Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af cornholio
Hjulmand har selvfølgelig ret, og det er en sand skam, hvis man ikke formår at se det. Her har vi trods alt en mand, som har stået midt i krydsilden og har mærket det hele på egen krop, lige siden han tog over fra Åge.
Når en mand med den erfaring åbner munden, så burde man lytte og tage ind, for han har om nogen indsigten qua sit arbejde.

"Hjulmand stikker til pressen" - Det burde vi alle sammen sgu gøre. Der har siden 2010 tegnet sig en ensidig fortælling om VM i Qatar, på trods af at alle vestlige lande fint lever med alverdens skrupler og elendigheder, som vi har bidraget til rundt omkring.

Den rigtige fortælling ER nemlig kompliceret og IKKE sort/hvid. Og vi burde alle kræve mere af vores medier, så vi får serveret alle perspektiver, og ikke kun de vinkler, som passer ind i en specifik agenda. Medierne skal viderebringe fakta og fortælle relevante historier, som folk kam bruge til at forblive oplyste og danne egne meninger. Men medier med egne agendaer formår at danne og forme meninger uden forbehold, og så bliver det farligt, da vi generelt har en stor portion tillid til vores medier.

Point til Hjulmand for at åbne munden, selvom det nok viser sig at være omsonst.

If I had the wings of a sparrow... If I had the arse of a crow... I'd fly over Pride Park tomorrow... and shit on the bastards below!
Skrevet af Slettet(461551232703)
Den rigtige fortælling ER nemlig kompliceret og IKKE sort/hvid


Hvilke nuancer er det du (og Hjulmand måske) savner? Nu skriver du godt nok, at folk i ´vesten´ alligevel lukker øjnene over for det ene eller andet. Men det er vel ikke den "vigtige nuance" der savnes i debatten?
Skrevet af Jonson10
Fint at Hjulmand skyder lidt igen. Det har jo fyldt alt, alt for meget, i forhold til hvor hans og spillernes fokus burde være - nemlig på banen.
Imod umoderne fodbold! Alle Elsker Os.
Skrevet af Bosse1983
@Lynild

Jeg synes ærlig talt der skal være plads til lidt bitterhed. Der er ingen som prøver at fralægge sig ansvar for det sportslige, som jeg ser det, men pressen og den danske befolkning står klar med fakler og høtyve.
Pressen hyler op om tilgang til spillere, de rigtige spillere og hvad der svares på. Under hele VM har politiske forhold fyldt en helvedes masse, hvor pressen konstant stiller spørgsmål. Når man så ryger ud på røv og albuer er det første spørgsmål om det politiske har fyldt for meget og holdet håndteret det for dårligt. Det uagtet at pressen har stået for bombardementet. Det er lidt som når kæresten bliver ved at spørge dig om du er sur til du faktisk bliver det. Jeg tror Hjulmand og spillerne er mere interesseret i at reflektere over den sportslige og personlige skuffelse lige nu, men det gives der ligesom ikke noget plads til.

Logikken blandt enkelte skvadderhoveder lader også til at være, at når man alligevel spiller dårlig fodbold har man fejlet totalt, når ikke Schmeichel står mellem stængerne i et regnbuefarvet tutu-skørt som politisk kompensation for den brøde der foregår på grønsværen. Det er meget bizart.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af AGF-siden-1991
Demagogiske pylrerøv...
I red på ryggen af hesten med de gratis holdninger og statements, indtil de gjorde ondt at det ikke længere var gratis og havde konsekvenser, så faldt jeres holdninger til jorden.
Integritet havde klædt jer.
AGF - Spurs - BvB - Barcelona - Bordeaux - Inter
Skrevet af Bosse1983
@Kejseren

Jeg savner nogle nuancer når man ser på hvad som forventes af de enkelte aktører, samt en smule mere selvindsigt fra flere, heriblandt pressen. De forventninger virker til at være helvedes dårlig afstemt.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af PoD
SÅ KOM VI OP PÅ 2 MÅL !!!
Det sidste godt nok et selvmål af Hjulmand, men det er nok også nogle andres skyld.

