Snak

Mere indhold efter annoncen
Alle er jo enige om at udtalelsen er uheldig. Det der reageres på er at en bruger kræver fyring, hvilket for de fleste herinde lyder til at være en overreaktion.
Det er alle jo tydeligvis ikke enige om, hvis du har læst med her 😉
Noel le Graet formår i hvertfald at skabe mange uvenner. Det er ikke en heldig udtalelse og slet ikke i de kontekster om hans rolle og at udtalelsen retter sig mod Zidane.

Men jeg synes det ville være for langt at gå, at fyre ham alene på den baggrund. Det er gået på mode at fyre folk lige så snart de laver fejl, og det er gået af mode at tilgive andre.

Jeg er stor tilhænger af Zidane, men jeg køber Le Graets undskyldning.
Jeg er enig med Fodbold101, ud af vagten. Hvis hans menneskesyn er sådan at han kan komme med den slags udtalelser om en legende, så er han altsåikke værdig til at sidde i så magtfuld en stilling.
,@donhyrs

Kan du beskrive præcist hvad du mener der så slemt at han bare skal ud af vagten.

Zidane er en mine yndlingsspillere all time, men så skal han da heller ikke dyrkes mere end en præsident skal fyres for ikke at have ham i betragtning til landstrænerposten.

Generelt mener jeg at denne idoldyrkelse af dygtige spillere, om det er Zidane, Messi, Ronaldo etc.. simpelthen stikker for meget af. De er jo nærmest hellige køer i et religiøst perspektiv.

Det er alle jo tydeligvis ikke enige om, hvis du har læst med her 😉

Jo, det tror jeg faktisk, at vi er. Hvis du spørger mig om, hvorvidt det generelt er en smart udtalelse, så er svaret selvsagt et nej, og som du helt rigtigt påpeger, så er det uanset om personen, der omtales hedder Zinedine Zidane eller Rudi Garcia. Men hvis vi sætter udtalelserne i kontekst af, hvad der bør være fyringsgrundlag, så er bevæggrundene for en fyring pludselig svære at få øjne på. I den kontekst får Le Graet ikke sagt noget, som er uforsvarligt.

Jeg har læst om sagen på andre medier nu, og konteksten af hans udtalelser (heriblandt, at han end ikke ville tage telefonen, hvis Zidane ringede) er, at man ikke var interesseret i at skifte Deschamps ud. Det er en utrolig kluntet måde at formulere sig, ingen tvivl om det, men hensigten var ikke at kritiserer Zidane, men derimod at ophøje Deschamps og forklare, at man er så glad for ham, at end ikke Zidane ville være relevant.
Jeg er helt med på hvorfor Le Graet siger som han gør. Men som diplomat og øverste hoved for det Franske fodboldforbund kan og skal man ikke udtale sig sådan om tidligere profiler. Man skal simpelthen kunne formulere sig bedre. Det er unødvendigt og skaber negativ omtale af forbundet/sammenholdet bliver svækket.

Jeg har ikke snakket om fyring på noget tidspunkt. Grunden til jeg kommenterede på dit indlæg var at du lagde ud med at udtalelsen i sig selv ikke er noget problem. Der er jeg uenig, for ligegyldig hvilken spiller der var talt om, skal man ikke udtale med sådan en disrespekt som øverste instans i et forbund. At det er så er blevet en mediestorm pga Zidanes status er en anden sag.
Men når det så er sagt er en person med Zidanes status guld værd for sådan et forbund - derfor kan du ikke skubbe ham væk/lukke døren på den måde. Det er ikke i Frankrigs eller forbundets interesse overhovedet.

Hvad tænker nuværende spillere ikke, når der bliver snakket sådan om tidligere profiler?
Det er derfor Frankrigs pt største stjerne, Mbappe og den franske sportsminister går i forsvar.
Det er uacceptabelt af et forbund af den størrelse, for det skaber splittelse.
annonce