Snak

Mere indhold efter annoncen

Medie: Åge Hareide tager over i Malmö FF

Skrevet af bold
tir 6. sep 07:22

Malmö FF har angiveligt fundet en  midlertidig afløser til det ledige trænersæde, og det er den tidligere danske landstræner Åge Hareide. Læs hele nyheden her
Skrevet af Slettet(421031222311)
0-0, 0-0, 0-0, 0-0, 1-1, 0-0, 0-0, 1-1, 0-0, 0-0 ...
Skrevet af glvardevej
Man kunne måske også nævne at han var tidligere Malmø-træner.
COYS!
Skrevet af PhilipB
0-0, 0-0, 0-0, 0-0, 1-1, 0-0, 0-0, 1-1, 0-0, 0-0 ...


Nu tabte Malmö FF både 0-4, 0-5 og 0-8, sidst de var i Champions League med Hareide ved roret, så jeg synes, at din kritik er forfejlet.
Chelsea siden 2002, Manchester City siden 2007, Paris Saint-Germain siden 2010 & Newcastle siden 2020.
Skrevet af Mazraoui
En af de mest overvurderet trænere nogensinde. Han kunne da finde ud af at spille uafgjort i stedet for at tabe, da han overtog et markant bedre mandskab end det han havde været i nærheden af tidligere.
Skrevet af Vladivostok
dygtig træner som overgang til noget nyt. har skabt rigtig gode resultater i de fleste klubber og var også god med Danmark
Skrevet af Mazraoui
Han var heldig med Danmark*, mente du vel? ;).
Skrevet af SotD
Sidst han var i Malmö kørte han 2014 sæsonen igennem uden på noget tidspunkt at vige fra 1. pladsen i ligaen. Det er i øvrigt ikke sket siden. Det blev til 8 uafgjorte, heraf endte én af dem 0-0 mens fire endte hhv. 2-2 og 3-3.

Sæsonen efter kvalificerede han holdet til Champions League ved at bryde seedningen, ikke 1 men 2 gange, hvilket gik udover Red Bull Salzburg og Celtic. Førstnævnte havde pløjet igennem Europa League gruppespillet året før med 18 point i en gruppe hvor Esbjerg eksempelvis måtte strække gevær hhv. 1-2 og 0-3. Efter gruppespillet smadrede de Ajax 6-1 samlet.

Og så er det da rigtigt nok, at de i Champions League slog sig voldsomt på Paris-SG og Real Madrid, men de slog da også Shakhtar Donetsk.

I ligaen gik det ikke godt i 2. sæson, selvom pointene faktisk havde givet dem sølv året før.

Men ret beset gik det vel egentlig meget fint. Da Malmö i 2017/18 forsøgte at komme i Champions League røg de ud i første runde til Vardar Skopje, året efter røg de ud til Vidi FC i 3. kvalrunde, mens de i 2020/21 røg ud til Granada i playoff runden.

Sidste sæson lykkedes det for første gang siden Hareide at kvalificere sig til Champions League - og her fik man 1 point i gruppespillet, kontra de 3 man fik under Hareide - Og man fik også ørerne i maskinen denne gang med 0-3, 0-4 og 0-4 mod Juventus, Zenit og Chelsea.

Så man kan ævle nok så meget om røvsyge 0-0 kampe, men det er altså ikke det man husker ham fra i Malmö.
Silkeborg IF
Skrevet af SotD
Han var heldig med Danmark*, mente du vel? ;).


Nej, det er det DU mener. Han var væsentligt dygtigere end Morten Olsen under dennes sidste periode - og hvor Olsen missede to slutrunder i træk kvalificerede Hareide os i stedet for til to. Den ene så os tabe på straffespark til de senere sølvvindere i 1/8 finalen, mens den anden så os tabe i forlænget spilletid til de senere sølvvindere i semifinalen.

At Kasper Hjulmand har vist sig endnu dygtigere end Hareide gør jo ikke Hareides formåen til elendig, heldig eller andet negativt ladet.
Silkeborg IF
Skrevet af Mazraoui
Sotd@ nej?, det er der MANGE der mener og der har været nogle rigtig gode artikler og indlæg selv på bold.dk der understøtter det :). Olsen missede den ene af dem pga en forkert skrivebordssejr til Albanien ;). Både til vm 18 og i de 2 kvalifikationer, var vi svine heldige og var domineret i de fleste kampe, til langt dårligere nationer. Sagde heller aldrig at han var elendig, men heldig og overvurderet. Læs Og forstå...
Skrevet af kimjen
Tillykke til begge parter!
Hareide har en kæmpe aktie i landsholdets succes historie og har før gjort det godt i Malmø.👍⚽👍
kimjen
Skrevet af SotD
Sotd@ nej?, det er der MANGE der mener og der har været nogle rigtig gode artikler og indlæg selv på bold.dk der understøtter det :)


Ja, og mange mener det modsatte. Så din pointe er vel ikke mere rigtig end den du svarer på, hvorfor det virker uintelligent at forsøge at lægge ord i munden på ham.

