Snak

Mere indhold efter annoncen
Når man sammenligner og det nævnes at Bendtner havde tidlig debut på A landsholdet, og forholdsvis mange kampe i ung alder, så skal det bestemt også med at A landsholdet dengang slet ikke havde den konkurrence af spillere på høj hylde som nu.
Der er kæmpe forskel på emner der konkurede dengang og nu !
Selv da Dolberg kom med, hvor landsholdet var forstærket gevaldigt fra da den tid Bendtner spillede grundet en masse tidligere succesfulde U 21 årgange, så er det idag endnu bedre end da Dolberg debuterede. Endnu flere spillere der spiller fast i top 5 klubber i Europa.
Tag f.eks da Bendtner spillede U 21 fodbold. Vi blev lammetævet af Island. Vi var med til U 21 EM, men kun takket været vi var vært for stævnet. Ellers slet ikke spillere i de årgange til at kvalificere sig.
Siden dog haft utroligt gode årgange der har kvalificeret sig på en suveræn 1 plads -minus sidste årgang.

Og jeg holder fast, det vigtigste er ikke nødvendigvis det niveau et talent har som 16-18 år. Det vigtigste er mentaliteten og evnen til at kunne tilpasse sig et endnu højere niveau (seniorplan/bedre liga) og forsat udvikle sig. Der har Højlund nu i 2 ligaer ikke bare vist at han hurtigt har kunnet tilpasse sig og få spilletid, men også vist han kan udvikle sig ekstremt meget på kort tid.

Det er trist at sige. Men det er få af de unge talenter der forsætter udviklingen. Nu nævnte jeg i andet indlæg Lukas Andersen. Kunne nævne mange andre desværre. Men han er i dag vel dårligt nok bedre end da han var 18 år ? Og pænt sagt vel. Han var bedre dengang :-( Langt de fleste formår desværre ikke at udvikle sig mere.
Derfor så dejligt når vi har en masse succesfulde U årgange. For jo flere unge talenter på et højt niveau, så trods alt flere der slipper igennem på senior/internationalt plan. Procentmæssigt stadig mange af dem der ikke kommer videre, men jo flere der er at tage af på højere hylde, jo flere der når igennem.

De bedste i nogle årgange nødvendigvis ikke dem der når længst, Nogle modnes senere og/eller nogle har mentalitet, held at være de rigtige steder, så de udvikles meget senere og nogle formår at blive ved med at udvikle sig langt hen i deres karriere. Nogle få som en Højlund virker til at være, udvikler sig eksplosivt.
Når man sammenligner og det nævnes at Bendtner havde tidlig debut på A landsholdet, og forholdsvis mange kampe i ung alder, så skal det bestemt også med at A landsholdet dengang slet ikke havde den konkurrence af spillere på høj hylde som nu.
Det er irrelevant, Bendtner var ekstremt talentfuld - hvorfor tror du ellers han kom til de adresser han gjorde?

Men kan vi ikke bare holde os til at glæde os over Højlund, i stedet for at skulle rangordne spillerne, eller tale de andre ned?

Under alle omstændigheder er det alt for tidligt at vurdere Højlund i et historisk perspektiv.
Landsholdet/OB

"Bendtner var ekstremt talentfuld."

Var han givetvis, men vi kan godt blive enige om at han slet ikke fik indfriet det han havde af talent.


"Men kan vi ikke bare holde os til at glæde os over Højlund, i stedet for at skulle rangordne spillerne?"


Enig. lidt som at sammenligne æbler og pærer.
Lad os håbe Højlund forsætter i samme spor. Så ser det til gengæld yderst lovende ud.

