Snak

Mere indhold efter annoncen

LIGE PÅ: Pilen peger på CV i Brøndby

Skrevet af bold
man 8. aug 09:07

De manglende indkøb til Niels Frederiksen kan betyde, at han søger væk, mener panelet i bold.dk-podcasten LIGE PÅLæs hele nyheden her
Skrevet af grumblesnake
"- Pilen peger mest på CV. Det er ikke en trup, der er Brøndby værdig med de ambitioner, de har, siger Fosgaard."


Er deres ambitioner ikke at køre med en bæredygtig økonomi og prioritere talentudvikling?
Så kan de selvfølgelig være heldig at ramme en god årgang på det rigtige tidspunkt og tage et mesterskab, men generelt kan man ikke forvente mere end top-6.

Hvis de skal opfylde Fosgaards ambitioner så skal de vel have nye investorer.


Skrevet af Troldkarlen
Lige præcis. CV er så god. Forstår godt NFs frustrationer, men sådan er det nu engang bare i BIF. Da vi gik ind til sæsonen hvor vi blev mestre troede ingen jo på Uhre fx…
Boykot VM i Qatar. Hvordan kan Danmark deltage i et fodboldstævne, der har kostet tusindvis af menneskeliv? - Fan af Brøndby IF.
Skrevet af Slettet(300331222508)
Brøndby skal jo ikke være FCN. Det var aldrig målet. Lige nu tager de ingen chancer fordi de er bekymret for at begå fejl. Sådan kan man også blive overhalet af alle.....
Skrevet af Chris1234
Men i det mindste har Brøndby det største salto talent i ligaen!
Skrevet af Led-Zep
Forstår udmærket frustrationer efter derbynederlag... men man skal være både ubegavet og blind hvis man som Bif fan ikke kan anerkende den positive udvikling som klubben har været i efter Zorniger...Vi har en ung trup med masser af potentiale og måske venter et eller to bæredygtige indkøb....Ro på...
Skrevet af Tom Wanks
Det er fint at se hvor mange Brøndby-tilhængere, som er loyale mod klubbens ambitioner om at skabe en bæredygtig økonomi, primært baseret på egen talentudvikling. Stærkt tiltrængt i dansk fodbold.

Men presset vil være/blive hårdt; I har en hel medieverden, og et fordummet fodboldpublikum med forbrug og smid væk-kultur jernet ind i frisuren siden det var to tommer højt, klar til at svine konceptet til med minutkrav og paniksnak.

Keep it up. Bliver uhyre interessant at følge.
Arsenal FC, Real Madrid, FC København, wonderbars: https://www.youtube.com/watch?v=HavKbRPC9Z8
Skrevet af Konsulenten
Led-Zep

Men hvorfor skal vi køres agterud nærmest inden sæsonen er gået igang, bare fordi CV vil vente til allersidst i vinduet i håb om at de spillere vi mangler bliver billigere?
Han har jo selv erkendt det slog fejl sidst, og selvom det måske lykkedes denne gang, så koster det jo point i suppen hver uge
Skrevet af simonstof
Jo Man skal kører med bæredygtig økonomi og satse på nogle unge folk.
Men de unge folk skal jo have en 3-4 gode og erfarne spillere at læne sig op af. Og det er her Cv simpelthen har været for dårlig til at hente ind.
Når man sælger Uhre så skal man jo finde en ny man der score en masse mål. Man havde kvistgaarden Singh Fellenius i truppen som unge. Så hjælper det ikke at hente endnu en ung angriber som Björck. Der var rigeligt i truppen til udviklingspladserne.

Og det er som om at det er blevet et princip for cv at man skal købe så sent i vinduet som muligt.

Hele foråret stod det klart at man mangler en angriber så det burde jo ha været på plads indenfor den første uge af transfervinduet.
Skrevet af loller
CV er da en af de få sportsdirektører der virker som om han reelt kan finde ud af at kigge på et budget og rent faktisk følge en lagt strategi.

At det så har den forståelige konsekvens at Niels Frederiksen vil væk, er jo så bare helt fair. Det er et kæmpe tab for Brøndby, men pilen peger jo ikke på CV - pilen peger på deres strategi om ikke at være en underskudsforretning.
Skrevet af XSDU
Led-Zep

Et eller to bæredygtige indkøb??

Så længe den nuværende strategi skal følges kan det vist ikke blive til meget mere end økologisk kaffe til lounges og ledelsesgangen?

