Snak

Mere indhold efter annoncen

Forbyder bettingreklamer: Store konsekvenser

Skrevet af bold
man 9. maj 12:10

Belgien har fra 2025 gjort det forbudt at reklamere for firmaer, der kan sættes i forbindelse med gamling. Det kan have store konsekvenser for de belgiske klubber. Læs hele nyheden her
Skrevet af ABCDE FC
Det er et mærkeligt tiltag. Betting er lovligt i Belgien (og mange andre lande) og har været en del af samfundet i årtier. Mange millioner spiller af og til og hygger sig med det. Skal man virkelige forbyde reklamerne for at tilgodese de få procent som udvikler en afhængighed? Så kunne man forbyde junkfood, shopping, alkohol, seksuelt indhold osv. At regeringen skal bestemme hvem som må reklamere for hvad (som er lovligt og en skatteindtægt) er et skridt for langt. Gambling kan ikke sidestilles med tobak og de to emner skal ikke blandes sammen.
Tidligere aktiv foboldspiller. Har spillet i Danmark, England og Grækenland.
Skrevet af Chelsea93
På tide! Forhåbentlig forbydes de i det offentlige rum i hele verden!
Skrevet af BedreEndBechmann
Fantastisk !!!
Skrevet af plutonium
@ABCDE

Jeg kan sagtens følge dig, at restriktioner er en mærkelig og ærgerlig vej, da man grundlæggende kan ende i et samfund som er mere præget af forbud end frihed.

Når det så er sagt, så synes jeg det er grotesk hvor mange bettingreklamer der kan presses ind i pausen af en fodboldkamp, og hvis man er letpåvirkelig, så er det da at kaste sportsinteresserede direkte ud i gambling.

Personligt står jeg lidt med et ben i hver lejr, og er grundlæggende imod, at der skal laves forbud mod alt muligt, og samtidig synes jeg bettingbranchen fylder for meget.

Hvad løsningen er kan være svært at sige, men nu prøver Belgien jo så noget, og så kan vi se hvordan det virker.
Skrevet af JytteRolf
Hvorfor? Man kan frygte at den slags politisk korrekthed kommer til hele EU.
HB Køge. Ikke så meget fikumdik.
Skrevet af TheUnitedWay
Sådan! Håber det forbud spreder sig som ringe i vandet. Det er tydeligt at der er en overflod af ludomaner som spilfirmaer udnytter på det groveste.
Manchester United siden 92, GF siden 96.
Skrevet af shaviro
@TheUnitedWay
For ikke at snakke om folk med ringe økonomisk sans. Man skal ikke se mange afsnit af luksusfælden for at se effekten.
Skrevet af Dreamworkz
Det er super. Følg endelig bare top i Danmark - Og tag reklamer for kviklån med i faldet!

Det er ALTID dommerens skyld Bor i Aalborg. Ser de fleste af AaB's hjemmekampe på stadion.
Skrevet af Xinx
Hvorfor? Man kan frygte at den slags politisk korrekthed kommer til hele EU.


Hvad fanden har det her med politisk korrekthed at gøre?
Skrevet af kingofkings
lad os endelig forbyde alt, som visse personer ikke selv kan styre.

Til sidst ender det med at vi kan gå på arbejde og så tage hjem og se vild med dans eller noget andet fordummende tv. Mad, det bliver kun selleribøffer og stuvede kål, for du skal kun spise hvad der sundt. Intet rygning, ingen alko drikke og i hvertfald slet ingen slik. Nå ja og så kan du jo lige arbejde til du er 75år, nu hvor du er så sund og lever længere. Fuck folk som vil bestemme over andre = fuck politikere.
Newcastle Howay the lads
Skrevet af Vilfort Park
Skræmmende, som politik i dag går ud på at fjerne/forbyde alt, der kan medføre en risiko for 0,1 promille. Det MÅ ikke være farligt at leve og ethvert tiltag, der kan hjælpe med til at sikre, at det ikke er tilfældet, må anvendes. Håber sateme ikke, at den danske regering bliver inspireret til at følge trop, men man frygter jo, at den danske venstrefløj vil juble over et sådant tiltag.
Skrevet af Vilfort Park
@kingofkings: Spot on!
Skrevet af futbol92
Så længe en stat kan sponsorere et fodboldhold, så har jeg det altså ret ambivalent med det her!!
Skrevet af The Goat
ad os endelig forbyde alt, som visse personer ikke selv kan styre.

Til sidst ender det med at vi kan gå på arbejde og så tage hjem og se vild med dans eller noget andet fordummende tv.
Mad, det bliver kun selleribøffer og stuvede kål, for du skal kun spise hvad der sundt. Intet rygning, ingen alko drikke og i hvertfald slet ingen slik.
Nå ja og så kan du jo lige arbejde til du er 75år, nu hvor du er så sund og lever længere.
Fuck folk som vil bestemme over andre og fuck politikere.


Så du mener at cigaretter skal på reklamelisten igen?

Hvad taber du på at bettingfirmaer bliver fjernet fra reklamer i fodbold og på tv?
Skrevet af The Tactician
Hvad er det I brokker jer over? De har ikke forbudt gambling men at reklamere for det. Kan ikke se hvilken frihed I mister. De gør noget, så svage sjæle har lettere ved ikke at blive fristet. Eller hvis man prøver at komme ud af er misbrug, så får du ik 20 reklamer lige i fjæset. Hvordan kan det være et problem? Jer store stærke alfahanner der har styr på livet og ikke er i risikogruppen, I kan jo bare fortsætte med at hygge spille. Eller glemmer I at gambling eksisterer, hvis I ikke får det smidt i ansigtet 20 gange i løbet af dagen
Skrevet af TheUnitedWay
Vilfort Park: Det er helt sikkert langt flere som ryger i med begge ben. Det er vel ca. hver tiende som har et usundt spilforbrug.
Manchester United siden 92, GF siden 96.
Skrevet af Slettet(031913221905)
@theTactician

Spot on
Skrevet af ABCDE FC
Grundet til at netop vi ser så mange betting reklamer er at vi er målgruppen og kigger på de kanaler hvor betting firmaerne har en intersse i at reklamere. Hvis man kigger på familie/kvinde kanaler/programmer er der mange færre reklamer mens de fleste kommer omkring sports kampe og ligende. Desuden viser de undersøgelser som er lavet at Tv reklamer har en meget lille negativ indflydelse på ludomaners spilvaner. Frit fra hukommelsen mener jeg det var under 3% af en gruppe på 5000 hyppige spillere som fik lyst til at spille mere. Betting firmaerne har et licens og betaler skat som gør at de må markedsføre deres produkter. At forsøge at "beskytte" en meget lille gruppe mod deres egen afhængighed ved at forbyde betting reklamer er en tisse i bukserne løsning.
Tidligere aktiv foboldspiller. Har spillet i Danmark, England og Grækenland.
Skrevet af Ph.C.
@abc:

Har du en kilde på den undersøgelse?

Alle, der forarges over det her, bør sætte sig ind i, hvad ludomani er, og hvilke konsekvenser det har for nogle mennesker. Og måske også overveje, om de selv er bidt lidt vel hårdt af en gal spiller?

Dostojevskijs "Spilleren" er et godt sted at begynde.
Skrevet af Ph.C.
@abc:

Har du en kilde på den undersøgelse?

Alle, der forarges over det her, bør sætte sig ind i, hvad ludomani er, og hvilke konsekvenser det har for nogle mennesker. Og måske også overveje, om de selv er bidt lidt vel hårdt af en gal spiller?

Dostojevskijs "Spilleren" er et godt sted at begynde.
annonce
0