Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af C.D
Det er i øvrigt morsomt at se de, der foreslår, at Brøndby bare kan gå solo og drive det via eget website. Det ville jo være tåbeligt, når såvel viasat, SBS og Tv2 meget let kunne tænkes at være interesserede i en aftale.
Jeg formoder, at det så ville gælde til alle Brøndbys hjemmekampe, hvor de vel må formodes at have rettighederne.
Det ville dog være usolidariske, og derfor håber jeg ikke på dét.
Men hvis alle andre klubber bare vel stå bagben, så kan det da blive en mulighed. Dog er jeg ret sikker på, at provinsklubberne er noget klogere end provinsfansene...
Skrevet af C.D
FCK har tidligere spurgt efter en større del af lagkagen, men det er jo åbenlyst at klubbens nuværende økonomiske situation gør at man kan være mere overbærende. Da FCK stod i lort til halsen mht. underskud og gæld, ville man udnytte sin position som dansk fodbolds flagskib til at få en større bid af lagkagen, men nu hvor er kommet problemerne til livs, så kan man godt se pointen i en mere solidarisk aftale.

FCK har tidligere spurgt til en større del af kagen og fik det. Den nuværende aftale kan næppe blive mere til FCK´s fordel, uden de andre klubber ville takke nej....
http://politiken.dk/spor…uperligaen/
Skrevet af nixcha
@Sir_Cumcised: din sammeligning med den skotske liga og Celtics rolle er glimrende. Hvis Celtic er et ´lokomotiv´ for skotsk fodbold, så har jeg måske en smule svært ved at se, hvad de andre skotske klubber - og skotsk fodbold som helhed - har ud af, at Celtic fører ligaen med 13 points og cruiser imod et uundgåeligt mesterskab?
Det er sikkert en skide god situation for Celtic: de er jo nærmest garanteret CL-deltagelse hvert år og stabil økonomi (indtil Rangers kommer op, i hvert fald). Men jeg forstår bare ikke, hvad det gavner de øvrige klubber i Skotland; ligesom jeg heller ikke forstår, hvad FCKs dominans skulle gavne andre Superliga-klubber i det store billede. Jo, jo; jeg er med på, at Esbjerg og andre så får chancen for et eventyr i EL - det er klart også positivt. Men hvor meget vejer det imod en liga, blottet for spænding om titlen?
Et lokomotiv, der kører uden vogne, er vel bare sit eget lille futtog?
Skrevet af Bløde babser
Anders Hørsholdt, jan 2014:- Vi fik en invitation fra Brøndby om at være med til at spille med musklerne over for de andre på forhånd, men selv om vi måske nok er i en position til at kunne gøre det, så valgte vi at takke nej til det, siger FCK-direktør Anders Hørsholt ifølge sn.dk og uddyber:

- Vi kender bestemt godt til vores egen værdi som trækplaster og lokomotiv i Superligaen, men vi er også en del af et fællesskab. Lige nu er der 12 forskellige synspunkter fra 12 forskellige klubber i denne sag. Og i FCK kan vi som sådan forstå dem alle.


Samme FCK direktør i april 2011:
- Jeg har været i dialog med tv-stationer, som vil betale FCK mere end det dobbelte af, hvad vi kan få fra den nuværende, solidariske aftale. Det skaber selvfølgelig den tanke, at vi måske bør være bevidste om vores værdi. Det kunne også være, at forhandlinger ført af FCK sammen med eksempelvis Brøndby kunne give et større afkast til de øvrige klubber, siger FCK-direktør Anders Hørsholt til Berlingske.