Jeg er nemlig enig i det her i tråden fremsatte synspunkt, at BIF ikke skal blive en ny version af FCN.
Vel er det fint at sikre de unge talenter og dermed fremtiden. Det er bare ikke nok til at løse den situation man står i lige nu og her.

Skal der købes kvalitet ind (og det mener jeg der skal), kan man ikke undgå at gå på kompromis, med den nuværende strategi.

I mine øjne ligner CV en ulv i fåreklæder, under påskud af en strategi, som alene genererer langsigtet kvalitet. Og hvem ved, om han så er i klubben når (eller måske nærmere hvis), den ender med at bære frugt.

CV kan bevise, at han vil klubbens bedste, men så må der også åbnes for pengekassen i en pokkers fart. Ellers kan det ende med en skæbnekamp som mod Horsens for år tilbage. Og hvem siger den vindes næste gang?
Skrevet af busicom
Ja følg du bare brøndby ned i 1 div.
Skammeligt at følge brøndby pt.
Men det hvad man kan forvente med manglende indkøb.
Skrevet af busicom
Brøndby gør bedst i at blive solgt så der kan komme nogle penge til indkøb.
Om det kommer til at hedde RB Brøndby eller andet er total ligegyldigt
Skrevet af Pep Guardiola
CV har dygtigt fået rettet op på den økonomiske situation i Brøndby samtidig med at Niels Frederiksen har leveret mirakler.

Jeg er i øvrigt med på at Brøndby holder mere fast i pengene end tidligere, men derfor synes jeg stadig at CV går overraske de fri for kritik. Javel, der er en strategi man følger, men hvor mange af de indkøb han trods alt har lavet har slået til? Og får de nok for deres spillere?

Det sidste har jeg forståelse af også bliver sværere når man ikke spiller europæisk, men Frendrup, Uhre og snart Maxsø ryger i min optik for væsentligt mindre end jeg havde troet. Så er jeg med på at der er nogle omstændigheder omkring kontrakter, men de omstændigheder er CV jo selv med til at definere som sportsdirektør.

I forhold til indkøb undrer det mig over at der ikke er en større kritik af CV. Forstå mig ret, det klæder Brøndby at der ikke er en stemning af panik og at alle omkring klubben er enige om at det er et langt sejt træk man er ude i som skal være bæredygtigt og de har været dygtige til at få unge spillere frem, men de har jo altså også købt spillere, og hvem har CV købt som er udprægede succeser?

Riveros skade ødelagde selvfølgelig meget og det kan ske, men Tsiembe, Greve, Pavlovic, Divkovic, Cappis, Heggheim, Bell, Björk, Ibsen, Lumb, Fallenius.. Jeg synes der er meget langt mellem succeserne og oftest er de kommet nede fra eget system og ikke via CVs indkøb. Så er jeg med på at en spiller som Lumb blev købt til en rolle som garderingsspiller, men den læste han jo slet heller ikke. Der er så meget snak om PC og alle hans kantspillere og om hans indkøb har været gode (det synes jeg de har defensivt mens det offensivt har haltet), men det er som om at al kritik af Brøndbys indkøb bliver fejet af bordet med en undskyldning om at det er fordi man sparer penge. Og ja, det er da muligt, men man sender samtidig pengenød efter halve løsninger.

Overordnet er jeg ikke i tvivl om at CV er den rigtige for BIF og jeg ville som fan også være nogenlunde tryg ved at klubben er i gode hænder, men jeg forstår ikke at der ikke er et mere kritisk syn, og udtalt kritik, af hans indkøb som jeg vil mene er langt over par, og til dels hans salg som går til den billige side.
Skrevet af XSDU
@ Pep Guardiola

Hvordan kan du mene, at CV overordnet er den rigtige for BIF?
Jeg mener, med henvisning til alle de (i øvrigt korrekte), kritikpunkter omkring indkøb og for billige salg, du kommer med?
Skrevet af Soccerjedi
Er deres ambitioner ikke at køre med en bæredygtig økonomi og prioritere talentudvikling?
Så kan de selvfølgelig være heldig at ramme en god årgang på det rigtige tidspunkt og tage et mesterskab, men generelt kan man ikke forvente mere end top-6.


Nej, deres ambition er at være en top 3 klub i Danmark og udvikle interne og eksterne spillere (i.e. Indkøbte spillere), men med et særlig fokus på at få egne talenter igennem.

