Snak

Mere indhold efter annoncen

KLUMME: Was ist los mit den Dänen?

ons 7. sep 08:53

I går skulle have været en kæmpe festdag for dansk fodbold: Et dansk hold var efter nogle års tørke tilbage i verdens største klubturnering. Og comebacket skulle endda ske på et af Europas mest fantastiske stadioner. Læs hele nyheden her
Når de hooligans er uden for pædagogisk rækkevidde, så kan man jo aldrig få dem til at se indad alligevel.

Og når det aldrig nogensinde får nogen konsekvenser for selvsamme hooligans, så har de jo ingen grund til at stoppe deres afstumpede adfærd.
ForzaNapoliSempre siden 1988 • Negativitet er gift for sjælen • Be kind - always • OB
"Et dansk hold var efter nogle års tørke tilbage i verdens største klubturnering."


Der har været en pause på én sæson, siden der sidst var et dansk hold i Champions League ...

Edit: Medmindre det selvfølgelig udelukkende er FCK´s Champions League-tørke, der tales om ...
Man må godt peje finger da det er FCK og Brøndbys fans der laver 99% af al ballade i Danmark.
Der er kun et middel der har nogen virkning og det er at hæve strafferammen for vold begået i forbindelse med afviklingen af fodboldkampe. Regeringen må vedtage en lovpakke a la rocker-loven, så man har mulighed for at fjerne parasitterne fra miljøet i længere tid. Mht baneløbere, så man en stor forbedring i England, da man vedtog en bøde på 10000 kr for netop den forseelse. Den tur bag de stive gardiner og lænsning af deres tegnedreng er vejen frem.
Hvordan skal vi forklare vores børn, at de ikke skal føle sig utrygge, når vi tager dem med til kamp, og de ser maskerede, voldsparate mænd med mord i øjnene og kasteskyts i hænderne?

Det skal vi sørme heller ikke forklare dem.
Tværtimod, - hvis vi vil gøre vores til at fremme deres sikkerhed i deres videre færd gennem livet, skal vi forklare dem, ... når de ser det, du beskriver ... at nu er der al mulig grund til føle sig utryg, og tage nogle forholdsregler.
"Nej Oliver, der er ingen grund til at være utryg" ville virkelig være en bjørnetjeneste at gøre dem i den situation ....
Den mindst betydelige detalje af dem alle men Kolding og Esbjerg spiller ikke i NordicBet-ligaen, de spiller i 2. division.
Fangrupper er nødt til at angive, udstøde og afskære de fjolser.

Så længe der er en stiltiende accept af, at nogle kammerater "går over stregen," men hvor ingen angiver til politi eller sikkerhedsorganisation, hvem det er, så fortsætter det.

Idiotien kommer af et fællesskab. Hvis det fællesskab bliver mindre og set ned på af andre, så mindskes det.

Og det skal starte et sted.. Næsten hver uge ses maskerede unge tilhængere med forskellige typer pyroteknik i hænderne. Alle ved, at det koster klubberne store bøder, men ingen i fangrupperne gør noget, fordi de unge kan lide romerlys og nødblus, og de synes det gør noget godt for stemningen.

Festligt ser det ud. Men når det kræver masker og er forbudt + koster klubberne penge, kunne en ægte fan jo starte der ved at acceptere, at det er en dum ide og modvirke det.

Når så der hersker en forståelse for, at regler skal følges, selvom man er ung og fuld, så kan der måske med tiden være nok, som føler sig stærke nok til at udpege de småtbegavede voldsfjolser, som gør noget, som er værre.

En kulturændring starter et sted. Start med at smide enhver ud øjeblikkeligt af et tilhængerafsnit, hvis vedkommende tager en form for maskering på. Udpeg dem. Hjælp jeres klub og sikkerhedsfolk i stedet for at stå skulder med skulder med dem, som bryder reglerne.
Hvordan skal vi forklare vores børn, at de ikke skal føle sig utrygge, når vi tager dem med til kamp, og de ser maskerede, voldsparate mænd med mord i øjnene og kasteskyts i hænderne?

Er det ikke kun til FCK og Brøndbys kampe dette er et tema? Og til landskampene, hvor selvsamme klubbers "fans" har fået en dominerende rolle?

I artiklen nævnes der et slagsmål i Kolding, som eksempel på at det også sker andre steder, men come on, rockerne, maskeringerne, de organiserede slagsmål, "bande-stemningen" etc, det er altså primært et Københavnerproblem det her. Jeg er i hvert fald, på ingen måde, nervøs over at tage min 6-årige med til AGFs kampe (kun hvis de skulle møde BIF eller FCK og tosse-grupperingen af deres fangruppe var med).

Få nu bare de rockere ud af fodbold.
Black and White Army! "The Entertainers" er tilbage.
Jeg mener det er på tide at vi kigger mod England og finder inspiration i, hvad de gjorde for at komme hooliganismen til livs i slut firserne. Og jeg er ret så ligeglad med disse individers liv, livshistorie og retssikkerhed. De har, på linje med rockere og andre bandemedlemmer, valgt at stille sig udenfor samfundet, derfor har vi heller ingen pligt eller ret til at beskytte de nævneværdig grad.

Mulige sanktioner;

A) Selvsagt livslang karantæne fra alle stadions i DK og udlandet, brug ansigtgenkendelse.

B) Indragelse af pas når DK eller den klub de holder med/hader spiller i udlandet

C) Hæng dem ud offentligt i et Hooliganregister

D) Brug elementer fra diverse bandepakker til at smide disse hooligans i fængsel i meget lang tid.

E) Gør det muligt for politiet at sende klubberne en regning for politiets udgifter ift med kampafholdelse.

F) Civilt søgsmål fra klubben. Hvis eks. BIF bliver idømt en bøde skal klubben havde mulighed for, at sagsøge enkelte individer. Går de personligt konkurs, bliver deres liv ødelagt så øv.

G) Når den klub de holder med spiller, skal de stille op hos politiet/hjemmeværnet/interneringslejr kl 07.00 samme morgen, og 6 timer efter kampen er fløjtet af.

Disclaimer: Jyde, holder med en jysk bundklub, bor I KBH, har små børn heraf en dreng der holder med FCK som jeg er stoppet med at tage ham med i Parken grundet hooliganisme.
Jeg holder med fodbolden, det hold der bruger bolden bedst har fortjent at vinde.
Jeg savner at klubber og politi gør noget aktivt ved maskeringen. Hvis man får det væk fra tribunerne, forsvinder meget af den uønskede adfærd.
Batman Close. London W12.
annonce