Snak

Mere indhold efter annoncen

England stemmer om nye regler: Hovestød forbudt

Skrevet af bold
man 18. jul 17:38

Den engelske fodboldorganisation skal stemme om nye fodboldregler, der vil gøre hovedstød forbudt for spillere under 12 år. Læs hele nyheden her
Skrevet af kingofkings
hold nu op.
Newcastle Howay the lads
Skrevet af Hasse1983
Hovedskader / spilleres generelle helbred bliver det tænkt seriøst over. Det er da befriende.

Og det er jo børn, så at de ikke må heade til en bold når de spiller fodbold betyder nok ikke det store.
- det kan enda være de fodboldmæssigt bliver til bedre boldspillere.
Liverpool FC - Y.N.W.A "The trouble with referees is that they know the rules, but they don't know the game." Bill Shankly
Skrevet af Shamran
Hvordan vil de så spille fodbold hvis ikke man på heade med bolden? Det bliver jo et helt andet spil så hvor bolde i luften selvfølgelig bliver en stor faktor for man kan ikke forhindre børnene i at sparke til bolden så den ryger op i luften ;-)
Skrevet af BlueAndWhite
Højeste bliver også forbudt :)
Skrevet af Slettet(021211222109)
Nu er børn i den alder sjælendt særligt glade for at heade i forvejen, med den evidens der findes der viser, hvor stor skade det gør længere henne i livet så er det et fint tiltag.
Skrevet af anders.hede
Er det ikke langt mere oplagt at spille med langt blødere bolde?

Jeg husker selv disse “voksen”-bolde man spillede med allerede fra helt lille. Lav dog nogle langt blødere i steder for at fjerne noget helt essientielt fra spillet.
Skrevet af 99Lupus
Synes forslaget er tosset. I så fald bør de vel også afsøge muligheden for at afskaffe kampsportsgrene som boksning og taekwondo, der må formodes at skabe større skader.

Vi skal også passe på, at vi ikke pakker de fremtidige generationer ind i vat.
"Benfica ville ikke ende i Top8 i PL, Top4 i Bundes, Top6 i Serie A, Top5 i La Liga eller Top4 Ligue 1. I sin nuværende form også dårligere end Salzburg, Ajax, PSV, Porto og Sporting," - Leander, August 2022.
Skrevet af CCCPbold
Der er solid evidens for, at gentagne slag mod hovedet giver hjerneskader. Mange tidligere sportsfolk lider i dag af følgerne af hjerneskader. Det gælder (selvfølgelig) boksere, men også fodboldspillere.

Det er selvfølgelig nemt bare at sige, at “sådan er det bare”, men det er glimrende, at man begynder at tage et alvorligt problem seriøst.

Skrevet af Sander Hansen
"... Pakke fremtidige generationer ind i vat"

Har du haft snuden i en forældrehåndbog fra 50´erne? :)

I hvilken verden er det, at børn skal "hærdes" for at klare sig i livet i sådan en grad, at man så må leve med en risiko for alvorlige hovedskader?

Der findes glimrende alternativer til personlig udvikling, der ikke involverer at få en bold tyret i ansigtet :)
Skrevet af Sebalist
Ja, hvorfor i alverden er fodbold overhovedet lovligt, når man nu kan udvikle sig personligt gennem digtskrivning og skak. Pøbel-sport bør egentlig helt afskaffes, i håb om at arbejderklassen evolutionerer sig videre fra deres banale mindset, og som minimum rammer den nedre middelklasse. De mange bolde i hovedet MÅ kunne forklare, hvorfor der stadig findes dårligdom i verden.

-Alt i verden kommer med risici. Der er ingen der tvinger nogen til at spille fodbold. Så kan man jo passende lade være, hvis man reelt set bekymrer sig for at være en del af promillen.
"Que la chupen y sigan chupando"
Skrevet af TJensen
Hvordan kan man på nogen måde have et problem med dette?
Det er jo ikke bare noget man lige finder på, der er beviser, historik og det er veldokumenteret.

Undre om dem som er imod har fået lidt for mange bolde i hovedet som små...
Real Madrid siden 2003
Skrevet af Sander Hansen
Hvorfor forsøger du at gøre det til et spørgsmål om klassekamp?

