Snak

Mere indhold efter annoncen

Hjulmand-assist i vital Lecce-sejr over Salernitana

Skrevet af bold
fre 16. sep 21:08

Morten Hjulmand lagde op til 1-0, da Lecce sikrede sig en vigtig 2-1-sejr over Salernitana i Serie A fredag aften. Læs hele nyheden her
Skrevet af FodboldFest
Hjulmand er godt nok en rolig og sikker midtbanegeneral, og tydelig leder af holdet.
Landsholdet/OB
Skrevet af grumblesnake
Med Delaneys nedadgående formkurve og en Nørgaard der har det med at blive skadet, synes jeg Kasper Hjulmand burde tage ham med til Nations League. Bare muligheden for træne med landsholdet kan være godt givet ud.
Skrevet af VikingStar
Offtopic. Er Morten i noe familie forhold med Kasper? Eller mulig Hjulmand er vanligere dansk etternavn, enn en grønn nordmann tror:)
#Bodø/Glimt #ManUnited #Weareinlove
Skrevet af madshansen2008@gmail.com
@vikingstar de er ikke i familie, selvom jeg faktisk også troede det, indtil jeg fik det slået op :D
Skrevet af FodboldFest
De er ikke i familie, selvom Hjulmand ikke er et helt almindeligt efternavn.

@grumble
Ja, ikke mindst kunne jeg se ham som en erstatning for Nørgaard. Men også for Delaney.
Landsholdet/OB
Skrevet af grumblesnake
Ikke rigtig. Hvis der er nogen særlig genetisk relation er den meget langt tilbage 😉

Skrevet af Nandeyanen
Jeg har lært lidt om efternavne.

I gamle dage tog man farens navn og puttede -sen eller -datter bag ved. Kvinden gifter sig til mandens efternavn så derfor ser vi ikke -datter så meget mere.

Så i midten af 1800tallet byggede man mange kaserner og værnepligten blev indført. Det blev ret forvirrende fordi mange af mændende havde identiske navne. Så man begyndte at tilføje stedet hvor de boede (gaard) til deres navn eller deres forældres profession. Fisker, Bonde, Møller osv. jeg tror Hjulmand er et professions efternavn som disse men jeg er ikke sikker.

Så har det også været på mode at tage et latinsk mellemnavn eller mellemnavn der har et natur navn. De mellemnavne er så også senere hen blev til efternavne for nogle.
Succes is temporary loyalty is forever
Skrevet af VikingStar
Takk for svar alle, da ble man litt klokere en fredags aften, også da med Nandeyanens historiske vinkling:)
#Bodø/Glimt #ManUnited #Weareinlove
Skrevet af REALlisten
@Nandeyanen:

Tak min ven, for et fantastisk og indholdsrigt faktuelt indlæg! 👌👏🏼👏🏼
Det gjorde det nemmere at forstå hvordan nogle af de danske efternavne der kunne lyde lidt udlandske eller IKKE-danske/skandinaviske inspireret.
Skrevet af Roberto Pellegris
@Nandeyanen - når man i militæret kom til en ny by/egn brugte man også navne til at finde frem til personer som havde kendskab til området. Hvilket jeg nu mener er den primære årsag til at man stedsnavngav folk i militæret - i hvert fald blandt Garderhusarregimentet. Men det er klart, at det i en kampsituation nok ikke er givtigt at have for mange med samme efternavn. Mig bekendt tog man iøvrigt ikke det navn til sig, fx “Kastrup”, men jeg vil da ikke afvise muligheden for det er sket.
Skrevet af knud12
Nu så jeg kampen og man bliver sgu ikke imponeret over niveauet på de hold. Det er gå fodbold jo - hold op hvor går det langsomt. Jeg er i tvivl om de hold overhovedet ville komme i top 6 i Superligaen. Topholdene herhjemme er stensikkert bedre. Jeg tror de ville få et tempo chok.
Skrevet af Common sense
Flot af Hjulmand, men hvorfor nævner bold.dk ikke at Gribben fra Kerteminde overtog anførerbindet i kampen mod Mainz ?

annonce
0