Snak

Mere indhold efter annoncen

Inter hylder Eriksen: Maestroen spredte magi

fre 17. dec 2021

Christian Eriksen får en flot hyldest med på vejen fra Inter, i anledning af at danskeren har ophævet sin kontrakt i Serie A-klubben.Læs hele nyheden her
Sandheden er vel at hans ophold i Inter ikke vil blive husket som en succes, han fik et mesterskab men var ikke nøglespiller.
Han startede ikke ud så godt, men som jeg husker det, blev han da en profil efter et par måneders tilpasning?
Han blev da netop en nøglespiller igennem sæsonen...
Forest Green Rovers
Han var ret vigtig i foråret mod mesterskabet. Selvom det ikke var mange mål eller assist , så styrede han spillet elegant med Brozovic.
Pazza Inter Amala
Ikke den magi som man havde håbet
Han blev en nøglespiller da cunty endelig gad at bruge ham
At bedømme, hvorvidt han var en succes eller ej, finder jeg en anelse usmageligt, med tanke på hændelsesforløbet: Inter havde satset stort på Eriksen, som ulykkeligvis faldt om på banen under EM, med en hjertefejl. Og så viste det sig, at FIGC-reglerne umuliggjorde et comeback i blåsorte striber.
Dét og KUN dét er udslagsgivende her, nå! Vil man adskille forløbet op til som grundlag, synes jeg stadig det er for begrænset empiri at basere det på.
Kritikerne var efter ham og klubben som match fra start, og bevares: Det tog ham da også lidt tid at vænne sig til den mere tilbagetrukne rolle på midtbanen, og at overbevise Conte, som ellers typisk anså/anser hans spillertype for unødig luksus, der ikke kæmper nok for holdet. Men vi, der følger Inter og dermed også fulgte alle hans kampe, vil vide, at han kun blev bedre og bedre, og til sidst skabte en ny dimension til angrebsspillet, som ikke blot gjorde Inter til mestre, men som Inzaghi har fortsat, flot løftet og manifesteret i Hakan Calhanoglu.
Da Inter stod som mestre, og Christians hjerte tilsyneladende endnu var fejlfrit, havde selv de største Inter-skeptikere i Danmark blødt en smule op, navnligt pga. Christians andel i mesterskabet, frisparksmålet mod Milan og hans elegante playmakerrolle, som han stille og roligt havde etableret på en ellers bredt besat midtbanekæde.
Men ak… De fleste glemmer hurtigt, og nu er han pludselig "lidt en fiasko i Inter".
Det er håbløst unuanceret at fælde den dom over ham og klubben, efter min mening.
.
Der er vel umiddelbart en verden til forskel på Calhanoglu og Eriksen (?)
"Der er vel umiddelbart en verden til forskel på Calhanoglu og Eriksen."

Ud fra den logik, er der jo forskel på hvem som helst.
De er ikke fuldstændigt den samme, nej, men de er dog trods alt begge:
- Skolede COM/CAM
- Dødboldsspecialister
- Har nøgleafleveringer og assists i åbent spil som en spidskompetence
- Er overvejende målfarlige, også i åbent spil
- Har (trods alt) sine begrænsninger på fysikken.

Undskyld mig, men hvor meget mere ens skal de være, for med rimelighed at kunne sammenligne?
Jeg vil da give dig, at Hakan har en anden nationalitet end Christian, er 2 år yngre og 4cm. lavere. Men altså… så meget mere forskellige er de vel heller ikke?
.
For pokker hvor var det godt, at han nåede at få succes dernede + selvfølgelig vandt mesterskabet.
annonce