Snak

Mere indhold efter annoncen

Frank: Vi skulle have haft tre point

Skrevet af bold
fre 9. aug 2013
Brøndby-træner Thomas Frank ærgrer sig over, at det kun blev til et enkelt point mod Viborg fredag aften.

Læs hele nyheden her
Skrevet af NordDR
Flot spil af brøndby..
Skrevet af dennisWise33
Frank!! du skulle have et los i røven!

Dette er ikke Dbu kaffe og kringle og møder med powerpoint, vi er alle "venner"

det her er SUPERLIGA!!!
Chelsea Randers FC
Skrevet af MSI
Ja, Torben, I skulle have haft 3 point. Men det fik I så heller ikke denne gang. Kan du se problemet?
Skrevet af Adriaanse
Dobbelt
Skrevet af MIghtyBlues
dennisWise,

Frank!! du skulle have et los i røven!


Nu var det trods alt ikke Frank, der brændte chance på chance idag, eller lavede opdækningsfejl på miniput-niveau. Han kan trods alt ikke spille kampen for spillerne.

MSI,

Ja, Torben, I skulle have haft 3 point. Men det fik I så heller ikke denne gang. Kan du se problemet?


Nu hedder han ikke Torben, men Thomas, og ja, jeg er ret sikker på han sagtens kan se problemet.

Skrevet af Adriaanse
Thomas Frank tilhører den nye generation af DJØF-trænere, med baggrund i dyb teori, og ofte iklædt en nydelig skjorte, uden slips. Evt. en polo, hvis man er i Jylland.

Hjulmand, Bordinggaard, Lange og Troels Bech er andre fornemme repræsentanter for den trænertype, der ser ud til at opnå samme antal og indflydelse i toppen af dansk fodbold, som skolelærer-trænerne havde i 1970´erne og til dels i starten af 1980´erne. Da havde dansk klubfodbold i øvrigt også en resultatmæssig procesperiode, uden resultater, men med godt humør og fællesskab, hvilket nok var fokusområderne for processen dengang.

Et fællestræk for den nye trænertype, som vi kan glæde os over p.t., er netop deres proces- og projektforelskelse, og en sikker viden om, at det bliver bedre snart. Lidt ligesom statsadministrationens stadigt flere DJØF´ere og DJØFiserede politikere.

Den nye trænertype opholder sig, som jeg ser det, i en slags fodbold-parallelunivers, hvor resultater er sekundære, mens processen og de gode tegn derimod prioriteres. Og en væsentlig del af deres proces, er idéen om en boldbesiddende stil, hvor der søges kombineret kvikt mellem de 2 felter. Det er åbenbart den direkte vej til Valhalla.

Går det rigtig godt, så deltager alle markspillere i kombinationsspillet, der tit minder om en slags 5 mod 2, uden mål. Og det kan se ud som om, at DJØF´ernes hold ofte er i overtal, da nærmest alle markspillere kræves med i kombinationerne mellem de 2 felter.
- Husker man det, efter DBU og Olsens opfattelse, spillemæssigt flotte, flotte 0-3 nederlag mod Tjekkiet til EM i 2004, har man måske endda et åndeligt forbillede for, hvor flot det kan gøres. Det er ikke målet men vejen dertil....

Anyway. Udfordringen ligger i de 2 felter, hvor angriberne og forsvarerne kan være noget forsinkede eller forhastede, nu de har travlt med at kombinere midt på banen. Og når eksempelvis fodboldtekniske grovmotorikere som Thygesen, Albrechtsen eller Holst fra Brøndby skal gøre træneren glad, så skal de virkelig hænge i med neglene. Også derfor koster det lidt i begge ender, men det er nu engang den pris, man betaler, for at spille den fodbold, som DJØF-trænerne holder af. Og det er så en del af processen, at leve med dette. Personligt falder det mig svært.

Endelig undrer det mig, at det store fodboldudland endnu ikke har omfavnet denne klogere tilgang. Og personligt kunne jeg godt tænke mig, at se eksempelvis Hertha Berlin, Kaiserslautern eller måske endda Standard Liege festligholde, eller i al fald udvise en anerkendende tilgang til, flere på hinanden følgende nederlag og/eller manglende point, hvis bare der har været nogle gode tegn.

Men jeg vil nok undlade at holde vejret, mens jeg venter.

Vh.