Og håber ikke det lyder som jeg taler hverken Bendtner, Dolberg eller Lukas Andersen ned. Min poingte var blot at et er talent, noget andet er det svære at kunne forsætte og udvikle sig fra et stort talent. Jeg tvivler også på jeg havde haft mentaliteten. Sikkert ikke opført mig bedre i det civile liv end feks Bendtner.
Lad os håbe Højlund forsætter i samme spor. Så ser det til gengæld yderst lovende ud.
Helt enig!
Landsholdet/OB
Mesutcazorla

""Kunne du se det på Bendtner, da han var 19/20 år? Vi er jo nødt til at forholde os til, hvad han viste på det stadie af karrieren som Højlund befinder sig på, for ellers er man jo bare bagklog. Som 19/20 årig var der ikke meget der talte for, at Bendtner ikke skulle have haft et større potentiale end Højlund.""

Nej det kunne jeg ikke. Så kun her i bagklogskabens klare lys :-)
Og Bendtner havde succes på klubplan, men ærligt talt ikke så imponeret over hans præstationer på landsholdet. Eller landsholdet præstationer dengang, Mener han fik debut mod Polen på udebane ? (men kun svagt huske så ved ikke om korrekt
Ved ikke hvor gammel han var der men sikkert yngre end Højlund. Men syntes heller ikke han var bedre. Måske det niveau som Højlund viste i efteråret for Atalanta de kampe jeg så ham på tv.
Nu er Højlund blevet markant bedre, men ja i ligningen selvfølgelig også med at Bendtner var yngre end Højlund.

"Jeg tror du skal finde nogle videoer frem af en ung Bendtner, og så fortæl mig igen, at han ikke var effektiv for sit hold.
"


Jeg tror du skal se videoer fra dengang, og ikke kun de små sammendrag hvor han scorer :-)
Men skal retfærdigvis også siges at dengang løb angriberne jo ikke så meget som i dag hvor presspillet er blevet udviklet så angribere helst skal kunne løbe solen sort.

"Men her er vi jo igen bagkloge og ser på, hvordan hans karriere har udfoldet sig, snarere end hvor lovende den engang var. I min kommentar ovenover uddyber jeg, hvorfor jeg også mener, at Dolberg var mere lovende end Højlund.
"


Helt enig. Jeg nævnte også han havde været uheldig med både skader og sygdom.
Vil mene Dolberg var et klart mere lovende hvis man sammenligner med Højlund i efteråret. Men nu helt klart skiftet mening. Det er trods alt sværere i Serie A.

Igen, som jeg også har nævnt tidligere indlæg, så skal også nævnes at Højlund er et fantastisk sted pt, med et hold der tør spille offensivt, og skaber mange chancer. Situationen nok set helt anderledes ud hvis det var et hold der konstant gravede sig ned, og han alene var den modstanderne skulle dække i angrebet.

Men faktum er at han er et fantastisk sted, og giver altså flere poing i min bog at score næsten i hver kamp i serie a end mange mål i Æresdivisionen. Ligesom han er i en rivende udvikling.
Faktum er også at han nu på kort tid har gjort det svære at komme til en sværere liga med et højere niveau, og hurtigt kunnet tilpasse sig, og utroligt nok udvikle sig så eksplosivt, hvilket man må erkende med det tempo det er sket.

Men ingen kender fremtiden. Men udfra jeg har hørt hans træner udtale sig, så er han uhyre seriøs, og hele tiden vil lære nyt. Det vil sikkert alle spillere sige de er, men nok noget ekstraordinært når træneren ligefrem udtaler det.
Og det er endnu en god egenskab i det der kunne gøre at han forsatte med den her succes han er inde i.
"Jeg syntes tværtimod slet ikke han kom samme power i FCK. Han knoklede med det det, men lykkedes aldrig rigtigt… og virkede derfor uden selvtillid."
Han fik en vis spilletid, som relativt purung, i en trup som ikke fungerede og først nu ser ud til at finde sammenhæng og spilformat. Det er tæt på fagligt uacceptabelt at vurdere et ungt og åbenlyst talent så lemfældigt og bagefter undskylde sig med at han pludselig eksploderede da han rejste. Men enig i at man aldrig kan vide osv......

