Snak

Mere indhold efter annoncen

Leeds bekræfter: Enig med Barca om Raphinha

Skrevet af bold
ons 13. jul 11:05

Leeds bekræfter onsdag, at man er enig med Barcelona omkring en transfer af Raphinha. Kun lægetjekket mangler.



Læs hele nyheden her
Skrevet af Reevenge
Fantastisk!!

Bedste signing i LANG tid. En vaskeægte kantspiller af Guds nåde, med potentialet til at blive blandt verdens bedste på sin position.
Blaugrana al vent un crit valent tenim un nom el sap tothom: Barça, Barça, Baaarça!
Skrevet af barcaftw
Fremragende og fedt at se, at Raphinha vil Barca så meget, at højere bud fra Chelsea ikke var nok for Leeds til at sælge ham.

Det har givet nogle økonomiske muskler først at sælge 10% af TV-rettighederne til og med 2035 og når de næste 15% bliver solgt vil der være økonomi nok til forhåbentlig at sikre sig Lewandowski, Kounde, Marcos Alonso & Azpilicueta - selvom jeg gerne så, at man gik efter andre spillere end de to sidstnævnte.

Nu skal vi bare af med al dødvægten i truppen - særligt Braithwaite, Umtiti, Riqui Puig.
Forhåbentlig også Sergi Roberto, Mingueza, Neto, Dest & Depay, hvis man kan få noget for dem.
Brøndby og Barcelona. REMONTADA!!
Skrevet af PFFChelsea
Det har givet nogle økonomiske muskler først at sælge 10% af TV-rettighederne til og med 2035 og når de næste 15% bliver solgt


Ja, det plejer at give lidt, når der er et firesale ;)
Skrevet af Slettet(172333222811)
at højere bud fra Chelsea ikke var nok for Leeds til at sælge ham.


Leeds havde accepteret Chelseas bud på 65 mio £ (eller i den dur), men Raphinha derimod ville ikke til Chelsea hvis muligheden for Barca var til stede.
Skrevet af pedeb0bbeN
En win-win handel, hvis I spørger mig. Nu har vi næsten fået ca. €110mio for vores to stjerner, og vi har brugt ca. €70mio på seks forstærkninger. Glæder mig til sæsonen starter!

Ps. Raphina blev købt for ca. €19mio i 2020, og som de fleste af jer nok ved er Phillips egen avl. Fantastisk :-)
GTB
Skrevet af chill08
Her gik man og troede, at Barcelona var i økonomiske vanskeligheder, når man ikke kunne registrere spillere og udbetale løn til sine nuværende. Skal love for at fire sale og Spotify Camp Nou har gjort underværker. Man fristes jo næsten til at sige, at Barcelona har solgt sin sjæl til højstbydende.

Når det så er sagt, så er Raphinha en fantastisk signing.
Skrevet af Slettet(281802222608)
Det har givet nogle økonomiske muskler først at sælge 10% af TV-rettighederne til og med 2035 og når de næste 15% bliver solgt vil der være økonomi nok til forhåbentlig at sikre sig Lewandowski, Kounde, Marcos Alonso & Azpilicueta - selvom jeg gerne så, at man gik efter andre spillere end de to sidstnævnte.


Det bekymrer mig virkelig at man sælger ud af klubben for at snolde pengene op. At købe fodboldspillere for % af klubben er ikke den smarteste løsning i fremtiden. Er du ikke bekymret for hvad der sker om 5 år når Raphinha er 30 og klubben har skudt sig selv i knæet?

Hvis det var mig ville jeg bruge pengene på at afdrage noget gæld så man ikke stod i det samme problem om 5 år. Og 20 år når Sixth Street stadig ejer 25 % af klubben.

Eller endnu bedre: Jeg ville investere i stedet for at gøre det modsatte. Forsøge at hæve overskuddet i stedet for at gøre det modsatte. Tage nogle nærige år. Men Laporta er jo kun præsident i 5 år mere så han smider bare lorten over til den næste præsident om et halvt årti.
Skrevet af bruger 149448
Kan sgu da godt forstå at Braitwaite ikke bare vil smide sin kontrakt, når de tilsyneladende har penge nok i Barca - men ellers en god signing
Skrevet af Lewandowski er gud
Kender ham ikke rigtigt, men er han virkelig 500 mio værd??
MIA SAN MIA
Skrevet af Genialt
Lewandowski er gud - Der er flere klubber der har været villige til at smide det beløb for ham, så er han vel det værd. Om han kan indfri det på banen, det bliver jo spændende at se.

