Snak

Mere indhold efter annoncen
Højere strafferammer, fanregistre og alverdens andet vil sikkert nok have en effekt.

Jeg kunne godt tænke mig, at der også i ny og næ kom fokus på, hvordan vi er endt med så rimeligvis store mængder af utilpassede unge og knap-så-unge, der anser det her som acceptabel adfærd.

Fodboldhooligans er et problem i sig selv, men også et symptom på nogle samfundsvilkår. Hvilke mennesker er det, der deltager i de her aktiviteter og hvorfor gør de det?

Det er ikke nødvendigvis en nem løsning, men det vil være samfundsmæssigt og menneskeligt bedre, om man kunne forhindre at så mange tog det her til sig som deres sociale gruppe. Det må alt andet lige være bedre end blot fortsat at spærre flere og flere mennesker inde i længere og længere tid med håbet om, at det vel på et eller andet tidspunkt virker.

Det er selvfølgelig langt fra en nem eller hurtigt løsning.

Skal man have noget effekt "nu", så tror jeg man kommer længst med en indsats mod maskeringer. En øget risiko for faktisk at blive opdaget vil tilsyneladende have en større præventiv effekt end en potentiel større straf ved at blive fanget.
Det baseret på en rapport fra Justitsministeriet tilbage fra 2016.

Hun påpeger, at meget andet end straf har en præventiv effekt, og at opklaringsprocenten – risikoen for at blive opdaget – har en væsentlig betydning for tilbøjeligheden til at begå kriminalitet.


Jeg skylder her at sige, at det selv nævnes, at der ikke på alle fronter er tilstrækkelig info i rapporten til at drage alle konklusionerne med sikkerhed - men at jeg også har andet at lave en finde rapporter om effekt eller ej af øgede strafferammer.

Personligt har jeg dog også svært ved at se, at højere straffe reelt skulle være løsningen på problemet. Det er træls for den enkelte, der bliver sat fast, men medmindre ambitionen er (hvad jeg håber ikke er tilfældet) at indespærre samtlige hooligans som løsning på problemet, så tror jeg effekten er minimal.

Find måder at stoppe tilgangen og find måder at give dem i miljøet et eller andet alternativ. Det må kunne give de bedste resultater.

1 styk hooligan i fængsel < 1 styk tidligere hooligan, der langer pølser over disken til kampe eller hvad fanden ved jeg.

https://www.justitsministeriet.dk/pressemeddelelse/forskningsrapport-om-strafskaerpelser/
TroeLar

+1 - tak for et godt indlæg, som endelig går lidt dybere end bare at råbe højere straffe, mere overvågning, registrering og andre ting vi allerede har prøvet uden succes.

Undrer mig desuden over at så mange bruger England som pejlemærke for, hvad vi skal gøre. Det er muligt at balladen ikke længere ses til de store Premier League kampe, men har de ikke bare flyttet problemet andre steder hen? De har stadig massive samfundsproblemer med utilpassede unge, nu ses det bare mere til kampene i de lavere rækker mm.

Den sidste slutrunde er da også et rimelig godt bevis på at det ikke hjælper at kigge mod England for at finde løsningen.
Bevar Brøndby IF - Imod GFH og flerklubsejere
En konkret løsning kunne være at meddele 5 minutter inden kampstart, at der er placeret snigskytter på 6 forskellige lokationer på stadion. Disse vil specifikt låse sig fast på maskerede mennesker på tribunen, og tage dem ud undervejs.

Og så kunne man passende kvittere med standardbemærkningen: Vær venligt at tage jeres affald med jer når I går.
Silkeborg IF
@SotD

Tak for at give mig et smil på munden i disse dystre tider for dansk fodbold.

Det var ikke Brøndbyfans, der var dernede. Det var idioter

Det kan jo godt være at andre BIF fans ikke vil identificere sig med dem.
Men de går forrest i jeres march, står på tribunen og styrer sangene.

Hvis man ikke mener de er fans, hvorfor så følge dem. Har man på vestegnen ikke lært at sige fra. ??
AGF og kun AGF!! KSDH!!
Allerede i dag er der en bøde på 10.000 kroner for at løbe på banen. Det fremgår af ordensreglementet på stadions.


Horst Hrubesch: Manni Bananenflanke - Ich Kopf - Tor Manni Breuckmann: Hertha gegen Wolfsburg - dass ist das Duel der Eunuchen der Liga. Sie wollen's so gerne, können's aber nicht!
der er da en verden til forskel på at løbe på banen og fejre et mesterskab til at tage til et andet land for at slås og endda uden at ens eget hold er repræsenteret. Artiklen minder om hvordan man håndtere balladen. sig det nu bare som det er. Hvordan får vi stoppet Brøndbys voldsparate hooligans.
FHJ
annonce