Snak

Mere indhold efter annoncen
Nej det er ikke en “kultur” som du så flot kalder det. Der er pt et regime som ikke repræsenterer iransk kultur. Måske skulle du læse op på historien, hvem der skrev verdens første menneskerettighedskonvention.
Men ja, lad 43 års regime definere hele den iranske kultur som går over 3000 år tilbage..

Og forresten. Klinsmann nævner intet om kvindeundertrykkelse. Så hvordan får I vinklet det ind? Han taler om en kultur om at påvirke alt omkring dig og snyde
Ice W

Hvordan kan du seriøst tage Iran’ parti?

År efter år dokumenterer Amnesty International grove krænkelser af menneskerettighederne i Iran. I Amnestys seneste årsrapport – The State of the World’s Human Rights 2017/18 – er afsnittet om Iran endnu engang fuld af forfærdelige forbrydelser mod menneskerettighederne.

Jeg bringer her otte nedslag i rapportens afsnit om Iran.


1- Tortur og mishandling…

er udbredt i forbindelse med især afhøringer foretaget af ministeriet for efterretninger og Revolutionsgarden, som er Irans mest magtfulde enhed inden for landets sikkerhedsstyrker. Og ingen bliver stillet til ansvar. Politiske fanger bliver frataget retten til lægehjælp og udsat for langvarig isolation for at fremme tilståelser. Cellerne er overfyldte, måltiderne er utilstrækkelige, og der er ingen ventilation.

2 – Grusom og nedværdigende afstraffelse…

sker ofte i fuld offentlighed. Et stort antal mennesker – heriblandt børn – bliver straffet med op til 100 piskeslag for tyveri, overfald og forseelser, som ifølge international lov ikke er kriminelle. Det kan være utroskab, at spise offentligt under ramadanen og deltage i fester med begge køn eller fredelige demonstrationer.

I 2017 modtog en journalist 40 piskeslag, fordi han havde angivet et forkert antal i en artikel om politiets konfiskering af motorcykler.

Højesteret stadfæstede i 2017 en dom over en kvinde. Hun skulle gøres blind, fordi hun havde forårsaget, at en anden kvinde havde mistet synet.

Mennesker får amputeret lemmer som straf for tyveri. En mand, der blev dømt for røveri og mord, fik hånden amputeret, før han ti dage senere blev henrettet.

En kvinde, som blev dømt for utroskab, blev idømt 74 piskeslag og to års arbejde med at vaske afdøde mennesker.

3 – Uretfærdig rettergang…

sker helt systematisk. Der er gode grunde til at tro, at dommere bliver udnævnt på basis af deres politiske standpunkter og forbindelser til efterretningstjenesterne, og at de ofte har mangelfuld juridisk viden.

Myndighederne kan læne sig op ad artikel 48 i de officielle regler for, hvordan en kriminalsag skal forløbe. Den giver dommeren ret til at fratage politiske fanger retten til selv at vælge deres advokat.

Retssager sker ofte bag lukkede døre og varer hyppigt ikke længere end få minutter.

4- Religionsfrihed…

eksisterer reelt ikke i Iran – hverken i loven eller i praksis. Angreb på religiøse mindretal er udbredte og sker systematisk. Det omfatter vilkårlige anholdelser, langvarige fængselsstraffe, tortur, mishandling, konfiskation af ejendom, forbud mod ansættelse i det offentlige og adgang til uddannelse. Personer, som ikke er shiamuslimer, kan ikke stille op til præsidentvalg og andre politiske nøglepositioner.

5 – Diskrimination af etniske minoriteter…

som for eksempel awazi-arabere, iranere, der stammer fra Aserbajdsjan, og kurdere er udbredt. Minoriteterne bliver nægtet adgang til uddannelse, beskæftigelse, ordentlige boliger og politiske embeder.

Personer, der ytrer sig om den åbenlyse diskrimination, bliver fængslet, tortureret, mishandlet, dømt ved uretfærdige retssager og henrettet.

6 – Kvinder og piger bliver diskrimineret…

i lovgivningen. Der er ikke lige adgang til skilsmisse, beskæftigelse, arv og politiske embeder.

Vold mod kvinder og piger i hjemmet og tvangsægteskaber er vidt udbredt, og gerningsmændene slipper ofte uden tiltale. Myndighederne har ikke kriminaliseret kønsbaseret vold.

Det er tilladt for mænd at gifte sig med piger ned til 13-års-alderen, og fædre kan søge om tilladelse til at gifte deres døtre bort i en endnu yngre alder.

Iranske kvinder, som gifter sig med udlændinge, har forbud mod at give mandens nationalitet videre til børnene. Mænd må derimod gerne give sin udenlandske hustrus nationalitet videre til sine børn.