Ontopic så ser jeg det som et kæmpe problem for Barca at de allerede er ude og smide om sig med penge som de ikke har. Selv med nuværende trup er de jo gode nok til at ende i toppen i La Liga. Lige meget om de køber ind eller ej, så garanterer det jo i hvert fald ikke at de vinder CL.

Men så futter de så mange millioner af, for penge der ikke kommer ind i TV indtægter de næste 25 år. Det er filme kort sigtet.

Jeg må formode at de forventer at større stjerner giver større resultater og det giver større indtægter. Dog har jeg svært ved at se hvor meget mere det vil give for dem, da de jo i forvejen er blandt favoritterne til at vinde La Liga hvert år.
Skrevet af Soccerjedi
At købe fodboldspillere for % af klubben er ikke den smarteste løsning i fremtiden.


Nu er det ikke procenter af klubben, men procenter af rettighederne til én af Barcelonas mange aktiver (og indtægtsstrømme).

Kald endelig små 5 milliarder DKK for småpenge for 25% af TV rettighederne i 12 år. Selvfølgelig er de mere værd, ellers var der jo ingen investor der ville gå med til det.

Hvis det var mig ville jeg bruge pengene på at afdrage noget gæld så man ikke stod i det samme problem om 5 år


Jeg ved ikke hvilken kvalifikationer du har til at tage den slags beslutninger og lave den slags vurderinger, men nu er det ikke dig, men blandt andet Laporta, Eduard Romeu og deres BoD der tager beslutningerne. De har alle pæne meritter. Det er ikke sikkert de er lige så pæne som dine, men om ikke andet bør man have tiltro til at de ved hvad de gør ud fra et økonomisk synspunkt - Laporta har jo fx før reddet Barcelona økonomisk.

Jeg kan dog berolige dig med at man har refinansieret sin rentebærende gæld til en markant lavere rente og samtidig omlagt lånet til at løbe over længere tid og givet mulighed for ballon-payments. Det betyder at renterne på gælder ikke påvirker driften i når så høj grad som tidligere og samtidig har man mulighed for at skære større lunser af, uden det koster indfrielsesomkostninger. Det var i øvrigt en betingelse for de(n) såkaldte ‘economic levers’ at man betaler sådanne ballon-payments for at nedbringe gælden.

Og 20 år når Sixth Street stadig ejer 25 % af klubben


Om 20 år ejer de samme andel af klubben som de gør i dag: 0% - om 12 år, derimod, ophører deres rettigheder til 25% af tv-rettighederne.

Jeg ville investere i stedet for at gøre det modsatte. Forsøge at hæve overskuddet i stedet for at gøre det modsatte.


Nu er fodboldklubber, og særligt medlemsejede som FCB, ikke sat i verden for at generere overskud, men indtægter til at finansierer sin drift og opnå sine ambitioner (i.e sportslige målsætninger). Her glemmer du - alternativt ved du det ikke, at FCB er historiens mest omsættende fodboldklub med godt og vel 1 milliard euro, eller 7.45 milliarder DKK i omsætning i 2019. Ganske vist med for højt et omkostningsniveau, blandt andet drevet af dårlig strukturering af gælden, noget man nu har styr på, og et alt for højt lønniveau, noget man delvist er lykkedes med at forbedre og stadig arbejder på at nedbringe.

Nu er det nu engang sådan at en fodboldklubs primære indtægts driver er deres sportslige præstationer. Ikke nødvendigvis direkte gennem prize money og deslignende, men også indirekte. Der er en relativ kraftig korrelation og kausalitet mellem sportslig og økonomisk performance. Derfor gør Barca egentlig nøjagtigt det du selv foreslår: investerer for at “hæve overskuddet” - eller mere retteligt; investerer for at forbedre de sportslige resultater og derved på sigt normalisere sin indtægt - samtidig med at man reducerer kraftigt i omkostninger, hvilket så igen giver mulighed for flere investeringer i det sportslige set-up.



Skrevet af Stagger Lee
Hvis det var mig ville jeg bruge pengene på at afdrage noget gæld så man ikke stod i det samme problem om 5 år. Og 20 år når Sixth Street stadig ejer 25 % af klubben.

