Snak

Mere indhold efter annoncen
Vinter vejret gør bare at jeg ikke er i VM stemning. Butikker og virksomheder har også reklameret langt mindre for VM end vanligt, fx merchandise og i det hele taget tilbud der spiller på VM.
Berker@ Som udgangspunkt er jeg bare ikke meget for cancelkultur og boycut. Men er med på at det kan være et nødvendigt værktøj. Dog ikke her efter min mening.
Problemet er at vi jo netop ikke tog en dialog men gik direkte til boycutt. Og vi slog for store brød op. Vi ville have hele ltbq+ pakken i stedet for at forbedre rettighederne, havde det ikke været bedre at gå efter at fjerne dødstraffen, end at sige de skal accepterer transkønnede.

Er helt enig vi skal ikke acceptere alt men det tager tid at lave ændringer, og det skal komne af egen vilje. Tvang er sjældent en god løsning.

Ang hvor min grænse går, så vil jeg sige at jeg tror på at der vil kunne ske ændringer i forhold til migranter i de arabiske lande ltbq+ tror jeg ikke på men derfor jeg mener vi skulle have opfordret til fjernelse af dødsstraffen i stedet. Det andet kommer de ikke til st ændre.

Men ja Nordkorea er helt uden for rækkevidde, de vil ikke lytte til noget. Dødstraf for småting og slavearbejdere.
Så ja det ville det blive et boycutt fra de europæiske lande tror jeg. Men tror nu aldrig at de ville komne i betragtning.


Baseret på hvad? Det har været et gruppespil hvor stort alle de “større” fodboldlande har spilet langt under niveau, og fået de mindre lande til at se bedre ud…
Jeg antager, at du ikke forestiller dig at vi skal gennemgå alle tuneringens opgør.

Men overordnet har de mindre hold vist sig overordentlig flot frem. Der har allerede været utallige overraskelser og det har typisk ikke været i 0-0 kampe. De mindre nationer har i større eller mindre sekvenser formået at true de store hold fremad banen og er alle kommet på scoringstavlen - endda i åbent spil.

Selv hold som Costa Rica og Danmark, der har haft meget få skud på mål har scoret. Danmark ikke i åbent spil og det skiller sig selvfølgelig negativt ud, men på det punkt er vi så en undtagelse.
Som du selv nævner, har de “store hold” i mange kampe ikke evnet at nedbryde de små hold, eller at skabe det forventede overtag og dermed endegyldigt lukke kampen.

Det taler ikke kun for de små hold, men skyldes naturligvis også brændte chancer og udtur (manglende kvalitet).
Når det så er sagt, har vi kun haft to deciderede nedsablinger, i England - Iran og Spanien - Costa Rica, og det på trods af at vi ikke har haft nogle meget fysisk hårde opgør med mange kort og uskønne aktioner, som ellers tidligere var de mindre nationernes lod.

At vi i dag har 5 udskiftninger giver meget til begge mandskaber, også fordi de mindre nationer i større grad har friske spillere til at løbe de ekstra meter, hvor man tidligere ville se fejl, når spillere blev trætte og mistede koncentrationen. Og vil du se fodbold på højt plan, så må reduceringen af den slags fejl ubetinget være en fordel.

At man ved denne slutrunde også
er ekstra opmærksom på tidsudtræk ved spilstop og igangsætninger har også positiv indflydelse på spillet og spændingen, fordi holdene ikke som tidligere har kunne dyrke og spekulere i at trække tiden som enten et våben i sig selv eller en anledning til frustrationer for modstanderholdet.

At ikke et eneste hold er videre fra gruppen med maksimum point er også bemærkelseværdigt (nogle hold har dog spillet med reserverne). Jeg mener, at det siger noget om bundniveauet - ikke topniveauet. Kvaliteten af den fodbold du ser, bliver trods alt også større når bundniveauet hæves, selvom de fleste falder på halen over topniveauet.

At spillet skulle være “dårligere” ved denne slutrunde taler, efter min opfattelse, også meget imod hvad fodboldkyndige i fodboldmiljøet har udtalt skulle være tilfældet. Hovedsageligt fordi at tuneringen ligger midt i sæsonen, hvor alle spillerne i forvejen er i kampform og har været det i længere tid.
Et element som kunne have haft indflydelse var klimaet, men både spillere, reportere og andre der dækker slutrunden, har samstemmigt formidlet, at temperaturen ikke er noget holdene er nødt til at tage ekstra højde for under kampene.
Der er lidt med tilskuerne og alt det udenoms ift. Qatar, som naturligvis spiller en rolle. Mange spillere har dog været ude og sige, at det ikke har haft indflydelse på præstationerne. Det vil selvfølgelig være ret forskelligt, hvor meget folk tillægger det betydning. Det kommer helt sikkert også an på ens motiv.
Og omvendt har du færre logistiske udfordringer, eks. mindre rejsetid for ALLE holdene end ved tidligere slutrunder. Efter min mening, rigtig gode arbejdsbetingelser.