Adriaanse
Skrevet af Geddar , moderator
Jeg synes også det er for dårligt at der ikke er mere fokus på at tyre og tackle monster hårdt!!!
https://kortlink.dk/sudv
Skrevet af s0denone
Haha, Adriaanse, fremragende!
EfB.
Skrevet af Slettet(490836220407)
Adriaanse > Flot smøre, men du lyder ikke som en mand, der nogensinde har spillet fodbold (eller ganske enkelt mangler fodboldforstand). Som fodboldspiller i mange år (og på relativt højt niveau) kan jeg informere dig om, at et hold, der ikke har spillet sammen, 99 ud af 100 gange skal bruge tid på at finde hinanden og lære at udnytte hinandens styrker og svagheder. Nu siger den kære Thomas jo ikke, at det er en god idé ikke at vinde - nej, den kære "DJØF-træner" er bare realistisk. Man overtager ikke et bundhold, køber og sælger en god bunke spillere, og vupti så er det et tophold. Det gør man måske i dit parallelunivers. Ting tager tid, og når man er et nyt hold med nye trænere, spillere, ledelse og jeg ved ikke hvad, så kan man ikke forvente tre point selv i de lette kampe. Desværre... Jeg ville ønske det var sådan.

Dermed ikke sagt at jeg selv er tilfreds med dagens resultat. Selvfølgelig ville de tre point varme, og det havde vel egentlig også været passende med det antal chancer, vi igen formår at skabe. Men når man er i gang med en proces, der tager tid, så kigger man på tendenser, forbedringer og i hvilken retning pilen vender. Sådan er det med alt her i verden. Og hvis man gør det, så synes jeg egentlig ikke, at kampen i dag var en dum kamp. Jo, at vi ikke vinder en kamp, vi fuldstændig har fod på (bortset fra de klassiske dyre fejl, som bliver lavet hver kamp), det er dumt, men at vi formår at holde højere niveau i næsten en hel kamp i dag end vi har gjort de foregående kampe... Det er sgu ikke så dumt.
Skrevet af Slettet(461354221212)
@ Adriaanse

Haha, Adriaanse, fremragende!


Puha... Når s0denone synes det er fremragende det man har skrevet, så bør man lige genlæse og genoverveje sit indlæg.

Jeg undrer mig over, om du bevist prøver at "løfte" dine formuleringer, så dine argumenter fremstår bedre?
Det er ikke nødvendigt, da det kun virker på dem, som rent faktisk ikke forstår dig. Som ovenstående.

On-topic:
Selvfølgelig vil der altid være en proces, når man skal integrere et nyt og krævende spilsystem.
Det er omvendt knap så nødvendigt, hvis du vælger at spille kick and Rush fodbold, og så ellers satse på dødbold, som Auri til dels gjorde, sammen med de to oprykkere.
Misforstå mig ikke. Jeg har stor respekt for dem begge, og mener det er det eneste rigtige i deres situation.
Brøndby er dog en helt anden klub, hvor det er nødvendigt, at skabe noget mere vedvarende.
Så at dømme Thomas Frank færdig, og for dårlig, efter blot 4 kampe er da hovedrystende uintelligent.
Desuden er det jo ikke fordi, at Brøndby har Superligaens bedste trup. Slet ikke. Så det kræver noget tid, inden man kan se udbyttet på tabellen.
Man er som træner, og også spiller, omvendt nødt til at forholde sig til hvordan kampene forløber, og ikke blot hvad scoringstavlen viser.
Og så man kampen i dag, så ville man også kunne se klar fremgang i forhold til kvaliteten af spillet, og mængden af skabte chancer.
Det er klart, at evnerne i de to felter, som du så flot beskriver, er altafgørende for succes.
Men omvendt kan du jo ikke blot ignorere spillet mellem de to felter. Fodbold er jo en helhed, hvor man skal mestre det hele, for at være succesfuld over tid.
Men du har da ret i, at er du skarpere i begge felter, kan du godt tåle, at være dårligere i spillet mellem felterne, da du kan lave flere mål på færre chancer.
Et godt eksempel er i dag, hvor Viborg scorer 2 mål på 3 chancer. Kan man det, er spillet på banen mindre vigtigt.
Omvendt kan Viborg jo heller ikke regne med den effektivitet hver gang.
Skrevet af Slettet(490836220407)
Kewell > Det lyder straks mere fornuftigt. Endvidere kan man forledes til at tro, at den kære Adriansee ikke engang har gjort sig umagen at læse hele artiklen. Allerede overskriften burde give en klar indikation af, at hr. Frank ikke er tilfreds med 1 point.
Skrevet af s0denone
Til kewell10:
Jeg ved ikke lige, hvad jeg har gjort eller sagt, som har medfoert, at du synes du boer omtale mig saaledes. Det er under lavmaalet, og vil jeg meget gerne have frabedt.
Der er saadan set ikke mere, at sige. Du burde naturligvis blive bandlyst for hvad du skriver, men det lader til, at der er gaaet sport i det, for moderatorene, at lade mig anmelde indlaeg fuldstaendig formaalsloest.