Sig mig engang, er du bare helt væk, eller gør du det med vilje?

Barca har solgt rettigheder til klubbens tv-indtægter svarende til 5% af den årlige omsætning. Der er på intet tidspunkt ændret i klubbens ejerforhold, som fortsat er klubbens medlemmer og der er ingen planer om at ændre i den struktur. Langt det meste af den kapital, man får ind, vil gå til at reducere gælden.
https://twitter.com/infosfcb/status/1503096223938453508?s=20&t=19q9rsxzpUGq6ZYv4-CEDA
Skrevet af Slettet(281802222608)
SoccerJedi

Kald endelig små 5 milliarder DKK for småpenge for 25% af TV rettighederne i 12 år. Selvfølgelig er de mere værd, ellers var der jo ingen investor der ville gå med til det.


Vildt nok at smide ord i munden på mig haha :) "Kald endlig små 5 milliarder for småpenge"
Jamen kære ven, jeg har ikke kaldt det småpenge på noget tidspunkt.

Hvor får du de 12 år fra?
Aftalen lyder på 25 år og ikke 12 år.

https://www.fcbarcelona.com/en/club/news/2662883/fc-barcelona-and-sixth-street-reach-an-agreement-for-the-acquisition-of-a-10-share-of-the-clubs-laliga-tv-rights



Om 20 år ejer de samme andel af klubben som de gør i dag: 0% - om 12 år, derimod, ophører deres rettigheder til 25% af tv-rettighederne.


Der var den igen. Hvor får du de 12 år fra?
Skrevet af Slettet(281802222608)
Jeg er uddannet revisor


Barcelona fik 165,6 millioner Euro for La Liga sæson 2020/2021.

Hvis vi leger med tanken om at Barcelona sælger de sidste 15 % til den samme sats, så mister de 25 % af alle deres TV indtægter fra La Liga de næste 25 år.

25% = 1/4 x 165,6 = 41,4 x = 1035

Hvis Barcelona får udbetalt det samme beløb hvert år de næste 25 år vil Sixth Street ende med at få 1035 millioner Euro.

De har betalt 207,5 for de første 10 % og forventes at betale cirka 400 for de næste 15 = 607,5 millioner Euro.

1035 - 607,5 = 427,5 millioner Euro

Konklusion:
Sixth Street vil dermed have tjent 427,5 millioner Euro på denne handel med Barcelona. Og på samme måde siger Barcelona farvel til en lige så stor en pose penge hvis de sælger de sidste 15 % til den forventede sats. Disse tal forudsætter en hel del. Først og fremmest er det ikke sikkert at de sidste 15 % bliver solgt for 400 millioner Euro. Men en endnu større usikkerhed er det at Barcelona´s TV-indtægter ikke kommer til at ændre sig henover årene. Hvis Barcelona bliver mindre og mindre attraktivt at se på, vil handlen blive marginalt bedre for Barcelona. Hvis klubben bliver mere og mere spændende at se på, vil handlen blive tilsvarende dårligere for dem.

Det er som at tisse i bukserne for at holde varmen. Det luner helt klart under Laportas præsidentperiode. Men den næste præsident får problemer om 5 år.
Skrevet af Stagger Lee
Jeg er uddannet revisor

Hvis du er uddannet revisor, så har du vel studeret aftalen i detaljer og bemærket, at det indskudte beløb efter kurtgevinst er tæt på 270 mio euro. Hvad det næste kapitalindskud giver ved man ikke med sikkerhed endnu, men klubben forventer, det samlet set giver omkring 700 mio euro at sælge de 25 %.

Derudover, så er der ingen grund til at tro, tv-pengene bliver mindre de næste mange år. Barca er den attraktive vare på tv-platformene, hvilket også ses af, de henter flere penge end Real, selv i de år, hvor de ikke vinder ligaen. du må også have lagt mærke til tilbagekøbsklausulen, som er skrevet ind efter 12 år og meget lidt taler for, de 25 år nogensinde bliver løbetiden. Derimod er det højt sandsynligt, Barca køber rettighederne tilbage, når/hvis værdien af dem stiger mere end 5-7%, hvilket vil udløse et øjeblikkelig tilbagekøb, hvis klubben ønsker det.