- I øjeblikket er vi en del af tv-fællesskabet i Superligaen. Men jeg vil ikke afvise, at vi en dag, måske før end vi aner, skal kigge på, om vi får den fair andel, vi er værd. Jeg ønsker ikke at lade et sponsorat passere til en alt for billig penge. Hvorfor skulle jeg gøre det med en tv-aftale, spørger direktøren.

http://www.bold.dk/nyt/F…e-tv-aftale

Dengang var dagens bad guys så i den frelste rolle FCK tager i dag.
Jan Lockhardt i april 2011:
- Jeg vil gerne understrege, at vi klart går ind for en solidarisk aftale.
http://www.bold.dk/nyt/B…k-TV-aftale

Nu har jeg ikke været dybt i kommentarerne, men det slår mig at fans fra de to klubber over en bred kam har skiftet nogenlunde ligeså 180grader mening som deres klubber.
Fint eksempel på hvor mange der mener lige præcis det der passer deres klub.

Jeg forstår fint Brøndby i denne sag (altså 2014 udgaven) håber en gennemgang af de gamle tråde vil vise at jeg var på linje med FCK i 2011.
Remember, when you are dead, you do not know you are dead. It is only painful for others. The same applies when you are stupid.
Skrevet af C.D

Nu har jeg ikke været dybt i kommentarerne, men det slår mig at fans fra de to klubber over en bred kam har skiftet nogenlunde ligeså 180grader mening som deres klubber.
Fint eksempel på hvor mange der mener lige præcis det der passer deres klub.

Jeg gik ind for en solidarisk i 2011, og det gør jeg også i 2014.
Men jeg kan ikke se, at man ændrer på det solidariske ved at flytte procenter fra placeringspuljen til mediepuljen?
Er det mere solidarisk at give nummer 1 i tabellen flere penge, end det er at give nummer 1 på seerfronten flere penge? Hvis vi sætter solidaritetspuljen på 30% som en konstant, that is.
Skrevet af Jay Gatsby
Nu har jeg ikke været dybt i kommentarerne, men det slår mig at fans fra de to klubber over en bred kam har skiftet nogenlunde ligeså 180grader mening som deres klubber.
Fint eksempel på hvor mange der mener lige præcis det der passer deres klub.

Jeg forstår fint Brøndby i denne sag (altså 2014 udgaven) håber en gennemgang af de gamle tråde vil vise at jeg var på linje med FCK i 2011.


Det er jeg desværre nød til at rose dig for. Var ellers klar til at smide det i hovedet på dig :)

God stil.
Skrevet af kejle
Brøndby skal bare sige nej til den kommende TV aftale for så er den ikke mange kroner værd for de andre klubber.. De kan bare sælge rettighederne til deres hjemmekampe til andre tv stationer... DR og TV2 vil sikkert slikke sig om munden for at få del i de mest attraktive kampe rent seermæssigt.


Ja, lad da andelig Brøndby hoppe ud af den aftale. Hvem skal de så spille imod hver weekend?
Det må være Piratligaen.

Tvrettighederne for superligaen sælges af divisionsforeningen, og er man ikke med i aftalen kan man vel heller ikke være med i divisionsforeningen. Dermed er man heller ikke med i Superligaen.
Skrevet af C.D
Tvrettighederne for superligaen sælges af divisionsforeningen, og er man ikke med i aftalen kan man vel heller ikke være med i divisionsforeningen. Dermed er man heller ikke med i Superligaen.

Hvorfor er det givet, at man ikke kan være med i divisionsforeningen?
Og er det et krav for at kunne spille med i DBU´s superliga, at man skal være medlem af divisionsforeningen?
Tværtimod tror jeg da, at DBU ville sætte stor pris på, hvis der slet ikke var nogen divisionsforening. Det er jo klubbernes "fagforening".
Skrevet af Homer5000

Ud over hele den her "ragen til sig"-diskussion, så mener jeg der burde være en kamp, på dr1. En gang om ugen. Om det så er randers mod sønderjydske, eller en anden mindre seværdig kamp, så burde den have et potentiale.

Både for at skabe mere fokus på superligaen som helhed og den burde også tilgodese de mindre sponsorer. Den vil så(forhåbentlig) have flere seere end en kamp, der er vist på en af de hemmelige kanaler.