Nemt at være leder i medgang.

Hvad er der dog sket med den mands psyke? Den der offerrolle er da rimelig kvalmende.
Skrevet af cornholio
Kejser
Ét perspektiv er fx de omtalte migrantarbejderes holdning til VM, og hvor positive de egentlig er overfor at have muligheden for, at deltage og se kampene for næsten ingen penge.
I vores medier kender deres lidelser vel nærmest ingen ende, men fortællingen er en helt anden, hvis du rent faktisk møder dem.

Hykleriet er jo desuden til at tage og føle på, når man råber højt om menneskerettigheder, mens man selv har bidraget til elendigheder rundt om i verden. Så ja, det er da et relevant perspektiv med den gode gamle "kaste med sten/ bo i glashus." Vi shamer jo andre for dobbeltmorale, hvorfor ikke os selv? Så jo, det er også klart en vigtig nuance i debatten.
If I had the wings of a sparrow... If I had the arse of a crow... I'd fly over Pride Park tomorrow... and shit on the bastards below!
Skrevet af ForzaJfc
Jeg sympatiserer fuldstændig med Hjulmand, når han siger
"Jeg synes, det er ekstremt kompliceret, og der er mange modsatrettede følelser i det"
og:
"Dem, der har svarene på alt, dem prøver jeg altid at være i opposition til.
debatten har mange ben at gå på"


Men jeg mener (håber) han tager fejl ift:
"(I) mener, I har svarene. Jeg kan læse en gang imellem, at det er sådan her, det er. Det er facitlisten. Det er sådan her, verden er, og det burde være sådan her".
og:
"i det øjeblik man har forsøgt at nuancere den, har det været sådan, at enten er man for menneskerettigheder og gør en helt masse ting, eller også vil man skide menneskerettigheder et stykke, fordi man bare vil koncentrere sig om at spille fodbold."

Jeg håber ikke han har mødt et eneste medie, der mener, at det har svarene. Medier er til for at beskrrive, hvad der rører sig i verden. Konkret og opinionsmæssigt og det hele. Medier har - i første runde - ikke en mening ! (de kan så i efter-refleksionen, fx på lederplads, tilkendegive egen holdning, det er jeg med på, men ikke i deres arbejde-i-marken). Det er mediers opgave at beskrive virkeligheden, herunder: Hvem mener (og gør) hvad? FIFA, sheikerne, de-frelste og mange andre. Og det er mediers opgave at vinkle denne virkelighed ved bl.a. - i forhold til enhver af de nævnte parter - at give den som Djævelens advokat: Over for alle - også over for Hjulmand - at presse ham på hans udmeldinger&adfærd. ... Medierne mener som sådan - i første omgang - ikke noget. De arbejder ude-i-marken på vegne af os andre, ... og vi andre vil gerne have at FIFA, sheikerne, de-frelste, DBU, Hjulmand bliver udfordret på deres mening ...

Skrevet af Bosse1983
Har du nogensinde læst eller set "et medie", Forza?
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af JUXTAPOZ
Forventet udmelding fra Hjulmand. Han er bare så passiv-aggressiv.
Den danske presse er vand ved siden af pressen i fx. England, Frankrig, Spanien og Tyskland. Tør nu øjnene.
Nu ser vi deres sande ansigter igen. Tudeprinser!! Mon ikke de boykotter pressen i en periode.

AaB fan til jeg dør..bum bum!
Skrevet af Slettet(461551232703)
@Cornholio

Gælder den positive tilgang også de mange migrantarbejdere der er døde under slavelignende forhold? Derudover taler vi jo ikke om frivillige ved en festival, men om folk der er lokket til under falske forudsætninger, har fået inddraget deres pas og haft nul muligheder for at komme ud igen, når først de er i landet.