Bendtner var et mere indlysende talent, men noget narcissistisk promoveret, hvilket givetvis influerede væsentligt på hans begrænsede udvikling af integritet og ansvarlighed til fordel for en positionering som realityklovn.

Arsenal FC, Real Madrid, FC København, wonderbars: https://www.youtube.com/watch?v=HavKbRPC9Z8
Når man sammenligner og det nævnes at Bendtner havde tidlig debut på A landsholdet, og forholdsvis mange kampe i ung alder, så skal det bestemt også med at A landsholdet dengang slet ikke havde den konkurrence af spillere på høj hylde som nu.


Det er underordnet hvor højt niveau vi havde på hb, cm eller generelt. Det er konkurrencen på 9’eren der er relevant.

Og Bendtner havde succes på klubplan, men ærligt talt ikke så imponeret over hans præstationer på landsholdet.


Har svært ved at tro på du fulgte landsholdet dengang med sådan en udtalelse. Hate him or love him, der var en overgang hvor vores landsholds chancer stod og faldt med ham og Agger i hver sin ende af banen. Han leverede nogle store øjeblikke i landsholdstrøjen som du taler totalt ned, det er mangel på respekt. Fint du føler Højlund mere, dig om det, men du udstiller fuldstændig at du ikke har begreb om hvor talentfuld Bendtner var.
Læs evt. Mesuts beskrivelse af hvad en 20-årig Bendtner havde lavet. Hvor mange i Europa har sådan et CV idag, som 20-årige? Det er en no brainer, uanset hvad man så måtte synes om hans måde at forvalte karrieren efterfølgende. Atalanta satsede på Højlund, og han belønner dem. Det samme kunne siges om Arsenal og Bendtner. Og Arsenal dengang var markant større end Atalanta er i dag.
Og Bendtner havde succes på klubplan, men ærligt talt ikke så imponeret over hans præstationer på landsholdet.

At du er uimponeret (hvilket jeg ikke forstår) ændrer ikke på, at han jo faktisk var på landsholdet. Og du kan simpelthen ikke få mig overbevist om, at det var lettere for Bendtner at konkurrerer med Løvenkrands og Jon Dahl, end det er for Højlund at konkurrere med Dolberg i sin nuværende forfatning (gennem det sidste halvandet års tid) og Cornelius.

Jeg tror du skal se videoer fra dengang, og ikke kun de små sammendrag hvor han scorer :-)

Som passioneret Arsenal-fan gennem snart 25 år, herunder altså også i tiden, hvor Bendtner huserede hos os, så tør jeg næsten godt at påstå, at jeg har set mere til Bendtner i sine unge år end du har. Men du er velkommen til at forsøge at modbevise mig.

Men skal retfærdigvis også siges at dengang løb angriberne jo ikke så meget som i dag hvor presspillet er blevet udviklet så angribere helst skal kunne løbe solen sort.

Så med andre ord, kritiserer du ham for ikke at gøre noget, som du så også argumenterer for, ikke var normalt for angribere i sin tid? Så er det argument vel heller ikke gangbart? Det er vel som at kritisere en forsvarsspiller for at være dårlig til at trække offside, dengang man ikke spillede med offside.

Vil mene Dolberg var et klart mere lovende hvis man sammenligner med Højlund i efteråret. Men nu helt klart skiftet mening. Det er trods alt sværere i Serie A.

Så du har skiftet mening, grundet fire kampe og to gode uger fra Højlund?

Men faktum er at han er et fantastisk sted, og giver altså flere poing i min bog at score næsten i hver kamp i serie a end mange mål i Æresdivisionen.

Men han scorer jo netop heller ikke i hver kamp. Det er tre kampe i træk i Serie A, hvor han har scoret, hvilket igen bekræfter, at det er et ekstremt recency bias, som fremlægges her. Essensen af din argumentation, er centraliseret omkring to uger, hvor han spiller fremragende, og disse to uger bringer ham så åbenbart foran navne som Bendtner og Dolberg. Det virker virkelig tidligt, med den slags spådom.