Både fck og bif, vil self tage hvad de kan få og de har da også et bedre produkt end alle andre provinshold, lige for tiden. Men de må ikke glemme bredden og tænke langsigtet, så vi netop ikke får os et lille Scotland. Det ville jeg simpelthen ikke gidde at følge med i!

Bliver VM en fiasko for Brasilien.. Jeg krydser fingre for Argentina mod Tyskland i finalen..
Skrevet af Rogosjin
Den nuværende fordelingsnøgle er også fint til vores fordel, fordi den store skævvridning sker på baggrund af placeringer (hvilket kun har kostet os een eneste gang (11.rundes placeringen denne sæson).

Er man fast tophold så er den nuværende fordelingsnøgle fin.

Så jeg tror ikke man skal overfortolke alturismen i at vi ikke går sammen med Brøndby her. (omvendt er det decideret idiotisk når nogle tror at vi agere på denne måde for at genere Brøndby, eller for at skade Brøndbys økonomiske interresser i frygt for dem)

Det bemærkelsesværdige er at folk hisser sig voldsomt op over fordelingen i den lille pulje der fordeles udfra tv-picks, men har det fint med den kraftige skævvridning i forholdet mellem tophold og bundhold (og den mere glemte men langt mere skæve fordeling mellem suppehold og hold fra andre divisioner (2.div holdene får næsten intet)).
Someday, someday, someday, someday, someday, someday Leeds United
Skrevet af tgz
Citat fra Anders Hørsholt:

"Vi fik en invitation fra Brøndby om at være med til at spille med musklerne over for de andre på forhånd."

Alene denne sætning viser jo meget præcist, hvilket spil der i gang. Det handler ikke om at ret og rimeligt. Det handler om at lægge arm med modparten og vinde mest muligt af den kæmpepulje, der venter Superligaens klubber i næste tv-aftale.

Man kan ikke bebrejde Brøndby, at de forsøger at øge deres bid af kagen. Der er heller ikke noget nyt i, at de agerer egoistisk frem for solidarisk. Det har de alle dage gjort. Man kan kun bebrejde de andre klubber, hvis de endnu engang lader sig snakke af så håbløse argumenter, som Brøndby kommer med.

Brøndby har i forvejen en meget stor konkurrencemæssig fordel i, at Viasat placerer deres kampe på bedste sendetidspunkter. Uge efter uge, år efter år. Det gør dem meget mere attraktive for sponsorer end konkurrenterne, så ud over tv-aftalen er der også ekstra millioner til dem - uanset resultaterne. Hvis AGF, OB, AaB, FCM og de andre igen bøjer af for Brøndbys krav, er de dummere end tilladt. Men det skulle ikke undre mig, at det skete.

For det skete sidste gang, der skulle forhandles ny tv-aftale. Dengang øgede Brøndby (og FCK) deres bid af kagen med den begrundelse, at de var lokomotiver for Superligaen, fordi de dengang var de førende i forhold til placering. Nu vil Brøndby have endnu mere. Sjovt nok er begrundelsen ikke længere placering.

Og sådan vil de blive ved. Får de 10 procent mere denne gang, vil de have 10 procent mere næste gang. Og derefter næste gang igen. Argumentationen vil være stort set den samme, og det samme vil målet: Flere penge til Brøndby, færre til konkurrenterne.

Held og lykke til Superligaen, talentudvikling i provinsen og dansk fodbold som helhed, hvis det lykkes Brøndby at skabe spanske tilstande!


Skrevet af Herfølge og Hærfuglen
Alle superligaklubberne skal da have ens TV penge, uanset hvem der bliver vist mere end andre.


Jeg blev FCK fan da min klub gik sammen med Køge, så kom ikke her med trofast eller ej det er jo ikke samme klub mere.


Har dog efterhånden fået det bedre med fusionen, og nu er jeg da begyndt at holde med dem igen men fan af dem som før bliver jeg aldrig.

