Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Din ægte far
Ved en lovændring kan klubberne godt få adgang til personlige data.
Samtidig giver man naturligvis sit samtykke til at opbevare den slags når man få oprettet sit fankort.

mht hvem der skal betale for herlighederne, så ser jeg dette som knap så vigtigt. Alle parter er vel interesserede i at bo i et fredeligt samfund. Staten kunne betale en del af gildet, og klubberne kunne også betale noget - evt via en fordelingsnøgle der afspejler hvor mange voldelige sager/personer i hooliganregisteret holdt op med gennemsnitligt tilskuerantal hos en given klub. Samtidig kunne man ligge et mindre beløb ovenpå hver billet der bliver solgt som også harmonerer med de tal nævnt før. Det kan sagtens lade sig gøre. Der mangler blot noget vilje, men som før nævnt, så skal der nok døde fans på bordet før der kommer til at ske noget.
Skrevet af Din ægte far
Hvis ballademagerne er blevet filmet på overvågning til kampen, så kan de sagtens straffes som hooligans, og bør få en bøde x2 og karantæne fra stadions i danmark.
Skrevet af Bløde babser
Kommer lige dig i forkøbet Steen


JEG ER EN DEL AF PROBLEMET


Det er vi alle udover Steen - Steen er løsningen.
Remember, when you are dead, you do not know you are dead. It is only painful for others. The same applies when you are stupid.
Skrevet af anygivenday
@BB
Ja det er BIF´s ansvar for det der skete på den rasteplads - det er kommet frem at det var koordineret fra fans af BIF side og heldigvis blev bussen efterfølgende stoppet og alle noteret og registreret - og DER kommer klubbens ansvar ind: ALLE der blev noteret og var i bussen skal formenes adgang til alle stadions i DK - så ja sammen med politiet er det nu BIF´s ansvar
Skrevet af TheUnitedWay
Persondataforordningen gælder direkte og er ensartet for alle EU medlemsstater, dvs. den erstatter alle medlemsstaters lovgivning. Fordi der er er tale om en forordning betyder det, at reglerne gælder direkte i alle lande, og de 99 artikler i forordningen skal overholdes i alle EU-medlemsstater uden undtagelse


Hvis du ikke kender det lovmæssige hierarki, så står EU-lov over dansk lov Steen hvilket i praksis gør det umuligt at indføre med mindre det indføres på EU-niveau. Sker det kan det være grundloven står i vejen for det, men det er jeg ikke godt nok inde i den til at vide.
Manchester United siden 92, GF siden 96.
Skrevet af loke2300
@TheUnitedWay

Jamen de er jo også en del af problemet!
Skrevet af NBFC
Steen27 kan ikke lige se hvorfor jeg skulle være en del af problemet. Hvis du vil have en seriøs debat her inde, må du svare på mit spørgsmål. Hvad vil du præcis gøre ved balladen i går hvis du var en klub, hvordan vil det ID kort virke ude på rastepladsen? Hvad vil du præcis gøre, hvis vi nu siger en gruppe anden generations indvandrere fra Vollsmose som også er AGF fans går rundt inde i Århus by en fredag aften og laver ballade, hvordan vil det ID kort virke? Eller FCK fan fra Vejle der overfalder en person på åben gade i Vejle, hvordan vil det ID kort kunne virke. Disse steder er det jo en politi opgave og ikke en klub opgave

Jeg er enig om at der skal slås hårdt ned og f.eks. Brøndby var ude og sige de ville kigge på billederne fra dortmund. Og give disse fans karantæner. Det klubberne måske kunne få lov til, var måske at sige at hvis man har en plettet straffeattest der omhandler vold, kan man ikke komme ind på stadion, så ville man slippe for alle slagsbrødrene, fordi mange gange er disse hooligans også nogen der laver ballade i bylivet.

Så jeg kan igen ikke se jeg er en del af problemet og er spændt på dit svar på mine spørgsmål.
Skrevet af Din ægte far
Jeg vover lige pelsen og skriver at folk som Steen27 er en del af problemet.
Skrevet af SagligDK
SagligDK - er du på stoffer?

