Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Fjelle80
"Jeg mindes et citat, hvor ledelsen er ude og fortælle, at klubben reelt er på "intensiv"."

Mindes du så også om der er sket noget siden det citat?

"Derudover så har man bedt flere spillere om at udsætte og give afkald på løn, som spillerne var berettiget til gennem deres kontrakter."

Og dette er jo helt unikt for Barça. Det er der slet ikke andre klubber i hele verden der har gjort de seneste par år...

"Forestil jer at en normal virksomhed ikke udbetalte løn til nuværende medarbejdere, men herefter gik ud og ansatte flere?"

Ja, det ville virke underligt, og det er jo så heldigvis heller ikke det der er sket i Barça.

Skrevet af YouGottaPayTheTrollToll
Isoleret set kanon godt for la liga. Der har i den grad manglet stjernestøv og seriøs udfordring og det skal jeg da love for at der er kommet, selvom Lewandowski er oppe i årene.

Men jeg håber godt nok Barca har styr på hvad de laver. Udefra set virker det godt nok overdrevet som de smider om sig med penge igen, ligeså snart de har fået det mindste kapital indenfor. Der skulle også gerne være et Barca om 5-10 år. Foryngelsesprojektet er også sat en smule på pause. Og rigtig mange penge for en snart 34 årig og specielt i Barcas situation. Deres angreb virker lidt overdrevet taget deres økonomi i betragtning. Torres, Fati, Lewa, Dembele, Raphinha, Aubamayang, Braith, og Memphis til at dække de 3 forreste pladser. Der bliver ikke sparret på noget i hvertfald og en kæmpe bredde lige pludselig.

Men man må sige de putter alle æg i en kurv nu og satser stort på det her hold. Nu er der ingen undskyldninger mere og der skal trofæer i skabet. De har den træner de gerne vil have og har hentet massivt ind af store spillere/talenter det sidste halve år. Jeg har personligt meget svært med at følge med og det virker lidt som om man pantsætter fremtiden og gambler stort. Spændende bliver det som altid at følge hvad der sker i Catalonien.
Skrevet af Fjelle80
"Men er der nogen der lige kan forklare mig hvordan de får registreret ham, for AC/Kessie er vel endnu ikke registreret,"

Til at starte med venter man indtil registreringen til la liga åbner. Der er ikke nogen klubber der har registreret nogen spillere endnu.
Derudover skal man nok have skåret nogle lønkroner væk. Der er ikke meldt nogle officielle tal ud fra la liga, så jeg ved ikke hvad lønloftet kommer til at være, og jeg ved heller ikke hvad deres samlede løn ligger på pt.
Til det har man vel reelt kun 2 muligheder:
Genforhandle de vanvidskontrakter, som nogle af de nuværende spillere har. Det er de godt i gang med, til stor forargelse for nogle brugere her på sitet.
Forsøge at få solgt eller udlejet (ophævet hvis alt går galt) med nogle af de spillere som man ikke har tænkt sig at bruge. Fx umtiti, braithwaithe og memphis. Der er også enkelte der gerne vil væk grundet manglende spilletid fx Neto.
Skrevet af Indspark98
Fjelle80. Lad nu være med at komme med sarkastiske og fjollede bemærkninger. Det klæder dig ikke.

Helt objektivt er det jo ikke særlig smart at drive forretning på den måde, som Barcelona gør p.t. De har jo ikke pengene til det.
Skrevet af Slettet(531700222108)
YouGottaPayTheTrollToll:
Er enig i, at det er super for la liga, at Lewandowski kommer til det spanske.

Om FCB så har styr på det de laver, kan jeg godt have min tvivl om. De har fået et økonomisk boost her og nu, men det økonomiske boost de har fået, kommer jo ikke uden en vis risiko. Klubben har jo mere eller mindre pantsat, store dele af deres økonomiske aktiver, ved f.eks. at sælge ud af tv-rettighederne for at skaffe likviditet, eller sælge stadionnavnet, som hedder noget med Spotify, samt de har lavet et lån hos Goldman Sachs over 35 år.

Ud fra det du skriver, har jeg den opfattelse, at de måske burde bruge pengene på yngre kræfter, hvilke jeg bestemt ikke er uenig i.Skrevet af Dortmundfan1992
Barca bruger rigtige mange penge og har stadig en kæmpe gæld. Det er facts.

