Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Slettet(172333222811)
Viser bare at Barca stadig er top 2-3 klub i verden


Ja, jo, nej det er de ikke.
Skrevet af Morten5500
Tak for god og uddybende forklaring Stagger Lee.

Hjælper mig til at forstå situationen meget bedre :)
Skrevet af Gshock
det er mange penge og det kan vise sig og være et rigtigt godt salg af Leeds.
Boykot VM i Qatar. / Boykot Adidas HVAD ER SPORTSWASHING? Når enkeltpersoner, virksomheder eller nationer bruger sportsbegivenheder til at skabe sig et bedre ry gennem eksempelvis sponsoraftaler, kaldes det sportswashing.
Skrevet af VIF57
Tak Stagger Lee
Skrevet af Pindhunden
Mange tak for uddybningen, Stagger Lee.

Jeg var godt klar over, at det er FFB-reglerne, der er Barcelonas helt store problem, og at de Jong udgør et særligt problem, fordi en del er hans løn han har været udsat under corona, så han stiger ret meget i løn.

Jeg vidste ikke, at det stadig er de manglende indtægter under corona, som er den primære årsag til FFP-problematikken.

Jeg troede i øvrigt, at nye, dyre indkøb afhang af et salg af de Jong, netop fordi Barcelona lå lige på løngrænsen af, hvor mange nye spillere de kan registrere. Men det lyder så som om, at de faktisk godt kan beholde de Jong og registrere Raphinha. Mon Lewndowskis køb så er betinget af nogle flere salg?
Det lyder som om, at de kan få det hele til at lade sig gøre.
Skrevet af BabyJesus
Man kan vel håbe på, at denne handel betyder, at Dembele endegyldigt er fortid i Barcelona... Hurra.
Hvis de så undlader af købe Lewandowski, og i stedet smider solide dollars efter to gode backs, så ser det faktisk riiiiigtig fint ud.
Skrevet af mitnavn
Dembouz var til lægetjek og deltog i træningen i går. Se Aubas story på Instagram. Han har allerede forlænget med 2 år.
Skrevet af Chris4700
Hvor ku det være fedt hvis en Barca tråd for en gangs skyld handlede om selve emnet. Tak til Stagger og Pep for at tage tiden til, igen og igen, at forklare tingene, men hvor ville det dog være skønt hvis vi snart kom videre.

OT
Bliver spændende hvordan Xavi får jongleret den offensiv, hvis Dembele forlænger og Lewa også ankommer. Tænker Depay må være fortid så. Den dybde havde man næppe turde drømme om for et år siden
Barca
Skrevet af MKilgallon
Lad os så bruge de penge på en angriber, en venstre back og en rutineret reservekeeper.
Leeds supporter siden 1995 (Desværre kun 4 livekampe indtil videre) Sept. 1998 PL Tottenham - Leeds 3-3 Aug. 2002 PL Leeds - Man City 3-0 Marts 2008 L1 Leeds - Bournemouth 2-0 Marts 2008 L1 Leeds - Cheltenham 1-2 ALAW - MOT
Skrevet af Stagger Lee
Jeg vidste ikke, at det stadig er de manglende indtægter under corona, som er den primære årsag til FFP-problematikken.

Det er fordi, FFP regnskabet tager udgangspunkt i klubbernes regnskaber bagudrettet og i det indeværende. Lige præcis hvor langt man går tilbage kan jeg ikke huske, selvom jeg synes, at have læst det et sted. Men det vil sige, Barca´s dårlige regnskaber fra corona tiden stadig er i spil i FFP i et eller andet omfang. Sidste sæson var også påvirket af efterdønningerne og i særdelshed af Messi´s afgang. Derfor havde man brug for en kapitalindsprøjtning allerede i sidste regnskabsår for, at komme ud med et plus i 2021/22 regnskabet(ender med 100 mio euro i overskud), mens de to foregående regnskaber begge er endt med store underskud. De to underskud skal den næste kapitalindsprøjtning rette op på, således man ikke længere er sanktioneret via FFP.

Lige nu handler det derfor om, at få omsætningen boostet, så man når op omkring de 800 mio euro i omsætning og samtidig få klubbens udgifter reduceret og her snakker vi primært på lønområdet, da det er den klart største post i en hvilken som helst fodfoldklub. Man er gået væk fra at sælge andelen i BML(Barca Merchandising and Licening), da det er et af de områder, man regner med at kunne generere større omsætning over de næste par år. Allerede i år regner man med næsten at fordoble indtjeningen i BML. Derudover har man indført førnævnte lønloft, således man sikrer, man ligger langt under de 70% i FFP regulativet og samtidig har nemmere ved at generere de overskud, der skal til over de næste 4-5 år for at få gælden barberet væk hurtigt.

