Snak

Mere indhold efter annoncen
Selvfølgelig er du enig med et halvhjernet tågehorn, der ikke kunne fremføre et fornuftigt argument om så han bare skulle læse det op.

Ronaldo kan score med flere kropsdele, men han kan ikke ret meget andet. Han har i grunden en fremragende teknik, og hans fysik er ganske overlegen, men han har tabt acceleration i sine ældre år, og han kæmper lidt mere med fysikken nu end tidligere, hvilket koster lidt på hans teknik. Men det Ronaldo primært er, er en målscorer. Det er det, han kan.

Messi er en spilskaber OG en målscorer. Det er stort set uhørt. Spilskabere skaber chancer som andre afslutter. Messi er mig bekendt den eneste, der har formået at have stats for chanceskabelse på niveau med tidens bedste playmakere og samtidigt matche eller overgå samtidens bedste målscorere.

Vi kan selvfølgelig gå i mange flere detaljer, men hvad er pointen, når argumentet for Ronaldos overlegenhed blot er "Ronaldo scorer på hovedstød"?

Nå ja, og bare som en afslutter, Messi havde sin dårligste produktion i La Liga i mere end ti år sidste sæson. Det var stadigvæk en bedre G+A end Ronaldo nåede op på i nogen af de tre sæsoner, hvor han spillede for det absolutte tophold i en relativt nemmere liga.

Afsluttende, jeg siger ikke, at Messi er bedre end Ronaldo, men jeg savner altså et tilnærmelsesvist seriøst argument for, at Ronaldo utvetydigt er bedre end Messi.
Jeg har altid været større fan af Ronaldo end Messi, ja til trods for mit Liverpool-bias. Hans eksplositivitet, vindergen, evne til at score mål ud af ingenting og måden, som han, ligesom Zlatan, passer og plejer sin fysik på, gør at han er en ener.

Men at påstå at alle neutrale er enige i, at han er den bedste, er simpelthen noget sludder. Jeg tror den hælder mod Messi.

Det kan så fint koges ned til det her fine indlæg:

Baseret på den generelle uenighed der hersker om dette spørgsmål, forekommer det mig, at du tager fejl her.
I øvrigt er jeg da egentligt glad for, at det aldrig har fyldt så meget for mig, hvem der er bedst. Det har gjort det så utroligt meget nemmere bare at nyde, at to af de allerstørste nogensinde havde deres storhedstid samtidigt. Det er sgu da en fornøjelse.

Godt nok har man sit favorithold, men vi er vel først og fremmest fodboldfans.
annonce