Jeg ville have oensket dig en god aften, men det har du absolut ikke fortjent. Farvel.
EfB.
Skrevet af Adriaanse
@kewell10

Jeg synes, du fortolker mit indlæg ret frit. Og din indledende sætning med, at jeg løfter mine formuleringer, for at få mine argumenter til at fremstå bedre, er jeg lidt i tvivl om, hvorvidt jeg helt forstår problemet i....Men pyt, jeg forsvarer gerne din ret til din mening, og du er jo i øvrigt ellers rimelig saglig.
- Og kommunikationens succes er jo defineret ved modtagerens opfattelse, snarere end afsenderrens mening.

Tilbage til sagen:

Egentlig er mit indlæg en generel "vurdering" af en trænertype, der, som jeg ser det, vinder terræn og indflydelse i disse år. Og Frank/Brøndby er så brugt i nogle eksempler omkring dette.

Og omkring den del, der angår Brøndby, så dømmer jeg, eksempelvis ikke Frank færdig i mit indlæg. Og jeg skriver heller ingen steder, at spillet mellem de 2 felter skal ignoreres.

Men apropos Frank/Brøndby.
Jeg synes også, at Brøndby var bedst - og dominerende - i store dele af kampen i dag. Omvendt ville jeg nok være forsigtig med, at tillægge spillet og kampen i dag for stor betydning, da heroisk kæmpende Viborg - med al tydelighed - savner kvalitet til at kunne begå sig, udenfor den akutte nedrykningskamp i superligaen.

Så i dag var præstationen på en billig baggrund. Og resultatet var uimponerende i.f.t mulighederne, som jeg ser det. Og med spillere som Holst, Ørnskov, et midterforsvar, der er ganske udfordret, når de både skal spille og forsvare og en målmand, der regresser/stresser, så mener jeg nok, at Brøndby, trods en middelgod superligatrup, der ikke er væsentlig ringere end dem man finder i eksempelvis AaB, AGF og EfB, har grund til bekymring. Og en del af den bekymring bør knytte sig til trænerens evne til, at bruge sine spillere bedst muligt, i.f.t at skabe konkrete resultater, der kan aflæses i tabellen.

Vh.

Adriaanse
Skrevet af s0denone
Vi boer nok ogsaa huske paa, med alle roserne til Broendbys spil idag in mente, at VFF pakker sig ned og overlader spillet.

Det er taktikken. Der bliver spillet paa omstillinger. Viborg ved jo godt, at de ikke kan vaere spilstyrende, saa det proever de heller ikke paa - hvorfor det bestemt ikke er underligt, og derfor ogsaa baade mindre overraskende og imponerende, at Broendby tog teten i hoej grad.

EDIT:
Jeg er desuden uenig i din vurdering af trupperne, Adriaanse.
AGF og EfB kan jeg se et sammenligningsgrundlag hos, selvom jeg fortsat ikke deler din mening, hvor AaB i min optik har en del mere styrke i truppen end de tre andre.

Apropos netop det, saa er det fuldstaendig irrelevant hvorledes trupperne ser ud paa papiret - hvilket jo egentlig ogsaa er, hvad du taler lidt om, i dit foerste indlaeg herinde: At truppen jo er fin nok, spillet er okay, der er gode tegn... Men udeblivende resultater.

Man kan jo stirre sig blind paa "Almeback", svensk landsholdspiller fra tur i Brugge hvor han spillede. Oernskov, den standhaftige fra Silkeborg som nu er vendt tilbage til Danmark efter et eventyr i Norge.
Det aendrer jo ikke paa, at resultaterne udebliver.

Og, ligesom jeg ogsaa har naevt i en anden traad, saa skal man sgu passe paa med, at gaa for meget op i flot fodbold. Troels Bech implementerede faktisk en super attaktivt spilsystem i Esbjerg, da han var der. Det flotteste fodbold jeg har set os spille, i nyere tid. Maalene kom dog aldrig, og det flotte fodbold spillede os direkte ned i Foerste Division.
EfB.
Skrevet af Adriaanse
@ soDenone

Ja, Viborg havde nok ikke mange andre fornuftige muligheder, end at overlade initiativet til Brøndby, og satse på omstillinger/kontra. Og det burde Brøndby havde udnyttet bedre.

Vh.