7 – Diskrimination af mennesker med handicap og HIV…

er blevet påpeget af FN’s Komité om Rettigheder for Personer med Handicap. Det gælder både i sundhedsvæsnet og på arbejdspladserne med hensyn til adgangsforhold.

Mennesker med handicap bliver ofte tvangsindskrevet på institutioner og tvunget til medicinsk behandling. Mennesker bliver i sundhedssystemet betragtet som handicappede på grundlag af deres kønsidentitet og seksuelle orientering.

Undervisningsministeriet har vedtaget diskriminerende kriterier for, hvem der kan besætte lærerstillinger. En lang række sygdomme, skelende øjne, modermærker, lille højde og overvægt diskvalificerer ansøgere.

Efter offentlig modstand mod reglerne har ministeriet lovet at ændre reglerne engang i fremtiden, men har på forhånd afvist nogensinde at give adgang til mennesker med HIV, da ”de mangler de rigtige moralske egenskaber”.

8 – Dødsstraf…

bliver ofte brugt i retssager, som ikke lever op til internationale standarder.

Fredelig protest mod brugen af dødsstraf bliver af myndighederne udpeget som i strid med islam og fører til fængselsstraf.

Iran er blandt de lande i verden, der henretter flest mennesker, og offentlige henrettelser er almindelige. I 2017 henrettede Iran mindst 507 mennesker.

Iranere kan blive dømt til døden for ”fornærmelser mod profeten”, ”fjendskab mod gud” og for ”at sprede korruption på Jorden”.
Jesper A46

Vi må forstå, at det bare lige er en forbigående tilfældighed, at der er lidt knas med menneskerettighederne. Det handler slet ikke om kultur. Bare en ond mands værk…
COYS KSDH
endnu et fascistisk udtalelse fra et fascistisk nazi vestligt land. hvad ellers kan man forvente fra evil empire. De tror de er moralsk overlegne over alle , at de er bedre end alle andre, vaskeægte nazi fascister.
Det er politikernes opgave at kritisere Iran som land og deres sindsyge ledere.

Men at svine fodboldholdet til i den grad er da ikke okay. Andre lande prøver da også at påvirke dommerne men der siger Klinsmann ikke noget.

Så det er et politiks motiveret angreb, det er sku ikke Ok. Det er fodbold ikke politik.
Jesper og 2masen

Hvad er det I ikke fatter? I taler om nogrt helt andrt end Klinsmann. Han taler om en rådden kultur blandt iranere. I taler om at regeringen gør nogle Fuckt up ting. Hvad har det med menneskerne at gøre? I ser måske ikke de daglige demonstrationer der er dernede pt?
Gå ud og oplev verdenen, så vil I finde ud af, at iranere nok er de mest åbne og gæstfrie personer der findes.
Og 2masen kritisere direkte det iranske folk, men det er vel okay inde på bold.dk..

Derudover så er der nogle af de punkter du nævner som ikke er heeeeeelt som det bliver fremlagt. Hilsen en iraner med familie i Iran som går under kategorien “religiøst mindretal”
Og hilsen en iraner med familie i Iran, hvor op til flere af kvinderne er blevet skilt, alle uden nogle problemer..

Men gider ik diskutere iransk politik. Og tager på ingen måde “Irans side” men jeg tager folkets side. Og det er at de ikke er de uhyrer som Klinsmann og nogle herinde prøver at gøre dem til
Konstaterer blot, at der er og har været en rådden kultur i det land siden ingen kan huske hvornår. Og den kommer fra nogen, der bærer den videre. Det er helt fair at påpege. At der nu er nogle, der nu forsøger at ændre den kultur, er kun glædeligt. Og helt enig i, at spillernes opførsel var vammel.
COYS KSDH
Mon ikke Klinsmann sigter til "fodboldkulturen", men får formuleret sig kluntet. Havde han kaldt det "stil" havde få sikkert reageret, men nu har han så fornærmet en hel nation. Den omtalte stil er jo ikke stort anderledes end det der i mange år blev praktiseret af Barcelona og senere kopieret af mange andre, hvor hver afgørelse mod holdet mere eller mindre afføder en reaktion.
Quieroz er typen der malker den slags for alt det er værd, så der understreges Klinsmanns pointe.
@Fremad Amager På Landsholdet : Præcis!

Kommentarsporet er i øvrigt løbet løbsk. En ting er det iranske regime og hvad de dikterer, noget andet er hvordan den iranske befolkning er (kultur og styre er 2 vidt forskellige ting).
@JesperA46 & @2masen

I er definitionen på folk, der kun læser titlen på en artikel og konkluderer ud fra det ... bare i historisk perspektiv.

Jeg vil råde jer, bare at bruge 30 min på at læse op på geopolitiken i Iran, eller bare følge @rasmuselling_iran på Instagram, hvis I mangler en hurtig opfrisker på det I står og fejler totalt på. Rasmus Elling er en ud af 2 Iran-forskere i Danmark.
annonce