Snak

Mere indhold efter annoncen
Øhm, der er vel nogen der skal gøre rent efter jeres svineri? Opsamling af plastikkrus der ligger gennemtrådte og smadrede på jorden, sæder og beton der skal spules og vaskes til næste gang osv.

Er dit argument at man ikke skal kaste med øl pga rengøringen? Det var en lidt overraskende drejning... Jeg må indrømme at tanken om rengøring slet ikke havde strejfet mig - hverken ift. ølkast eller ølsalg generelt.

Selvfølgelig er det uhensynsfuldt at kaste rundt med øl og affald. På samme vis er det uhensynsfuldt at kræve en lukke afdeling for fjolser der vil kaste med øl og affald. Hvorfor skal de optage en del af stadion, som kunne sælges til Hr. og Fru Jensen? Hvis jeres afsnit kun er halvt fyldt, mens resten af stadion er fyldt, hvem skal så betale for de pladser der ikke er solgt?

Hvis det er en selvfølge at det er hensynsløst at kaste med øl, så gælder den samme antagelse jo også når spillerne sprøjter med champagne efter et vundet mesterskab. Virkeligheden er bare, at det ikke er en selvfølge. Faktisk har det ganske længe været ganske normalt at kaste med øl, og det har så eskaleret efter at UEFA ville ind og endnu engang lave restriktioner på stadion.
Vi kan derimod sagtens blive enige om at det er hensynsløst at kaste øl på folk som ikke ønsker det - eller som i din fine sammenligning ikke at kaste øl i min mors stue. Derfor foreslår jeg også at man arbejder på netop at dette ikke skal ske - jeg mener bare at den hårde linje er en forfejlet strategi, som nok i virkeligheden fører større problemer med sig end den løser.

Og heldigvis har den slags oftest konsekvenser, selvom du føler dig som et offer når du bliver smidt ud, og får en bøde.

Og der er konsekvenserne udover at nogen bliver smidt ud af stadion. Fx at forbuddet har ført til mere ølkast, og nu er det blevet til et statement, frem for en fejring. I stedet kunne man have valgt flere andre tiltag og i større grad have opnået det man ønsker - nemlig at genere færre folk som ikke har lyst at blive ramt af øl.
Ølkast startede ikke for at genere andre, men som en fejring og et ritual. Det er en fordel at forholde sig til, hvis man vil forstå og gøre noget ved det problem, som der tydeligvis er under landskampe - men ikke i klubfodbold (af hvad jeg kender til).

Der er uendeligt mange ting at tage fat på, men jeg kan være i tvivl om du er skarp nok til at fatte en eneste af dem.

Måske du får et klarere blik for at vurdere det, når din puls har lagt sig lidt igen.
Det er faktisk det, der gør Danmark til et fedt land, fordi vi har tillid til hinanden og det at opføre os ordentligt i fællesskab og at man bare ikke kun tænker på sig selv.


Der er ikke meget tillid i forbud og bøder. Det er faktisk det modsatte!
Til gengæld heller ikke meget fælles god opførsel i at tyre øl udover andre. Man har jo så vist sig uværdig til tilliden.

Der er forskel på storskærmsarrangement for 18+ med implicit druk og feststemning og så landskamp på stadion. Til storskærmsarrangementet er det nok op til arrangøren, men ølkast er i mine øjne væsentligt mere acceptabelt her (afhængigt af ølbeholder naturligvis) end på stadion.

Men vi ville naturligvis ikke acceptere, at deltagerne til storskærmsarrangement tyrede deres øl over hegnet ind til legepladsen ved siden af.

(De entusiastiske ølkastere kunne da i øvrigt starte med ikke at kaste øllene fremad men i stedet direkte opad, så de selv får del i glæden.)
Kønsløshed i fodbold længe lever... HURRA.


ELLER NOGET..........
Manchester United Not Arrogant Just Better
Til gengæld heller ikke meget fælles god opførsel i at tyre øl udover andre..

Jeg håber at det fremgår tydeligt af mine tidligere indlæg, at jeg er enig med dig i dette - med mindre det fx sker på de 10 -15 % af at stadion hvor det sker til hver kamp, og det er forventeligt.

Man har jo så vist sig uværdig til tilliden

Som situationen har udviklet sig, har man jo ikke rigtig forsøgt at ændre kulturen på en mere tillidsbaseret måde. Man har indført et nul-tolerance-princip. Og den slags har det med at føre til stridighed.
Vi har set eksempler på fangrupperinger der har raseret togvogne og udøvet andet hærværk og haft gentagne konflikter med politiet, og hvor det senere er lykkes at ændre på ved at man fra DBS og politiets side har gået i dialog med fangrupperingerne i stedet for at straffe det. Man kan forestille sig at denne fremgangsmåde ville ha en væsentlig bedre effekt ift. ølkast. I stedet er det blevet to grupperinger som er rygende uenige. Det er der altså ikke meget tillid i, hverken den ene eller den anden vej.

