Snak

Mere indhold efter annoncen

Intet svar om fremtiden fra Hjulmand: Det handler ikke om mig

Skrevet af bold
søn 8. jan 06:35

Kasper Hjulmand har endnu ikke slået fast, at han vil fortsætte som dansk landstræner efter VM-skuffelsen. Nu fortæller han dog, at der er mange ting, som de i DBU skal have fundet ud af.Læs hele nyheden her
Skrevet af Vad
Måske skal du bare holde dit ord som lød på at ingen kommer til VM uden at de spiller fast på klubhold.
Derefter udtager du den gamle garde hvor der var 6 til 8 som sket ikke var i form og nogle så skadet at de ikke kunne spille.
Skrevet af FORZAFC1
Jeg tænker også mere det var udtagelsen der var noget helt galt med end det var taktikken.
Skrevet af VIF57
Og stop med at hyle over armbind, og fokuser på spillet.
Skrevet af Jussi
Måske skal du bare holde dit ord som lød på at ingen kommer til VM uden at de spiller fast på klubhold.

Link til den specifikke udtalelse?
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af andershansen
Tror det stikker dybere end som så, hvis vi køber præmissen om manglende kampform. De dårligere men formstærke spillere er ikke indspillet i det angiveligt forholdsvis komplicerede system, så havde det nu også været at foretrække? Skulle man i højere grad have brugt trænings-/NL-kampene til at indspille flere reserver? Og er systemet måske for kompliceret, så der ikke er mulighed for med kort varsel at trække nye spillere ind på holdet? Til VM var der jo heller ikke træningslejr op til turneringen, hvor flere kan spilles ind, som der ellers plejer at være.

Jeg vil foretrække at satse hele butikken på at nå det højest mulige topniveau med et kompliceret system, selvom det indebærer risiko for, at skader og formdyk får korthuset til at ramle.
http://www.paulgraham.com/disagree.html
Skrevet af MGPsamba
Jeg tænker at det er værd at overveje om den ledelsesstil KH har været den rette på et dansk A-landshold.
Og ihvertfald burde de implicerede parter have modet til at kigge indad ift trupudtagelse, truppens dynamik samt spændingsniveau etc. og vel egentlig også spillestil ift spillermateriale.
Synes måske nok at KH har fejlet bigtime her under VM - men tror egentlig også at den ledelsesstil han repræsenterer passer bedre til en klubhold (måske?)
Og selvfølgelig ved jeg godt at Danmark ikke er nr 10 i verden.
Men synes stadig man har underpræsteret ret voldsomt efter at man jo har overpræsteret ret voldsomt.
Hvilket gør at jeg i hvert fald sætter spørgsmålstegn ved om KH og det han repræsenterer er det som skal til?
Skrevet af dr. køge
Hold nu mund det er svagt. Tag nu ansvar istedet for at køre en smøre om at vi skal igang med et stort analyse arbejde. I var piv ringe og den mentale indsats stank. Det er tålrummende pinligt af en landstræner.
Skrevet af FohlenStar
Vi tror ikke på Julemanden mere…. Illusionen er røget….
Skrevet af SotD
Hvis EM semifinaler og legende lette kvalifikationer og kontinuerlig placering blandt de 7 bedste i Europa er en del af illusionen, så lader jeg mig gerne forføre i nogle år endnu.

Faktisk vil jeg godt veksle en VM fiasko hvert 4. år for en tilsvarende succes i EM slutrunderne. Vi har alligevel aldrig været i nærheden af at vinde VM, men vi kan genvinde EM, hvis illusionen kan opretholdes.
Silkeborg IF
Skrevet af RaSMuS.
@dr. køge

Kan det ikke være at tage ansvar at anerkende, at man skal analysere på, hvad der er sket? Det ville netop være dybt uansvarligt, som du foreslår, bare at holde det ved, at man var pivringe, og at den mentale indsats stank. Jeg tror, du har et forkert billede af, hvordan fodboldtrænere arbejder, hvis du synes, at det er odiøst, at Hjulmand vil sætte gang i en analyse. Enhver landstræner vil, efter sådan en præstation, forsøge at finde ind til, hvorfor det gik, som det gik - for at lære sit hold bedre at kende og for at undgå, at det sker igen. Forskellen, og det du formentlig får forviklet lidt sammen med det, er bare, at Hjulmand kommunikerer anderledes end mange andre fodboldtrænere.
“Whenever people agree with me I always feel I must be wrong.” - Oscar Wilde
Skrevet af ViggoSS
Forhåbentligt, hander det om Joachim Low ;) ...
Skrevet af Roscoe
Er meget enig med SotD...
Skrevet af ENG
Når man ser på de øvrige hold med rimelige forventninger om at ende i den bedste 1/4del af holdene er der rigtig mange der præsterede under evne.

