Snak

Mere indhold efter annoncen

Irriteret Peter Schmeichel: Qatar-VM er fodbold

Skrevet af bold
man 22. nov 2021

En svensk journalist stillede flere spørgsmål om kritikken af VM i Qatar til Peter Schmeichel, der promoverer VM-slutrunden. Schmeichel vil ikke blande sig i debatten og blev ganske irriteret over spørgsmålene.Læs hele nyheden her
Skrevet af Flying Dutchman
Så...

Peter Schmeichel er til F1 i Qatar, fordi han og flere fodboldkoryfæer skal promovere VM i 2022 - men han gider ikke svare på spørgsmål der kommer om VM i 2022?

I øvrigt også stærkt gået at afværge spørgsmålene fra journalisten ved at påpege, at Sverige ikke er kvalificeret.

Godt gået, Peter. Bevares, det må være svært at skulle promovere slave-VM i Qatar - men der er da ingen grund til at være en douche omkring det. Bid i stedet for i det sure æble, tænk på de penge du får for det og smil saligt, når folk stiller kritiske spørgsmål.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Stagger Lee
Manden har tabt sutten. Håbløs kommunikation, det vidste man jo godt i DK, men åbenbart ikke i Qatar.
https://twitter.com/infosfcb/status/1503096223938453508?s=20&t=19q9rsxzpUGq6ZYv4-CEDA
Skrevet af Aabboldboy
Jeg syntes det er fair nok at Peter ikke skal svare på sådanne spørgsmål . Fodbold er FODOLD og ikke politik.
Skrevet af SotD
- Jeg ved ikke engang, hvad du vil. Er det fordi, at Sverige ikke kvalificerer sig, at du spørger på den måde?


Hold kæft hvor er du blevet et lille menneske Peter Schmeichel.

- Gjorde man det? Det ved jeg ikke noget om. Mit spørgsmål til dig er, hvorfor er det sporten, der skal gøre det her. Hvorfor er det ikke politikerne, der er valgt til at debattere og få de her ting ordnet.


Måske fordi sporten appellerer bredt til publikum? Og det ene udelukker vel ikke det andet. Det har altid været sådan, at jo større et navn du har, desto mere påpasselig skal du være med at vælge tvivlsomme samarbejdspartnere.
Silkeborg IF
Skrevet af CopenhagenNoice
Man glemmer lynhurtigt hans glorværdige karriere med den FIFA profil han påtager sig. Kæmpe klovn! Hvad ligner det at gå til angreb på journalisten på den måde? PS har fået en gigantisk check, sikkert både af sheikerne og FIFA-mafiaen. Den er desværre ikke stor nok til at gemme sig bag.
Skrevet af Yus84
Schmeichel har vel ret. Det må politikerne ordne.
Skrevet af Stormanden
Jeg syntes det er fair nok at Peter ikke skal svare på sådanne spørgsmål . Fodbold er FODOLD og ikke politik.


Kan du hjælpe mig, hvor går grænsen mellem politik og fodbold? Qatar bruger VM til at promovere landet politisk. De har betalt bestikkelse for at få det til landet, og har brugt slavearbejdere til at bygge de stadions der skal spilles på. Men os som fodboldfan skal bare være dumme og ikke forholde os kritisk til det der ødelægger sporten? Jeg har meget svært ved at se, at politik og fodbold i denne sammenhæng ikke kan blandes sammen.

Men FIFA´s propaganda har tydeligvis virket på dig, da du gerne vil skille tingene af... Det er flot arbejde af FIFA at de får folk til at hoppe på den...

Og det er helt fair at Schmeichel vælger penge over menneskerettigheder (som han gjorde i Rusland), men i det mindste kunne han godt være ærlig omkring det.
Skrevet af Slettet(541738220105)
Penge er åbenbart alt for nogen mennesker, vor herre bevares!
Skrevet af Martin Jørgensen-stavblenderen
Svenskere…
Skrevet af man-fred
@Stormanden

Spot on kommentar, helt enig.
Skrevet af Ditka
Det er ikke hans bord. Fodboldfans nøjes jo også bare med at sende aben videre. Brokker sig på nettet, men så sker der heller ikke mere. Sponsorer af VM i Qatar mærker intet til de rasende fans. Deres varer sælges som intet var hændt. Det er sq for ynkeligt at kræve andre tager afstand uden selv at træde i karakter. Gad vide hvor mange freaks der nu har sendt barnlig besked til Schmeichel på hans sociale medier.
Skrevet af SotD
@Ditka

Der er vel også forskel på at se fodbold som tilskuer og så på aktivt at promovere det.