Og til sidst. Hvis du er uddannet revisor, hvorfor prøver du så at give indtryk af, man har solgt 25% af klubben? Det virker bare snotdumt i min verden, når nu intet kunne være længere væk fra sandheden.
https://twitter.com/infosfcb/status/1503096223938453508?s=20&t=19q9rsxzpUGq6ZYv4-CEDA
Skrevet af Slettet(281802222608)
Stagger Lee

Hvis du er uddannet revisor, så har du vel studeret aftalen i detaljer og bemærket, at det indskudte beløb efter kurtgevinst er tæt på 270 mio euro. Hvad det næste kapitalindskud giver ved man ikke med sikkerhed endnu, men klubben forventer, det samlet set giver omkring 700 mio euro at sælge de 25 %.

Derudover, så er der ingen grund til at tro, tv-pengene bliver mindre de næste mange år. Barca er den attraktive vare på tv-platformene, hvilket også ses af, de henter flere penge end Real, selv i de år, hvor de ikke vinder ligaen. du må også have lagt mærke til tilbagekøbsklausulen, som er skrevet ind efter 12 år og meget lidt taler for, de 25 år nogensinde bliver løbetiden. Derimod er det højt sandsynligt, Barca køber rettighederne tilbage, når/hvis værdien af dem stiger mere end 5-7%, hvilket vil udløse et øjeblikkelig tilbagekøb, hvis klubben ønsker det.

Og til sidst. Hvis du er uddannet revisor, hvorfor prøver du så at give indtryk af, man har solgt 25% af klubben? Det virker bare snotdumt i min verden, når nu intet kunne være længere væk fra sandheden.


Jeg skrev at jeg var uddannet revisor fordi jeg blev spurgt hvad mine forudsætninger var for mine beregninger.

Det lyder utrolig meget som om du er Barcelona fan. Som om du ønsker at forsvare denne handlemåde. Kender du nogen anden klub der har gjort sådan her? Lyder det som en god idé i dine ører?

Aftalen lyder på 25 år. Jeg venter stadig på hvor SoccerJedi fik de 12 år fra :)

Skal vi ikke antage at det firma, vi ved er økonomisk klogere end Laporta og vennerne, har lavet sig en god handel? De kunne jo aldrig drømme om at investere ved at låne Barcelona nogle penge, hvis de ikke vandt på den handel. Skal vi ikke starte med at blive enige om det? Jeg kan i hvert fald godt afsløre at jeg stoler 100 gange mere på Sixth Street end på Laporta og vennerne.

Der er ingen chance for at Barcelona får råd til at købe aftalen tilbage. Hvis de gør det, så skal de allerede betale en kæmpe bøde. Og klubben er ikke ligefrem kendt for at handle økonomisk ansvarligt. Hvorfor skulle det ændre sig bare fordi Laporta har optaget nye lån for at kunne købe spillere?

Jeg venter stadig på at høre hvor SoccerJedi fik de 12 år :) Det bliver sjovt at høre. Jeg har linket artiklen fra FC Barcelona´s egen hjemmeside, hvor det klart og tydeligt står beskrevet at aftalen gælder for 25 år og at man har anti-investeret i klubbens indtægter over et kvart århundrede.
Skrevet af Slettet(281802222608)
Du er velkommen til at dele et link hvor jeg kan læse om tilbagekøbsklausulen med de 5 eller 7 %. Der stod intet om det i den oprindelige offentliggørelse. Du sender bare et link.
Skrevet af Fjelle80
@ESL
"Kender du nogen anden klub der har gjort sådan her? Lyder det som en god idé i dine ører?"

Mener du udover de 38-39 spanske klubber der lavede en Lignende aftale med CVC sidste år?
Skrevet af Maradona-Messi
The European Super League: Eller man kunne have den strategi, at man vil forstærke holdet for at gøre det konkurrencedygtigt og dermed igen genere flere indtægter. Altså en investering (som du egentlig selv påpeger).

Chili08: Hvis du gik og troede det, så har du ikke rigtigt fulgt med.
Skrevet af Slettet(281802222608)
Fjelle80

Mener du udover de 38-39 spanske klubber der lavede en Lignende aftale med CVC sidste år?


Tænker du på den aftale der blev lavet udenom klubberne? Tænker du på den aftale hvor Tebas lavede aftalen bag om ryggen på klubberne?

Faktuelt er det vel at ingen af disse klubber arbejdede på at sælge ud af klubbens fremtidige indtægter. Kender du andre klubber end Laportas hvor de har arbejdet på denne tanke?
annonce
0