Snak

Mere indhold efter annoncen

Flertal af danskere vil have DBU til at forlade FIFA

Skrevet af bold
tor 8. dec 06:31

En meningsmåling foretaget af Voxmeter viser ifølge Ritzau, at 58,2 procent af danskerne gerne ser, at DBU melder sig ud af FIFA. Læs hele nyheden her
Skrevet af El Pollo Loco
En DBU-udmelding alene gør næppe nogen forskel. Skal man virkelig vride nosserne om på FIFA, så vil det givetvis kræve, at UEFA kollektivt truer med at gå. Et VM uden de store europæiske lande vil gøre VM til et langt mindre attraktivt produkt og for alvor ramme FIFA på pengepungen.
Skrevet af juggs
Har de spurgt på Twitter, det lyder som en meget dum idé.
Det eneste hold der kan vinde superligaen er fck - som dog, taber dét ind imellem til andres glæde
Skrevet af kimjen
Die dummen Dänen🤡
kimjen
Skrevet af SotD
Hvem har man spurgt? Bare tilfældige imkompetente danskere, eller folk der faktisk har et minimum af indsigt? Hvis det er førstnævnte (som jeg tror), så er afstemningen jo komplet ligegyldig. Det svarer lidt til at spørge Danmark om jeg skal spise fugl eller fisk til aftensmad. Resultatet af afstemningen er komplet uvæsentlig, for jeg skal have lasagne.
Silkeborg IF
Skrevet af F nansen
Hvis Danmark havde været i en kvartfinale, havde den måling nok set helt anderledes ud
Skrevet af DameNdoye2.0
Der var også en måling der skulle have vist at de fleste danskere havde tænkt sig at boycotte VM. Men da kampene begyndte manglede der ingen seere
Skrevet af Ph.C.
Det er da ikke mere uvæsentligt end alle mulige andre meningsmålinger. Det giver en pejling af folkestemningen, som så er op til fortolkning - i dette tilfælde tror jeg, det er udtryk for apati. Folk ser VM i Qatar og den årtier lange korruption i FIFA, men har ikke andre bud på løsninger end udmeldelse. Derfor så stor opbakning.

I stedet for arkivere den lodret, som Jesper Møller helt sikkert gør, burde DBU tage det som et stærkt signal om, at danskerne ønsker forandring, og at DBU ikke har gjort tilstrækkeligt. Hvis udmeldelse ikke er vejen, må den gode Møller jo komme med troværdige bud på, hvad unionen så vil gøre de kommende år.
Skrevet af Aarhus-Zapp
Nej nej og nej. Det er UEFA der skal forlade FIFA, ikke Danmark. Impacten ved at Danmark melder sig ud af FIFA svarer jo til at smide et kosteskaft ind i en hal.
Skrevet af Dr Phil
Hvis nu ellers bold.dk orkede at gøre sig den ulejlighed at citere de vigtigste ting fra originalartiklen, så svarer en meget stor del af de adspurgte indenfor de 58,2% ja til et spørgsmål som lød noget i retning af om Danmark bør forlade FIFA, hvis alle UEFA lande enes om at gøre det (36,3%).

Reelt siger kun 11,6% af de adspurgte ja til at Danmark bør forlade FIFA, mens 10,3% svarer ja til spørgsmålet om Danmark bør forlade FIFA hvis andre lande gør det samme.

At koge det ned til "flertal af danskere vil have DBU til at forlade FIFA" er sgu lidt af en journalistisk stramning, især når man ikke fortæller hvad der er er blevet svaret på i undersøgelsen.
.
Skrevet af Dr Phil
I stedet for arkivere den lodret, som Jesper Møller helt sikkert gør, burde DBU tage det som et stærkt signal om, at danskerne ønsker forandring, og at DBU ikke har gjort tilstrækkeligt.


Men overskriften kunne også have været "36% af danskerne er enige med DBU - forlad FIFA hvis resten af UEFA gør det samlet".