Olsen missede den ene af dem pga en forkert skrivebordssejr til Albanien ;).


Nej. Der stod 0-0 i den kamp, da den blev afbrudt - og 0-0 havde også sendt Albanien med til EM foran Danmark. Olsen missede slutrunden fordi holdet ikke kunne score et eneste mål i de sidste 3 kampe mod hhv. Portugal, Albanien og Armenien. Albanerne gjorde ellers alt hvad de kunne for at undgå at kvalificere sig ved at smide 2x 0-0 mod først Serbien og siden Portugal i kampens overtid.

Både til vm 18 og i de 2 kvalifikationer, var vi svine heldige og var domineret i de fleste kampe, til langt dårligere nationer.


Sikke en gang ævl. I modsætning til Morten Olsen var han netop ikke domineret i kampe mod dårligere nationer, endsige "langt dårligere nationer". Morten Olsen havde nogle forrygende svipsere mod netop langt dårligere nationer såsom 0-4 mod Armenien, 0-2 mod Rumænien og 0-3 mod Makedonien. Ikke én eneste gang havde Hareide sådanne udfald. Hverken spillemæssigt eller resultatmæssigt. Det værste resultat blev opnået hjemme i Parken mod Montenegro hvor vi tabte 0-1, trods det at vi burde have vundet med 4-5 mål. Så når man taler om held er det vel en rimelig væsentlig præmis at vi var pisse uheldige i dén kamp - og havde vi vundet den som vi burde, havde der aldrig været tvivl om udfaldet.

Og selvom du gerne vil gøre det til en snak om held, så blev vi altså 3. bedste 2´er ud af 9 mulige, og var i øvrigt også det hold der i playoff vandt størst (5-1). Til sammenligning blev Italien slået ud af Sverige og Schweiz vandt sammenlagt 1-0 over Nordirland, som er langt ringere end Irland.

Da vi vandt den næstsidste gruppekamp med 1-0 i Montenegro (fuldt fortjent i øvrigt) krævede det at Montenegro på udebane slog Polen, imens vi tabte hjemme til Rumænien for at Montenegro kunne gå forbi os. Det krævede sågar at enten Montenegro ville vinde med to, eller vi ville tabe med to. Efter 16 minutter stod der 2-0 til Polen, og et kvarter inde i anden halvleg førte vi ligeledes med 1-0 i vores kamp. Montenegro tabte 2-4 og selvom vi smed koncentrationen til sidst mod Rumænien og kun fik 1-1, så var vi aldrig i fare for at misse den 2. plads.

Tilgengæld kunne vi med en sejr over Rumænien og en sejr til Albanien have sikret 1. pladsen - uanset hvor stor eller lille sejren ville være blevet.

Undervejs var der ingen tvivl om sejrene mod Kazakhstan og Armenien som typisk havde været drilske modstandere for Morten Olsen, ligesom vi kørte Polen over 4-0. Med andre ord var der ingen held involveret i den gruppe, og vi blev på intet tidspunkt domineret af langt dårligere nationer.

Til EM 2020 kvalifikationen kørte vi hhv. Georgien og Gibraltar over i 3/4 kampe, og i den sidste (0-0 i Georgien) havde vi alt spillet og vadede i chancer i en kamp der under normale omstændigheder ville være vundet med to. Altså uheld - ikke held.

På udebane mod Schweiz var vi i alvorlig grad domineret i perioder - men det kan man ikke ligefrem kalde en "langt dårligere nation" medmindre man gerne vil diskvalificere sig selv fra at have en holdning til emnet. Ikke desto mindre var resultatet (trods måden det kom i hus på) ud fra spil og chancer fuldt ud fortjent. Schweiz havde 3 afslutninger inden for rammen, vi havde 7.

I den efterfølgende hjemmekamp mod Irland var vi på ingen måder domineret, men bare uskarpe og uheldige. Faktisk var det den kamp i hele kvalifikationen hvor vi havde flest afslutninger på mål - 18 stk. - Vi havde bolden ca. 60% af tiden og havde mere end dobbelt så mange succesfulde afleveringer som Irland. Den del der passer på dit argument er, at Irland i de sidste 7-8 minutter af kampen formåede at flytte spillet frem og dominere os på fysikken. Men vi var langt fra heldige med at spille 1-1. Irland var derimod heldige med ikke at tabe med 3 eller 4 mål.