Nej, du skal ikke vise et id kort for at komme ind på en rasteplads. Det har jeg heller ikke skrevet. Du skal derimod have et DBU-ID for at komme ind på stadion. Og derudover, så kan politiet - som har dejlig fri adgang til de rastepladser for du og dine venner smadrer løs - registrere dig i et hooliganregister, og så kan - og skal - du bannes frasamtlige divisonsstadions.

Er det svært at forstå?


Nej ikke lige nu.... Men du virker godt nok påvirket....

Altså du mener et register magen til det FCK har nu, for deres virker jo fint. Lrgeligt de andre klubber ikke er lige så interesserede i det.

Men det hjælper bare ikke uskyldige på en rasteplads ret meget.

Prøv at skrue lift ned for den aggressive tone, så virker du bare uintelligent.

Udemærket forslag med en form for id , det findes jo allerede.
Men lad vær med at blive sur over at dit forslag virker klogest i dit hoved.
Skrevet af Bløde babser
og DER kommer klubbens ansvar ind: ALLE der blev noteret og var i bussen skal formenes adgang til alle stadions i DK - så ja sammen med politiet er det nu BIF´s ansvar


BIF kan jo så angiveligt ikke få den info af politiet pga GDPR. Så de har teknisk set ikke mulighed for at gøre det du forventer af dem.
Palmå sagde noget andet relevant i den sammenhæng i dag. Nemlig at der var folk med karantæner i Viborg hvor der åbenbart også havde været skidt opførsel fra Brøndbys fans på stadion. Det taler jo for man skal indføre AWAY, for det er jo netop den slags kortet forhindrer.
Remember, when you are dead, you do not know you are dead. It is only painful for others. The same applies when you are stupid.
Skrevet af LigeTilAnledningen
Man bliver nødt til at se lidt nøgternt på det. Jeg er ikke jurist men jeg er sikker på at det er det enkelte individs ansvar at overhold loven. Hvis loven bliver overtrådt er det politiets ansvar at få lovbrudet stoppet, ustede bøder og/eller anholde og sigte for overtrædelse af loven og derefter stille pågældende i grundlovsforhør. Hvis det er noget der foregår organiseret, gætter jeg på at vi har noget kriminalpoliti der skal ind og efterforske yderligere. Hvis der er noget at komme efter, er det en anklagers ansvar at bevise det. Og en dommers ansvar at dømme eventuelt skyldige individer efter gældende lov. Derefter er det kriminalforsognets ansvar at dømte kriminelle afsogner deres domme. De har sikkert nogle psykologer og pædagoger som så bliver pålagt at forsøge at hjælpe de her dømte kriminelle med deres udfordringer, det kan også kaldes et ansvar.
Kort sagt, hvis et individ ikke tager ansvar for at følge loven har vi nogle samfundsinstitutioner der, på politiets initiativ, tager hånd om det. Pointen er, at hvis der forgår noget kriminelt, er det politiets, ikke fodboldklubbers, ansvar at få det stoppet.
Fodboldklubber er ikke samfundsinstitutioner. Kriminelle er ikke deres ansvar, og der er faktisk lige meget om de er organiseret millioner af gangen, hvilken farve trøje de har trukket over hovedet og hvad de derudover ellers har af påskud for at udøve kriminalitet.
Det er meget elskværdigt at klubberne forsøger sig som pædagogoer, men helt firkantet, så er det politiet der skal i sving.
Skrevet af Din ægte far
Politiet kan kun agere indenfor lovens rammer - og som det ser ud nu, så lader det ikke til at politiet kan gøre så forfærdelig meget mere, hvis ikke vi får justeret på lovgivningen. Hvis ikke et hårdt og kontant registrering og overvågningssystem kan tages i brug pga EU lovgivning, så synes jeg politiet skal begynde at skyde med skarpt mod voldelige fans. Hvis de mener at de har ret til at bringe andre menneskers helbred i fare så er det vel kun fair at de får lidt af deres egen medicin. Næste gang bif fans stormer en indgang til stadion, eller overfalder sagesløse fans fra andre klubber, så kan de nøjes med at skyde 4-5 stykker i knæene, så skal urolighederne nok stoppe.
Skrevet af Fc Kjøbenhavn
Din ægte far.
Er du på stoffer eller hvad.? Steen er løsningen.!
Tillykke til Kyle Rittenhouse.
Skrevet af NøbiSvøb
Ballade på en rasteplads kan aldrig nogensinde have noget at gøre med de enkelte fodbold klubber at gøre - det sammen kan siges om ballade i Dortmund, på S-toge og alle mulige andre steder udover stadions hvor det jo som oftest foregår. Hooliganisme er en samfundsopgave og ikke en opgave i klub regi.

