Snak

Mere indhold efter annoncen
Hvad vil du helst?

Have kastet sæder efter dig, og se dit indventar være udsat for hærværk?

Eller vil du skulle kigge på et krænkende banner?


Hvorfor vælge? Jeg vil være fri for begge dele.
Man kan synes, at 13:12 på et banner er krænkende og dumt, og at bannere, der henviser til en kedelig sag om vold og overgreb, er dumt, men det er relativt syret, at vold, optøjer og hærværk ligestilles 1:1 med ytringer på et banner.

Med mindre det er direkte strafbare ytringer, er det faktisk stadig lovligt at benytte sin ytringsfrihed - også til at ytre knap så kloge ting.
Derimod er vold og hærværk forbudt.

Det giver derfor ingen mening, at man skal udelukke fans på en udebanesektion, hvis de har "forkerte" - men ellers lovlige - bannere med.

At det så er mindre kvikt at slå plat på en tragisk sag i Brøndbys fanmiljø og at råbe, at alle politikfolk er dumme er en anden ting. Men det er faktisk ikke ulovligt.
Der er jo ingen forskel på BiF fans og FCK fans i denne sammenhæng. Dr er en her der nævner socialklasse Z og det er nok rimeligt dækkende for begge grupper.
Når taberne får lov til at tegne klubben udadtil med så latterlige bannere, er det klubbens ansvar og også de resterende fans´ ansvar at gøre noget ved det. Laveste fællesnævner får kun lov til at bestemme, når alle andre andre ikke tør gøre noget.
Så ingen fans på stadion hos de klubber, der ikke kan styre det…
Med mindre det er direkte strafbare ytringer, er det faktisk stadig lovligt at benytte sin ytringsfrihed - også til at ytre knap så kloge ting.


Neej det må du faktisk ikke på privat grund, hvilket Parken er. Så selvfølgelig må FCK forbyde det og kan vælge at udelukke de fans som er ansvarlige. Men nej det er ikke ulovligt og derfor kan politiet ikke gøre noget ved det.
Bør tifoer egentlig ikke sendes til godkendelse hos klubben inden, så man undgår de uheldige budskaber?


Det ville jeg være ked af. Jeg syntes det er fint der er noget spontanitet og wild kids over de ting der bliver sendt frem og tilbage. Når der så er en svipser som i søndags må de der lavede lortet selvfølgelig også tage deres tæsk.

Jeg køber ind på den med at ofrene ikke har fortjent at blive gjort til en del af noget fanlir. Vi var et skridt for langt her. Kritiken for det banner er helt på sin plads.
Jeg bliver så ret træt når jeg ser nogle blågule koge over af forargelse, samtidig med jeg ved de har stået og gjaldet om FC blod på trøjen og gladeligt sunget hoppesang der hånede den FCK fan der på tragisk vis røg ned og døde fra øvre C.
Remember, when you are dead, you do not know you are dead. It is only painful for others. The same applies when you are stupid.
Jeg havde forventet det fra nogle af de amøber der bare vil slås og ødelægge ting, men ikke som en besked fra fangruppen. Det skal FCK som klub naturligvis tage afstand fra.

FCK som klub vil ikke have den slags budskaber i sit eget navn, det giver sig selv, og det er jeg helt med på. Men det er ikke den diskurs, man er ude med: man er ude for at tage afstand fra budskabet i sig selv. Deraf ender man med at blæse noget op, som man kunne have håndteret væsentligt mere elegant.

I øvrigt er det ikke overraskende, hvis også almindelige fodboldfans uden hang til ballade kan ende med at synes, at Politiet er noget lort. Ikke fordi der bliver dyrket et narrativ; fordi almindelige fodboldfans alt for ofte er blevet behandlet ydmygende og nedværdigende af et Politi, der alt for ofte ikke er dets opgave voksen.

Det nytter bare ikke noget at blive ved med at dyrke holdningen om at alle politifolk er nogle svin, og da slet ikke når der har været så meget ballade mellem de to grupper, hvor der netop har været brug for politiet.

Jeg forstår ikke, at budskabet i sig selv er så kontroversielt. Det kontroversielle er, at det er på et banner i FCKs navn.

En strøtanke: mon kritikken af Politiet kunne blive mere lødig, hvis Politiet rent faktisk accepterede den lødige kritik og ikke, som man gør nu, truer sig ud af den med bødeudskrivninger..?
https://www.berlingske.dk/sport/qatar-bandlyser-fagforeninger-dbu-er-ekstremt-skuffet https://www.dr.dk/sporten/fodbold/efter-slutfloejtet-ved-vm-i-qatar-har-migrantarbejdernes-forhold-aldrig-vaeret
Det nok bare mig der har overset noget - hvornår er det sket tidligere?

Det skete til sidste derby, der havde udefans.

Her er link:
https://bold.dk/fodbold/nyheder/fck-tager-afstand-fra-voldtaegts-banner/
Jeg synes FCK skulle have taget endnu mere afstand, ikke undskyldt med at det kun er et fåtal. Specielt med tanke på at main fangruppen stod bag det store banner. Naturligvis skal FCK ikke kaste alle fans under bussen, men tag klart afstand uden at komme med undskyldninger og forklaringer. Fortæl os at i vil tage en grundig snak med fangruppen for at klarlægge hvor udbredt disse holdninger er og gøre FCK´s holdning klar og tydelig og fortælle at hvis ikke man vil holde sig inden for disse linjer vil FCK trække sig fra samarbejdet og starte en fanklub selv.

Alle større klubber burde have en officiel fanklub med nogle ansatte til at stå for busture, bannere osv. En fanklub hvor klubben har ansvaret for hvilke budskaber fangruppen leverer og hvor klubben har bedre mulighed for at påvirke holdninger og sanktionere når en eller flere fans træder ved siden af. Samarbejde med fanklubber er fint nok, men jeg synes når det gælder officielle fanklubber bør der være mere styring fra klubben som lægger navn til.
All cops probably aren´t bastards.

Brøndby og deres fans får da kørt fuld offerrolle hver gang den sag nævnes. En sådan sag skal ikke ties ihjel. Brug hellere krudtet på at sikre at det ikke sker igen.
Man gør vel meget ud af det grundet respekt for ofrene? Noget den ansvarlige gruppe FCKs fans ikke har, da både ofre og gerningsmand holder med rivalerne.

Der er ingen, der taler om, at der bliver gjort for meget ud af den del, der vedrører hån af mindreårige ofre.
https://www.berlingske.dk/sport/qatar-bandlyser-fagforeninger-dbu-er-ekstremt-skuffet https://www.dr.dk/sporten/fodbold/efter-slutfloejtet-ved-vm-i-qatar-har-migrantarbejdernes-forhold-aldrig-vaeret
annonce