Adriaanse
Skrevet af Slettet(461354221212)
@ s0denone

Ja det var måske under lavmålet, og hvis du føler dig hårdt ramt, så skal jeg være den første til at beklage.
Jeg har dog læst for mange indlæg fra dig, hvor du blankt kritiserer Brøndby uden nogen form for tanke.
Deraf kom bemærkningen.
Så vi kan aftale at jeg tænker over, ikke at tale nedsættende om dig, og du tænker over, at bringe mere sagligt substans i dine næste Brøndby indlæg, og ikke bare blindt kritisere Brøndby.
Skrevet af s0denone
Det handler ikke om, at vaere "haardt ramt" eller ej, det handler i al sin enkelthed om, at foere en samtale paa ordenlig maner. Er der hverken pli, ordenlig opfoersel eller hoeflighed i det hele taget, saa er der ingen grund til, at deltage.
Jeg er enig i, at jeg forholdermig kritisk og skeptisk i forhold til Broendby. Jeg taler dog ikke nedsaettende om hverken klubben eller dens fans, hvorfor jeg forventer, heller ikke at blive omtalt saaledes.
Jeg har nogle holdninger og goer mig nogle betragtninger, som du eller andre maaske ikke deler. Fred vaere med det - i skal vaere velkomne til, at vaere uenige... Det er jo netop ideen med et debatforum, ikke?

Jeg synes at jeg forholder mig nogenlunde sagligt, uanset hvem eller hvad jeg omtaler. Jeg kan ikke foelge dig i, at der er noget jeg skal aendre paa. Denne traad et eksempel paa hvor jeg blot indledningsvis stemte i med Adriaanse om, at Thomas Frank er en del af denne forkvaklede og misforstaaede mediehaandtering samt retorik i det hele taget, der efterhaanden har gennemsyret stoerstedelen af danske klubber.

Men jeg maa altsaa bare vende tilbage til hvad jeg skrev til dig, i foerste omgang. Enten saa holder du kammertonen, eller ogsaa ser jeg ingen grund til, at debattere med dig. Du skal vaere velkommen til, at synes det er helt okay ikke at skrive med mig, selvfoelgelig :-) I saa fald, saa boer du bare undlade at svare mig, hellere end nytteloest at svine mig til.

God aften og god weekend.
EfB.
Skrevet af emni1
Brøndby Brøndby Brøndby Brøndby...tsh.

I lærer det aldrig?

Hvorfor ansætte en træner der ikke kunne se at Cornelius allerede som ungdomsspiller allerede var meget bedre end Zohore?
En træner, som jeg mener ikke er dygtig nok?

Ansætter Per Rud, som alle synes er en hamrende god sportsdirektør?
Per Rud var ikke nogen dygtig sportsdirektør i HB Køge.
En sportsdirektør skal ikke gå rundt og kridte baner op og sætte kegler op.
En sportsdirektør skal kunne sit kram med de administrative opgaver, samt kunne se talentet i flere forskellige spillere.
Per Rud er ikke en dygtig sportsdirektør. Han ville ikke satse på Jens Stryger Larsen, dengang han var ungdomsspiller i Herfølge. Ej heller Mads Albæk?
Jeg tror han gavner sig mere som pedel, end som sportsdirektør.
Bare det at skulle leje Zohore kunne han ikke finde ud af.´
Manden er en amatør!!!

I køber Zohore?
1 mål i 23 Superliga kampe?
Det skidt....

Jeg har på fornemmelsen, at Frank er bange for at det "talent" han har satset mest på gennem sin trænerkarriere, vil blive/er en fiasko og vil gå hen i glemmebogen.

I ansætter hele tiden de forkerte.
I burde ansætte en udenlandsk træner der kan få ryddet op i cirkus Brøndby.

Frank og Rud bliver fyret i denne sæson.
Skrevet af Quite
@Adriaanse

Morsomt indlæg med nogle fine sandheder. Respekt for dét.

Jeg er måske ikke enig i din konklusion hvad angår denne gruppe af trænere, men jeg var godt underholdt, og er ikke lodret uenig.

Jeg tror dog at det ER vejen frem at have en intellektuel, eller akademisk, tilgang til fodbolden hvis man vil skabe fremgang for dansk fodbold. Det er sådan man videreudvikler spillerne bedst.
Elsker Brøndby IF, Barcelona, Chesterfield. Hader FCK, AC Milan, Arsenal, Manchester City.
Skrevet af JanHalvor
@Adriaanse

+1 for et morsomt indlæg.

Synes også gang på gang vi har diskussionen om, at det og det hold fortjente at vinde, fordi de havde bolden mest og spillede flot fodbold, mens modstanderne var "primitive" og "bare" var effektive i feltet.

Men det hele handler jo for h... om at være effektiv i de to felter.

Hvis du ikke er det, så rykker du på et eller andet tidspunkt ned. Det skete for EFB under Troels Bech og det skete for AGF under Erik Rasmussen.

Og når man efter 33 kampe ligger under stregen, så er alt det flotte fodbold på midten af banen og alle "positive tegn" på "fremgang i processen" virkelig meningsløse.
annonce
0