Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af MesutCazorla
Sjovt man kalder PL verdens bedste liga, når langt de fleste i top 20 ikke spiller der..

Hvorfor ikke forholde sig til hele listen af spillere, der er nomineret, i stedet for at tilpasse udgangspunktet, så det passer ind i et bestemt narrativ? 16 ud af 30 på listen spiller i Premier League nu, til sammenligning er seks på listen fra La Liga, fire fra Bundesligaen, tre fra Serie A og en enkel fra Ligue 1.
Skrevet af Thank You Based God
@Fali

Man har ikke ændret kåringen pga. vm. Man har ændret kåringen da det giver bedre mening at vurdere ud fra en sæson end det gør af to uafhængige halvsæsoner. Det er jo ikke kun i år den er ændret. Det er fast fremadrettet. Det vil sige at dette vm tæller med i Balon d´Or 2023, som uddeles på baggrund af sæsonen 2022-23. Det kan da ikke andet end at give god mening at prisen uddeles på baggrund af en fodbold sæson og ikke to halve.

*edit stavefejl
Real Madrid FCK
Skrevet af langtfraliverpool
De griber vel efter strå?
gunner since 94’
Skrevet af Kong Dario
Fuldt fuldt fortjent
AGF siden 1988 AC Milan siden 1988 Blackburn Rovers siden 1993 Real Madrid siden 1994
Skrevet af Paul Allen.
Tillykke til Karim. Godt at se nogle andre vinde denne pris end de to sædvanlig.
Skrevet af Blarsto
Sjovt man kalder PL verdens bedste liga, når langt de fleste i top 20 ikke spiller der.
.

Det er da decideret hjernedødt at skrive?
PL: 7 (9 fordi Ronaldo tæller med begge steder, samt Diaz der tæller Porto + liverpool)
La liga: 5
Bundesligaen: 2
Serie A: 2 (3 fordi Ronaldo tæller med begge steder)
Og så er der Mbappe, der ikke kommer til at vinde en skid før han skrider fra den lorteklub
Til sidst er der Heller fra æresdivisionen..

Så jo 7-9 ud af 20 spiller i PL, hvilket er 35-45% af den samlede flok, hvor resten kommer fra alle de andre ligaer..
Skrevet af haraltidret
Fuldt fortjent at Karim Benzema vinder Ballon d´or i år. Og lige så fortjent at Sadio Mane og Kevin De Bruyne snupper henholdsvis 2 og 3 pladsen i den afstemning.
Skrevet af Danaldo9
Endnu engang en vinder fra la liga - som det har været de sidste 20 år
Skrevet af realmadrid7
Det kan da ikke andet end at give god mening at prisen uddeles på baggrund af en fodbold sæson og ikke to halve.

Enig! Om end jeg slet ikke forstår hvorfor vi skal så langt ind i sæson 22/23 før det gives. Det er trods alt mennesker der stemmer, og det kan ikke undre nogen hvis de er påvirket lidt af hvordan den nye sæson er gået hidtil. Havde det løb været tættere, havde det jo været unfair.

Nu ved jeg selvfølgelig ikke hvornår de stoppede med at stemme, men alt andet end inden sæsonstart er tåbeligt.
Skrevet af Taco mix
Sjovt man kalder PL verdens bedste liga, når langt de fleste i top 20 ikke spiller der..


Det er måske lidt nemmere at blive god og have gode stats i en liga, hvor midterhold bl.a hedder Girona, Ossasuna og Vallecano? Tag top 5 væk (Europa pladserne), og der er 10 point fra nummer 6 og til nedrykningsstregen.

Tag top 5 væk i England, og du har stadigvæk hold som Liverpool, Newcastle, West Ham m.m

Aston Villa er 1 point fra stregen og der er 7 point op fra stregen og til Newcastle som er nummer 6.

Lav et "all-star" hold fra nedrykningsstregen i La Liga, og sæt det op mod det samme fra nedrykningsstregen pt i Premier League.

Det er simpelthen en logisk fejlslutning at blande Verdens bedste sammen, med konkurrence evnen i en liga, som en samlet enhed.