Ja selvfølgelig er det organiseret når der opstår ballade med mange mennesker imvolveret på en random rasteplads i landet - det siger sgu da sig selv. Hooliganisme er organiseret på lige fod som bandekriminalitet og man undrer sig over naiviteten over hele linjen herhjemme.

Klubber kan sgu ikke løse det her idet balladen som oftest foregår udenfor stadions og at det er alt for organiseret til at klubberne vil kunne håndtere det. Derfor skal der dels lovgivning til og dels skal samfundet i form af politiet tage det her seriøs ved at nedsætte en task force hvis job det er at jagte, anholde og fængsle de her mennesker der intet har at gøre på gaden.


Jeg er enig 1:1 i afsnit 1 og 2. Jeg er delvis enig i afsnit 3. Jeg er dog uenig i at etablere en Task Force mod hooliganisme, alene af den grund at prisen sikkert vil blive flere hundrede millioner kroner, hvis politiet skal holde øje med hooligans alverdens steder i landet, og væk fra Stadion i en lang periode (det var måske ikke sådan du mente?) Hvis du med en Task Force mener opklaringsarbejde generelt i landet ( og dermed en mindre politistyrke), er jeg meget enig. Deres arbejde kunne fx. bestå af opklaringsarbejde via skærpet og mere kameraovervågning alle steder ved, og uden for stadions, skulle klubberne være med på det. Mere kameraovervågning på og ved Stadions kan gøres obligatorisk fra Christiansborg. Klubberne kunne være Politiet behjælpelige, fx med de spottere de store klubber har fra egne rækker.

De kampklædte betjente ved Stadion kunne udstyres med body-cams og ansigtsgenkendelse. Maskeringsforbuddet og manglende overholdelse og håndhævelse af dette, er et stort problem. Jeg ser det som nødvendigt at hæve straffen markant for ikke at overholde maskeringsforbuddet. Man kunne overveje større bøder, og/eller fængselsstraf, og så ellers få det håndhævet ved bare nogle enkelte af dem, som reference, hvilket kan give en forebyggende og afskrækkende effekt. Jeg har ofte tænkt på at hooligans kunne komme ind under bandeparagraffen (med dobbelt straf), men bevisførelsen vil blive for mangelfuld og besværlig, sikkert.

Steen taler om DBU-ID, registreret gennem MitID. Idéen er god, dog vil det koste rigtig mange penge, og der er næppe nogen der vil betale de penge for implementeringen af det, staten inklusiv.(Idéen med Task force, er sikkert også for dyrt. Måske kan et mindre antal betjente komme på tale?) Jeg hælder derimod også til at klubberne implementerer away-kort obligatorisk, og trækker det over hovedet på fansene, uden at indblande dem. Og tage oprøret der må komme imod det hen ad vejen. Det kan aldrig blive indført med dialogens vej i Brøndby.

