Snak

Mere indhold efter annoncen
Er jeg den eneste som sidder og tænker… hvem er lige erstatningen? Lad os sige Real har 200 mio euro, at købe spillere for alt i alt. Hvem køber de?
Spørgsmålet er jo så, hvor Real går på hugst i stedet, for der er ingen tvivl om, at de har tænkt sig at bruge penge den her sommer.
Salah virker som et oplagt mål.
Helt klart noget politisk over det - med så meget magt ejerne fra Paris har, ville de nemt kunne få noget til at ske, der lignede et uheld, ala Prinsesse Diana.
påfaldende at det lige er de to arabiske olieklubber der har købt mbappe og haaland denne sommer.
ville være smukt hvis resten af verdens fodboldklubber nægtede at spille mod dem, så vi kan komme den her pengeforgiftning til livs.
bizart at qatar og emiraterne kan få lov at spille med om europæiske mesterskaber.


Af ren nysgerrighed, hvor går grænsen så i forhold til din udstødelse af klubber? Som eksempel modtager Real over 500 mio.kr. om året, via deres Emirates sponsoraftale, foruden at de, for under en måned siden, annoncerede et nyt projekt i Qatar, som man må formode der også tjenes penge på. Skal Real derfor også udstødes eftersom de også får del af "oliepengene", eller skal det kun gælde klubber, der ejes af folk fra de lande? Eller spurgt på en anden måde; er det ok at leje sin sjæl ud til disse lande, så længe man bare ikke sælger den til dem også?
Edit: Franco var med til at gøre Real Madrid til den klub den er idag. "Kongeklubben", yes? Han var så heller ikke just en guttermand.


Det er en historie, som mange ynder at fortælle. Om den er sand, er temmelig tvivlsomt. Men ingen tvivl om at Franco solede sig i Real Madrids store succes i 60´erne med di Stefano og Puskas i front. Der var heller ikke meget andet for Franco at fremvise i Spanien under hans inkompetente og brutale regime. Real Madrid blev misbrugt som propagandaværktøj. Det kan man gøre med penge eller med rå magt/vold.
You can talk about spirit, or you can live it - Jürgen Klopp
Faktisk var Atletico oprindeligt Francos klub, men det er historie som man siger.
Manchester United siden 92, GF siden 96.
For 3-400 millioner euro så kunne alle byer jo blive ens hjemby ;)
For 3-400 millioner euro så kunne alle byer jo blive ens hjemby ;)

Han er født og opvokset i Paris.
Det er en historie, som mange ynder at fortælle. Om den er sand, er temmelig tvivlsomt.

Det svarer til at være i tvivl om, hvorvidt to plus to er fire.
https://www.berlingske.dk/sport/qatar-bandlyser-fagforeninger-dbu-er-ekstremt-skuffet
Nej. 2 + 2 er simpel matematik. Historie er aldrig så simpelt.

Er det rigtigt, at Real Madrid var Franco-regimets hold? Og hvis det var tilfældet, hvordan kan det så være, at der gik 15 år, før Real Madrid vandt sit første mesterskab efter afslutningen på Den Spanske Borgerkrig?

I realiteternes verden er det mere præcist at sige, at Santiago Bernabéu var regimets mand, og at han brugte regimet og de personlige forbindelser, som han havde i magtens korridorer - og det er der ingen tvivl om, at han gjorde. Selv om mange af generalerne ikke vidste meget om fodbold, fik regimet efterhånden en interesse i at styrke sporten. I en situation med voldsom undertrykkelse blev fodbold en ventil, hvor folk for eksempel kunne svinge det baskiske eller catalanske flag på lægterne. Det er den gamle sang om brød og skuespil, og det er på den baggrund, man skal se styrets hjælp til alle de store klubber, for eksempel også til Barcelona. Derfor kan man også med nogen ret hævde, at FC Barcelona blev et våben ikke blot for catalanerne, men også for Franco.

Ladislao Kubala kom således som sendt fra himlen, da han i 1950 søgte asyl som flygtning fra det kommunistiske Ungarn. Franco-styret hjalp uden at blinke Barcelona med at ordne formaliteterne med det internationale fodboldforbund FIFA, og på rekordtid fik Kubala nyt pas, så han kunne spille for det spanske landshold. Det så godt ud i aviserne - både ude og hjemme - at folk søgte tilflugt i Francos Spanien. Senere fik FC Barcelona - uden indblanding fra det spanske fodboldforbund - tilladelse til at sælge sin gamle hjemmebane Les Corts for at finansiere købet af en byggegrund til et nyt stadion, Camp Nou. Det er derfor vanskeligt at påstå, at regimet systematisk modarbejdede Barcelonas interesser.

Ser man på resultaterne frem til 1953, var Real Madrid et ordinært hold. Vendepunktet kom i 1954, hvor klubben vandt mesterskabet - og her er timingen afgørende: For herfra bevægede Real Madrid sig ud i verden og ind i historiebøgerne. Franco blev først interesseret, da de hvide begyndte at vinde. Derfor var det strengt taget et tilfælde, at det lige blev Real Madrid og ikke Atlético Madrid eller FC Barcelona, der kom til at indtage rollen som verdens bedste - og regimets - fodboldhold. Men den slags er der naturligvis mange meninger om - ikke mindst i Barcelona.


https://idraetshistorie.dk/temaer/fodboldhistorie/fodbold-under-franco-1939-1975/
You can talk about spirit, or you can live it - Jürgen Klopp
annonce