Snak

Mere indhold efter annoncen

FIFA med ny regel: Må kun udleje seks spillere

Skrevet af bold
tor 20. jan 2022

FIFA har torsdag offentliggjort planer for, at klubber i fremtiden blot må udleje i alt seks spillere per sæson, så de forskellige hold ikke længere har et hav af spillere sendt på leje.Læs hele nyheden her
Skrevet af DenFalske9'er
Kan vise sig at være en glimrende regel, såfremt (stor)klubberne sætter endnu mere fokus på egne akademier, fremfor at hamstre spillere.
Arsenal. Lyngby. Tranmere. "Erfarenhed" - Allan Kuhn
Skrevet af Danaldo9
Gælder de samme regler i Super League??
Skrevet af Yildis
Glimrende idé. I hvert fald, når jeg ser på det ud fra et Premier League synspunkt.

I Serie A er det så vidt jeg ved mere almindeligt med lejeaftaler og delejerskaber. Jeg er spændt på, hvordan det i så fald ville blive modtaget der.
To bedste fodboldtrænere verden har set: Sir Matt Busby og Sir Alex Ferguson. Begge i verdens bedste klub.
Skrevet af Stormanden
Endelig en ny regel fra FIFA der giver mening. Det er en god måde tvinge klubberne til at satse på egen avl og ikke bare opkøbe talenter i vildskab som bliver udlejet.
Skrevet af Spurs76
Spændende regel for Chelsea, som står med en trup på 172 spillere i næste sæson :-)
Skrevet af Slettet(021211222109)
Udemærket initiativ, der må blive ophørsudsalg hos Chelsea, hvis planen bliver en realitet
Skrevet af MR. Buur
Sportslig en fin ide, men der vil blive udfordringer med at overholde EU ret og i Italien lever mange af det cirkus der udlejer og delejer voldsom mange spillere så mon ikke vi ser en del modstand.

Alternativet bliver vel bare modeller hvor et selskab køber flere klubber og så sælger spillerne internt imellem klubberne - sådan som Rasmus Ankersens nye koncept netop vil arbejde og som "FC Redbull" har gjort i mange år.

FIFA og UEFA skulle ligeledes se på Agent markedet og deres snabel der er nede i kassen og se om der ikke kunne findes en vej til at lukke det vanvid.
Liverpool fan siden 1974 - et liv uden fodbold er ikke et liv! Har gamet FM siden 1993
Skrevet af LP_
Glimrende regel for de unge fodboldspillere. Der må og skal være bedre måder at producere førsteholdsspillere på end at udleje en håndfuld talenter til mindre klubber og efterfølgende se, hvem der kunne tåle at blive sparket ud af reden, og hvem der faldt til jorden.
Skrevet af Facchetti
I Serie A er det så vidt jeg ved mere almindeligt med lejeaftaler og delejerskaber.

Delejerskab stoppede i Serie A i 2015.

Jeg er bange for, det kommer til at bremse en del handler for de unge spillere, som måske ikke er tiltænkt en stamplads for deres hold, men skal ud og modnes, da man som ejerklub ikke vil risikere at “løbe tør” for muligheder for afgang/tilgang i løbet af en sæson, og så rådner de unge på bænken i stedet for at komme ud og få spilletid i de mindre klubber.
Skrevet af Flashp
Delejerskaber er ikke længere muligt i Serie A.

Hvis forslaget bliver virkelighed vil det have alvorlige konsekvenser for visse klubbers forretningsmodeller.

På sigt bør det til gengæld sprede talentmassen lidt mere ud mellem klubberne, og forhåbentlig sørge for at de største talenter får den nødvendige spilletid til at udvikle sig, i stedet for at være på ydermandaterne i storklubbernes trupper, eller på evig udleje.
Skrevet af vedellenz
"Solgt med tilbagekøbsoption" Og så er dén regel, i hvert fald som bold.dk har gengivet den, ligegyldig igen.
Skrevet af Yildis
@Facchetti:

Delejerskab stoppede i Serie A i 2015.


Tak for korrektionen.
To bedste fodboldtrænere verden har set: Sir Matt Busby og Sir Alex Ferguson. Begge i verdens bedste klub.
Skrevet af Mikkel87
Men er der ikke omvendt nogle spillere der kan komme i klemme og ikke få den nødvendige spilletid?

Hvad er problemet helt præcist, ved at en klub ejer så mange spillere og lejer dem ud?
Skrevet af BottledIt
Problemet er vel når klubber som Chelsea støvsuger al talentmasse og så udlejer dem tilbage til klubberne i de lavere divisioner som har svært ved at få en forrentning op at køre. Jeg synes faktisk det er et okay forslag, men om lige 6, er det rigtige tal, ved jeg nu ikke. Havde 11 ikke givet mere mening?
Skrevet af mouser667
@Mikkel
Et af problemerne er, som jeg ser det, at man glemmer at fodboldspillere er mennesker og ikke bare en vare, man kan investere i. Tag Chelsea som eksempel. Det er jo en rendyrket investeringsstrategi - ligesom indexinvestering, at eje flere hundrede spillere og sende dem på leje, uden at de nogensinde får debut for Chelsea. Lige meget hvor stor en fodboldklub er, kan der kun være 11 spillere på banen.
Midtjylland er i samme båd, dog i mindre omfang.
Skrevet af Yildis
Men er der ikke omvendt nogle spillere der kan komme i klemme og ikke få den nødvendige spilletid?


Jo, det er selvfølgelig muligt. Men så vil de største klubber forhåbentlig også være lidt mere tilbageholdende med at hente unge talenter i flæng, mest bare for at komme før konkurrenterne.

Idéen er nok, at størstedelen af talenterne så "får lov" til at blive i de klubber, der udviklede dem i første omgang, og det vil i mine øjne gavne alle klubber, foruden Chelsea og de andre eksempler på storklubber, der har denne praksis af at støvsuge de bedste 16-årige med udlejning for øje.
To bedste fodboldtrænere verden har set: Sir Matt Busby og Sir Alex Ferguson. Begge i verdens bedste klub.
Skrevet af Common sense

Det gør vel, at de mindre klubber får mulighed for at skrive kontrakter med større talenter, som de ellers ikke kunne komme i nærheden af.
Skrevet af Saemala
Jeg mener, modsat mange af jer, at det er skidt for talenterne.
I stedet for at komme ud og smage til seniorbold, så vil talenterne i højere grad blive på de forskellige u-hold, og kommer senere i gang med seniorkarrieren. Overgangen fra ungdom til senior kan hurtigt blive noget rod for mange.
Hader Viborg, Tottenham og Skvatchenko.
Skrevet af LP_
Jeg kan så se, at FIFAs nye regler ikke gælder for spillere under 21 år, og for "club-trained" players. Så med andre ord medfører det her ikke rigtigt nogen ændringer for de unge spillere. Jeg ved faktisk ikke engang hvor mange spillere Chelsea pt. udlejer på mere end 21 år. Hovedparten er vel enten yngre og/eller fra egen avl.
annonce
0