Selvfølgelig kan det lade sig gøre at være en top 3 klub på den måde. Både FCM og FCK gør det samme, dog krydret med større indkøb, men det er jo også det Brøndby stræber efter: at bygge på over tid, så de indkøb man kan lave gradvist bliver større og mere profilerede. Seneste har man hørt de har budt +20 mio for Vallys, så selvom de ikke er der hvor de kan smide 30 mio for hverken en eller flere spillere, som FCK og FCM, så rykker de sig jo i den rigtige retning.

Når det så er sagt, så er der da ingen tvivl om at CV har fejlet. Det er 3 vindue i træk han ikke formår at have en trup klar der er konkurrencedygtig. Hans argument er, at når man handler sidst i vinduet, så får man muligheder der ikke var der først i vinduet, men den eneste gang han har bevist det, er med Blas Riveros, resten har været rent leverpostej og minder unægteligt meget om hans indkøb der fik ham fyret i FCK.

Man må håbe for Brøndby og deres fans, at Jam Bech har samme mod til at fyre ham, som FCKs daværende ledelse havde
Skrevet af Soccerjedi
al kritik af Brøndbys indkøb bliver fejet af bordet med en undskyldning om at det er fordi man sparer penge.


Men gør Brøndby nu også det?

- Heggheim (der, medgivet, ser fornuftig ud) til +10 mio
- Bell til +10 mio
- Sebulonsen til +10
- Divkovic til 7.5
- Alves til 7.5
- Greve til små 10 mio
- Tshiembe til 6 mio
- Bjørk til 5 mio
- plus andre småtterier til samlet 10 mio

Det summer til 75-80 mio kroner. Og reelt hat du ud af ovenstående én spiller der er god nok til top 3 i ligaen, Heggheim. Resten er alibispillere uden noget som helst at gøre i en top 3 klub.Skrevet af Kom nu lidt i gang
Jeg vil være nummer 1. om det kræver vi skal sælges til en der er blevet rig af at sælge bananer, biler eller rumraketter, har jeg personligt gjort op med mig selv, at det er ikke det vigtigste.

Det virker snart komisk med en målsætning om top 3, når det er så tydeligt at vores trup er milevidt fra FCM og FCK. Så meld heller ud at vi justere målsætningen til top6 og europæisk kval. kamp hver andet år.
Så passer det bedre sammen...

Måske vores direktør snart skulle komme lidt på banen, i stedet for at kommentere på tilskuere.
Skrevet af Pep Guardiola
Hvordan kan du mene, at CV overordnet er den rigtige for BIF?
Jeg mener, med henvisning til alle de (i øvrigt korrekte), kritikpunkter omkring indkøb og for billige salg, du kommer med?


Jeg kan godt følge hvor jeg tror du vil hen, og selvom jeg ser kritikpunkter særligt ift. indkøb, men også salg, synes jeg stadig at der er flere positive elementer end negative under CV. At der er områder der kan/skal forbedres betyder jo ikke at alt partout er skidt.

Overordnet er der ro på bagsmækken i Brøndby, for første gang i mange år (delvist undtaget visse af Troels Bech-årene), hvilket jeg i høj grad tilskriver CV. Det er en forudsætning for succes i min optik, og en forudsætning de har haft svært ved at frembringe tidligere. Jeg ville ved en fyring af CV være overordentlig bekymret for om man så skulle tilbage til jævnlig udskiftning på sportsdirektør-posten samt i strategierne.
Dertil har de fået gang i deres ungdomsafdeling igen. Dette tilskriver jeg også den strategi CV har lagt (og ikke mindst Niels Frederiksens evne til at udfolde den).
Yderligere er den økonomiske fremgang klubben har gennemgået hævet overenhver skepsis. Det går fremad for Brøndby økonomisk, det tager bare tid at nå til et punkt hvor det udmønter sig i store indkøb. CV holder sig til strategien, som jeg egentlig køber ind på, og som det lader til at de fleste i og omkring Brøndby også gør, hvilket i sig selv er imponerende. Det er ikke mange år siden vi hørte om strategi 14.04, 15.03 og jeg ved ikke hvad, strategierne blev udskiftet alt for ofte.

Kogt ned tror jeg overordnet set på CVs strategi med at skabe et økonomisk bæredygtigt fundament baseret på egne udviklede talenter og på de parameter går tingene godt.