Derfor har jeg valgt det bedste, og det er FCK ingen klub i Danmark spiller bedre fodbold, også er de rival til min hadeklub nummer 1 Brøndby så det er helt perfekt.
Skrevet af Rogosjin
Min holdning er i og for sig også at der skal være en pulje og det er den solidariske, samtidigt skal der skæres en større luns væk fra suppeklubberne der skal komme 1. og 2.division til gode, men blot fordi det er min preferænce er det ikke nødvendigvis sådan at jeg finder alle andre fordelinger urimelige.

Det er for mig at se rimelighed i at Brøndby kræver at TV puljen bliver større. (givetvis på bekostning at placeringspuljen) det er nu engang dem og os der sælger flest reklamer og de ekstra penge bliver dispropotionalt tildelt de øvrige klubber.

Dertil er TV puljen i den lille ende i Danmark, i samligning med de fleste andre europæiske lande.
Someday, someday, someday, someday, someday, someday Leeds United
Skrevet af Sommer2012
Herfølge og Hærfuglen:

Du er fantastisk at læse om! Lækkert, at du har fundet dig en ny klub at holde med.Føj..
Skrevet af lottomunken
ligesom jeg heller ikke forstår, hvad FCKs dominans skulle gavne andre Superliga-klubber i det store billede


Nogen skal jo vise hvor overlæggeren sidder herhjemme, og nogen skal jo være istand til hæve den.. Om så det betyder total dominans.

Heller det end at have en "Herfølge sæson" igen, hvorpå de blev mestre ved at vinde 16 kampe..

Ej jeg ved det ikke helt, men hvis man nu ser på hvad det har betydet for den engelske liga siden chelsea blev ny-rige, så har det mange fordele at et til to dominere.. I det engelske tilfælde betød det at Man u hævede overlæggeren uden chelsea bliv ringere, og senere hævede City overlæggeren uden de andre to var bleven ringere..

Men eftersom diverse herhjemme hold har sejlet rundt siden finanskrisen, og absolut ikke ydet nogen modstand, så er det altså ikke FCK dominans der er skyld i en trist liga..
FC København. Siden 1993.. Man U siden 1986 Landsholdet, DBU og MO boykottet siden 2007 Ståle skulle aldrig have været fyret 2020 Rooney skyder lige godt med begge ben, nok bedst med højre... Citat John Faxe Jensen...
Skrevet af 7eren
Da det nu er tvpenge burde det vel også være efter seertal. Så kan DBU udbetale efter placering
Skrevet af Big Ben
Brøndbys forsøg på at kuppe TV-aftalen skal nok først og fremmest ses i lyset af, at de grundlæggende problemer i klubben ikke er løst. Brøndby er stadig kendetegnet ved massivt overforbrug i forhold til den daglige drift, som dækkes ind ved engangsindtægter. Mig bekendt har klubben ikke engang en hovedsponsor.

I øvrigt skal man lige tage de seertal med et gran salt. Dels var den generelle interesse for Brøndby sidste år ekstraordinær stor; ikke på trods af, at de var bundhold, men netop pga. af dette. Desuden optræder klubben mere eller mindre konstant i den bedste sendetid på den kanal, som flest mennesker kan tage. Derfor fremstår Brøndby mere populære end de i virkeligheden er, og man kan slet ikke konkludere så kategorisk, som Brøndby gør.

Et mere relevant pejlemærke var de endda meget lave tilskuertal på Brøndby Stadion i fjor med undtagelse af de sidste to hjemmekampe mod FCN og FCK. Dette harmonerer overhovedet ikke med det evige Brøndbypostulat om "enestående fans". Man kan sådan set med større ret konkludere, at Brøndbys tilhængere bliver væk, når pengene er væk, og dukker op i takt med rigmændenes indsprøjtninger i klubben.

