Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Jaaja8000
6500 døde migrantarbejdere, var åbenbart hvad der skulle få dig til at vågne op.. Det til trods for at det er en lille brøkdel ift. hvad der ellers dør af mennesker, pga. ingen menneskerettigheder. Endda hos vores allierede. Hvad med at starte hos os selv og egne allierede, inden vi går i flæsket på andre? Hvad med om vi i første omgang fik vores egne politikere til at overholde loven og overholde menneskerettighederne, inden vi sviner andre lande for at være bagefter? Men over halvdelen af danskerne stemmer jo glædeligt på partier, som stik imod menneskerettigheds orgsnisationerne, vil sende syriske flygtninge hjem og som ikke vil tage afstand fra Israels apartheid stat, fordi de sidder på pengene? Kan du og andre slet ikke se at det er helt godnat at vi begynder at brokke os over andre lande, imens vi selv kegler rundt og skider på det hele, hvis ikke menneskerettighederne flugter med den ideologi, som vores politikere bryder sig om?

Der er et ord for det… Hyyyyyyklere
Skrevet af TheUnitedWay
Jeg mener ikke at det har noget med racisme at gøre, Qatar var bare ikke oplagt land at holde det i. Der er nogle objektive problemer som jeg har beskrevet i mit ovenstående indlæg.

Ift. Israel/Palæstina så vælger jeg at tro på at det har at gøre med uvidenhed. Mange danskere er simpelthen ikke klar over hvor galt det står til dernede. Det og så det at det er langt væk, gør at mange danskere ikke har det mentale overskud til for alvor at sætte sig ind i hele problematikken som strækker sig helt tilbage til Israels oprettelse som stat.
Manchester United siden 92, GF siden 96.
Skrevet af CopenhagenNoice
@arriva: jeg ved simpelthen ikke hvor jeg skal starte. Men du bliver ved med at fordreje debatten og lægge mig ord i munden. Jeg tænker at det nok vil fortsætte uanset om jeg bliver ved med at påpege de samme ting. Du vurderer at du indiskutabelt har ret. Jeg vurderer at din paranoia må være en del af en diagnose. Men jeg véd ikke om jeg har ret. Heri ligger forskellen nok på os to.
Godnat herfra.
Skrevet af grundlovsdag
Fuldstændig enig med Eisernunion og Aussie omkring niveauet i denne slutrunde.

Der har simpelthen bare været for mange hold, som ikke var klar til en VM turnering på dette tidspunkt af sæsonen. Jeg synes at denne turnering mangler kvalitet, og det har flere hold (især de asiatiske) lukrerer rigtigt flot på.

Danmark og Qatar har så bare stået for den absolutte bund.
Skrevet af Roscoe
@asler24hol
Hvor er det bare et fantastisk VM og hvor er det fedt at BT idag har undskyldt overfor befolkningen at de har fejlinformeret omkring migranters levevilkår.
Vores egen migranter herhjemme vil vi gerne sende til døden, fattigdom og antidemokrati i Rwanda, men kritiserer Qatar, bare fordi det er et muslimsk land.

Det er godt nok noget af en tolkning: én journalist (Jakob Illeborg), har skrevet en kronik, hvori han mener at "vi" har været "for hårde" ved Qatar. Det skal tolkes som skribentens egen holdning, og intet sted undskylder han på nogen måde for nogen form for fejlinformation. Hele hans pointe er egentlig bare, lidt ligesom visse andre i denne tråd, at alt ikke er sort/hvidt og at det er pudsigt at der ikke var (lige)så meget kritik af OL i Kina og VM i Rusland.
Og nu er jeg tilfældigvis en af de hersens ræverøde landsforrædere, der både kritiserer og boykotter VM i Qatar, men også synes at idéen om at sende flygtninge til Rwanda er komplet vanvittig og forkastelig - har du overvejet at sådan nogle også eksisterer?
Skrevet af Arriba
7-8000?
Var det ikke 6500 forleden?
Jeg har været i et af golflandende.
Migrantarbejderende har været der i over 50 år de fylder dine poser op med dagligvarer i butikken, de fylder benzin på din bil, de gøre rent hjemme hos folk og mange andre steder de bygger ikke kun fodboldstadions og de tjener altså mere der end de gøre ved at blive i Nepal, Inden osv for at lave vores tøj til 7 penny i timen. Når i opremser de tal så lyder det som om at alle de arbejdere der mistet livet var pga de faldt ned fra tribunerne i 55 graders varme og det er det narrativ blandt andet TV2 og the Guardian prøver at sælge til os, hvor de så efter sagde nej nej det over hele den 12 årlige periode, så man har også talt dem det døde i en bilulykke, sygdom osv osv altså helt almindelige dødstilfælde som i DK og bare lige så du ved det så er cirka 90 % af Qatars befolkning migrantarbejderende så self vil der altid være flere døde hos den kan du se hvad jeg mener med narrativet man prøver at sælge?
Jeg mener det tal er blæst helt ude af proportioner fra de vestlige medier at man har brugt alle migrantarbejderes død i Qatar at de døde pga stadionopgørelse og grunden til det er at et lille arabisk/muslimsk land holder VM for første gang lad os finde noget snavs på det hele. Jeg synes faktisk mange af de her medier skulle skamme sig og hvis nogen fortjener et boycot så er det dem
Skrevet af Berker
@Fremad

