Snak

Mere indhold efter annoncen
@Lionel

Jeg er sikker på, du forstår kernen i kritikken. Ellers prøv at læse lidt op på emnet
Problemet er, at man har bygget et system op som fordrer at man får mere magt ved at gøre produktet ringere. Når Infantino søger opbakning i fodboldmæssige små nationer og kun kan inkludere dem ved at udvande produktet - ja så har man en organisation der langsomt men sikkert vil erodere. Mit bud er at Fifa bliver ramt af et granatchok inden for de næste 10 år, som vil true med helt at nedbryde organisationen.

Ikke at det 1 til 1 er vedkommende, men jeg kan anbefale at se Deadline fra i går - der omhandler temaet at vores institutioner og organisationer desværre er sat op til at de ´forkerte´ mennesker sætter sig på magten. Det synes jeg passer meget godt på Fifa.
Der er for mig at se kun 1 ting at gøre og det er at trække UEFA ud af fifa
Fuck off
Den eneste løsning for at redde sporten er at klubber og landshold selv står for turneringerne og er solitere, ligesom Barca og Real som er igang med ESL selvom det måske ikke er svaret men med justeringer er det den rigtige udvikling
UEFA og CONMEBOL skal jo bare trække sig som de har truet med, og så er problemet løst: En stor del af problemet opstår jo ved at der er en kæmpe forskel på hvem der ser bold og hvem der spiller bold.

I Europa og Sydamerika spilles der bold, men det er ikke der seerne er på den globale scene: De findes i Asien og Afrika, hvor der bor hhv. 4,5 og 1,2 mia. mennesker - altså små 3/4 af verdens befolkning. At et dansk TV-abonnement koster 10 gange så meget som et indisk er ligegyldigt når vi kan stille 6 mio. potentielle seere mod deres 1,4 mia. Men indere, kinesere m.fl. ser jo ikke de lokale landshold og klubber, de ser europæiske og sydamerikanske: Og det er dér kniven skal stikkes ind på FIFA.

Det er klart et institutionelt problem angående stemmerne, men det er jeg ikke overbevist om at det kan lade sig gøre at gøre noget ved i FIFA overhovedet - dertil er organisationen bygget forkert. FIFA er jo baseret på et gammeldags ideologisk værdisæt, der ikke omhandler penge - og deraf bliver det ironisk nok korrupt.

Der skal brydes med FIFA og startes noget op fra grunden som omhandler professionel fodbold. Det er sgu nemmere når man helt fra start opererer med et koncept om at penge eksisterer og der kun er relativt få steder at afholde turneringerne. Så kan man altid invitere nogle af de andre bagefter, såfremt de gerne vil være med i den sjovere turnering som deres befolkning rent faktisk vil se.

Og det er ikke fordi der ikke skal være små og sjove lande med, det har altid været noget af det bedste ved VM. Men det der med at en eller anden ø 1000km ude i Stillehavet kan bestemme lige så meget som England er jo helt håbløst. - det er jo stadig IFAB der laver reglerne, FIFA kan kun stille forslag.
annonce