(De entusiastiske ølkastere kunne da i øvrigt starte med ikke at kaste øllene fremad men i stedet direkte opad, så de selv får del i glæden.)

Helt enig. Det er også min egen oplevelse fra stadion og fra de tv-billeder jeg har set, at øllet mere falder som en regn, fremfor at man kaster en fuld eller næsten fuld øl samlet mod et punkt. I tilfældet hvor det sidste sker er det en ret usympatisk handling.
Det er helt vildt at det overhovedet kan diskuteres om man må kaste øl ud over andre.

Øl skal drikkes...ikke kastes. Hvor svært kan det være.

...og mht stemning, så vil jeg påstå at en kastet øl giver pænt dårlig stemning for den der bliver ramt, men en drukket øl får den den der drikker den i bedre stemning
Verden er ond det ved selv et barn. Der er ingen retfærdighed til Bif siden 1985
Øl skal drikkes...ikke kastes. Hvor svært kan det være.

Til information har man kastet med alkoholiske drikke i tusinder af år - fx ved søsætningen af skibe.
Og man har sprøjtet champagne som del af fejlring i mere en 50 år.
Tak for den gode information bemilen. Det er jo omtrent det samme.
Til information har man kastet med alkoholiske drikke i tusinder af år - fx ved søsætningen af skibe.
Og man har sprøjtet champagne som del af fejlring i mere en 50 år.

Hvor tit sprøjter man med champagne og hvem sprøjter man det ud over? Hvor mange gange over et skibs levetid søsætter man et skib for første gang?

Hold det op imod tåbeligt ølkast, hvor man tyrer alverdens væsker ud over hvem end det nu rammer, ud fra en åbenlyst fjollet antagelse om implicit accept heraf fordi folkene tog på stadion. Ved hvilke lejligheder kunne den slags folk mon finde på at kaste øl og hvor tit sker det?

Og ja, at antage en implicit accept af ølkasteriet på grund af simpel tilstedeværelse er jo ikke bedre, end hvis en hooligan-type antager, at du implicit accepterer at miste dine tænder, for du er jo til stede der hvor de lige har bestemt at have en slåskamp. Dermed åbenlyst ikke sagt, at ølkast er samme kategori af vold, men princippet med implicit accept er det samme.

Som situationen har udviklet sig, har man jo ikke rigtig forsøgt at ændre kulturen på en mere tillidsbaseret måde. Man har indført et nul-tolerance-princip. Og den slags har det med at føre til stridighed.

Nogle gange er mor og far bare nødt til at sige nej, uanset hvor meget lille Kasper gerne vil lege bålplads indenfor. Ja, billig vittighed, men helt ærligt, i hvor mange situationer mener du, at samfundet skal rumme dårlig opførsel og fjollede ideer, der utvetydigt går ud over andre?

Skal man også "ændre kulturen på en mere tillidsbaseret måde" over for vanvidsbillister, spritbillister, bandekriminelle, religiøse ekstremister med voldelige metoder, dyremishandlere, pædofile, og lydterrorister med soundbokse? Over-stimulerede festaber som bare gerne vil skide på offentlig vej og autonome som bare gerne vil "omgøre" hvad end biler og butiksruder de lige har stirret sig sure på over de sidste 30 sekunder?

Nogle gange er samfundet nødt til at sige, at det her skal simpelthen bare stoppe, og så er det borgernes opgave at kunne rumme, at den her super sjove ting, som de virkelig, virkelig har lyst til at gøre, den skal de simpelthen lade være med. Og hvis borgere ikke kan rumme den instruks, så er det fint nok at straffe dem og eventuelt tage tingen de ikke kan administrere fra dem. Det er i øvrigt også det, vi er blevet nødt til at gøre med vanvidsbillister.

Det er så selvfølgelig samfundets ansvar, at man kun sætter foden ned, når det faktisk er nødvendigt, men at beskytte de små fra at blive kanøflet af de store er vel netop en af de opgaver, vi generelt betragter som nødvendige her i landet. Og er det ikke netop en kanøflen af de små, når en hob af typer som dig begynder at kaste øl efter små børn og andre taknemmelige ofre?
Hvis det er en selvfølge at det er hensynsløst at kaste med øl, så gælder den samme antagelse jo også når spillerne sprøjter med champagne efter et vundet mesterskab.

Det er egentlig vildt, at man kan forfatte dette her og samtidig operere med en forventning eller i hvert fald et håb om, at man bagefter bliver taget seriøst. Nul-tolerancen indføres præcist, fordi de typer, vi "debatterer" med, er så langt fra at fatte virkeligheden, som det citerede understreger.
https://www.berlingske.dk/sport/qatar-bandlyser-fagforeninger-dbu-er-ekstremt-skuffet https://www.dr.dk/sporten/fodbold/efter-slutfloejtet-ved-vm-i-qatar-har-migrantarbejdernes-forhold-aldrig-vaeret
annonce