Snak

Mere indhold efter annoncen
En leder uden løsninger andet end at hooligans "skal starte med af se indad" - altså LOL. Ligeså ligegyldigt og ubrugeligt som de løsninger man har forsøgt sig med hidtil. Det er tid til at tage hooliganisme alvorligt for det er et voksende problem i hele landet og ikke kun blandt FCK/BIF.

Her er et løsningsforslag; Behandl hooligans på samme måde som bandekriminalitet med samme dobbeltstraffe og med en task force hvis job det er at nappe bagmændende udover "de små fisk" i frontlinjen og lad denne task force enhed samarbejde med de enkelte klubber og deres fangrupperinger.

Folk bliver ikke født voldsparate, men bliver det med tiden og de bør behandles som indenfor bandekriminalitet med en kombination af pisk og gulerod, Pisk i form af hårde fængselsstraffe og gulerod i form af exit programmer hvor de hjælper myndighederne. Og så skal der kigges på indslusningen af folk på vej ind i hooliganisme - alt sammen meget sammenligneligt med håndteringen af bandekriminalitet.

Hooliganisme kan de enkelte klubber ikke selv styre - det er hamrende naivt at tro og udviklingen de senere år understreger blot dette. Hooliganisme er en samfundsopgave som skal tages lige så alvorligt som bandekriminalitet og som bør håndteres på samme måde.
Du er inde på noget og jeg er meget enig. Betragt hooliganisme som bandekriminalitet og behandle det derefter.
Jeg holder med fodbolden, det hold der bruger bolden bedst har fortjent at vinde.
Gør som i England.

Kun siddepladser.
Ingen øl på tribunerne.
Nultolerance overfor maskeringer.
Fuld overvågning af tilskuerne.
Pyro, der findes, stoppes op i røven og antændes på den der medbragte det (ok, måske en lidt anden kategori end de andre forslag).

Selv tak Tesfaje.
Jul, jul, julle.
Der er ingen fans, som har udført de ting som bliver nævnt her.

Det var ikke Brøndbyfans, der var dernede. Det var idioter.

Det var ikke FCK-fans, men som korrekt nævnt i artiklen, elementer fra FCK-afsnittet. Det var idioter.

Når diskursen så er på plads, så må vi jo gå igang med at lave et fælles register, som gælder de danske fodboldstadions. Alle områder. Det er den eneste løsning jeg kan se tilbage. Når vi har lukket fan-afsnittene, så er idioterne stadig kommet ind, men nu blandt familierne på de andre tribuner. Det er så beskæmmende. Desperate times calls for desperate measures.

Hvis de her idioter så bliver ved med at dukke op ved fodboldkampe, hvor det ikke foregår på et lukket stadion, så må vi jo begynde at kategorisere dem, som vi gør bander. De er ikke BIF support, de er ikke FCK support. De er voldsmænd og damer.

Jeg ser ikke mange andre muligheder end et register. Disse idioter kan ikke, tror jeg, nåes af klubberne længere. Fordi de har reelt intet med klubben at gøre andet end de påtvinger sig at time deres aktiviteter med klubbernes aktiviteter.
der skal meget strammere lovgivning til, det er svært for klubberne at løse inden for den ramme lovgivningen giver.
direkte i fængsel og betaling ved kasse 1 for skaderne.
vi skal for alt i verden undgå engelske tilstande på stadion
PS: og så lad os kalde dem det de er, hooligans, de er ikke fodbold fans
Væk med Pyro! Nul tolerance.. Det antænder i bogstaveligste stand voldsparate og skaber Balkanlignende tilstande.

Lige til højrebenet som et tiltag og Nej, det skaber absolut ikke en fed stemning…
Nu er jeg ikke sociolog, eller hvad man ellers kunne være med relevans i den her sammenhæng, men her er min (subjektive) fornemmelse af de (overhovedet-ikke-eksisterende) kommunikations- og handlemuligheder diametralt hele vejen på tværs af samfundsgrupperinger (… kald det bare: (udsigtsløse) forsøg på at nå ned til allernederste lag; … den diskurs, der normalt går under termen ´uden for rækkevidde´).
De er da ligeglade med hvad ´Overdanmark´ siger, … ja, ikke at jeg umiddelbart identificerer bold.dk´s forumdeltagere med Overdanmark, he he, men der vil jo komme mere end denne ene chefredaktør på banen i naiv tro på, at vi må da på en eller anden måde kunne nå dem, gøre noget. Følg blot nyhederne m/ eksperter det næste døgns tid.
Af logiske grunde – fordi vi alle sammen befinder os i samfundsmæssige bobler, ingen er bobbelfri – har vi ingen føling med overhovedet, hvad det er for følelser, værdisæt, mål-med-livet, der gør sig gældende hos de mennesker dér. Jeg har ikke i hvert fald.
Jeg går ud fra, de er lige så døve og blinde og fuldstændigt ligeglade med bekymringer og hændervriden og alvorlige etiske betragtninger i andre, dem fuldstændigt fremmede bobler, som jeg selv tilsvarende ville være i forhold til ...ja, hvad ved jeg, ... ´det mørke internet´, fremmedfjendske blogs på Facebook, Nationen, ogsåvidere.
For at blive i parallellen: Jeg læser dem ikke, jeg er ligeglad med, de findes, det er bobler på en helt anden planet. Jeg bliver i min egen.
Så vendingen er rigtig nok: ´Uden for rækkevidde´. Ikke til at nå, hverken fra min eller chefredaktørens bobbel. Har helt deres egen. Som jeg ikke har en jordisk chance for at se for mig indefra.

Ja, det er sgu nok ikke en urealistisk analyse.
Deprimerende til gengæld.
Det er desværre en tendens der breder sig, dette med manglende respekt for andre. At man nu kan blive overfaldet fordi man går klædt i dem "forkerte "trøje er jo galimatias. Der skal være kort proces, i forhold til dem der handler voldeligt både i ord og handling. Giv dem der billiger eller opfordrer til vold eller som kommer med hadefulde kommentarer livslang karantæne her på bold.dk. Kort proces så de oplever at der er handling såfremt de overskrider grænsen for hadefuld retorik. Hvorfor skal de have lov til at sprede had? Eller sker der først noget når vi kan læse om et dødsfald grundet hooliganisme?
Nu er det jo hverken politiet, myndighederne eller medierne, som er skyld i det her -

Derfor kan man stadig undres over, at bøller, fra DK evner at mødes med ligesindede fra andre lande, lykkes med at få billet til omtalte kamp. Lykkes med at finde rundt i Dortmund by og hærge, vel og mærke dagen før selve kampen. Ydermere evner bøllerne at finde rundt på selve stadion, som faktisk er pænt stor. Ja faktisk virker deres stedsans skræmmende, modsat de politi enheder, som minimum dagen forinden var advaret.

Man må lige vende snuden indad, og spørge om man har gjort sit arbejde ordentligt ....
Som andre også er inde på. England har løsningen. Massiv kamerakontrol så man ved evt ballade efterfølgende kan følge alles skrift lige fra de går gennem lugen til de er på deres plads.
Man skal ikke kunne opholde sig andre steder end på toilettet uden at være kameraovervåget.
annonce