Jeg er ret sikker på at Hjulmand har udtaget det hold der på dagen så mest slagstærkt ud.
Jeg tvivler på at andre har bedre indsigt end han og da slet ikke mandagstrænerne på bold.dk
Skrevet af ENG
Tja vi er vidst meget enige her. Landsholdet har i mine øjne leveret det de skulle, nemlig underholdende fodbold og en klar kvalifikation, at en sær teater slutrunde i fifas korruptionsvillige sandkasse, ender med et utilfredsstillende tidligt exit, lader mig aldeles kold.
Hjulmand bidrager stadig med et solidt løft til dansk fodbold også udenfor landsholdsregi.
Skrevet af dr. køge
@RaSMuS

I min optik tager man ansvar ved at stille sig op og sige at man har fucket op, som hold, som træner og som individ. At han bliver ved at stå og sige at der skal analyseres, efterlader mig med en følelse af at der kommer en forklaring om en måneds tid. Men Come on. Der er jo ikke noget taktisk der er gået galt. Der er jo simpelthen tale om et hold der troede de kunne vinde vm, men ikke tænkte på at man skal vinde de første tre gruppe kampe for at komme dertil. Et hold hvor ingen tager et gram af ansvar når der er modgang. Det skal han sgu ikke bruge en måned mere på at analysere.
Skrevet af Jussi
Der er jo simpelthen tale om et hold der troede de kunne vinde vm

Hvor får du dog det fra?
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af JJILA47
Er det virkelig så svært at se, hvad der gik galt ved VM? Det var da ganske åbenbart, at Hjulmand var alt for påvirket af balladen omkring valget af Qatar, og det smittede tydeligvis af på spillerne. Uprofessionelt af Hjulmand vil jeg tillade mig at kalde det. Og det samme gælder udtagelsen af holdet. To bænkevarmere i form af Dolberg og Damsgaard plus en række krykhusarer, der ikke var rigtigt i gang endnu efter skader. Vi har ikke tradition for at fyre landstrænere i Danmark, men glipper EM-kvalen bør Hjulmand have sparket.
Skrevet af Grizz
@dr.køge

Ikke et gram af ansvar?
https://bold.dk/fodbold/nyheder/frustreret-hjulmand-tager-ansvaret-for-vm-skuffelse/
Eller flere af de interviews hvor store personligheder på landsholdet siger at det var enormt skuffende og næsten undskylder til den danske befolkning for deres slutrunde?

Det er jo klart at du ikke oplever at der bliver taget ansvar, når du har blokeret ordet for din søgehistorik.
Skrevet af Grizz
Selvfølgelig havde diskussionen om Qatar og menneskerettigheder stor effekt på landsholdet og specielt Hjulmand, fordi at DBU på ingen måde gør deres job.

Man har vidst i 12 år at VM skulle afholdes i Qatar. Hvorfor er det først dagen før at man undersøger muligheden for at spille med OneLove armbindet? Hvorfor holder man først et pressemøde midt under VM, hvor man som forbund tager afstand fra det VM i Qatar? Det virker på mange måder som om DBU blev overrasket over at et vinter VM i Qatar ikke ville blive modtaget positivt, og at der rent faktisk rejste sig en negativ stemning omkring det.

I forhold til spillere ude af kampform, så skal man også huske hvor meget taktisk forståelse og relationer tæller. Hjulmand har gentagende gange sagt at der ikke var tid til forberedelse inden VM. Ergo at hvis man tog en Uhre eller hvad de ellers hedder med, som ikke er alt for velkendt med det danske landshold, taktik, spillestil og medspillere, så gør han det svært for manageren at få udført sine taktiske idéer, samt vil have det svært i samspil med medspillere, fordi at der simpelthen er begrænsede muligheder for at få dem spillet ind. At man kunne have udtaget nogen andre spillere på de ydre mandater kan man så måske argumentere for.

Fans skal snart til at forstå at nye spillere ikke skal udtages til en slutrunde, i hvert fald ikke med en vigtig rolle i mente. Det gøres i Nations League og i de kampe, hvor de spilles ind. Ligesom at man i klubfodbold ikke giver en spiller debut i en Champions League finale. Nej, han spilles ind i løbet af sæsonen, så han forstår taktikken og hvem han spiller sammen med.