Men præmissen for et boycutt er dumt, det er jo netop her vi har muligheden for dialog med styret i Qatar, om at forbedre rettighederne for minoriteter og migranter.
Det er nok her vi er uenige. Jeg vælger dialog og mindre fremskridt frem for buycutt og pres, det skaber modvilje.
Se bare på Trump og hans følgere i usa, hjalp det at udskamme og boycutte der?
Så tror mere vi er uenige om vejen og og ikke målet.


Men så lad mig da høre hvad det konkret har hjulpet, og hvad vi er lykkedes med ved at deltage?

Vi bilder os ind at vi gør en forskel ved at deltage, men det gør vi ikke. Hvordan er forholdende dernede blevet bedre af de fik cykelløb og formel 1 løb? Hvilken forskel har det gjort at de har købt sig til slutrunden, og vi har anerkendt at det var okay at gøre?

Jeg ønskede et boykot fordi jeg personligt mente at det ville gøre en større forskel. Du mener så man har gjort en forskel ved at deltage og tage dialogen. Men kan du så ikke fortælle hvilken forskel det konkret har gjort?
Skrevet af Fremad Amager på Landsholdet
Berker@ ved ikke vi har gjort en forskel, vi har jo nok skudt os selv i foden ned vores retorik og attitude, men havde håbet på at vi kunne have opfordret til at de fjernede dødstraf bla. For homoseksuelle. Og ikke prøve at tvinge dem til at tage hele lgtb+ pakken.

Vi har i Europa heller ikke bare tryllet arbejdssikkerhed og rettigheder frem på en nat, så vi kan ikke forvente det fra Qatar heller. Derfor er det bedre med mindre målsætninger og dialog. Om bedre forhold og sikkerhed. Måske de ville have lyttet hvis vi ikke råbte boycutt.
Skrevet af Berker
@Fremad

Men det er jo netop ikke lykkedes ved at tildele dem andre kæmpe store sportsbegivenheder. Hvorfor skulle det så have lykkedes denne gang? Hvorfor ikke forsøge en anden tilgang, når nu den ikke har virket? Der har vi jo ikke råbt boykot, men forsøgt dialogen.

Vi har skudt os selv i foden ved at acceptere at man kan tillade sig alt, bare man har penge nok.

Hvorfor er du så sikker på at man ikke kunne få dem til truget ved at boykotte dem? Ved at stille krav, og sige at vi ikke acceptere korruption.

Jeg er helt med på at vi i verden er MEGET forskellige, og acceptere forskellige ting i vores lande. Men jeg syntes ikke det er et argument for at vi skal acceptere alt.

Hvor går din grænse? Du har ikke svaret på om du ville se det og støtte det hvis det var i Nordkorea f.eks.?
Skrevet af Shamran
Sjovt som ingen kommenterer på hvorfor der åbenbart er nogle der har bestilt denne undersøgelse. Jeg har aldrig hørt at man har spurgt danskere om de ser en VM slutrunde eller ej af den simple årsag at man jo kan se det på TV tallene og de modbeviser jo at 1/4 del danskere skulle have fravalgt VM slutrunden!!

Det svarer lidt som at tage en exit poll for gode varer når man har det færdige valg resultat - i sig selv en absurd "meningsmåling" og at nogle åbenbart har villet finansiere det, men fortæller også at nogle har en agenda for fortsat at udskamme VM og tale det ned selvom den i mange andre lande end DK jo har været en stor succes.