Jeg vil i øvrigt lige tilføje, at jeg ikke har kommenteret på Lucas Andersen, fordi han ikke er angriber og derfor ikke rigtig er relevant i "mest lovende angriber siden Elkjær"-snakken.
EDIT: Havde ikke lige set MezutCazorla havde været på den :-)

Det er muligt, at Bendtners mentalitet har gjort at han ikke har taget fodbolden tilstrækkelig seriøst samlet set, men det virker totalt fraværende at kritisere hans mentalitet som 19-årig. Han var gudsbenådet på alle parametre i en meget ung alder. Senere blev det sjoflet væk, fordi det kom for nemt til ham.

Med 17 A-landskampe, 5 mål og 2 assists må man sige at han i den grad var et positivt sted. Mål mod Tyskland, Portugal, Polen. Det var faktisk lige præcis på dette tidspunkt i karrieren (overgangen mellem 19-20) at han bragede igennem på landsholdet med 6 kampe, 4 mål og 4 assists på et halvt år.

Inden han fyldte 20 havde han på klubplan scoret 2 mål og lavet 1 assist for Arsenal i Champions League, 1 mål og 3 assists for Arsenal i Premier League og 1 mål og 1 assists i svære pokalkampe. Derudover 11 mål og lavet 7 assists for Birmingham i Championship.

Kasper Dolberg spillede rigtigt nok i Ajax, og dermed på en lidt lavere hylde ligamæssigt, men han scorede trods alt også 16 mål og 6 mål i ligaen i den sæson inden han fyldte 20 og var med til at føre Ajax til en Europa League finale, hvor han var en temmelig væsentlig årsag til at Ajax slog Lyon ud over to kampe i semifinalen, med mål i begge. Han scorede 6 mål og 1 assist i Europa League kampagnen, bl.a. mod Celta Vigo, Standard Liege og FCK. Han både scorede og assisterede i Champions League kvalen også.

Så også Dolberg stod på tærsken til et gigantisk gennembrud som 19-årig. Så kan man snakke om det er mentaliteten eller fysikken der er årsag til at han ikke står et bedre sted i dag. Måske en kombination - men knægten har godt nok brugt meget til på lazarettet de seneste 5 sæsoner.

Under alle omstændigheder virker det lidt underligt at trække paralleller til Elkjær, som først debuterede på landsholdet som 20-årig, men ikke var fast mand der før han blev 23, efter det store gennembrud i Lokeren som 22-årig. I hvert fald hvis man gerne vil bruge de her teenagesensationer som pejlemærke.

Så var det måske mere nærliggende at bringe Brian Laudrup i spil, hvis det er.
Silkeborg IF
Han minder mig også om Bendtner som angriber. Forhåbentligt er hans karrierevej bedre for ham end den var for Nichlas.

Der er helt sikkert noget personlighed i det, men jeg tror mange undervurderer dels hvor snævert nåleøjet er, når vi taler om professionel fodbold - selv for 10-15 år siden, dels hvor store kravene er til de her unge spillere, der forlader deres familier i en meget ung alder, får en masse opmærksomhed og penge og er ret meget overladt til sig selv i store dele af ugen.

Bendtner har fået en del kritik - det meste af det berettiget - men det ændrer ikke på, at han var et kæmpe talent, der i vidt omfang leverede, inden biluheldet. Jeg synes også, han har fået en del uretmæssig kritik, der viser, hvor lille en andedam, Danmark er, og hvor hård fodboldverdenen er ved de spillere, der ikke leverer. I bedst fald bliver du glemt.

Det er decideret forkert, at Bendtner ikke imponerede på landsholdet. Det var nærmest den eneste konstante igennem karrieren.
annonce