Det betyder ikke, at der ikke sagtens være noget om, at de store lande får de mindre nationer til at se bedre ud. Tingene hænger jo sammen. Men formmæssigt har flere af de store europæiske nationer haft store udfordringer op til tuneringen - både resultatmæssigt og ift. skader (eks. Frankrig: Pogba, Kanté, Benzema), så hvordan du kommer frem den konklusion og f.eks ikke det omvendte, må stå hen i det uvisse.

Det oplagte ville derfor være at spørge, hvad du baserer egentlig det på? Ellers fred være med det. Ved mindre du altså gerne vil dele dine synspunkter.
De fleste herinde skriver alligevel bare “løgn” og så har de talt deres sag. Og 1, jeg lever i modsætning til mange andre brugere, fint med at du synes noget andet end mig selv ;-) 2, jeg orker ikke at svare, for alene at skrive dette indlæg tog 43886 år. Så satser på du ikke forventer svar :-)
Det var et omfangsrigt indlæg ;) Så jeg vil da irritere dig med et svar :D

Læser jeg dit indlæg korrekt, argumenterer du for at bundniveauet også er hævet, og det kan jeg godt være enig i. Men når topniveauet samtidigt er sænket, giver det måske det mest lige VM i historien. Men der skal skrues op for topniveauet i Playoff kampene, for at dette VM vil huskes for det spillemæssige…

Og enig, et debatforum bør ikke gå ud på at vi alle bliver enige ;)
Ja for det er jo eneste parameter der spiller ind. At der er færre storskærmsarrangementer så folk må sidde hjemme foran egen skærm spiller ikke ind? At det er om vinteren vs. sommeren så folk har større tilbøjelighed til at være inde døre spiller ikke ind? At landsholdet var populært blandt befolkningen, som næsten aldrig før, lige før VM spiller ikke ind?


Træk lige en god gang luft ind, makker. Jeg skriver på intet tidspunkt, at det skulle være det eneste parameter, men forholder mig udelukkende til, at seertallene ind til nu ikke har bevist, at der skulle være et fald i antallet af seere. Med tanke på, hvor mange, der har proklameret et boycut, så er der sådan set rigelig grund til skepsis omkring den undersøgelse, hvis man ser på seertallene.

Man kan jo ikke sammenligne seertal 1 til 1, for i år og EM sidste år. Der er en helvedes masse andre faktorer som spiller ind. Men det er selvfølgelig nemmest at påstå at folk bare lyver når de bliver spurgt.

Hvordan får du EM sidste år ind i det? Jeg forholder mig til seertallene under VM i år, og så sammenligner med tallene for sidste VM.


der er flere variabler. Jeg har feks. ikke set ét sekund af VM men min søn (som bor hjemme) har set alle de kampe han kunne/kan.

Jeg udelukker bestemt ikke, at der er flere variabler med - og selv hvis der ikke er, så giver jeg jo også et bud på, hvordan meningsmålingen stadig kan være sand; for hvis man eksempelvis som regel ser (næsten) alle VM-kampe, men man i år har kortet det ned til, at man kun ser Danmark, så vil det jo være sandt, at man ser mindre (den del valgte Berker selvfølgelig at ignorere).

Men ud fra de første seertal, der er udstedt omkring Danmarks kampe, så synes jeg ikke det er uberettiget, hvis man er skeptisk over for, om det danskerne siger, nu reelt også er det de gør. Det tror jeg først reelt vi får et billede på efter slutrunden.
Berker din kæmpe hykler, jeg tror ikke at jeg behøver at uddybe noget for hvis du læser det jeg skriver igen, tror jeg du forstår det.
Folk burde virkelig tage sig sammen da jeg aldrig har oplevet så dobbeltmoralske og hyklere som mange danskere under dette VM.
Hvis man så gerne ville hjælpe og pege fingre af andre lande, så havde der været rigeligt at gå igang med for længe siden.
annonce