Tilbage står så køb og salg. Salgene kan delvist forklares med at hans store salg (Uhre, Frendrup og Lindstrøm) havde kort tid tilbage på kontrakterne, som han arvede fra den tidligere ledelse, og Lindstrøm fik han vel egentlig hvad man kunne forvente for, manglende europæisk taget i betragtning. Maxsø skulle man have solgt tidligere og cashet ind. Det er ikke godt nok fra CVs side, men der var trods alt nogle omstændigheder der var ude af hans hænder og jeg er derfor villig til at lade tvivlen komme ham til gode, begrundet i at han er lykkedes med den overordnede strategi mht økonomi og talenter, samt selvfølgelig mesterskabet han var med til at få hjem.

Indkøbende er virkelig dårlige og det skal rettes op hurtigst muligt, for det er et problem og en stor del af forklaringen på den øjeblikkelige placering. Jeg synes ikke truppen er til meget mere end vi ser pt., særligt ikke med Maxsø skadet.

Men gør Brøndby nu også det?

- Heggheim (der, medgivet, ser fornuftig ud) til +10 mio
- Bell til +10 mio
- Sebulonsen til +10
- Divkovic til 7.5
- Alves til 7.5
- Greve til små 10 mio
- Tshiembe til 6 mio
- Bjørk til 5 mio
- plus andre småtterier til samlet 10 mio

Det summer til 75-80 mio kroner. Og reelt hat du ud af ovenstående én spiller der er god nok til top 3 i ligaen, Heggheim. Resten er alibispillere uden noget som helst at gøre i en top 3 klub.


Jamen, du underbygger jo egentlig bare min pointe her. Jeg er meget enig i at indkøbende i høj grad halter hvilket jeg egentlig også tror at jeg fik nævnt. Min pointe var egentlig i højere grad at det er gået bemærkelsesværdigt under radaren hvor skidte indkøb CV har lavet. Det virker til at alle i og omkring Brøndby, delvist med god grund, stoler så meget på CV at deres fejlslagende indkøb ignoreres en smule (eller også ser jeg i hvert fald ikke kritikken). Man taler i stedet om at man er et sted hvor store indkøb ikke er muligt fordi man skal opbygge en bæredygtig økonomi, og du har jo helt ret i at forbruget på fejlslagne nyindkøb løber op. Netop derfor synes jeg også at det er bemærkelsesværdigt at der ikke er mere udtalt kritik af det, men igen, måske det bare flyver over mit hoved?

Hvorom alting er så er jeg overbevist om at BIF for øjeblikket står stærkere med CV og ved at følge hans strategi end hvis de skulle ud og lave om igen, men kritikken af CV burde i min optik alligevel være større på baggrund af hans indkøb. Jeg kan se den forståelige sympati for Niels Frederiksen som de fleste udviser forståelse overfor, men kritikken af CV lader til at være begrænset, hvilket jeg ikke helt forstår.
Skrevet af Zinras
Alt andet lige har BIF jo stadig et budget til medaljerne herhjemme, så det er mystisk at folk bare lader CV passere gaden: Han er helt oplagt til et spark i røven, hvis ikke der sker noget godt meget snart. Med al respekt for SIFs præstation sidste år, så skal den klub dælme ikke køre BIF midtover i Top 6, men det gjorde den sgu.

BIF havde 40 point efter grundspillet sidste år, mens SIF havde 31, og alligevel blev stillingen 49-48 i SIFs favør. Ikke nok med det, så scorede SIF 20 mål og lukkede 16 ind (slutscore 54-37), mens BIF scorede 10 og lukkede 17 ind (slutscore 40-41). Ingen af de klubber BIF skulle slå for at indfri forventningerne er faste i Top 6, der var tale om AaB der plejer at få røvfuld når de endelig er med, Randers og selvfølgelig SIF.

SIF fik hentet 18 point, BIF 8, AaB 7 og Randers 10: Det er godt nok helt vildt ringe af et hold med så stort et budget som også var forsvarende mestre. Godt nok skulle CV spare penge, men han har altså også en toplinje der skal passe til bundlinjen - og det kommer ikke til at ske uden nogle gode handler.
Skrevet af Tom Wanks
Fin opsummering, og med vigtige nuancer, Pep (14.28).

Mht. den afdæmpede interne kritik, så kan dette bl.a. bero på at man prøver at gå på en knivsæg. Hvis en mere explicit kritk af sportschefen først begynder at finde momentum, så kan det løbe fra dem. Ofte, ikke altid, men ofte, vil kritik få sit eget liv, og så kan du ikke styre udviklingen. Måske er en del i Brøndby stærkt opmærksomme på dette.
Arsenal FC, Real Madrid, FC København, wonderbars: https://www.youtube.com/watch?v=HavKbRPC9Z8
annonce
0