Det skal også siges at de har fået kapital indsprøjtninger.. Først med et 500 million euro løn af Goldman Sachs. Så solgte de for nylig 10 % af deres tv rettigheder og fik omkring 200 million (muligvis mere). Det skal også lige tages med.

Og lånet har en 30 års tilbagebetalingsfrist.
Skrevet af Chelsea93
Men 500 millioner euro fra Goldman Sachs er jo et lån. Penge der skal betales tilbage igen. De 500 millioner euro kommer jo ikke ind i budgettet som indtjening? Det er et lån. Ikke indtægt. Ellers kunne alle store klubber jo bare låne et par milliarder i en bank når budgettet lige var presset lidt.
Skrevet af Maradona-Messi
I tror simpelthen, at Laporta bare kan gøre som det passer ham i en medlemsejet klub? I tror ikke, at den hær af jurister og økonomer, som Barca har ansat, har lavet forskellige scenarier, som bestyrelsen kan vælge at følge?

Udefra kan det jo sagtens se underligt ud, og jeg kan da også godt undres over de mange penge, som Barca pludselig kan betale for spillere. Men for det første er der jo solgt lidt ud af arvesølvet (rettigheder), hvilket har givet et boost rent økonomisk. Det betyder jo så selvfølgelig, at man på den lange bane har færre indtægter, men det skulle jo gerne udlignes af den nye lønstruktur, hvor Barcas spillere kommer til at tjene mindre, som fx i Bayern München og Real Madrid. Man må jo i bestyrelsen mene, at vejen til at øge indtægterne er at få et konkurrencedygtigt hold hurtigt.
For det andet er nogle af informationerne om Barca og deres økonomi jo ikke rigtige argumenter, fx mht registrering af spillere. Der er ingen klubber, der har registreret spillere endnu, så det må jo så betyde at Real Madrid også er i økonomiske problemer, for de har ikke engang registreret Modric endnu...nej,vel?
Skrevet af Fjelle80
@Indspark98
Når det jeg svarer på er tilpas dumt og fjollet bliver mine svar altså derefter. Den sidste var måske i overkanten, det var bare komisk med en slåfejl der. Det sletter jeg igen.

Men når du nu snakker "objektivt", så er du med på at det vil indebære kendskab til fakta, og ikke bare udokumenterede rygter?
Skrevet af Humannxx
“I tror simpelthen, at Laporta bare kan gøre som det passer ham i en medlemsejet klub?”

Altså undskyld, men hvordan gik det for Bartomeu? At man som Barca fan ikke kan forstå resten af fodboldverdenen er skeptiske med hvordan den klub bliver drevet er over min forstand. Man var også en medlemsejet klub der og der vidste fansene jo heller ikke hvor slemt det stod til, lige indtil virkeligheden ramte. Det samme kan ske om nogle år igen her. Man lever over evne, fordi man har det navn man har og ikke kan indstille sig på virkeligheden. Jeg troede personligt at det ville blive anderledes med Laporta og man ville begynde at bruge nogle af pengene til at betale gælden af. Men man brænder jo hele lortet af igen, fordi man ikke hurtigt nok kan komme tilbage til fordums styrke. Virker til man har en blind tro på hvad der bliver meldt ud fra ledelsen i den klub, på trods af den tidligere præsident tog røven på alle big time. Men kan godt se man er utålmodig som fan nu og ser sig blind på de store navne der bliver hentet. Historien gentager sig igen, som den har det med at gøre.
I deres største økonomiske krise nogensinde, hvor man bliver nødt til at be spillere gå ned i løn, har man samtidig brugt milliarder på spillerindkøb. Endda flere spillere som kommer i top 10 over deres dyreste transfers nogensinde. I mean, wtf!
Skrevet af Du er ikke Peter Schmeichel ?
Jeg høre til flokken af folk der ryster på hovedet over barca´s økonomi i disse dage, og syntes det er pinligt den måde de behandler de spillere på som har hjulpet dem til at overleve ved at gå ned i løn.
jeg kan ikke forstå at de går efter spillere som azpilicueta, alonso og kessie overhovedet istedet for at bruge unge talenter og reducere deres løn på den måde....