Pudsigt er det jo også at undersøgelsen er lavet EFTER at Danmark er røget ud. Det er vel meget naturligt at færre vil se VM når Danmark ikke længere er i turneringen. Sådan er det med alt sport, som eks. håndbold slutrunderne for mænd og kvinder hvert år. Men jeg synes sjovt nok aldrig vi har hørt om meningsmålinger til disse slutrunder efter at DK er slået ud ;-)
Skrevet af Peter Nielsen
Vinter vejret gør bare at jeg ikke er i VM stemning. Butikker og virksomheder har også reklameret langt mindre for VM end vanligt, fx merchandise og i det hele taget tilbud der spiller på VM.
Skrevet af Fremad Amager på Landsholdet
Berker@ Som udgangspunkt er jeg bare ikke meget for cancelkultur og boycut. Men er med på at det kan være et nødvendigt værktøj. Dog ikke her efter min mening.
Problemet er at vi jo netop ikke tog en dialog men gik direkte til boycutt. Og vi slog for store brød op. Vi ville have hele ltbq+ pakken i stedet for at forbedre rettighederne, havde det ikke været bedre at gå efter at fjerne dødstraffen, end at sige de skal accepterer transkønnede.

Er helt enig vi skal ikke acceptere alt men det tager tid at lave ændringer, og det skal komne af egen vilje. Tvang er sjældent en god løsning.

Ang hvor min grænse går, så vil jeg sige at jeg tror på at der vil kunne ske ændringer i forhold til migranter i de arabiske lande ltbq+ tror jeg ikke på men derfor jeg mener vi skulle have opfordret til fjernelse af dødsstraffen i stedet. Det andet kommer de ikke til st ændre.

Men ja Nordkorea er helt uden for rækkevidde, de vil ikke lytte til noget. Dødstraf for småting og slavearbejdere.
Så ja det ville det blive et boycutt fra de europæiske lande tror jeg. Men tror nu aldrig at de ville komne i betragtning.


Skrevet af smalldeine
Baseret på hvad? Det har været et gruppespil hvor stort alle de “større” fodboldlande har spilet langt under niveau, og fået de mindre lande til at se bedre ud…
Jeg antager, at du ikke forestiller dig at vi skal gennemgå alle tuneringens opgør.

Men overordnet har de mindre hold vist sig overordentlig flot frem. Der har allerede været utallige overraskelser og det har typisk ikke været i 0-0 kampe. De mindre nationer har i større eller mindre sekvenser formået at true de store hold fremad banen og er alle kommet på scoringstavlen - endda i åbent spil.

Selv hold som Costa Rica og Danmark, der har haft meget få skud på mål har scoret. Danmark ikke i åbent spil og det skiller sig selvfølgelig negativt ud, men på det punkt er vi så en undtagelse.
Som du selv nævner, har de “store hold” i mange kampe ikke evnet at nedbryde de små hold, eller at skabe det forventede overtag og dermed endegyldigt lukke kampen.

Det taler ikke kun for de små hold, men skyldes naturligvis også brændte chancer og udtur (manglende kvalitet).
Når det så er sagt, har vi kun haft to deciderede nedsablinger, i England - Iran og Spanien - Costa Rica, og det på trods af at vi ikke har haft nogle meget fysisk hårde opgør med mange kort og uskønne aktioner, som ellers tidligere var de mindre nationernes lod.

At vi i dag har 5 udskiftninger giver meget til begge mandskaber, også fordi de mindre nationer i større grad har friske spillere til at løbe de ekstra meter, hvor man tidligere ville se fejl, når spillere blev trætte og mistede koncentrationen. Og vil du se fodbold på højt plan, så må reduceringen af den slags fejl ubetinget være en fordel.

At man ved denne slutrunde også
er ekstra opmærksom på tidsudtræk ved spilstop og igangsætninger har også positiv indflydelse på spillet og spændingen, fordi holdene ikke som tidligere har kunne dyrke og spekulere i at trække tiden som enten et våben i sig selv eller en anledning til frustrationer for modstanderholdet.

At ikke et eneste hold er videre fra gruppen med maksimum point er også bemærkelseværdigt (nogle hold har dog spillet med reserverne). Jeg mener, at det siger noget om bundniveauet - ikke topniveauet. Kvaliteten af den fodbold du ser, bliver trods alt også større når bundniveauet hæves, selvom de fleste falder på halen over topniveauet.

At spillet skulle være “dårligere” ved denne slutrunde taler, efter min opfattelse, også meget imod hvad fodboldkyndige i fodboldmiljøet har udtalt skulle være tilfældet. Hovedsageligt fordi at tuneringen ligger midt i sæsonen, hvor alle spillerne i forvejen er i kampform og har været det i længere tid.
Et element som kunne have haft indflydelse var klimaet, men både spillere, reportere og andre der dækker slutrunden, har samstemmigt formidlet, at temperaturen ikke er noget holdene er nødt til at tage ekstra højde for under kampene.
Der er lidt med tilskuerne og alt det udenoms ift. Qatar, som naturligvis spiller en rolle. Mange spillere har dog været ude og sige, at det ikke har haft indflydelse på præstationerne. Det vil selvfølgelig være ret forskelligt, hvor meget folk tillægger det betydning. Det kommer helt sikkert også an på ens motiv.
Og omvendt har du færre logistiske udfordringer, eks. mindre rejsetid for ALLE holdene end ved tidligere slutrunder. Efter min mening, rigtig gode arbejdsbetingelser.