Undersøgelsen siger altså at kun omkring 10% siger ja til at forlade FIFA betingelsesløst.
.
Skrevet af dr. køge
Jeg syntes vi bør forlade det korrupte og indspiste DBU!
Skrevet af Peter Nielsen
Selv hvis kun det blev de nordiske lande der forlod FIFA ville jeg ikke være imod. Det vil så komme lidt an på om FIFA vil nægte ikke FIFA lande at spille kampe mod FIFA lande.

Jeg kunne godt se for mig en Scandinavian World Invitational Cup hvert VM år hvor de skandinaviske lande holder en lille otte holds cup turnering hvor man inviterer de 3-4-5 bedste ikke VM kvalificerede lande med.

Jeg kunne dog godt forestille mig FIFA indædt ville bekæmpe en sådan turnering og forbyde FIFA lande at deltage i turneringer under VM.

Personligt kunne jeg også godt tænke mig at få genoplivet ærkerival opgøret mod Sverige. Ude af VM og VM kval vil der blive plads i kalenderen til at baske svensken mindst en gang hver 4rde år. Det er efterhånden alt for sjældent vi møder vores såkaldte rival. Kampen har stort set mistet betydning efterhånden.
Skrevet af Angol
Hvis det ikke var for FIFA var VM aldrig kommet til Quatar og jeg gad vide hvor mange danskere der så havde bekymret sig om emigrantarbejderne i Quatar.
Der er sikkert forskelligt, der skal vaere bedre i FIFA - men een ting har vaeret godt og det er, at de har sørget for at få fodbold til lande og til glaede for folk i lande, som vi med vores"snævertsynethed" ellers ikke ville have tænkt på - Husk Sydafrika lige til to uger før var der en nødplan til at flytte VM til Tyskland - ingen troede på at afrikanere kunne sørge for sikkerhedes - bare eet eksempel.
Skrevet af Berker
Hvem har man spurgt? Bare tilfældige imkompetente danskere, eller folk der faktisk har et minimum af indsigt?


Sådan lidt ligesom til folketingsvalg? Hvilke krav skal man have til de spurgte personer, for at de må have en mening om det?
Skrevet af KennethF
Jeg syntes vi bør forlade det korrupte og indspiste DBU!

Hvem er "vi"? Og hvordan mener du, at DBU er korrupt?
Skrevet af Inter-fck
Som Hr. Møller så rigtigt siger, så har gennemsnitsdanskeren ikke en særlig stor indsigt i FIFA’s arbejde rundt omkring i verden ift. udbredelse af sporten mm.

Derfor virker undersøgelsen en smule malplaceret, når man spørger folk uden reel indsigt, i hvad de synes om FIFA, det er jo et ret tyndt grundlag folk har for at danne en holdning til fifa. Det er jo “kun” hvad de danske medier formidler , som er danskernes indsigt i hvad fifa ellers har på dagsordenen.
Skrevet af Fjelle80
Hvad dælen skulle det hjælpe at uefa melder sig ud af FIFA. Tyskland og Frankrig syntes jo at Qatar var en fantastisk idé.
Skrevet af klykke
Jeg er helt enig i at Danmark bør være med i en UEFA udmeldelse af FIFA. Problemet ligger i at Uefa ikke bare er Danmark, Norge, Sverige, England, Tyskland, Holland, Belgien og Frankrig.
Nææh, Tyrkiet, Israel, Kasaksthan, Polen, Ungarn, Serbien osv. også skal være med hvis UEFA skal gøre det.

Man kan håbe at UEFA og Conmebol kunne blive enige om at FIFA skulle boycottes og så starte deres eget. Men tvivler på det, for ikke mange steder i verden bekymre man sig så meget om forholdene i Qatar som de først nævnte lande.
Skrevet af Agervig78
Så kan vi jo bare lave en turnering med alle de andre lande, der heller ikke er medlem af FIFA, som fx Nordkorea og... og... eller... og... Er der i øvrigt andre?
Fulham FC - COYW! Borussia Dortmund - Echte Liebe! SønderjyskE - Næsten tyske! Svendborg forenede Boldklubber
annonce
0