Der ligger ikke en nem løsning lige for, og hooligans er åbenbart kommet for at blive, indtil de bliver stoppet. En bruger nævnte i en debat, at alle anti-hooligans kunne boycotte en udvalgt kamp. Det vil nok aldrig få 100% opbakning, heller ikke fra samtlige rigtige fans, der måske vil have argumenter som "Det er at tage klubben som gidsel", osv. Men tanken kunne være interessant, hvis mange var med på den.
Tid+ medløbere = ægte fans - Jeg kan godt drikke uden at have det sjovt
Skrevet af Ludomania
Hvis en person giver sit samtykke til at Klubbernes database og poolitiet opbevarer og bruger hans personoplysninger, så er der intet til hinder for en fælles database både politiet og stadions kan tilgå i henhold til hvad personen giver samtykke til. Hvis det F.eks er til elektronisk ansigtsgenkendelse og register kontrol når personen bevæger sig ind på et stadion, så er det helt okay... så længe personen har givet sit samtykke. Det skal dog være en klar og tydelig vej til at ophæve samtykket hvis personen ikke vil være i databasen mere. Så kan der indføres en slettefrist på et par år eller tre hvos systemet stadig indeholder dine data, så kan man ikke bare slette sig og oprette sig på ny hvis man får karantæne fra Danske stadions.

AWAY kortet ville ikke kunne virke uden et sådant samtykke, så det er et glimrende eksempel på at Steens ide sagtens kan virke. Og jo det ville også virke på en rasteplads ved Odense da politiet registrerede de hooligans der var der.

Og så koster det altså heller ikke millioner at købe plads på en database der kan håndtere større mængder data sikkert. Alene FCK´s og Brøndby´s bøder grundet disse neandertaler er større end en sådan udgift. Men selvfølgelig skal udgifterne deles ligeligt blandt alle superliga klubber.

Det vil koste 3,30 kr årligt per registrerede person at tilføje Nem ID sikkerhed til systemet.

Lav en bruger betaling på 100 kr for et kort, så kan det sagtens komme op og stå.
Jeg holder med FCK og Esbjerg.
Skrevet af tudze
Jeg mener det er på tide at vi kigger mod England og finder inspiration i, hvad de gjorde for at komme hooliganismen til livs i slut firserne. Og jeg er ret så ligeglad med disse individers liv, livshistorie og retssikkerhed. De har, på linje med rockere og andre bandemedlemmer, valgt at stille sig udenfor samfundet, derfor har vi heller ingen pligt eller ret til at beskytte de nævneværdig grad.

Mulige sanktioner;

A) Selvsagt livslang karantæne fra alle stadions i DK og udlandet, brug ansigtgenkendelse.

B) Indragelse af pas når DK eller den klub de holder med/hader spiller i udlandet

C) Hæng dem ud offentligt i et Hooliganregister

D) Brug elementer fra diverse bandepakker til at smide disse hooligans i fængsel i meget lang tid.

E) Gør det muligt for politiet at sende klubberne en regning for politiets udgifter ift med kampafholdelse.

F) Civilt søgsmål fra klubben. Hvis eks. BIF bliver idømt en bøde skal klubben havde mulighed for, at sagsøge enkelte individer. Går de personligt konkurs, bliver deres liv ødelagt så øv.

G) Når den klub de holder med spiller, skal de stille op hos politiet/hjemmeværnet/interneringslejr kl 07.00 samme morgen, og 6 timer efter kampen er fløjtet af.


Disclaimer: Jyde, holder med en jysk bundklub, bor I KBH, har små børn heraf en dreng der holder med FCK som jeg er stoppet med at tage ham med i Parken grundet hooliganisme.
Jeg holder med fodbolden, det hold der bruger bolden bedst har fortjent at vinde.
Skrevet af Careca
En hooligan gruppering bør ku sidestilles med en bande. Derved kan man straffe hårdere. Men som Tudze skriver er der en lang række tiltag og muligheder. Mulighed A og D ligger vel til højrebenet. Utroligt at lille Danmark ikke kan håndtere et par hundrede voldskriminelle.
Skrevet af MV1993
Stærkt niveau du kører Steen. Et fck away kort er ikke et frivilligt kort for en fck fan men en kort de skal have for at tage på udebane. Dine perifide personangreb er kun grinagtige. Du bør i stedet for se indad og se på din argumentation for dit fck awaykort under et andet navn det kan være hårdt når ens ideer bliver skudt ned det forstår jeg godt, men din ide vil intet løse blot gøre det besværligt at gå til fodbold. Deal with it og hæv dit niveau i en diskussion.
annonce
0