Jeg troede i øvrigt, at nye, dyre indkøb afhang af et salg af de Jong, netop fordi Barcelona lå lige på løngrænsen af, hvor mange nye spillere de kan registrere. Men det lyder så som om, at de faktisk godt kan beholde de Jong og registrere Raphinha. Mon Lewndowskis køb så er betinget af nogle flere salg?

Jeg kan selvsagt ikke sige præcis, hvordan tallene hænger sammen med de enkelte køb og salg, men, lige nu går rygterne på, man studerer, hvordan man kan beholde Frenkie samtidig med, man styrker truppen, hvilket er altafgørende for, man kommer op på førnævnte omsætning. Man kan ikke have flere sæsoner, hvor man ikke udfordrer for titlen i løbet af sæsonen og hvor man kæmper i lang tid med at holde en CL givende plads indenfor rækkevidde. Man kan heller ikke have flere sæsoner, hvor man ikke kvalificerer sig knockout fasen i CL, hvilket sidste år kostede 100 mio euro i tabt omsætning alene. Lige nu går rygterne på Frenkie hverken vil gå ned i løn, eller forlade klubben, hvilket selvsagt stiller et misforhold mellem klubbens og Frenkies planer og intentioner. Jeg skal ikke kunne sige, hvad udfaldet bliver, men det kan blive alt i mellem 1) Frenkie bliver og går ned i løn 2) Frenkie bliver uden at gå ned i løn 3) Frenkie bliver solgt.

Så et højt sportsligt niveau er et must, men når det specifikt kommer til Lewa, så er der flere ting i spil. Messi´s afgang har skabt et vakuum i Barca´s merchandise omsætning, som skal erstattes med et nyt frontbillede. Jeg ved godt, de fleste synes, det er en myte, at en stjerne kan booste klubbers økonomi, men det er ikke desto mindre tilfældet . Bare spørg i PSG eller Real. Lewa er så stort et navn, han vil generere en stor meromsætning fra day one og afhængig af sportslig succes, vil den kunne nå store højder. Hvis han og klubben får succes vil en handel nemt kunne tjenes ind x 2-3 stykker over de næste 2-3 år. Vi snakker selvfølgelig merchndise først og fremmest, men også antal tilskuere på stadion, præmiepenge, tv-penge, sponsorpenge osv.

Det lyder som om, at de kan få det hele til at lade sig gøre

Det er et kæmpe puslespil, som ledelsen står med, det er der ingen tvivl om. Det er svært at få et præcis overblik, men jeg kan godt se planen med det hele og det ser ud til de følger den målrettet. At jeg så selv måske ville have gjort tingene anderledes er en anden sag. Personligt er jeg ikke afhængig af de store stjerner eller voldsom sportslig succes på resultatfronten. Jeg kan lide den fodbold Barca spiller og derfor følger jeg klubben. Men man kan ikke komme uden om, niveau betyder noget i den sammenhæng. Fascinationen liger jo netop i at spille fodbold som meget få andre gør det, men på et niveau, hvor man også vinder rigtig meget. Laporta fik opbygget et par rigtig gode hold i nullerne og et af de bedste verden har set. Det stoler jeg på, han kan gøre igen. Få kender Barca´s filosofi og kultur, som han gør og hvis han får den rette opbakning til også at få økonomien til at hænge sammen, så skal det nok blive godt.
https://twitter.com/infosfcb/status/1503096223938453508?s=20&t=19q9rsxzpUGq6ZYv4-CEDA
Skrevet af Smellycat
Pep Guardiola
Er helt enig. Mit post skulle bestemt heller ikke forstås som, at det var den eneste realistiske mulighed. Var netop et forsøg på at gøre op med "det forholdet sig sådan her, fordi jeg siger det", som Skjold90 kom med.

Fuld forståelse for, at man skal tænke langsigtet og at investere i spillertruppen også kan være en måde at sikre indtjening fremover. Virker dog til at være et enormt risky game, efter min mening, hvis Laporta´s udmeldinger om hvor skidt det står til holder stik. Man har næppe flere skud i bøssen, hvis de dyrt indhentede profiler ikke slår til i denne omgang.

Håber det dog - vi har brug for et stærkt Barca i La Liga.
annonce
0