På hjemmebane mod Schweiz var gæsterne bedst, men her er vi tilbage ved at Schweiz jo ikke på nogen tænkelig måde er en langt dårligere nation, og uagtet hvor ringe vi alle synes den kamp var, så var den jo på samtlige parametre en lige kamp, hvis man så den med neutrale øjne. Så her kan vi måske tale om, at 1-0 var heldigt, mens 0-0 eller 1-1 havde været passende. Men for at udligne held og uheld ville vi jo have været på +4 -2 = 2 point under hvad vi havde spillet os til.

Og her kommer vi så til den eneste kamp på de to kvalifikationer, som faktisk kan passe til din påstand. Udekampen mod Irland. Her lod vi os dominere af en dårligere modstander, men vi stod også i en situation hvor et nederlag havde været katastrofalt, fordi vi jo var uheldige med 1-1 i den første kamp. Omvendt havde en sejr i bare én af de to førnævnte kampe jo allerede sikret os en billet inden denne kamp - og vi endte altså - trods den uafgjorte med kun at være ét point efter Schweiz.

Så hvis vi skal prøve at sætte et slutfacit på dine påstande:
1) Vi var svineheldige
= Vi var heldige med at få 4 point mod Schweiz og vi var heldige med at få 1 point i Irland
= Vi var uheldige med at få 1 point hjemme mod Irland og ude mod Georgien.
= Held/uheld går lige op, og har altså ingen indflydelse på det samlede resultat.
= Der var udelukkende uheld i VM kvalifikationspuljen mod hhv. Montenegro hjemme og Rumænien hjemme.

2) Vi var domineret i de fleste kampe, til langt dårligere nationer:
= Vi var domineret i udekampen mod Irland.
= Vi var på intet tidspunkt domineret af langt dårligere nationer (Gibraltar, Kazakhstan, Georgien, Armenien)
= Vi blev delvist domineret af Schweiz, men slet ikke i den grad som du formentlig oplevede, samt i udekampen mod Polen, hvor vi tabte 2-3. Ingen af de to kan devalueres til "langt dårligere nationer".

Sagde heller aldrig at han var elendig, men heldig og overvurderet. Læs Og forstå...


Og alle dele er fuldstændig forkert. Læs (alternativt se/gense) og forstå.

Det kan selvfølgelig også være, at du meget gerne vil tillægge træningskampene en helt vild betydning for her spillede vi jo da en ringe kamp mod Kosovo i 2019. Det var dog den eneste dårlige træningskamp vi spillede i hele Åge Hareides landstrænertid, omend den ene halvleg mod Tjekkiet tilbage i 2016 ikke var så prangende.

Det er fuldstændig fair at synes man kedede sig under Hareide kontra det man ser nu under Hjulmand - for det er da blevet mange gange forbedret! Men hvis man vitterligt mener at Hareide primært var svineheldig efter at have snorket sig igennem 3-4 år med Morten Olsens sidste tid, så fortjener man ærlig talt en syngende lussing. For så har man ikke forholdt sig objektivt til tingene.

Men!!! Peru! Ja, Peru er ikke ligefrem en "langt dårligere nation" - Og Australien?!!!? - Ja, det var en ringe kamp. Men vi var ikke heldige med vores point. Det var lige efter spil, chancer og fordeling.

Af decideret dårlige fodboldkampe under Hareide kan man ikke finde 10, om man så anstrenger sig af hele sit hjerte. Han var træner i 4 år. Omvendt kan man næppe undgå at falde over 10 rædderlige fodboldkampe under Morten Olsens sidste 4 år.
Silkeborg IF
Skrevet af Webmand
Age Hareide har været en kanon-træner for Danmark og for flere klubber. Alle trænere gode som mindre gode kan opleve "downs" i deres trænerkarriere og dermed blive fyret. Glem ikke Åge Hareide er Ridder af Danebrog. Det kræver en formen præstation ud over det usædvanlige, og det har han helt sikkert ydet for Danmark. Jeg håber at han får succes i Malmø og at han allerede denne sæson kan løfte klubben.
Skrevet af TheUnitedWay
Flot arbejde af Hareide med at genoprette det danske landshold efter Morten Olsen. Vi skylder ham en stor tak! Held og lykke i det svenske :)
Manchester United siden 92, GF siden 96.
annonce
0