Snak

Mere indhold efter annoncen
Når jeg nu er fodboldfan, har jeg det ret dårligt med at DBU sender en besked til klubberne om onsdagen at hvis de skal have gjort deres nye spillere spilleberettiget skal de give DBU besked senest fredag kl. 15:00 ellers kan de ikke få kontrakterne godkendt og at de så alligevel gør det.

Når DBU har sendt den besked ud og Brøndby så sælger en spiller efter fristen til Hobro, burde de ikke kunne få kontrakten godkendt og derfor burde spilleren heller ikke være spilleberettiget og så er det naturligt at man indgiver en protest, når dem som skal godkende kontrakterne har sagt at det gør de ikke efter fredag kl. 15:00.

Meget pinligt af DBU, igen.

Gad vide om de også lige ville tage ind på kontoret og ordne det praktiske hvis det var Esbjerg der havde solgt en spiller til SønderjyskE eller om det var fordi det var naboen, som gentagne gange har fået særbehandling hos DBU.


Øhh, læs og forstå inden du farer i flint:

Som en service til klubberne udsendte DBU en mail den 17. juli 2014 med en deadline fredag den 18. juli 2014 kl. 15.00 for indberetning af nye spillere til første rundes kamp, hvis klubben skulle være sikret, at spilleren var spillerberettiget til weekendens kamp.

Det betyder blot at DBU garanterer at spillernavne indsendt inden fredag er spilleberettigede, mens andre ikke har en garanti.
Ja, DBU´s kontor går på weekend fredag kl. 15:00, så derfor skal man sende kontrakterne ind inden for at få dem underskrevet. Da Brøndby så lørdag sælger til Hobro tager en DBU ansat så ind og godkender kontrakten, selvom kontoret er lukket.

Var han også taget ind på kontoret hvis det var Esbjerg som solgte en spiller til SønderjyskE? Jeg tror det ikke.
benny.dk:

Du ved præcis hvordan det foregår/har foregået? At den skal indsendes fredag inden 15, er vel blot et udtryk for, at kontrakten ikke altid ryger lige hurtigt igennem burokratiet. Uha det er træls, at DBU faktisk kan få det i orden med så kort varsel, hva? Det er simpelthen for dårligt.
Nu er der jo en grund til at et transfervindue ikke lukker i weekenden...

I DBU´s cirkulære om Danske regler for overgangsperioder hedder det om sommerens transfervindue:
- Fra og med den 11. juni til og med den 1. september, kl. 23:59. Hvis den 1. september falder på en lørdag eller søndag, slutter overgangsperioden den følgende mandag, kl. 23:59.
- Vi sidder her ikke om lørdagen, siger Laura C. Petersen, sekretær hos DBU Turneringer til tipsbladet.dk.

Derfor sendte DBU Turneringer en mail, hvori der bl.a. står, at:

Husk at tilføjelser til begge lister i transferperioden skal være undertegnet i hænde senest fredag kl. 15.00 inden weekendens kampe.

Så DBU Turneringer har netop gjort det modsatte af hvad de både siger, skriver og hvad reglerne er lavet efter.

Man kan kun spørge sig selv, hvorfor de pludselig 3 dage efter de sendte den mail tog på arbejde og der tilfældigvis kom en kontrakt og spillerliste til godkendelse.........

Kunen være spændende at DBU Turneringer forklarer det.
Det flove fremgår af, at hvis mailen er formuleret som det står på DBU´s side skal man være mere en almindelig sinke, hvis man tror man har en sag.

Det er jo en service fra DBU lige som postvæsenet inden jul skriver, at hvis du vil være sikker på at dit brev kommer frem skal det være afsendt senest ...

Det er jo ikke en deadline. Det er for at være sikker på at få sin sag behandlet. Hobro kunne risikere IKKE at få antipas spilleberettiget fordi det var efter deadline. DBU var hurtige, så Hobro fik Antipas spilleberettiget.

Fordi DBU her yder en god service tror OB at de har en sag. Det er sgu flovt.


Hvor ser du at OB troede at de havde en sag? Har du ikke læst artiklen ?

Mener du ikke at det er vigtigt at OB får 100% klarhed om reglerne så der ikke opstår tvivl hvis OB selv kommer i en lign. situation ?

OB må da forventes at være aktive på transfermarkedet stadigvæk så det er vel ikke helt utænkeligt. Jeg mener da at det ville være mere flovt hvis de blev fanget senere fordi de selv havde forsøgt at tolke reglerne i stedet for at spørge. At man skal indgive en protest for at få et hurtigt svar er jo ikke OB´s skyld.
Hobro beholder sejr trods OB-protest


OB så sig nødsaget til at indsende en protest over Hobros brug af Quincy Antipas, men DBU har afvist fynboernes protest.


Hobro hentede søndag en sejr i superligapremieren ude mod OB. De nordjyske oprykkerede vandt med 2-1, og de tre point fra sejren får nordjyderne trods en protest fra OB lov til at beholde.

OB har nemlig indberettet Hobro for at have benyttet Quincy Antipas, der først blev hentet til klubben fra Brøndby lørdag.

- Vi blev efter kampen gjort opmærksomme på, at Quincy Antipas havde skrevet kontrakt med Hobro om lørdagen. I onsdags fik vi en mail fra DBU Turneringer ud om, at nye spillere skulle godkendes senest fredag eftermiddag klokken 15, siger sportsdirektør Jesper Hansen til bold.dk.

- Vi tog derfor fat i DBU for at høre, hvordan tingene hang sammen. Vi kender reglerne, for jeg sidder selv i klageinstansen, men i forhold til den mail vi fik fra DBU Turneringer, ville vi gerne have klarhed omkring sagen.

- Hvis vi ville have svar, skulle vi indsende en protest, og det gjorde vi for at få afklaret tvivlen om, hvor vidt man kunne få godkendt spillerne efter den tidsfrist, der var sendt ud. Selvom vi kender propositionerne, ville vi gerne have det belyst.

- Den eneste måde vi kunne få det belyst på, var ved at indsende en protest. Vi ville gerne have belyst om det forholdt sig sådan, at spillerne skulle være godkendt fredag klokken 15, eller om man gik ud fra propositionerne, hvor der ikke står noget om det, siger Hansen.

- For at få det belyst skulle vi indsende protesten. For at vide, hvad vi har at arbejde ud fra fremadrettet, var det bare vigtigt at få afklaret.


Sportschefen fortæller, at DBU har meddelt OB, at Hobro havde fået spilletilladelse til Antipas. At kampen dermed blev afgjort på banen og ikke på skrivebordet glæder pricipielt Jesper Hansen, men han undrer sig over mailen fra DBU Turneringer.

- Vi blev lidt i tvivl grundet mailen fra DBU Turneringer. Vi kunne måske selv have stået i en position hvor vi ikke havde gjort noget ved en spiller, fordi vi havde fået mailen, siger Hansen.

Med DBU´s svar til OB beholder Hobro 2-1-sejren.

jesper@bold.dk


Skulle de indsende en protest for at få det belyst?
annonce