Snak

Mere indhold efter annoncen

Kuhn giver akademiet æren

ons 14. apr 2010
FC Midtjylland-træner Allan Kuhn giver klubbens akademi æren for holdets 1-0 sejr over AGF på mål af den unge Eik Sviatchenko.

Læs hele nyheden her
Det akademi er et fantastisk koncept!! Rigtigt fedt for os der har fulgt talenterne gennem årene.. En spændende måde at følge talenterne, hvor man selv kan forsøge at spotte de største talenter i ungdomsrækkerne. Nogle gange er de oplagte, og andre gange kommer det helt bag på en..

Iøvrigt synes jeg det er utroligt, at ingen hold i SAS-ligaen har valgt at følge vores initiativ med akademiet.. Så ved jeg godt BIF har gjort noget lignende i nogle år, men slet ikke i samme grad.. Nu har Fck så meldt sig ind i kampen, og mon ikke de nok skal få nogenlunde succes med det..

Imponerende!
Hvordan stillede de op i dag?
Hjerteklubber: Liverpool FC Brøndby IF Håber på: FC. Barcelona Hvidovre IF Avedøre IF Rosenhøj BK
Lössl
Ipsa - Erik S - Reid - Juelsgaard
Sivebæk - Uche - Albæk - Borring
Ilsø
Jude

Hatten af for akadamiet!
Jonas Lössl
Kristian Ipsa, Winston Reid, Erik Sviatchenko, Jesper Juelsgaard
Christian Sivebæk, Izunna Uzochukwu, Mads Albæk, Jonas Borring
Ken Ilsø, Jude Nworuh
Imponerende at en flok unge gutter kan slå "dreamteamet" fra gymnastik byen, det kan jeg lide ;-)
Tyvstjålen spiller fra Viborg.. Flot akademiarbejde...!

Og sig ikke han ikke var blevet noget uden han var kommet til jer.. Han var et lysende talent! Iøvrigt har FCM fisket efter alle spillere med bare det mindste talent... Dog hatten af for det er lykkedes.. Men mon ikke likviditetskrisen i FCM kommer til at koste på deres fisken efter talenter?
@Hjorten
Tja tyvstjålet vil nogle mene, men man kan også vende den om, hvorfor skulle de unge ikke ville til de bedste forhold i hele Danmark?? Nøjagtigt det samme vi ser i udlandet, og samme måde som Bif har gjort i mange år på sjælland.. Hos Midtjylland kan man tilbyde tilstande, som flere 1.- og 2. divisions spillere ville forgude, og samtidig har man ordninger med handelsskoler, gymnasier osv. Jeg har på fornemmelsen af at drengene ser det et udvidet "efterskoleophold", og så gør de endda det de bedst kan lide, nemlig at spille fodbold.. Der er et fantastisk miljø på akademiet, hvor man virkelig kan mærke de unge drenge forfølger deres største drøm!

I mit hovede har Erik altid været en rigtig god spiller, men som jeg husker det, så var han ikke noget særligt i de første år hos Fcm. Da han kom til Fcm blev han en del af mange gode spillere, hvorimod han i Viborg sikkert har været holdets bedste.. Jeg er sikker på akademiet har sine grunde til netop han slår igennem, ellers kan Fcm umuligt have den succes med unge spillere, nogle spillere som nærmest er på SAS-liga niveau eller deromkring som 18-19 årige..

Det bedste er næsten, at der er mange flere spillere på vej op, så der ser lovende ud for fremtiden! Tag eventuelt et kig på stillingerne i u17 og u19, hvilket ligeledes bevidner om dette ;)
Hjorten

Jeg elsker når vores arbejde med akademiet kan frembringe så stor misundelse hos modstanderfans (hvis man da kan kalde en fans fra en midterklub i 1. div det)
Selvfølgelig var ES et talent, da han rykkede fra VFF til FCM. Men at du, som VFF´er, vil tage æren for at ES har udviklet sig til at have det niveau han har i en så ung en alder, er til grin. Det er jo ikke for sjov, at det er hos netop FCM, at så mange unge gutter præsterer på højeste niveau. På akademiet bliver den enkelte spillers specialtræning tilrettelagt ned til mindste detalje, så der bliver fokuseret på at udvikle de evner, som de har behov for, for at kunne spille netop den plads de spiller. Udviklingen af spillernes individuelle færdigheder er i højsædet. Så nej. Sviatchenko havde ikke nået samme niveau i VFF som han har nået i FCM; ene alene af den grund at ungdomsarbejdet i FCM er langt bedre end i VFF. Og det var nok også derfor han i sin tid valgte FCM fremfor VFF.

Nu du snakker om finanskrisens indvirken på FCM´s økonomi, og deres fokus på at tiltrække DK´s bedste talenter må jeg nok engang skuffe dig. FCM har netop meldt ud at der i fremtiden i højere grad bliver satset på at udvikle og bruge egne talenter. Så hvis krisen får nogen indvirkning på talentsiden bliver det nærmere den anden vej rundt; og de første talenter fra det nye kuld der starter på akademiet til sommer er da også allerede på plads.
En stor del af æren skal også gå til Kuhn, som lader de unge få chancen. Og hold kæft hvor er det dejligt at se at de udnytter de chancer de får
Enig med Klaus. Der er altså langt fra at sidde inde med talenter, til så at benytte dem(endda i så høj grad). Selvfølgelig hatten af for det indledende talentudvikling, men den afgørende instans i sidste ende er trods alt "den første flyvetyr fra reden".

I øvrigt er jeg enig med Hjorten, for Erik var virkelig et altdominerende talent allerede fra drengemesterrækken, hvor jeg tidligst spillede med og mod ham. Hernedefra er det bare gået stærkt, og jeg er sikker på, han ville havde oplevet et lign. og lige så tidligt gennembrud for VFF, blot under dårligere forhold.
En gyser er at holde med flagermus og ulve. Følg med på Twitter (@VCF__Nordic) & podcast (Valencia Weekly). https://soundcloud.com/valenciaweekly
annonce