Men, der hvor La Liga står stærkt, er bl.a med Real Madrid. De er simpelthen Verdens bedste fodboldhold, og jeg ved snart ikke hvad de skal gøre herinde, for at overbevise folk om at de er de bedste? Jeg mener folk bør se deres vej til finalen igen i CL. (Som de også ofte vinder)

Så der hvor La Liga står stærkt, er toppen, og det kan sgu også noget. Jeg forstår generelt ikke helt det mindreværd der eksisterer mod PL. Hvorfor ikke bare nyde forskellighederne i ligaerne?

Måske er det FIFA/FM spillerne der ikke helt kan forstå det, fordi nogle af deres klassespillere er "gamle" som ofte bliver gjort til en form for faktor for, hvor godt en fodboldspiller kan præstere herinde.. Men Modric, Kroos og Verdens bedste Benzema m.m, er desværre bare ligeglade med, hvad alder betyder i computerspil. Bare se de sidste mange vindere af Verdens bedste. Stor overvægt af spillere over 30 år. Det samme med Müller award i år. Lewandowski er jo ren klasse. Da Modric blev skiftet ind mod f.eks Danmark, vendte kampen på en tallerken.

Jeg ser selv mest bundesligafodbold, uden at have et favorithold der. Er det Verdens bedste liga? Ja det er den - for mig. Den opfylder alle mine behov og mere til. Er det Verdens stærkeste liga? Næppe - og hvad så?
"Banke banke på" - "Hvem der?" - "Ronaldo!" - "Ronaldo, hvem?" "Fede Ronaldo".
Skrevet af Lewandowski er gud
@Tacomix Jeg vil give dig ret i Bundesligaen, for mig er den også klart den fedeste liga et følge.
Men min undren over PL, er at når kun 30-35% af verdens bedste spillere spiller der, hvad gør så den liga til den bedste??
Alle som i alle verdens 20 bedste hockey spillere spiller i NHL(tror faktisk man kan sige de 500 bedste)
Alle de bedste basketspillere spiller i NBA.
Alle de bedste kvindelige håndboldspillere for få år siden, spillede i Danmark, og de bedste mænd i Bundesligaen.
MIA SAN MIA
Skrevet af Taco mix
@Tacomix Jeg vil give dig ret i Bundesligaen, for mig er den også klart den fedeste liga et følge.


Sådan! lækkert med andre der også kan se fidusen :) Det er ikke den stærkeste liga, men den minder mig faktisk om hvordan PL var i gamle dage. Der er stemning, mål, powerplay, godt spil og fede langskud. - Og koster 1/10 del af hvad det koster at se PL.

Alle burde få øjnene op for denne fantastiske liga og ikke kun se på at Bayern vinder.

Men min undren over PL, er at når kun 30-35% af verdens bedste spillere spiller der, hvad gør så den liga til den bedste??


Først skal jeg have din defination på "bedste". Men jeg vil sige at det er Verdens mest konkurrencedygtige liga. De har ikke Verdens bedste spillere, men de har flest klassespillere fordelt ud over hele ligaen og ikke kun i toppen. Der er også mere kvalitet i midten over de hold der ligger lige under midten. Bare tag et hold som Leicester, som står til at rykke ned pt.

Jeg har ingen aktie i Premier League overhovedet, men jeg kan simpelthen ikke finde andre ligaer, hvor du kan stille et så stærkt hold, som PL kan, hvis du tager de nederste hold.
"Banke banke på" - "Hvem der?" - "Ronaldo!" - "Ronaldo, hvem?" "Fede Ronaldo".
Skrevet af 09043428
30-35% er meget når der er 5-6 ligaer som kæmper om at have de bedste spillere. Der er ingen andre ligaer med så høj en procentandel..
Mærkværdigt i øvrigt at sammenligne med amerikanske sportsgrene hvor USA har eneret på sporten. Fodbold er en global sport.