Ift pointen om ´hykleri´, så er din pointe bare, at man aldrig kan kritisere nogle former for politik, andre menneskers rettigheder eller behandlingen af samme. Det synes jeg ikke er en relevant nuancering. Selvfølgelig kan man efterspørge en konsekvens, men kritikken - i det her tilfælde af FIFA og at slutrunderne villigt bruges til at legitimere undertrykkende regimer - skal jo også starte et sted.

Personligt har jeg været imod VM i Qatar hele vejen igennem, og det påstår DBU jo også at have været (samme med spillerne og Hjulmand). Hvorfor så pludselig ændre mening iden offentlige kommunikation når man først er taget med? Hvad med næste gang DBU, spillerne osv. begynder at snakke om noget der ligger dem nært? Hvorfor skal man tage det alvorligt?
Skrevet af MistGoose
Det er altså ikke på grund af Qatar vi har spillet en lorte slutrunde alle de andre hold minus Qatar og Danmark kan altså godt spille fodbold.

Wales har heller ikke mødt op, og er placeret dårligere end Danmark.

Tyskland, Serbien, Canada og Uruguay kan stadig at blive dårligere placeret end Danmark.
Canada kan endda nå at blive dårligere placeret end Qatar.
Barcelonamedløber siden 1998.
Skrevet af JUXTAPOZ
Cornholio

Nej nej nej. Hjulmand påtager sig en offerrolle nu, og det er der ikke brug for. Det er ikke sådan en leder agerer og reagerer på en kæmpe fiasko. Det er altså ikke woke legestue det her. Hvis Hjulmand og spillerne ikke kan abstrahere fra pressen, menneskerettigheder osv., så har de en meget svagere mentalitet end jeg troede.
Hvad mon iranerne tænker...
AaB fan til jeg dør..bum bum!
Skrevet af Højrestøvlen
Fyr Hjulmand.

En joke han er blevet kåret til årets leder.. store ledere viser sig først i modgang...

En lille smule modgang og han taber momentet fuldstændig
Skrevet af Lynild
Bosse,

Enig. Jeg skyder også efter alle sofa-kartoflerne, især pressen. Det har været for nemt at kaste med lort. Og det fortsætter så.

Ift. hele presse-virakken har vi jo selv tilladt at skabe det her kaos omkring landsholdet. Pressen fra deres side har på intet tidspunkt reflekteret over at give landsholdet gode arbejdsbetingelser, DBU har først sagt fra bagefter og ladet Hjulmand og spillerne (primært Kjær) stå med lorten. Jesper Møller kom meget sent på banen.
Skrevet af cornholio
Kejser
Selvfølgelig gør den ikke det, men ligesom der er negative sider af sagen, så er der også positive sider, og det er nuancerne som mangler, og jeg savner at vores medier tør at servere dem for os. Det gælder jo ikke kun VM i Qatar, men mange forskellige debatter, som løbende er relevante.

Selvfølgelig kan man kritisere, det er der intet i vejen for, men mængden af opstandelse over Qatar og VM har været helt ude af proportioner, hvor man langt hen ad vejen har krævet decideret aktivisme, protestaktioner og endda boykot af de deltagende aktører, mens man i hverdagen, ingen problemer har med samhandel og økonomiske interesser i Qatar, Saudi Arabien og, for den sags skyld, Kina med flere.
Men nu hvor vi får smidt det helt op under næsen, så kan vi godt føle, at det er forkert og kræve ændringer, men ellers er vi jo ligeglade. Det er forkælet, at vi gerne vil tage det alvorligt, når vi bliver tvunget til at kigge på det, men ellers ikke engagerer os i hverdagen, og det bliver hyklerisk, når vi så desuden selv bidrager til dårligdom rundtomkring i verden.
Når VM i Qatar er slut, så snakker vi jo heller ikke om migrantarbejdere længere, men mon ikke det fortsætter som hidtil, samtidig med at turismen nok er en god investering for Qatar-styret?