Det er et spørgsmål om hvorvidt eller ej, at man skal reducere risikoen for hovedskader.

Problemet for arbejderklassens børn er jo for pokker da ikke, om de må heade til en bold eller ej.

Man kan jo sagtens udvikle sig personligt i fodbold-regi samtidig med, at der er nogle voksne til stede, der tager hånd om sikkerheden.

Hvis du så gerne vil slå et slag for børn, der er i en mindre gunstig position, så kunne du jo eventuelt støtte op om , at de kan udvikle sig i et sikkert miljø. Men vi kan jo også bare lade dem gå til vaflerne, og så skid være med om de bliver demente af det.
Skrevet af BottledIt
@tjensen

Undre om dem som er imod har fået lidt for mange bolde i hovedet som små...

Stram lige lidt op.. bare fordi du er uenig behøves man ikke ramme derned.

On topic:
Kunne man evt. starte med at fjerne de tunge gamle læderbolde som hører mere hjemme som bowling kugler end i fodbold. Som en anden bruger skriver, kunne man gøre rigtigt meget teknologisk for at blødgøre boldene.. hvis dette ikke har den ønskede effekt kunne man så tage de videre ret drastiske skridt.
Skrevet af grumblesnake
Kraniet er meget plastisk i den alder, så det giver mening hvis man også er ekstra sårbar overfor hovedskader. Jeg tror dog generelt at den reelle fare er hovedstødsdueller og ikke bolden i sig selv.
Skrevet af TJensen
@BottledIt, målet er at teste dette i 22-23 og derefter skal dette gælde i alle klubber i alle lande, og enligt undersøgelser handler det om liv og død.

Jeg er dog enig i at min kommentar var unødvendig provokerende, så den tager jeg tilbage med et undskyld om nogen følte sig provokeret.

Min dengang 7 årig er dog kommet hjem fra træning med ondt i nakken og hovedpine efter at havde sat en ind med skallen efter et hårdt hjørnespark, han var uendelig stolt da hele holdet fik is a trænerne.
Trænerne havde udlovet is hver gang de scorede med hovedet efter hjørne, ikke for at skade børnene naturligvis.

Nu er han 8 og har skadet sig meget mere efter taklinger, albuer i hovedet osv, men dette er jo også ting der ikke er tilladt i fodboldt.

Præcis som lange ud spark fra målmanden, da der er en lille risiko for at en medspiller får bolden i nakken.

Saksespark, hovedstød og svinestreger skal de nok lære sig når de bliver større, men der er ikke noget forkert i at sikre at så mange som muligt får glæde af at spille fodboldt med mere, uden at risikere hjerneskader i en så ung alder.
Real Madrid siden 2003
Skrevet af JulioSalinas
Det er jo egentlig ret spændende at tænke på hvilken en slags fodbold der ville komme ud af at indføre sådan en regel. Jeg tænker jo stadigvæk at man vil prøve at score ved indlæg men at man så vil prøve at møde bolden med skulderen, brystet e.l.

Hvad siger data omkring voksne personer som header til bolde?
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af REM 96 YNWA
Stop nu, det er en del af spillet.
Be Proud That You’re A RED !
Skrevet af vicham
Det er adskillige gange blevet påvist, at de gamle bolde reelt ikke var tungere end da bolde, der bruges i dag. Jo, de kunne godt suge vand, men det er i meget sjældne tilfælde, at det har gjort en væsentlig forskel. Og faktisk er der kun en gang lavet en regelændring omkring boldens vægt, hvor den standarden blev gjort tungere (hvis min hukommelse ikke slår fejl)
Blødere bolde er ikke nødvendigvis løsningen, selvom det har en væsentligt positiv effekt målt mod hårdt pumpede bolde, der skulle være meget skidt.
Teknik skulle også være meget afgørende. Den rette teknik bevirker, at mere kraft absorberes af nakke og rygsøjlen i stedet for kraniet. Igen, udtalelser taget noget ud fra hukommelsen, da jeg læste lidt op på emnet for et par år siden.
Evasive action, what a load of baloney. A dive is a dive!
Skrevet af LD1893
Man kunne da lave et andet sundhedsfremmende tiltag som at gøre det obligatorisk med de pandebånd nogle fodboldspillere bruger, der tidligere har været ramt af hovedskader
annonce
0