Det betyder ikke, at der ikke sagtens være noget om, at de store lande får de mindre nationer til at se bedre ud. Tingene hænger jo sammen. Men formmæssigt har flere af de store europæiske nationer haft store udfordringer op til tuneringen - både resultatmæssigt og ift. skader (eks. Frankrig: Pogba, Kanté, Benzema), så hvordan du kommer frem den konklusion og f.eks ikke det omvendte, må stå hen i det uvisse.

Det oplagte ville derfor være at spørge, hvad du baserer egentlig det på? Ellers fred være med det. Ved mindre du altså gerne vil dele dine synspunkter.
De fleste herinde skriver alligevel bare “løgn” og så har de talt deres sag. Og 1, jeg lever i modsætning til mange andre brugere, fint med at du synes noget andet end mig selv ;-) 2, jeg orker ikke at svare, for alene at skrive dette indlæg tog 43886 år. Så satser på du ikke forventer svar :-)
Skrevet af Aussie
Det var et omfangsrigt indlæg ;) Så jeg vil da irritere dig med et svar :D

Læser jeg dit indlæg korrekt, argumenterer du for at bundniveauet også er hævet, og det kan jeg godt være enig i. Men når topniveauet samtidigt er sænket, giver det måske det mest lige VM i historien. Men der skal skrues op for topniveauet i Playoff kampene, for at dette VM vil huskes for det spillemæssige…

Og enig, et debatforum bør ikke gå ud på at vi alle bliver enige ;)
Skrevet af MesutCazorla
Ja for det er jo eneste parameter der spiller ind. At der er færre storskærmsarrangementer så folk må sidde hjemme foran egen skærm spiller ikke ind? At det er om vinteren vs. sommeren så folk har større tilbøjelighed til at være inde døre spiller ikke ind? At landsholdet var populært blandt befolkningen, som næsten aldrig før, lige før VM spiller ikke ind?


Træk lige en god gang luft ind, makker. Jeg skriver på intet tidspunkt, at det skulle være det eneste parameter, men forholder mig udelukkende til, at seertallene ind til nu ikke har bevist, at der skulle være et fald i antallet af seere. Med tanke på, hvor mange, der har proklameret et boycut, så er der sådan set rigelig grund til skepsis omkring den undersøgelse, hvis man ser på seertallene.

Man kan jo ikke sammenligne seertal 1 til 1, for i år og EM sidste år. Der er en helvedes masse andre faktorer som spiller ind. Men det er selvfølgelig nemmest at påstå at folk bare lyver når de bliver spurgt.

Hvordan får du EM sidste år ind i det? Jeg forholder mig til seertallene under VM i år, og så sammenligner med tallene for sidste VM.


Skrevet af MesutCazorla
der er flere variabler. Jeg har feks. ikke set ét sekund af VM men min søn (som bor hjemme) har set alle de kampe han kunne/kan.

Jeg udelukker bestemt ikke, at der er flere variabler med - og selv hvis der ikke er, så giver jeg jo også et bud på, hvordan meningsmålingen stadig kan være sand; for hvis man eksempelvis som regel ser (næsten) alle VM-kampe, men man i år har kortet det ned til, at man kun ser Danmark, så vil det jo være sandt, at man ser mindre (den del valgte Berker selvfølgelig at ignorere).

Men ud fra de første seertal, der er udstedt omkring Danmarks kampe, så synes jeg ikke det er uberettiget, hvis man er skeptisk over for, om det danskerne siger, nu reelt også er det de gør. Det tror jeg først reelt vi får et billede på efter slutrunden.
Skrevet af Rsabrawi
Berker din kæmpe hykler, jeg tror ikke at jeg behøver at uddybe noget for hvis du læser det jeg skriver igen, tror jeg du forstår det.
Folk burde virkelig tage sig sammen da jeg aldrig har oplevet så dobbeltmoralske og hyklere som mange danskere under dette VM.
Hvis man så gerne ville hjælpe og pege fingre af andre lande, så havde der været rigeligt at gå igang med for længe siden.
annonce
0