Hvad der gør en liga til den bedste liga er og bliver subjektivt. Jeg forstår udemærket godt hvorfor nogen synes Bundesligaen er den fedeste.
PL’s uofficielle titel som verden bedste liga handler nok mest om popularitet. Hvis flest synes den er fedest så er der på en måde konsensus om det. Ligesom med Ballon dor i går.
Skrevet af MesutCazorla
Men min undren over PL, er at når kun 30-35% af verdens bedste spillere spiller der, hvad gør så den liga til den bedste??

53% af spillerne på listen over de 30 bedste, spiller i Premier League.
Skrevet af lanesrA
@Lewandowski er gud

Skal jeg forstå din logik korrekt, and PL kun kan være verdens bedste liga hvis alle de nominerede spiller i ligaen?

Vildt nok kriterie
Skrevet af Geddar , moderator
@Lewandowski er gud

Iveren efter at tale PL kan hurtigt komme til at ligne desperation. Hvis du vender den om, hvilken liga skulle så være bedre, og hvordan passer andelen af nominerede spillere fra den pågældende liga ind i argumentationen?
https://kortlink.dk/sudv
Skrevet af casillas
Fantastisk endelig at få den bekræftet og uddelt. Kaldte den præcise top 4 for over et halvt år siden, og jeg synes de rammer den helt rigtigt.

Tillykke til Benzema, det er fuldt ud fortjent, det havde været skandaløst hvis andre fik den efter sidste sæson, og mon ikke også det var en af de mest suveræne sejre nogensinde. Ikke fordi han er den bedste nogensinde, men der var bare ikke andre til at tage stemmerne som med Messi og Ronaldo, det må have været nærmest ren konsensus.

I øvrigt ganske smukt at det var Zizou der uddelte prisen, og at Fenomeno også var tilstede, og blev tydeligt rørt af Benzemas tale. Spøjst øjeblik da han takkede Florentino Perez og kameraet filmede Mbappé.
Real Madrid CF http://www.youtube.com/watch?v=knZ0zwU2oic http://www.youtube.com/watch?v=iaQhF-523As
Skrevet af TheUnitedWay
Tillykke til Benzema. Det er meget fortjent efter en vanvittig sæson for Real med både CL- og La Liga-trofæet. Det bliver spændende at se om han kan få den igen næste år. Som det ser ud lige nu er en nordmand igang med at brænde PL af, men hvis ikke City vinder PL og CL, så har Benzema gode chancer. Især hvis Frankrig vinder VM.
Manchester United siden 92, GF siden 96.
Skrevet af Yildis
MesutCazorla:

Det jeg hæfter mig mest ved er, at hele top 5 har passeret de 30 år, samt at man skal tilbage til 2015 for at finde den seneste vinder, der var under 30. Måske det kan være med til at ændre narrativet om, at en spiller per automatik betragtes som gammel, så snart de runder 30.


God pointe, men når nu Messi og Ronaldo har domineret så meget og i dén grad holdt andre fra fadet, så er det i mine øjne et lidt vagt udgangspunkt for at male en tendens op ud fra. Der er jo så kun Modric og Benzema at vurdere ud fra. Og Lewandowski kunne selvfølgelig også have været der, hvis man havde afholdt kåringen i 2020. Men hvis "tendensen" fortsætter, så er der da klart en pointe.
To bedste fodboldtrænere verden har set: Sir Matt Busby og Sir Alex Ferguson. Begge i verdens bedste klub.
Skrevet af Sydens stjerne
Det er sådan en ligegyldig kåring da pga af landene der stemmer hovedsageligt er eksponeret til la liga og de derfor hvert år stemmer hovedsageligt på la liga spillere. Så kan idioterne der tror la liga er verdens bedste liga dummeklappe hinanden på ryggen. Selvfølgelig vælger du dem du ser på TV og ikke dem du ikke ser på TV. Det er jo ikke mere en kåring af den bedste fodboldspiller i det forgangne år men hvem der er eksponeret i f.eks de mange lande i Caribien og Afrika. Det var mere med TV rettigheder end hvor god en spiller det er
annonce
0