Bemærk, at en klub som Dortmund - Brøndbyfans sammenligner faktisk ved visse lejligheder de to klubber! - vedblev at samle 80.000 tilskuere selv i de værste nedgangstider.
Skrevet af Rage78
Placeringspuljen skal bare fjernes helt.. I og med man ligger i toppen får man automatisk bedre tv kampe og på den måde også flere tv penge. Og husk på at Kl. 19 kampen Søndag og Mandagskampen rent tilskuermæssigt er de værste kamptidspunkter. Derfor bør kl. 19 kampen også give klart mere i tv penge end de andre kampe og Mandagskampen bør fjernes helt.

Kl. 15-16 stykker Søndag er klart det bedste tidspunkt og hvis de andre klubber ikke giver sig lidt så spiller Brøndby bare alle sine kampe der og får en meget bedre tv aftale ved at gå solo.. Så går der ikke længe før fck følger trop og så er resten af klubberne doomed.
Skrevet af C.D
Brøndbys forsøg på at kuppe TV-aftalen skal nok først og fremmest ses i lyset af, at de grundlæggende problemer i klubben ikke er løst. Brøndby er stadig kendetegnet ved massivt overforbrug i forhold til den daglige drift, som dækkes ind ved engangsindtægter. Mig bekendt har klubben ikke engang en hovedsponsor.

I øvrigt skal man lige tage de seertal med et gran salt. Dels var den generelle interesse for Brøndby sidste år ekstraordinær stor; ikke på trods af, at de var bundhold, men netop pga. af dette. Desuden optræder klubben mere eller mindre konstant i den bedste sendetid på den kanal, som flest mennesker kan tage. Derfor fremstår Brøndby mere populære end de i virkeligheden er, og man kan slet ikke konkludere så kategorisk, som Brøndby gør.

Et mere relevant pejlemærke var de endda meget lave tilskuertal på Brøndby Stadion i fjor med undtagelse af de sidste to hjemmekampe mod FCN og FCK. Dette harmonerer overhovedet ikke med det evige Brøndbypostulat om "enestående fans". Man kan sådan set med større ret konkludere, at Brøndbys tilhængere bliver væk, når pengene er væk, og dukker op i takt med rigmændenes indsprøjtninger i klubben.

Brøndby forsøger ikke at kuppe noget som helst. De forsøger at påvirke en aftale, som de ikke er tilfredse med.
En aftale, der i forvejen på ingen måde er solidarisk, og næppe ville blive mindre solidarisk, hvis Brøndby får sin vilje.

Derudover har Brøndby vel haft de bedste seertal, så længe den slags er blevet opgjort. Jeg kan i hvert fald ikke huske andre klubber føre den opgørelse, men måske det har været anderledes et enkelt år. Med andre ord er din teori noget forkvaklet vrøvl.

Hvorfor er det et relevant pejlemærke for seertallene i fjernsynet, hvor mange tilskuere der er på stadion? Og et mere relevant pejlemærke end de rent faktisk opgjorte seertal?
I guder...

Slutteligt skal det siges, at vi til sidst var en hel del, der boykottede klubben, netop for at fremtvinge den økonomiske konsekvens, der gav de tiltrængte forandringer. Min eneste fortrydelse er, at det tog så lang tid at få folk med på vognen. Jeg havde hellere taget en konkurs, end at den daværende ledelse havde fortsat sit togt, og jeg ved, at mange andre havde det på samme måde. Derudover var snittet på 13800 i foråret, så værre var det vel heller ikke...
Skrevet af Mastade
Købeklubben der ikke vil have mere købekraft? Er det d. 1. april? Eller er det fordi købeklubben forventer at den nuværende aftale vil give dem mere købekraft end de nuværende konkurrenter... Det tror jeg nok det er :) - Det ville være så skønt hvis FCK en dag kunne skabe noget, i stedet for at købe noget der allerede er skabt af andre... tsk tsk.. Hurra for Latte-klubben med medløberfansne :)
annonce
0