidt opmærksomhed?
Skrevet af BedreEndBechmann
Verdens største kamp, spillet i de sene aftentimer i Saint Deniz… Man burde have forudset uromagere, uden tilknytning til nogle af holdene, men det overrasker mig, at det franske politi, endnu en gang, udstiller deres manglende respekt og autoritet i samfundet - nu endda foran hele kloden…
Skrevet af FodboldFest
Interresant at en fodboldkamp rammer ind i fransk indenrigspolitik, iflg. flere franske Twitter-brugere, som skriver i nogle af de postede links. Der er valg om kort tid, til parlamentet, og de borgerlige politikere, inkl. indenrigsministeren, har en interresse i at historien ikke handler om utilpassede franske lømler som laver ballade, fordi det vil styrke højrefløjen, fx Le Pen.

En giftig sag, hvor sportsjournalister har mulighed for at fortælle en større historie end blot noget om en isoleret begivenhed. Liverpools ageren, og insisteren, kan således påvirke det franske parlamentsvalg. Spændende perspektiv..

Edit: som denne kommentator skriver:
https://www.spectator.co.uk/article/marine-le-pen-is-right-about-liverpool-fans
Savner: https://www.bold.dk/fodbold/kampe/standard/
annonce
0