Alt i alt så synes jeg som minimum at Hjulmand fortjener chancen ved endnu en slutrunde til at bevise at præstationen ved VM var uheldigt og at vi er bedre end det. Jeg kan dog godt forstå hvis han er træt af den negative omtale han får nu, og har lyst til at tage imod nogen af de fine job tilbud han får budt.
Skrevet af 09043428
@MGPsamba

Hvad er det for en ledelsesstil som Hjulmand praktiserer der ikke skulle kunne fungere på et landshold?
Jeg tror netop at Hjulmand er en person som reflekterer over sin egen og holdets præstation og lærer af dette.

Jeg synes ikke man kan kritisere Hjulmand for særlig meget ift. trupudtagelse da han valgte den faste stamme af spillere som præsterede til EM-slutrunden og efterfølgende i kvalen og næsten alle kom i god form.
Der var reelt set kun 3-5 spillere i tvivlsom form og 4 af disse spillere var vores angribere. Det er ubarmhjertigt for en landstræner når en position er så hårdt ramt som det var tilfældet. Han kunne have tilvalgt Højlund eller Ingvartsen i stedet men det havde krævet tid at spille dem ind.
Det havde heller ikke gjort den store forskel, er jeg overbevist om, da HJulmand stadig havde startet med de faste som kender systemet. Højlund eller Ingvartsen havde måske højst fået 20-30 min. under slutrunden som reserve og jeg tvivler på at de havde gjort den store forskel alligevel når resten af spillet var så undervældende.

Jeg kan ikke se at trupdynamikken kan være et kritikpunkt da truppen kender hinanden så godt i forvejen og virker til at trives. Man kunne ikke have forudset en uharmonisk trup hvis det overhovedet skulle være et tema i forbindelse med slutrunden. Det er ikke min oplevelse at der har været en dårlig dynamik som er blevet overført til banen.

Spillestil kan sagtens diskuteres især ovenpå dårlige resultater. Men jeg synes nu nok Hjulmand har været god til at være omstillingsparat og opererer mellem 4-3-3, 3-5-2 og 3-4-3 systemer som korrigeres undervejs.
Det var tydeligt at Tunesien og Australien var godt forberedte på Danmark specielt truslerne fra bl.a. Mæhle og ASO. Hjulmand fandt aldrig et modsvar til dette og det må de selvfølgelig analysere på.

Jeg synes ikke er Hjulmand har fejlet big time. Hele slutrunden falder tilbage på en kamp imod Australien som skulle vindes.
Spillet mod Tunesien var undervældende og nervøst, men jeg synes nu stadig det er acceptabelt at komme på tavlen med 1 point i første kamp uanset modstanderen.
Imod Frankrig var i langt hen ad vejen med i kampen og med lidt held havde vi fået point. Det var dog forventeligt et nederlag imod finalisterne.

Det er hovedsageligt nederlaget til Australien som skal kritiseres. Vi spiller imod en betydelig dårligere modstander og vi har alt at vinde og kan spille mere frit end fx imod Tunesien. Hjulmands startopstilling var kun med spillere i kampform og derfor har kritikken om manglende kampform ingen berettigelse. Han fejler helt sikkert taktisk, men det var ligeså rystende at se de bærende kræfter levere så rædderligt med helt basale fejl.

Jeg synes ikke man kan/skal konkludere særlig meget ovenpå denne slutrunde. De sidste års flotte resultater fortæller langt mere om Hjulmand og landsholdet end en enkel dårlig kamp imod Australien.

OT: Hvordan skal man tolke "Det handler ikke om mig, det handler om holdet"?
Er det fordi at Hjulmand skal mærke efter om han er den rigtige og om spillerne stadig køber ind på hans retning?
Selvom han kun har været landstræner i 2,5 år så har de allerede været igennem meget som hold. Man skal ikke underkende at det har været to af de mest intense slutrunder rent mediemæssigt. Først med Eriksens hjertestop og efterfølgende med landsholdets stillingstagen til Qatar.
Jeg kan forestille mig at det også har været drænende for forholdet mellem trænere og spillere at de skulle forholde sig til andet end fodbolden. Til EM-slutrunden styrkede det sammenholdet, mens det i år nok mere har rumsteret negativt i baggrunden.
annonce
0