men det er tydeligt at se at Laporta går all in på at forsøge at lave et superhold igen som kan spiller med om ikke kun ligaen men også champions leauge, så han kan få barca tilbage som en af verdens største klubber. og det er jo også en måde at redde deres økonomi i fremtiden på. om jeg så syntes det er et meget meget stort sats er så noget helt andet.
men ud fra den strategi, så syntes jeg lewandowski er den bedste spiller på markedet de overhovedet kunne hente - så lige den her transfer kan jeg faktisk sagtens forstå. medmindre han bliver skadet så tror jeg slet ikke der er nogen tvivl om at han brænder ligaen fuldstændig af for dem.

det er i mine øjne mere behandlingen af deres spillere som lige har reddet deres røv økonomisk sidste sæson - samt det at gå efter spillere som de førnævnte som virker helt ude i hampen med deres økonomi i mente.
1. AGF 2. Leeds 3. Atletico Madrid 4. Fiorentina
Skrevet af hodja
Er det nyt, at Barca har fået en hær af advokater tilknyttet klubben?

Er det nyt, at Barca er blevet medlemsejet, så de kan holde styr på præsidenten?

Nej - og det er jo tidligere gået helt galt. Så hvad præcis får dig til at tro, at alt nu pludselig bliver fryd og gammen?

Eller er det muligvis drømmen og ønsket om at komme hurtigt tilbage til fortidens styrke, som driver både ledelse og fans?

Jeg kan godt forstå bevæggrunden for at gå denne vej, om det er fornuftigt, må tiden vise.
Skrevet af Lasse599
Lad os nu se, hvor længe der går inden de så kan registrere ham også.....

Vi venter stadig på at deres andre indkøb bliver registreret...
Man Utd og OB. Ikke altid lige nemt - men i medgang og modgang..
Skrevet af Stagger Lee
Alene Lewa kommer til at at balancere de 5% i den samlede omsætning, som man har solgt tv-rettighederne til. I hørte det her først.
https://twitter.com/infosfcb/status/1503096223938453508?s=20&t=19q9rsxzpUGq6ZYv4-CEDA
Skrevet af TJensen
Spændende med Lewand i Barca, fedt at LaLiga nu igen har de 2 bedste spillere i verden igen :)
Benzema som nr 1 naturligvis.

OK de er ikke fremtiden, men mon ikke de kan holde 2-4 år på toppen, og til den tid håber jeg at resten af fodboltverden har lignende regler som LaLiga som er 2 år forud for sin tid, og det er den eneste grund til at Barca har problemer.

Skulle City, United, P$G osv. leve op til samme regler var de erklæret konkurs for længe siden.

Så en god dag for LaLiga, håber naturligvis ikke han bliver for god i Barca :)
Real Madrid siden 2003
Skrevet af Fjelle80
@lasse559

Jeg håber dit indlæg er ment for sjov. Men ellers er de da en god illustration på hvorfor nogle af os bliver trætte og kort for hovedet når selv simple ting skal forklares.
Skrevet af Slettet(281802222608)
Haha åh nej Barcelona, you´ve done it again :)

Eller rettere... Den her gang giver det faktisk super god mening. Robert Lewandowski er den spiller i verden, der vil være den bedste forstærkning til ethvert hold. Han kan gå direkte ind på alle hold og score mål fra day 1 or 2. Han bliver vanvittig i La Liga og han vil løfte dette Barcelona hold.

Men pas nu på med at bruge penge når I har så stor en gæld. Især når penge, der bliver brugt, kommer pga nye lån til Goldman Sachs og pga at man har skudt sig selv i knæet med fremtidig indtjening. Lewandowski holder ikke i 25 år. Pas nu på for fanden.
Skrevet af Danaldo9
Mega fedt! Bliver spændende at følge ham i la liga og i CL
Skrevet af Gshock
Lewa skal nok komme til at lave masser af mål. Men det virker som en kvik fix Barca har gang i.
Lewa og Auba bliver genforenet. :)
Boykot VM i Qatar. / Boykot Adidas HVAD ER SPORTSWASHING? Når enkeltpersoner, virksomheder eller nationer bruger sportsbegivenheder til at skabe sig et bedre ry gennem eksempelvis sponsoraftaler, kaldes det sportswashing.
Skrevet af mholmm
@Tjansen

Selv som Liverpool fan kan man kun grine af at du putter Manchester Uniteds økonomi i samme båd som City og PSG eller for den sags skyld sammenligner med Barca.

Manchester United er en kæmpe pengemaskine hvilket deres ejere lever fedt på.
annonce
0