Det er fint at være imod, det har vi jo alle sammen været, jeg er det også selv. Men personligt er jeg også træt af debatten og de manglende nuancer.
If I had the wings of a sparrow... If I had the arse of a crow... I'd fly over Pride Park tomorrow... and shit on the bastards below!
Skrevet af Slettet(461551232703)
Men når vi på den ene side har 6-7000 døde arbejdere, så er det ikke en ´vigtig´ nuance at man kan finde bare dobbelt så mange (eller 10 gange så mange), der har været ´glade´ for oplevelsen.

Det bliver da først totalt absurd, hvis man begynder at lede efter solstrålehistorierne, fordi der er blevet snakket for meget om døde arbejdere, homoseksuelles rettigheder, kvinders rettigheder etc. Du kan da sikkert også finde folk der bliver behandlet pænt i Nordkorea, men hvad skulle formålet være med det? Hvad er det for en nuance man søger her? At diktatorer faktisk kan være nogle fine fyre, og at der på trods af slaveri og manglende rettigheder også er nogen der hygger sig?

men mængden af opstandelse over Qatar og VM har været helt ude af proportioner


Det har den da ikke. Vi taler om et land med en mikroskopisk befolkning, en ikke-eksisterende fodboldkultur og hvor slutrunden kun har kunne lade sig gøre pga. slaveri og døde arbejdere. Der er ikke noget tidspunkt hvor den kritik bliver ´for meget´. Vi er ude i, at der køres med udendørs aircondition i november måned, fordi der ellers er for varmt. Det er da at pisse energi (og forurening) direkte ud i atmosfæren i en periode hvor rigtig mange menneskers liv bliver påvirket af en energikrise.

Jeg har iøvrigt masser af problemer med, at vi til daglig har samhandel med de lande du nævner i det omfang tilfældet er. Og jeg stemmer konsekvent på partier der ikke ønsker at ligge under for sauderne eller andre mellemøstlige skodregimer.

Men nu hvor vi får smidt det helt op under næsen, så kan vi godt føle, at det er forkert og kræve ændringer, men ellers er vi jo ligeglade


Tal for dig selv.

Det er fint at være imod, det har vi jo alle sammen været, jeg er det også selv. Men personligt er jeg også træt af debatten og de manglende nuancer.


Du er imod, men synes også det er vigtigt at fremhæve alt det ´positive´ så vi kan finde lyspunkter ved hele det her cirkus som du åbenbart er sådan imod. Jeg tror ikke rigtigt på dig kan jeg godt mærke. Det her VM er jo ikke meget anderledes end OL i Berlin i 1936.
Skrevet af Mazraoui
Syntes ikke hjulmand skal gå eller fyres. Dog er der et par af spillerne der skal skiftes ud/genovervejes til næste slutrunde imo. Wass, Stryger, Robert Skov, Braithwaite, Yussuf Poulsen, Cornelius og måske endda Delaney bør absolut ikke være sikre kort ved EM i 24 (hvis vi kvalificere os selvfølgelig). Tror på at både Schmeichel, Kjær og Eriksen har en slutrunde eller to i sig endnu, men når man kigger på talentmassen er er vi virkelig godt dækket ind. V Kristiansen, O’Riley, Hjulmand, Billing, Kjærgaard, Højlund og Sertdemir muligvis, kunne overtage for de syv førstnævnte. Derudover skal en Dolberg til at tage sig sammen hvis han også vil med. Kunne være fedt hvis vi lige fik opdaget/udviklet en diamant/klasse 9’er i mellemtiden. Wind, Højlund, Faghir osv er alle stadig unge. Desuden er Corner og Dolleren heller ikke gamle, men ingen af dem har været decideret fremragende på landsholdet eller på klubplan for den sags skyld. Mika Bierith som er ejet af Arsenal er spændende, men også meget ung/uprøvet på højt niveau. Har ikke den store tiltro til Ingvartsen, Uhre og Odgaard eksempelvis.
Skrevet af Balder24
DBU skulle have beskyttet både Hjulmand og spillerne bedre. Der har været fokus på alt andet end fodbold, og det er nok en del af forklaringen for den ringe præstation.
annonce
0