I øvrigt er min primære anke ikke, at han ikke vil tage afstand. Han må jo selv bestemme hvordan han har det, men han må jo have taget stilling og kan derfor også forsvare sin stillingtagen. At kaste lort på Sverige fordi de ikke er kvalificeret er decideret usympatisk, og sammenlægger man det med hans generelle valg i livet, så tegner der sig et billede af en mand der grundlæggende er ligeglad med alt der ikke tilgodeser ham personligt.
Silkeborg IF
Skrevet af undiable
Fodbold er primært politik. Nu skal vi til at stoppe den arkaiske stereotype. Enhver ting der inkluderer den mængde penge er politik.
Skrevet af Peter Nielsen
Samtidig har disse såkaldte slaver frivilligt rejst til Qatar for at arbejde under forhold som er bedre lønnet og sikkert med højere sikkerhed end i hjemlandet. At så Qatar er så rigt et land at det burde have råd til endnu bedre standarder er en anden ting, men jeg savner lidt fokus på hvordan forholdene er for disse fremmedarbejdere i de hjemlande de kommer fra.
Skrevet af grumblesnake
Selvfølig kan man ikke adskille fodbold fra politik.

Peter Schmeichel virker som en person uden evne til selvkritik. Hvis der ligger en stor nok løntjek kan du få ham til hvad som helst. En adfærd han deler med en masse andre fodbold koryfæer. Michael Laudrup har jo heller ikke haft noget problem med at tage et trænerjob i Qatar i to omgange.
Skrevet af Slettet(421031222311)
Ak, ja. Det er virkelig grumt at se ens tidligere heltes sande ansigt. Tænk, at folk som Peter Schmeichel og Michael Laudrup aldrig har forstået værdien af at spille for det danske landshold. De har simpelthen ikke forstået det.
"Hvad med andre" spørger de i et ynkeligt forsøg på ansvarsfralæggelse.
De forstår ikke, at landsholdet skal indblandes i en tragisk sag om menneskerettigheder, når nu danskerne ikke er efter eksempelvis de danske virksomheder, der opererer i området. Jamen, kære tidligere fodboldguder: Danskerne går langt, langt mindre op i danske virksomheders ageren, ganske enkelt fordi de ikke identificerer sig med dem, køber deres merchandise og synger nationalmelodien sammen med dem, når det er alvor.

Det kan aldrig være det samme. Og at to af de største bilder sig selv noget andet ind - uanset om det skyldes, at deres mening er til salg, eller at de vitterligt ikke har forstået værdien af vores landshold - er så trist, som noget kan være.
Skrevet af steenbjoernen
Sidste slutrunde solgte han sig selv til Rusland, nu er det så Qatar. Fair nok at han gerne vil adskille sport og politik, men han skal bare huske på at disse menneskerettigheds undertrykkende slyngelstater netop tiltrækker sig sportsbegivenheder, som fodbold VM, til sportswashing. Sammenblandingen af sport og politik skete allerede da Qatar, med korruption, fik tillusket sig slutrunden for at pleje deres image og aflede verden for det faktum at visse mennesker bare ikke har nogle rettigheder i Qatar. Når man som Schmeichel gør, alliere sig med Qatar, bør man som minimum have brede nok skuldre til ikke at blive børnefornærmet når journalistsr sætter spørgsmålstegn til det. Mage til svækling.
Skrevet af Glory glory united
Mange internetkrigere herinde…. Fair nok. Kender jer ikke og I kender ikke mig. Men tænker at størstedelen af jer har bil (ikke el), flyver til Thailand med Qatar Airlines osv.
Jeg tænker også, at de fleste af jer IKKE kommer til, at boykotte vm og slet ikke nu, hvor Danmark har kvalificeret sig.

Som sagt i starten, så kender jeg ingen af jer og kan tage fejl…. Meeeeeen jeg kunne også have ret.

Det korte af det lange er, at det er nemt og sidde og pege fingre, men husk at der peger 3 fingre tilbage.

Og ja, jeg har fløjet med Qatar Airlines (dog ikke til Thailand, men det gør hvis ingen forskel) og har en bil, som ikke kører på el.

Tror bare jeg er lidt træt af internetkrigere.
Skrevet af AaBager
Glory:

Så fordi man kører benzinbil må man ikke være imod slaveri?

Jeg går ikke ind for boykot, med mindre det besluttes på folketingsniveau. DBU skal ikke føre udenrigspolitik, det skal Peter Schemichel heller ikke.

Men det gør ikke dit argument validt. Kun dumt.
Skrevet af Glory glory united
Jeg skriver på appen og kan ikke slette mit indlæg, men se bort fra det! Kan alligevel ikke overskue diskussionen, kan jeg mærke.
annonce
0